inte så värst glad.

Jag är inte så värst glad, så jag måste klaga lite innan jag kan acceptera mitt öde. Jag är förkyld och har ont i precis hela huvudet. Näsan rinner som en vattenkran. Och jag ska jobba i helgen, hurra! Dessutom har M lämnat mig i detta ensam. Han har åkt till Falköping på något fotbollsfjant-grej som uppenbarligen är viktigare än jag. Och han ska sova där inatt! Jag lovar att han gör det bara för att han såg att jag tvättat sängkläderna idag - om han inte är hemma ikväll så kan jag inte tvinga honom att bädda sin sida av sängen. Åh, det är så lågt. En dröm-man hade godvilligt bäddat sängen och sen suttit bredvid mig i soffan snäll och tyst medan jag ser på Idol/Sexandthecity och varit så nöjd med att bara få vara i min närhet. Varför inte?
 
 
 

tack!

Idag åkte jag in med min knasiga nya telefon som jag inte kunnat använda. Jag förberedde mig på att den skulle uppföra sig exemplariskt utan krångel när jag väl var där, men som tur var så märkte mobil-killarna med en gång att något var fel på den! Dom var lite förvånade, för dom hade aldrig varit med om den sortens krångel men den telefonen förut. Min var första dom fått in för klagomål. Det tyckte jag var typiskt! Men ack, jag var så tacksam att dom trodde mig. Så jag fick en ny telefon, nemas problem! Och än så länge verkar den fungera som den ska!

för hälsan.

 
 
Jag har ju ingen veranda hemma i västra bodarna, så därför måste jag sitta på mammas och pappas
varenda gång jag är hemma. Oavsett väder, så länge det är plusgrader så är det bara bra för hälsan tänker jag. På med raggsockor och kofta bara! 
 
 
 
Jag hann knappt parkera min rumpa innan katten Tjorven kom skuttande. Tjorven syns nästan aldrig till hemma, hon mest flyr sin väg om jag försöker komma nära henne. Men precis varenda gång jag sätter mig ute med fika så dyker hon upp fort som tusan. Hur gör katterna såntdär? Idag hade jag inte ens något bullpapper att prassla med, och ändå!
 
 

a dream that not come true.

Jag har en väldigt ohemlig hemlig dröm. Att sova bredvid Jacob Black. Det trånar jag efter. Och inatt går den drömmen i uppfyllelse! Eller inte, men det verkar just nu osannolikt att jag nånsin ska komma närmare Jacob Black än hans överkropp tryckt på ett påslakan. Men jag tröstar mig med att drömmen säkert är härligare än verkligheten. Så är det ofta med män. Ni vet vad jag menar.
 
 
Oh, sweet-Jacob, I love you so! You're the most handsome man in the world!
 
 
. . . But excuse me, honey, did you just fart?
 

aldrig köpa nytt.

Mitt nya motto i livet: Man ska nöja sig med det man har och aldrig köpa nytt. 
 
Åtminstone när det gäller mobiltelefoner. För två-tre år sen när jag köpte min telefon var smartphones det allra coolaste. Men jag pluggade och ansåg mig inte ha råd med en sån. Åtminstone fanns det massor av saker jag prioriterade högre att lägga pengar på. Typ klänningar. Så fast expedit-killen i affären skrockade lite åt mitt telefonval så gick jag väldigt nöjd därifrån! Och jag har varit himla nöjd dom här åren, telefonen har haft allt jag behöver och inte krånglat. Så därför var det med sorg jag insåg att jag snart behöver köpa en ny. Displayen fick en spricka och abbonemanget skulle snart sluta gälla för mig (max 25). Jag drog ut på det så länge det gick, för hur tusan ska jag kunna välja en telefon av alla som finns? Alla människor jag frågar har sagt olika - en del älskar iphone och andra hatar dom och tycker samsung är bäst. Ångest rev och slet i mig. Men så var jag på elgiganten i ett annat ärende och känslan av att nej nu räcker det Lisa! flög ner i mig från taket. Nu jäklar! Så jag lät elgigant-killen bestämma vilken telefon jag skulle ha. (Jag sneglade längtansfullt mot stället med pensionärstelefoner - där fanns en rosa vikbar telefon. Åhh!) Och när telefonen jag bestämt mig inte fanns på lagret tog jag helt enkelt den som var snäppet nyare, för nu, den dagen skulle det ske! Så jag gick därifrån med en ny telefon, ett dyrt abbonemang och ett skyddsfodral på köpet (jag flörtade mig till det). När jag kom hem började problemen:
 
