nytt, because i'm worth it.

 
 
Hurra! Idag har jag hämtat ut mitt paket från lyko.se. Det har jag faktiskt längtat efter. Paketet innehöll shampo, inpackning och serum till håret och rouge, concelaer och en primer från the balm. Jag är så besviken att jag kände mig tvungen att duscha det första jag gjorde imorse, vill helst nu precis prova alla nya grejer. 
 
Dessutom köpte jag en ny plattång när jag var i stan i förmiddags! Det var ett impulsköp kan man säga, men jag 'är absolut värd det. Jag har faktiskt använt min systers gamla plattång, säkert modell nr 1 som utkom när plattång uppfanns. . . Och den har fungerat okej för en fattig student! Men jag har inte dåligt samvete för att jag köpte mig en ny, lyxig plattång. Because I'm worth it!
 

nybakat till frukost.

 
 
 
Äntligen! Jag har ätit nybakat bröd till frukost. Det är ju en sån grej man hade velat göra varje dag. Men liksom, vilken tid på morgonen får man gå upp om man skulle baka bröd? Vilken tid börjar bagare jobba? Men häromdagen hittade jag ett recept på kalljästa frukostbröd, som skulle jäsa i kyl över natten. Och så fick jag en aha-upplevelse, jag har ju ett extra kylskåp!
 
Så jag gjorde degen, bakade ut bullarna och ställde in dom på plåtar i det extra kylskåpet. Sen sov jag till klockan åtta, gick upp och ställde in plåtarna i ugnen. Och jag är typ frälst. 

älsklingsmorötter.

Åh vad hemtrevligt det är att plocka upp sina egna morötter.
Skojigt är det också. Den här moroten gillade jag. Först
tyckte jag bara det var coolt att fyra stycken växt ihop så
vackert. Sen började min stygga fantasi fungera. Romantiskt
och poetiskt tycker jag moroten är dessutom. Och lite snuskig.
 
 
 
 
 
 

sällskap.

 
 
 
Den här gullekissen följde med mig ner till sjön idag. Det var väl trevligt, det är minsann
inte varje dag jag får sällskap när jag badar. Inte för att Bosse hade lust att bada precis.
Men han satt åtminstone och väntade på mig när jag kom upp igen. Och han snålade inte
på pussar!
 
 
 
 

glad!

 
 
 
Såhär glad är jag! Därför att
1. Jag har beställt massor av roliga/onödiga skönhetsgrejer från lyko.se
2. Jag har magen full med en underbart god trerättersmiddag på Dorsia i göteborg.
3. Jag har min fina prickiga klänning på mig
4. Jag är ledig imorgon!
 
Det är så himla skönt att gå och lägga sig och veta att man får sova tills man vaknar. Det är så roligt
att det nästan blir svårt att somna. Liksom så att jag vill skratta för mig själv!
 

fysiskt, själsligt och i hjärnan.

I sit here all alone en lördagskväll. Det gör inte speciellt mycket. Jag ska ändå upp och jobba imorgon, så det är väl läggdags om en stund. Jag är inte så sugen på att jobba imorgon. Idag var en såndär dag jag kände mig liten och oerfaren och barnslig. Dessutom känner jag mig trött. Både fysiskt och själsligt och i hjärnan liksom. Fysiskt behöver jag sova och själen vet jag inte riktigt vad den behöver. Kanske behöver den semester och hjärnan behöver det absolut. Hur fungerar sånt egentligen?
 
Och visst vore det trevligt om åtminstone någon av mina två kattuschlingar kunde ligga bredvid mig i soffan.

det vill jag ha.

Jag funderar på vad jag ska köpa för min lön och vad jag ska börja spara till.
Jag skulle vilja ha en ny dator. Jag önskar mig en egen bil. Och jag drömmer
om att kunna bygga ett eget hus. Det vill jag ha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vardagliga besvikelser.

Tänk vilka besvikelser man drabbas av ibland, ofta, som människa.Som idag! 
 
Första besvikelsen: Jag gjorde havregrynsgröt till frukost idag. Åhh vad gott det var! I ungefär en sekund, tills jag märkte att det faktiskt smakade konstigt. Gröten var god, men något annat var äckligt. Yes, mjölken var sur! Så det vara bara att hälla ut min goda gröt och äta yoghurt istället. Besvikelse.
 
