Bara småkrafs kvar!

Käre värld vad trött jag är. Lång dag på praktiken, och efteråt gick jag till stan och pekade ut taklampan Magnus föräldrar ville ge mig i födelsedagspresent. Det känns alltid knepigt att peka ut saker, och så betalar någon annan för det. Men det var ju trots allt en present!
När vi kom hem till Västra Bodarna fikade vi en semla (gud, vill inte tänka på vad jag stoppat i mig för mat idag...) och resten av kvällen har jag tillbringat i köket. Jag har skruvat i nya knoppar till köksluckorna och lådorna medan Magnus pappa Lennart målat och spacklat lite här och där. Imorgon kommer förhoppningsvis golvläggaren och gör klart toaletten. Sen är det bara lite småkrafs kvar att fixa! Typ sätta tillbaka toastolen och handfatet, sätta upp lampor, skruva fast dörrlisten.... Småkrafs, som sagt!...
Imorgon äe jag ledig, och trots att jag borde börja med VFU-uppgifterna har jag inte tid med detta. Ska börja röja upp här hemma, i sovrummet och köket. Städa dom andra rummen, så jag inte behlver städa ihjäl mig på lördag när jag har massa annat att ordna inför söndagens kalas.



Som sagt, jag är trött!

Livskvalitetar

Just nu är livet som det ska vara! Jag livskvaliterar! Är hemma i Ornunga, har flytt landet från våran lägenhet som ser ut som satan just nu. Och dessutom fortfarande utan toalett.
Livskvalitetar innebär att jag sov tills jag vaknade imorse, fick frukost framdukad av mormor. Gick en kort promenad medan det fortfarande var morgon. Åkte till Hjulet med mamma och mormor, fyndade Lisafina tallrikar och fat. Drack kaffe med kaka till ute på mormors trappa fast det blåste lite kallt, och gick sen en längre promenad i solen. Satt i fåtöljen och läste i min bok medan mormor gjorde mat och vägrade låta mig hjälpa till. Gick ner till huset och tog en bunt tidningar och en filt och satte mig på verandan ända tills solen försvann runt husknuten. Gosar med katter som äntligen inom en överskådlig framtid ska få flytte hem till mig!
Nu planerar jag för min tredje promenad medan den fortfarande är sol. Ikväll ska vi äta tacos.
Och jag ska fortsätta livskvaliteta ända tills imorgon förmiddag!


Ser ut som ett mord

Så här såg det ut i mitt kök när jag kom hem i eftermiddag...

Och det här är bara halva röran!

Men vad är det man säger, slutar man mitt i en hjärtoperation så ser det ut som ett mord?

Ont i munnen.

Aj. Jag har ont i min mun. Två stora munsår på underläppen och en blåsa eller nåt i närheten av vänstra halsmandeln. Och alltihop svider som tusan! Och bara för att jag prisade munsårsplåster så högt förra gången, har det inte alls funkat lika bra nu. Det slutar att göra ont och svida, men såren frodas och växer ändå. Buhu, har mest velat ligga hemma och vårda mina astackars munsår!

Fast nej, jag är glad över att ga varit borta hela dom här två dagarna. För nu har ombyggnaden av toaletten liksom på något magiskt sätt gått framåt dom här två dagarba jag kommit hem. Idag var dörren på plats och väggskivor uppsatta i sovrummet. Så nu kan man inte gå runt-runt i huset längre. Hurra! (M har nämligen haft den hemska ovanan). Dessutom har det varit både elektriker och rörmokare här och fixat med elledningar och rör. Skönt när sånt blir gjort samtidigt, vasken i köket har ju varit sådär. Och tydligen var både rören och elen i toan sådär bra...

Ieftermiddag har jag ätit semla med Magnus föräldrar och lånat deras dusch. Läst på lite inför dokumentations-seminariet all studenter ska ha på lasarettet imorgon. Så nu kommer jag förhöppningsvis kunna babbla lite iallafall! Och då får man vanligtvis godkänt.