1. Mitt gamla simkort passade inte. Jag fick ringa telias kundtjänst och beställa ett nytt och lägga telefonen åt sidan så länge.
2. Skyddsfodralet jag fick med mig passade inte. Det passade den äldre modellen. Jag fick åka tillbaka och byta.
3. Det verkar vara något fel på telefonen. Den låser sig och det går inte trycka på några knappar. Man måste ta ut batteriet för att det ska funka igen. Däremellan stänger den av sig själv. Det går heller inte att sätta på den igen utan att ta ut batteriet och sätta tillbaka det igen. Nu är jag i Ornunga och har visat den för den mest tekniska personen jag känner, pappa, och han tror att det är något fel på telefonen. Skönt, jag trodde säkert det var fel på mig.
4. Jag ger upp den nya telefonen och får åka tillbaka till elgiganten och klaga på torsdag när jag är ledig igen. Jag tar fram min gamla telefon som jag klokt nog tog med mig. Kärt återseende. Jag pysslar in mitt nya simkort eftersom det gamla stängts av. När jag ska sätta på telefonen inser jag att jag glömt av den exakta ordningen avsiffrorna i min pinkod till telefonen eftersom jag skrivit den nya så många gånger det senaste dygnet. Jag ringer M som jag vill ska leta reda på koden hemma. Han är på väg till Göteborg och kommer inte hem förrän ikväll. Jag får överleva utan telefon hela dagen.
5. Medan jag skriver detta inser jag att jag har ju satt in mitt nya simkort i min gamla telefon. Som såklart har den nya pinkoden som jag skrivit 1000 gånger den senaste dagen. Alltså. Jag är en idiot och bör inte köpa nya saker. 
 
 
 
 
 

bedragen.

 
Hej!

Tack för detta.

Fotbollshälsningar Magnus Zackrisson

Lerums IS

 

Telefon: 0302-17768, 0730-965670

Mail: [email protected]

Måndag-Torsdag 8.00 -16.30

Fredag: 8.00 -14.30

 

 

 

Det här mejlet fick jag av M efter att jag skickade min faktura på garn för 619 kronor. Att han skulle betala det gällde ett val - som han förlorade såklart. Visst är tonen lite bitter i mejlet? Men han skrev iallafall Fotbollshälsningar i slutet, vilken ära! Jag har nog sagt det förut att jag började asgarva när jag fick veta att M och hans kollegor avslutade sina mejl så. Världens töntigaste. Men whatever, det var egentligen inte det som var det konstigaste med detta mejlet. Nej! I mejlet ser man klart och tydligt vilka arbetstider M har. Det står ingenting om att jobba 12 timmar om dygnet. Alltså måste jag ställa M mot väggen och få veta vad han egentligen gör alla dessa timmar på kvällar och helger. Jag har sen länge misstänkt att han bedrar mig med någon som är rund, uppblåst och vit med svarta prickar. 

 

min söndagskväll.

 Ungefär det bästa jag vet på söndagskvällarna är att se på naturfilm klockan 19.00. Det är så hemtrevligt. Visst är djuren bra, men min lycka beror mest på att jag älskar den manliga berättarrösten! Ååh!  Den rösten liksom lugnar ner hela mig. Hypnotiserar nästan. Jag har försökt googla på namnet för att få se hur den där mannen ser ut i verkligheten, men det har inte gett något resultat. Fast det kanske bara är bra, så slipper jag bli besviken om han inte ser ut som typ Colin Firth i Bridget Jones Dagbok. Aporna är ju söta i vilket fall.
 