Andra besvikelsen: I affären snappade jag åt mig en tidning precis innan kassan. Åhh vad jag såg fram emot att komma hem och läsa den i lugn och ro. När jag kommer hem upptäcker jag att en tidning redan ligger på köksbordet. Samma nummer. Redan läst. Besvikelse.

fikaträff.

 
 
Idag efter jobbet hade jag och mina bästa sjuksköterske-plugg-vänner bestämt fikaträff. För att prata om hur vi överlevt dom första månaderna som färdiga sköterskor och allt vi varit med om. Det var väldigt trevligt och sköljdes ner med gott fika och härligt väder. Det var kul att höra hur olika vi har haft det beroende på var vi jobbar. Jag som jobbar på ortopedavdelning, Lena på medicin och Ulrika i hemsjukvården. Vi har haft det så himla olika och sett och lärt oss olika saker. Men vi har iallafall överlevt och klarat av den här sommaren. 
 
Jag är så himla glad att dom här två månaderna har gått. Jag är långt ifrån säker än, har massor kvar att bli bättre på. Men ändå - det känns så himla mycket bättre nu än första veckan. Det känns okej, som att jag faktiskt kommer klara av det!
 

tipspromenera.

Eftersom jag har jobbat hela sommaren har jag cravings efter alla somriga saker sjukt mycket. I eftermiddags åkte vi på tipspromenad! Jag har sagt det förut att jag tycket tipspromenader nästan är det somrigaste som finns. Promenad, skogen, frågesport och kaffe utomhus, allt som jag gillar! Jag gick med pappa, mormor och syster Stina. Jag var glad som en lärka. 
 
Och ja, alla ser sjukt taggade ut på bilden.
 
 
 
 
 

hemma.

 
 
 
Hemma! 
 
Hemma i Ornunga alltså. Hemma bland landet, skogen och åkrarna. Jag åkte hit igår eftermiddag när jag insåg att jag skulle vara alldeles ensam i hela västra bodarna. Det hade jag ingen lust med. Eftersom jag redan tillbringat två lediga dagar med att roa mig själv så har jag liksom slut på uppslag. Så jag åkte hit för att umgås. (Och lite för att säga hedjå till mormors hus innan hon flyttar.)
 
Så jag hade en väldigt trevlig lördagseftermiddag och kväll. Kilade först in till Lottas och Adrians lägenhet i vårgårda för att se hur det blivit. Sist jag var där var ju i flyttkaoset. Nu var det himla hemtrevligt! Sen gick jag en skön promenad med mormor och kikade in i hennes nya lägenhet för att se hur renoveringen går. Sen gick jag hem till familjen, läste tidningar och sen åkte mamma och jag och köpte hem pizza! Och så pratade vi massor om framtiden, om eget hus och hem och sånt. Det är så skönt att få prata med någon om sånt ibland. Och sen gick jag tillbaka till mormor, vi åt choklad och såg på Emil i Lönneberga. Tusan så bra kväll.
 
Och idag blir också en trevlig dag!
 

klippt häcken.

Det är skönt att vara fysiskt trött. Sådär tung i hela kroppen så man nästan börjar gråta varje gång man måste resa på sig. Idag har jag tröttat ut mig genom att gå en långpromenad samt fortsatt mitt outtröttliga krig mot gräs i grusgången och klippt häcken. Herregud, rensa ogräs i grusgången visste jag är jobbigt, men jag trodde inte det skulle vara så jobbigt att klippa häcken! När jag var klar var jag kokvarm och svettades ihjäl. Så även om regnet hängde i luften så gick jag raka vägen ner till sjön. Och det var avsvalkande, skulle jag säga. 
 
Så ikväll känns det helt okej att sitta i fåtöljen. 

carbonara.

 
 
 
Ikväll fick jag för mig att laga spagetti carbonara. Var för vet jag inte. Jag har aldrig
1. lagat carbonara förut och
2. aldrig ätit carbonara i hela mitt liv.
 