Men nepp, nu ska jag dra mig mot svärföräldrarnas hus, ska sova där inatt också. Toan innehåller ju just nu ingenting, bara massa bös typ. Men det är nog bra för oss (mig iallafall) att knö i en 120-säng i ett par nätter, så kommer jag älska våran stora säng ännu mera sen!

Lyxen med toalett

Tur att jag inte var akut kissenödig när jag kom hem i eftermiddag. För det enda som återstod av våran toalett och dusch var ingenting. Brädor från stenåldern och lite rör, och man kunde nästan se ner till källaren.
Så inatt sover vi hos magnus föräldrar. Jag antar att vi får göra det tills åtminstone toan är på plats igen... Det går nog bra, lite bök är väl bara bra ibland!
Men jag undrar (som den 2000-talsmänniska jag är) hur folk orkade innan dom hade toa inomhus. Jag har redan varit på väg att resa mig från fåtöljen och gå på toa, innan jag inser att vi inte har någon. Och så klart gångras med kissenödighet ungefär med tio bara därför... Håll ut!




Dr Quinn

I brist på annat och motivation att göra något nyttigt av min lediga tid, har jag börjat se om Dr Quinn. Det är en himla bra serie, en av mina favoriter! Handlar om en kvinnlig läkare ute i amerikas vilda västern, typ. Den visades på fyran när jag var runt tolv eller så och då var söndagar veckans höjdpunkt bara därför. Det hjälper ganska mycket att den manliga huvudpersonen är så jäkla snygg, absolut med i min topp-tio-lista! Så jag blev asglad när serien kom ut på dvd för några år sen. Nu har jag alla sex säsonger. Och därmed ganska mycket ledig tid att fördriva...

Ren godhet?

Ibland känner man sig snällare än vanligt. Till exempel när man utav ren godhet köper en ny tröja till sin pojkvän, helt utan anledning. Då känner jag mig som en god människa! Men jag antar att jag är mindre god än jag tror, eftersom jag tänker på det... Riktigt goda människor tänker väl aldrig på att dom är goda, eller? Hm, detta tål att tänkas på...

Sådan kväll

Ögonen går nästan i kors på mig. Försöker samla kraft till att masa mig upp från fåtöljen och gå och borsta tänderna och tvätta ansiktet. Suck, jobbiga grejer!
Praktiserade kväll idag, så kom hem för en timme sen typ. Såndär kväll, hade väl hellre stannat hemma och njutit av solen och fredagsmyst. Men ska icke klaga, har varit ledig i två dagar och är ledig i helgen också. Men jo, ikväll fick jag prova på otrevliga människor/patienter. Nyttig erfarenhet, dock inte alls roligt. Har haf träffat många sura/griniga/missnöjda patienter förr, men aldrig som ikväll. Jag brukar vara bra på att lirka och skämta, locka fram ett leende. Men den här sortens otrevlighet gick inte alls att hantera. bara sucka och konstatera att den här människan är inte riktigt okej. Och försöka att inte ta åt sig, men det är svårt när man är student och allmänt osäker.

Har en del saker på schemat imorgon. Först ska jag åka och kolla på tapeter (snickarna kommer på måndag och börjar med toan!), träffa Hannah i stan och sen försenat födelsedagsfirande för Magnus faster på övervåningen. Trevligt alltihop!

Nej tusan, nu får jag bara ta tag i mig själv och resa på mig. Hej och hå.

Satans semlor

Jag har varit så satans sugen på en semla dom senaste dagarna. Nåt otroligt sugen. Så idag efter praktiken, när jag och magnus hade handlat klart, köpte jag en.
Det var jättegott. Första, andra, tredje tuggas. Och nu vill jag aldrig mer ha en semla igen! Första och sista köpesemlan för i år. Dom är alldeles för stora, för mycket bittermandel i mandelmassan, för mycket mandelmassa i allmänhet. Och sa jag för stora?
Nej, nu längtar jag efter mormors semlor! Hembakade, lagom små och vanlig mandelmassa utan bitter. Satans vad jag längtar!

