Tage 5 månader.

Som han växer den här skrutten, han har faktiskt lagt på sig ett kilo varje månad han funnits. Nu är det inte långt kvar till tio kilo! Och det känns kan jag lova, det är svårt att bära en sån liten men stor bebis. 
 
Men han är gosig, och så tjocka små ben och händer! Så glad hela tiden när han har mat i magen och får vara med där allt händer. Gerda får oftast ett stort leende och är bra på att roa (eh ja, utnyttjar ibland min treåring som barnvakt), även om hon ibland är lite okänslig när Tage är trött och ledsen. Eller när hon är trött och ledsen förstås. 
 
Han är fortfarande maklig, han kan rulla från rygg till mage osv, men som tidigare anstränger han sig inte i onödan. Använda benen och stå upp i knät? Nej varför det, och modern är lika glad ändå som det barnet vuxit.  . . Annars är vi i perioden när allt (hår) ska dras i och smakas på. Det ryker en del hår på mig! 
 
Han har fått smaka en del mat när vi äter och trots att han gör en del skeptiska miner, så är han väldigt ivrig att få mer! Om ett tag kanske jag börjar med kvällsgröt, och förhoppningsvis blir han mindre snuttig om kvällarna då. Vissa kvällar önskar jag starkt att han ville ha napp, vilken bra grej det vore. 
 
 
 
 

Rättvik 2019.

En vecka i Rättvik är över innan man hinner blinka, precis som vanligt. Seriöst går en hel vecka lika fort som dom två första timmarna i bilen upp, innan första fikapausen.
 
I år vår det bara vår lilla familj och mamma, pappa och Kalle. Men det gick ju bra det med! Vi bodde i ett annat område i stugbyn, pga att stugorna vi brukar bo i har sålts!! Inte okej alls, men det får vi leva med. Stugan i år var lite mindre än vanligt (Magnus och Gerda fick sova i våningssäng, hehe) men hittade fin utsikt. Nytt för i år var.också att vi var där fredag-fredag, det tyckte jag var bättre faktiskt!
 
Vi gjorde precis samma grejer som vanligt. Träffade Gunnel och Mikael med familj, Cesam och Peter och deras barn (Gerdas lycka att leka med STORA barn!) och vi åt mat och fikade på våra favoritställen. Som jag åt kakor på Fricks! 
 
Gerda och Tage skötte sig bra, sov som vanligt (Gerda bra, Tage Ämre alltså) och åt snällt för det mesta! Bilresorna gick också över förväntan. 
 
Så, här kommer ett bildregn minsann. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0