Men på något sätt fick jag ändå för mig det här. Det var ju en himla enkel rätt att göra.
Jag har ingen aning om hur det brukar smaka, men det blev helt okej. Jag tror det var gott!
Jag blev tyvärr lite illamående, för jag var ashungrig och åt fort fort. Så nästa gång ska
jag inte vara så hungrig. 
 
 

mörka kvällar.

Jag tittade precis ut genom fönstret och insåg att det är mörkt och klockan är halv tio. Dom ljusa sommarnätterna har varit och farit. Jag tycker knappt jag har märkt av ljusa sommarnätter och har verkligen inte hunnit njuta av dom. Klockan tio har jag för det mesta ändå varit tvungen att gå och lägga mig. 
 
Jag brukar ändå tycka att det är ganska skönt och mysigt när det börjar bli mörkt igen. Inomhus blir det mycket hemtrevligare när man tänder lampor i fönstren. Och så kan man vara trött och häcka i soffan vid teven med gott samvete. 
 
Fast lite sorgligt känns det att snart hela sommaren är slut. Nästan utan att jag märkt det. Jag hoppas jag får uppleva fler junimånader i livet som jag faktiskt hinner uppleva. 

ligga och läsa.

 
 
 
Bästa. Jag har legat ute i solen och läst hela eftermiddagen. Det är säkert skamligt att vara så lat. Men ack och vad trevligt det är! Det är sommar och avkoppling. Och det är något extra avkopplande med att
ligga på en filt i gräset. Det är nästan skönare än sängen. Och så får man ett sånt bra perspektiv på saker och ting. Grodperspektiv, kallas det väl. 
 

baka kakor.

 
 
 
 
Idag är jag ledig. Det är till och med så att jag är ledig i fyra dagar! I rad! Det är inte klokt vad himla skönt det känns.
 
Så nu tar jag mig tid att lata mig och göra saker jag inte orkar göra annars. Baka till exempel. Det har jag inte riktigt hunnit med. Dessutom har det varit för varmt innan. 
Men nu ställde jag mig och bakade nöttoppar och kokostoppar. Jag tänkte att det var lika bara att köra på samma tema. Vad temat är? Jo, antingen som-slutar-på-toppar eller tantkakor! Dom blev ärligt talat fruktansvärt goda. 
 

syskonkort.

Så fort mamma har fler än tre biologiska barn hemma i huset ska det tas syskonkort. Nu vill jag ta ett kort på alla barnen. Så låter det. Och om några pojkvänner råkar vara med hemma får dom såklart vara med och posera också. Fotona brukar i bästa fall vara bara dåliga. Kortet nedan är ju inte så lyckat komponerat. Jag måste säga att Adrian, syster Lottas snubbe, avviker en del från den svenssonska längden. Här ser jag ju ut att vara värsta kort, och ändå har jag högklackat på det här kortet!
 
 
 På en del foton lyckas vi klämma fram fejkade leenden. 
 
 
Men på andra fejlar fasaden. . . 
 
 
 
 

kräftor.

Jag har ätit kräftor tre gånger på tre dagar, varav två gånger bara igår. Det är nog rekord och nu är mina fingrar ömma. Igår firade vi först syster Majas födelsedag med kräftor och tillbehör. Och på kvällen åkte jag på stor kräftskiva hos en kompis från gymnasiet. Det var massor av folk och massor av kräftor och annan god mat. Lokalen var en charmig lada, så det kändes värsta somrigt. Det var trevligt och jag var till och med med på femkampen med ganska gott humör. Dock var det inte så mycket folk jag kände väl, förutom värdinnorna själva, och som jag kunde släppa loss med, så när folk började bli lite mer än lagom förfriskade (medan jag aldrig hann komma upp till lagom) så styrde jag hemåt. Det vill säga, jag ringde pappa eftersom jag skulle sova i Ornunga. Så det var en kväll med det bästa av två världar, en rolig fest och ändå komma i säng i tid. Absolut lyckat. 
 
 
 

varenda krona.