På tjock is

I söndagsförmiddag gick mormor och jag en promenad ner till sjön och tog fika med oss. Det pratade vi om att göra hela sommaren, men det blev inte av förrän nu, mitt i vintern! Så är det.
Det var himla mysigt iallafall, särskilt när dimmolnen försvann och det blev sol. Fick nästan vårkänslor!
Vi såg bilspår på isen, så då tänkte vi att den borde hålla för oss också. Tycker det är lite läskigt med is. Men det känns iallafall mycket lättare att gå ut på Ornunga sjön än Mjörn som är så himla stor. Det skulle jag inte göra, om jag inte hade massa folk med mig. Men iallafall så vågade mormor och jag ut. Och det var inte alls läskigt faktiskt.







icke härdade av livets sura

Skrattar, sitter vid den gamla stationära datorn hos mamma och pappa och bläddrar igenom massa kort från min ungdom. Tycker det är extraskojigt att se Hannahs och min utveckling genom åren. På något vis tycker jag vi ser absolut klokast och förståndigast ut på det första fotot, unga och oförstörda, icke härdade av livets sura... Hejochhå, tidens gång.












Och här fattas det en bild när vi är gammla och grå!

Lärdagskvällsaktiviteter

Kan man tillbringa tid en lördagskväll på något mer vuxet än att greja med hemförsäkring? Tveksamt.
Men jag vill definitivt inte vara vuxen längre, det här var så krångligt att jag lägger ner det för tillfället. Det blir säkert någon trevlig vanlig tråkig vardagskväll i veckan, som jag med lugnt hjärta kan vara vuxen.

Nu ska jag istället njuta av att vara hemma i Ornunga med familjen, lägga mig platt på köksgolvet och leka med kissarna. Bättre lördagskväll!

Tider går

Jag har insett att praktiken kommer gå väldigt fort. Imorgon är sista dagen på tredje veckan, så en tredjedel har redan gått. Fattar inte hur jag ska hinna lära mig allt. Okej, inte allt, det är väl ganska omöjligt. Men mycket, iallafall. Hittills har jag hunnit bli nästintill expert på att ge subkutana injektioner (typ insulin) och dela ut mediciner. Grymma mig!

På lördag åker jag hem till Ornunga! Är två veckor sen sist, så det ska bli mysigt. Men det är konstigt. Ju längre tid det går från att jag hälsar på hemma, desto mindre hemlängtan får jag. När jag precis varit hemma så längtar jag dit så mycket att det gör ont och bara vill böla. Sen går det ett par dagar och det går över, glömmer nästan allt som har med Ornunga att göra. Nästan.

Ibland

Sitter och tar det lugnt innan jag ska iväg till praktiken vid ett. Skönt, sista kvällen sen är jag ledig i två dagar! Ser fram emot att sova länge imorgon, är så trött. Igårkväll gick jag och la mig vid tio och sov till halv åtta. Och jag vill ändå sova mer.
Magnus är iväg på ngn tränarutbildning i helgen, så jag sov ensam inatt. Det är skönt ibland, att kunna gå och lägga sig och vakna när man vill utan att ta hänsyn till någon annan. Ibland!

Usch är ett beskrivande ord

Men det är inte lika kul att ha praktik när man ska dit på helgen också. Upp vid fem på en lördagsmorgon är satans tråkigt. Åtminstone när klockan ringer, den känslan....Usch är väl ett beskrivande ord. Sen när man väl är uppe på avdelningen så går det bra, särskilt om det är mycket att göra. En dag förra veckan var det en höft som hoppade ur led på en stackars människa. Då gick tiden ganska fort faktiskt.
Men jag hoppas väl på höfter som sitter på plats i helgen!

En mormorig kaka

Idag blev jag så sugen på en mormorig kaka. Så jag bakade en mjuk chokladkaka. Det är en riktigt tantig kaka tycker jag, en så man brukar få hos mormor eller farmor och på kyrkkaffet. Men en väldigt god kaka också!
Njuter verkligen av att ha en ledig dag och hinna baka. Finns det något bättre än att slicka smeten ur skålen
och lukten av nybakad kaka? Svar nej

RSS 2.0