livets nödvändigheter

Det bästa med att ställa tillbaka klockan på hösten är den där underbara extra timmen man får så här på söndagsmorgonen. Halv nio blev plötsligt halv åtta och morgonen blev jättelång. MEN! Nu på eftermiddagebn undrar jag varför man överhuvudtaget vrider tillbaka den. Det är ju hur dumt som helst att det ska mörkna redan vid fyra.

När man är i ett sånt här pluggträsk som jag är i (och antagligen kommer vara resten av året, livet) så är det alldeles pinsamt hur små saker man ser fram emot. Nu pratar jag inte om kaffepausen. Men imorgoneftermiddag ska mamma och jag åka till Hjulet och kerstin vad jag ser fram emot det1 Inte okej alls, absolut tönt och tantvarning. Men jag är desperate att hitta en snygg kökslampa. Vill ju helst inte ha en ikea-lampa, utan en något mer speciell.
Men på fredag bär det iallafall av till ikea, för visst är second hand bra, men nu gäller det saker jag måste ha. Nu. Jag har en ganska förfärligt lång lista på saker jag vill ja, typ:

Sänglådor (som man kan förvara grejer i under sängen. snygga ska dom vara)
Dvd-hylla att ha alla mina säsonger av Dr Quinn i.
En rosavitrutig matta jag sett i en tidning, assnygg.
Läslampor och andra lampor (har många fönster!)
Vägghyllor

Samt några hundra andra grejer som kuddar, tavlor, grejer, glasburkar, handdukar och ett snyggt diskställ.
Vem kan leva utan ett snyggt diskställ, liksom?

ack, det är ju så kort tid barnen är små

En sån här söndag. Disigt i hela luften och sånt där regn som gör alla kläder fuktiga med en gång och får mitt hår att frissa sig. Sån som gör att man går omkring som en zombie och inte vet vad att ta sig till. Om jag hade haft ett eget hem hade jag antagligen pysslat eller bakat kakor. Nu fördriver jag tiden med att plugga istället. Men det orkar jag inte längre.

Har precis ätit pumpapaj för första gången i mitt liv ever! Stina (mamma) köpte en pumpa som hon skulle halloween pyssla med. Eftersom pumpapaj varit ett hett ämne bland mina pluggkompisar i borås, så var jag besviken över att inte själv hinna ta vara på pumpan och testa. Så jag fick mamma att göra det istället! Det är sånt man har mammor för. Så nu är jag den erfarenheten rikare. Det var gott. Inte för att det smaka så mycket pumpa, vad det nu smakar, det var ju mest kryddor. Som pepparkaka.

Och nu finns det så väldigt lite jag orkar göra, attt jag ska gå med till kyrkan och lyssnar på när Stina sjunger i kör! Ack, det är ju så kort tid barnen är små. Då får man passa på!



Inspirationslös.

Inspirationslös. Min inspiration till att plugga existerar inte just nu. Parkerar mig i soffan, tittar på inspelat avsnitt av Lyxfällan och har datorn i knät.
Det vill jag göra, det har jag inspiration till.

pluggpaus

Tog en pluggpaus och bakade scones. Det smakade inte illa i solen!
I snart en månad har jag tänkt att det är sista dagen det går att sitta ute och fika, men nu är det snart november och familjens verande funkar fortfarande! Om man har lite kläder på sig, ofc.

ovardagligt

Har haft en skön helg. Hade väldigt trevligt i Göteborg med Magnus familj, åt buffé på Fiskekrogen, tog lite att dricka på en engelsk pub och hängde i baren på Hotellet. Åt typ världens bästa frukost. Jag får energi av att göra såna helt ovardagliga saker ibland. Jag är så glad att jag har råkat träffa en kille som har en så himla trevlig familj! Jag tycker jättemycket om att umgår med dom, så det känna bara tryggt och roligt att jag ska flytta dit om några veckor!

Men resten av helgen har jag bara gjort ingenting. Har inte orkat plugga, tänkte göra det idag... Men så blev det fint väder och solljus går före.
Tänker ta en lugn vecka, plugga mycket hemifrån. Och njuta av hösten.


storlek spelar roll.

Nu vill jag åka hem

Nu vill jag åka hem! Japp, jag är fortfarande kvar i skolan och det börjar bli väldigt väldigt tråkigt. Väntar på att pappa ska sluta jobba så jag kan åka med honom hem (för om jag missar 15:40 bussen kommer jag inte ända hem), men det brukar ta ett tag för honom att sluta jobba... Men jag är typ tackam, kommer ju åtminstone hem :) Men liksom, jag har väl sagt att jag inte gillar att spendera massa tid vid datorn, iallafall inte som nu när jag verkligen bara slösar bort tid. Jag hade ju tillexempel hellre sovit.
Det är nästan så att det börjar mörkna ute nu. Jag gillar inte när det blir mörkt så tidigt. Det kan gärna vara mörkt vid åtta, men dagen blir så kort när det mörknar redan. Men så har det varit varenda höst jag har levat, så det är väl en väldigt onödig grej att klaga på. Något bättre måste jag väl komma på?

