Glass-soppa.
Jag har alltid tyckt att gulaschsoppa är så himla himla gott. Kanske för att jag trodde det hette "glass-soppa" när jag var liten. Och allt med glass är ju gott, tycker småbarn. Tänk att mamma och pappa inte provade att säga glass-broccoli eller glass-ärtor! Jag undrar om det hade fungerat?
Idag är jag vuxen och provade att laga gulaschsoppa själv! Häromdagen hittade jag ett enkelt recept i en Allas-tidning som jag vågade prova. Men så klart experimenterade jag lite. Till exempel bytte jag ut "bog av nöt" mot köttfärs istället, och hade i lite extra krydda. Och tusan vad gott det blev! Så gott att jag delar med mig av receptet, inklusive mina förbättringar.

Gulaschsoppa ca 4 port
400 g köttfärs
1 gul lök
salt, peppar
4 potatisar
3 morötter
1 röd paprika
1 pressad vitlök
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
3-4 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
Jag hade dessutom i lite chilisås och ketchup, extra paprikapulver och lite ceyennepeppar.
1. Hacka lök och stek tillsammans med köttfärsen. Salta pch peppra.
2. Skala potatisen och skär i tärningar. Skala morötterna och skiva morötterna. Skär paprikan.
3. Lägg över köttfärsen i en stor gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud soppan
i ca 25 min.
4. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Servera med yoghurt och bröd.

Kommentarer
Trackback