 

höstopepp?

Tamejtusan vad jag känner mig opepp. Jag känner mig lite oinspirerad i allmänhet sådär, men framför allt är jag opepp på att jobba i helgen. Dom senaste dagarna på avdelningen har varit pissjobbiga och jag bävar för att helgen ska bli likadan, med hälften så många personal. Jag blir utmattad i förtid. Tänk alla människor som har lycklig fredagskänsla just nu och ska vara lediga hela helgen. O ack vad besvärligt jag har det, jag kan inte tänka mig en enda människa som har det såhär besvärligt. Stackars stackars. 
 
 
 
Så ikväll ska jag ladda upp med kolhydrater och vatten. Och massor av virkning! Inget lugnar ett tungt sinne såsom virkning. 
 

två dagar.

I måndags trodde jag inte att jag skulle överleva att jobba sex dagar i rad. Men det gjorde jag inte! Fast igårkväll kändes det som jag skulle ha brutit ihop om jag skulle iväg och jobbat idag också. . . Jag njuter verkligen av att vara ledig i två dagar!
 
Idag ska jag först åka till maxi och hämta ut mitt paket med garn! Det finns alltså en aning om vad jag ska göra resten av helgen.

medan jag väntar.

 
 
Medan jag sitter och väntar (och väntar. . . ) på att M ska komma hem med pizza kollar jag på skojiga gamla kort på datorn. Den här på Stina är typ bara bäst. Jag kommer ihåg att vi var i pulkabacken och Stina började som vanligt krångla såklart. Hon var som en liten chihuahua ungefär, som tror att den (hon) är sååå stor och farlig!  Men så här slutade det för Stina med fyra äldre syskon i en pulkabacke. 
 
Fredagskväll och pizza, det blir riktigt svenskt fredagsmys ikväll. Dock (och ack) ska jag jobba kväll imorgon, så det tar bort lite av den ultimata fredagskänslan. Usch, så mycket det suger att jobba extrapass en lördagskväll! Det är så att man behöver klaga och gnälla. 
 

stanna oktober.

När jag är i Ornunga och solen skiner får jag äntligen inspiration att gå långa promenader, helst tre stycken om dagen. Och varför går det bara inte att pausa första veckan i oktober i några veckor? Hoppa över hela november istället, eller ännu hellre januari! Please!! Det var alltså en rolig promenad, jag gick bland åkrarna, genom skogen och förbi sjön. Extra skojigt var det när jag mötte Maja och Lotta på varsin hästrygg. Ett sånt följe brukar jag inte möta annars. Men jag hoppade snällt upp i skogen, det kändes tryggt. Jag tror aldrig mina systrar skulle förlåta sig själva om dom red ihjäl mig. 
 
 
 
 

på långt håll.

 
 
För några år sen var jag övertygad om att detta var ett träd som blommade i oktober. Det kändes liksom övernaturligt. Träd blommar inte på hösten vad jag visste om. En dag bestämde jag mig för att ta reda på hur det verkligen var, så jag kämpade mig igenom träskmarken för att studera trädet närmare. Jag blev ganska besviken när jag såg att det inte alls var några blommor, utan mer likt vita, luddiga korvar. Inte lika romantiskt. Lärdom? Vissa saker är bättre på långt håll!
 

himla bra.

 
 
 
Hemma i Ornunga! Det känns så otroligt himla bra. Både för att det var en månad sen jag var hemma sist och för att både Maja och Lotta hälsar på här hemma också. Och så är det världens finaste höstväder på det! Ikväll har va varit på kusinkalas och ätit massor av mat och glass. Nu ska vi titta på Pippi Långstrump på dom sju haven. High five liksom!
 
RSS 2.0