Och äntligen har jag något att se fram emot, något roligt att göra. Det var längesen jag gjorde något annat än plugga och kolla på film, men imorgon ska jag följa med Magnus familj och bo på hotell i göteborg en natt. Det blir nog trevligt! Bara att se något annat än det vanliga. Det behövs ibland!

Jag tar kladdkakan!

Sitter i skolan och gör så mycket som möjligt på datorn för att slippa börja plugga läkemedelsräkning. Men äsch, jag hinner plugga massa, ändå till klockan ett när jag har praktiska övningar i injektion och infusion.

Men innan jag klarar av att sätta mig ner i lugn och ro måste jag vräka ur mig lite om hur himla tråkigt det är med all denna ytlighet i världen! Det är ett uttjatat ämne, men det slutar ju aldrig iallafall. Jag är en av dom som ibland blir så otroligt trött och gråtfärdig av det. Jag förstår inte hur dessa människor orkar bry sig så himla mycket om sitt utseende, sin vikt, dieter hit och dit, skryter om att dom aldrig äter en kaka eller en enda vindruva. Och allt därimellan. Som om det är det viktigaste på jorden och i livet att vara snygg och smal och vältränad.
Jag menar inte att jag inte bryr mig om det där. Jag vill känna mig snygg när jag går hemifrån på morgonen, jag älskar att köpa nya fina kläder. Jag gillar att röra på mig och skulle må dåligt av att inte göra det. Det är inte grejen alls. Men när det blir det viktigaste, typ meningen och målet med livet. När folk överdrivet pratar och skriver om hur viktigt det är, då blir jag så trött. Det tar energi. Jag har nästan slutat köpa "tjejtidningar", för det är bara samma sak varje nummer. Jag har gått över till "tanttidningar" och inredningsmagasin istället, dom är intressantare tycker jag. Jag läser hellre ett recept på en god kladdkaka än en ny viktminskningsmetod, så är det!

spindlarna flyttar in

Det senaste dygnet har jag fått veta av ett riktigt hösttecken: spindlarna flyttar inomhus.
Igårkväll upptäckte jag den här saken krypandes i min säng. Jag har inte precis spindelfobi och jag dödar dom aldrig. Lite skrockfull är man ju. Men det är inte riktigt trivsamt när dom kryper i sängen när jag ligger där. Det skulle jag faktiskt kunna få mardrömmar av!

Men den var ju ingenting, bara barnbarnet till spindeln som satt inne på min toalett imorse! Väldigt bra grej dock när det gäller att bli klarvaken bums.
Den lilla (nej, jag menar mindre) spindeln vågade jag ta bort med en tidning och slänga ut, men den stora, no way att jag rör. Ville inte be mormor om det heller, och ringa pappa går bort, så jag antar att den får bo kvar där. Och jag kommer få sitta med fötterna i luften varje gång jag går på toa.

 




bloody söndag.

Skön söndag. Vaknade samtidigt med solen imorse, borde verkligen ha gått ut och gått i soluppgången istället för att dröja mig kvar i sängen. Men idag segrade inte min romantiska sida!
Var i kyrkan iförmiddags (poäng till mig), och valde verkligen rätt söndag att gå dit, förutom att jag hade serveringsgrupp och typ var lite tvungen. Jag brukar tycka det är ganska tråkigt i kyrkan, jag kan inte koncentrera mig när folk pratar så där högtidligt och kyrkligt, mina tankar börjar genast sväva iväg åt andra håll. Oftast snuskiga och dirty tankar, sånt man verkligen inte ska tänka på i kyrkan... Om man följer den gamla tron vill säga. Haha, då skulle jag varit förevigt dömd och förtappad!
Men idag var det riktigt bra som sagt, massa musik av folk i min ålder och ungdomsledare Martina pratade så bra så. Och efteråt serverade jag kaffe, så jag tror nästan jag sett hälften av invånarna i byn i ansiktet och frågat: kaffe? Efteråt berättade mormor att några av hennes vänner sagt att jag var så trevlig, så jag funderar på om jag valt fel yrkesbana ändå. Jag borde kanske bli kaffeserverare!