Idag åkte jag inte raka vägen hem efter jobbet. Jag gick in till stan istället och träffade vännen Hannah och fikade. Det var på tiden, och tid till att träffa vänner får man ta sig! Efteråt gick vi, och sen jag själv, en sväng i affärerna. Jag har inte gått mycket i affärer i sommar precis. Bara snabba ärenden. Vi gick en ganska lång stund på Kicks. Jag hittade många saker jag ville ha. Hårprodukter, ansiktskrämer och så vidare. Åh, den vill jag ha! Och så helt plötsligt slogs jag av att jag faktiskt kan köpa vad jag vill ha! För jag är ingen fattig student längre som måste vända på slantarna, jag är numera en arbetande människa som får lön! Jag har råd att köpa onödiga saker till mig själv. Självklart inte varenda dag och inte allting jag önskar mig. Men något. Och speciellt nu, när jag har fått min första riktiga lön och dessutom har jobbat hårt hela sommaren, så är jag värd att skämmas bort av mig själv. Så med gott samvete köpte jag onödiga saker till mig själv! En ansiktssprej, ett läppbalsam, en pricklig klänning och en ny, bekväm behå. Jag är värd varenda krona det kostade!
 
Och nu ska jag tänka igenom vad jag mer vill unna mig själv. En ny plattång kanske? Den jag har nu har jag ärvt av min lillasyster. Det är nog nästan den första plattången som kom. För sisådär tio år sen. Kanske är jag värd en ny
 
 

klockan sex igen, i augusti.

Varenda morgon vid klockan sex ungefär (dom morgnarna jag jobbar såklart) öppnar jag fönstret till sovrummet och sticker ut näsan och andas in vädret. Om det luktar regn eller sol. I juni sken solen rakt in i sovrummet vid den här tiden, men nu i augusti är den borta. Istället är det massor av dimma över sjön. Imorse var det nästan lite höstluft. 
 
Om inte så många veckor kommer det vara mörkt på morgonen när jag öppnar fönstret. Och då dröjer det ganska många månader innan solen går upp rakt in i sovrumsfönstret igen. Sorgligt. Det tänker jag inte tänka på nu. 
 
 
 

hujeda mig.

Hujeda mig. Imorgon är fjärde dagen jag går upp klockan fem. Sen är det bara fredag kvar. Jag undrar hur zombig jag kommer vara på fredag. Idag var det redan ganska illa. Usch ja, fem tidiga dagar i rad är inte riktigt okej.

våfflor och lite sånt.

Helgen i Ornunga avrundades på ett väldigt trevligt sätt! Mina "svärföräldrar" och Ms morfar kom ut till Ornunga och så fikade vi på våffelcaféet. Mormor och pappa var också med. (M själv var på fotbollsgrejs). Det var underbart väder, våfflorna var goda och efteråt tittade vi in i byns sommaröppna kyrkor och fick lite kultur. Jag får nästan svindel av att tänka på hur många människor och tankar som har funnits i en kyrka från 1100-talet. Det var iallafall en väldigt trevligt och innan jag åkte med him till vb åt vi räksmörgås hemma hos mormor. En riktigt somrig dag!
 
 
 
 
 
 
Men nu är jag hemma. Nu väntar fem dagars jobb. . . 
 

barnsligt lycklig.

Jag blir barnsligt lycklig av att vara ledig och dessutom hemma i ornunga och kunna ta ett kvällsdopp i ornungasjön. Det känns ungefär som att flyga efter att ha ålat sig fram på marken. 
 
 
 
 
 

samsas.

Kissarna hemma kan konsten att samsas och dela med sig. Tänk om jag var lika bra på det! 
 
 
 

utflugna.

Ikväll har jag tittat på när syster Lotta och Adrian började flytta in i sin lägenhet i vårgårda. Det var spännande. Det spännande är hur dom kommer få upp och in alla grejer. Men å andra sidan hade jag väl ungefär lika mycket saker när jag flyttade, och det kom ju på plats så småningom. . . 
 
Nu är det här huset ganska tomt. Nu är vi tre stycken utflugna. Och just den här fredagkvällen jobbar mamma och Kalle och Stina är på scoutläger. Det var bara katterna hemma när jag kom dit ner efter att ha varit hos Lotta. Det kändes konstigt. Det är roligare att komma hem när alla är hemma. 
 
 
 
RSS 2.0