Och nu snart ska jag på mitt livs första Tupperwereparty! Jag vet, det är riktigt desperate housewifes-aktigt. Men man får fika och träffa trevliga folk :) Hemma hos Magnus finns ju redan ett halvt hyllplan fullt med tupperweregrejer, och det är ju väldigt bra, får då slipper jag köpa massa som är bra att ha idag. Kanske.
Jag hoppas iallafall dagen skänker mig lite energi för veckan som kommer. Jag försöker dra djupa andetag och svälja bort känslan av hopplöshet och lust att bara ligga under täcket tills det blir fredag igen. Än så länge är det söndag.

prioritera I guess

Hälsar på hemma en sväng. Alternativet var att gå och lägga mig i sängen. Jag trivs med att bo hos mormor (det vill säga, så bra man kan trivas med att bo med en"förälder" efter att ha bott ensam i två år), men jag har inte alltid så mycket att göra där, vilket beror på att dom flesta av mina grejer ligger nerpackade i flyttlådor någonstans. Så jag kan inte pyssla. Och som sagt, har inte fixat något internet än, så det kan jag inte heller roa mig med :) Det finns dock en positiv sida med det också, jag får ihop ett antal extra timmars sömn i veckan! Det är inte helt fel ändå. En del skulle säga att man slösar bort sitt liv på att sova. Men jag tycker det känns minst lika slösaktigt när jag suttit bort massa tid vid datorn. Prioritera är ordet, I guess.

ett liv med elvis

Jag hör till såna som avskyr att sitta inne på föreläsning när det är fint väder ute. Speciellt så här på hösten, man vet ju aldrig om det är den sista fina dagen. Kan inte bli av med känslan att jag slösar bort dagen! Visst, farmakologi är viktigt. Men inte viktigaste just nu, inte det jag längtar efter.
Jag vill bara inte vara instängd! Ibland vet jag inte hur jag ska klara av att jobba och vara bunden. Det är inte min grej. Inte ens om jag har ett så underbart jobb som sjuksköterska. Inte 40 timmar i veckan, varje dag, varje år. För jag vill inte bara vara sjuksköterska i livet, jag vill vara jag också. Göra själviska grejer och ingenting ganska mycket.
Ganska mycket skämt, men ibland önskar jag nästan att jag levde i en amerikansk film från 50-talet där en Elvis-liknande karl ryter åt mig: Stanna hemma kvinna! Jag, mannen, skall försörja dig och din plats är vid spisen!
Så omfamnar han mig efteråt med en passionerad kyss, förstås.
Men nej, inte riktigt så.
Men sammanfattningen är iallafall att jag inte vill sitta inomhus när det är fint väder! (och att jag helst skulle slippa jobba mer än 20 timmar i veckan...)

en underbar dag

Hua! Började kursen Läkemedelsräkning idag och jag kommer antagligen att drömma mardrömmar inatt. Jag har inte räknat matte sen på tvåan på gymnasiet, alltså fyra år sen och det är nästan så att plus och minus känns svårt. Då är det inte plättlätt att räkna ut spädning och omvandla sorter. Det är bara att tagga.

Men fick trevligt nog sluta en halvtimme tidigare från farmakologin, så klasskompis Karin och jag gick ner till stan och fördrev timmen tills bussen gick. Jag bytte äntligen mina snygga kängor till en storlek större! Så knäppt, storlek 38 var näst in till för små, och storlek 39 nästan för stora. Men det är trivsamt att kunna vicka på tårna ordentligt. Så gick på på Åhléns en sväng och suckade över alla fina grejer, önskar jag hade en stor förmögenhet att spendera där. Köpte iallafall en oemotståndlig lampskärm! Den tänker jag ha i mitt köksfönster i västra bodarna. Men det har jag inte berättat för Magnus.




Mina snygga kängor! (fotade med min fantastiska mobilkamera as useal)



Och den oemotståndliga lampskärmen!


Imorgon är jag ledig! Tänker inte plugga eller något, faktiskt är det ganska omöjligt eftersom jag inte hunnit köpa kursboken än. Så jag ska ha en riktigt skön dag, kanske göra pannkakor till frukost, gå en lång promenad, baka kakor och bara sitta ner och läsa i mina böcker och mammas tidningar. Det låter osm en underbar dag, tycker jag.

igen: so long farewell

Sitter hemma i huset och spelar Buzz med mina systrar. Det är lite sorgligt, för imorgon åker syster Maja till Australien och ska stanna där i typ hundra år. Iallafall åtta månader. Det gillar jag inte, helst tycker jag att folk kan stanna kvar i Sverige. Åtminstone i Europa. Men allra helst i Västergötland förstås...! Australien är så förfärligt långt bort, man kan inte alls hålla koll på sina systrar där. Sist var hon bara borta i en månad på Kos, det var lagom länge! Och min syster är inte sån sm skickar vykort eller hör av sig ordentligt varje kväll, nej nej inte alls. Hon är en sån som man får undra om hon lever!
Och herregud, jag fattar inte hur en människa kan packa för åtta månader i en backpacker-ryggsäck. Vad får man plats i en sån? Inte alls så många par trosor man behöver iallafall. Nej tack, jag är glad för att få stanna hemma.
Men iallafall, så är det ju lite sorgligt så här innan när man måste säga farväl. Det är svårt att veta hur man ska säga hejdå överhuvudtaget. Bara alla hejdå är sagda och tiden har gått ett par dagar så vänjer man sig, så är det.  
Men det är iallafall trevligast att ha mina systrar hemma.



det finns en känsla som känns

det finns en känsla som känns som all energi och all mental kraft rinner av en. och man går nästan sönder om någon ber en göra något som känns som en enda centimeter pressigt. man vill bara vara självisk, krypa ihop någonstans och inte göra någonting. bara kanske sätta på teven och helt stänga av världen brevid. ha en godispåse med massa socker och vräka i sig, för ja, godis ger energi.
och energi är det jag inte har just nu.


asch, det blir alltid så här när en tenta är avklarad. allt detta slit för något som är gjort på en halvtimme
och så helt plötsligt har man ingenting att plugga och vad ska man då göra med all sin tid? det låter väl helt knäppt, jag vet, men det är nästan som att det känns tomt.
samtidigt som det känns otroligt bra!
firade tentan med att gå i borås med mamma och syster maja. det var trevligt, åt massa mat på thai silk palace (bästa thaimaten!) och jag shoppade en del! efter en tenta är nästan enda gången jag riktigt spenderar pengar. så idag köpte jag ett par assnygga bruna skinnkängor! som jag upptäckte var en aning på gränsen till för trånga när jag kom hem och provade ordentligt... yesyes, får knalla bort och prova en storlek större på tisdag efter föreläsningen, no harm done förutom att jag inte kan börja använda dom bums away.

baka kakor går före plugg, självklart!

Vad håller jag på med? Bakar kakor dagen innan klinisk-medicin-tentan! Det är egentligen inte alls okej, men jag tror aldrig det har varit så rolit att baka som idag! Speciellt när det regnar och man har recept på cookiebrownies...







Det var det godaste på länge tror jag. Och jag försöker svälja ner den där panikkänslan att jag borde ha pluggat... Nu får det typ gå som det vill, jag orkar inte mer! Jag tänker gå ut på en promenad, eftersom halleluja-prisa-gud, solen har kommit fram och EFTER DET får jag se om jag hinner plugga lite mer.
Det finns faktiskt saker som är viktigare än att plugg! 

(det finns det, det finns det, det finns det, det finns det...) 

i gamla farmödrars skåp

Behöver väl knappt säga att den här dagen går åt till att plugga sjukdomar. MEN! Jag tar många sköna pauser, sätter mig i mormors sköna fåtölj och läser något trevligare än patofysiologi. Just nu varvar jag mellan den nya utgåvan av Stolthet och fördom och Harry Potter-serien. Jag hör till dom som ínte kan nöja sig med att läsa en bok åt gången, måste ha flera eller helst alla på en gång. Men det gäller bara böcker! Och möjligtvis kakor...

Men igår hade jag kul! Var hemma hos Magnus och städade ur kastrullskåpet och skafferiet. Det tog både tid och ork ska jag säga, var riktigt nitisk och diskade ur alla grytor och stekpannor och alla tupperwere-grejer och allt annat i skafferiet. Men det kändes asbra efteråt, nu vet jag att åtminstone mycket av all gammal smuts är borta och fritt fram för min smuts! Dessutom tror jag att alla silverfiskar och avlidna torra skalbaggar är borta...

 

Det finns ju ett orspråk eller något som säger att om man avslutar en bukoperation mitt i så der det ut som ett mord. Det gäller städning också, iallafall det sätter jag städar på. Men man städar så mycket lättare om man river ur alla grejer först!




Magnus är inte sådär jätteintresserad av att städa ska jag tala om. Men han kom snällt och torkade översta hyllan i skafferiet där jag inte nådde. Och visst ser det ut som jag precis har hojtat smile to the camera!
Det har jag inte, han kanske bara upptäckte att det är roligt att hjälpa till! Typ.




Och sånna här söta grejer kan man hitta i gamla farmödras skåp! Sötaste äggkopp + saltkar.

RSS 2.0