måndagskväll

Sitter i soffan, ser på Rasmus på luffen och försöker måla tånaglarna rosa. Det ser ut som en femåring har varit i farten.

Fattar inte riktigt att jag har sommarlov. Idag var det äntligen fint väder, har legat ute på altanen bere i huset hela dagen. Så skönt, att göra ingenting! Inga tentor, inga inlämningar, ingenting :) Och som paus från solen har jag pussat på kattungarna lite grann. Dom är världen sötaste, dör nästan! Älskar deras tjocka magar, kan pussa hur länge som helst.

Imorgon ska jag försöka börja packa. Det är roligt att packa, däremot inte att packa upp igen. Hm, jag måste nog ta med mig hela min garderob, åtminstone. Tur säger jag att min resväska inte är jättestor, nu finns dte iallafall ingen risk att jag går över 20 kg. Det had ejag absolut gjort om jag haft en större väska. Så mycket är så bra att ha med sig, liksom. Annars ska jag göra ingenting i morgon med. Sola om det är fint väder, kanske baka om det inte är det. Och gosa med kattungarna och laga mat till lillebror när han kommer hem från skolan. Det känns så lyxigt att ha sommarlov när syskonen går två veckor till! :D

Men nu är det dags för ett lager nagellack till!

fyra timmar

Sitter i skolan och tänker på att jag har fyra timmar att fördriva innan seminariet börjar.... Men det gör ingenting, för klockan fyra får jag sommarlov! :):)

jag har haft en bra dag

Jag förstår inte att det  var så svårt att hitta en klänning jag ville ha i Göteborg! Jag trodde ju att det var det säkratse att åka till gbg med en gång, eftersom där finns alla affärer. Om jag inte hittade någon på VERO MODA, så är det ju bara att gå vidare liksom. Och där finns fler affärer än i Borås, som Zara och RUT och typ tusen andra. Men seriöst, hittade ingenting jag ville ha. Eller lögn, såg massa fina på HM, men det var mer vardagsklänningar, inte nån att ha på bröllop. Så de tslutade med att jag köpte en på Cassels... En som jag kollat på flera gånger både Alingsås och Borås, men inte tänkt på att den faktiskt går att ha på ett bröllop :P Den är iallafall jätterosa, ganska enkel med några volanger och rynkor :) Blir mer bröllopig med mina nyinköpta killklackade skor också :) Och imorgon blir det en sväng i Knalleland också efter sista Seminariet, så hittar jag nog allting jag vill ha :)

SERIÖST, imorgon har jag sommarliv! Det känns helt stört att redan säga "vi ses i höst" till alla människor! Hösten liksom, det är jue vigheter dit, våren är ju knappt slut! Men ahhh, sommarlov! :D:D:D:D

Åh lycka, våran adopterade kisse (eller det är snarare vi som är adopterade) fick kattungar häromdagen! Knäppo, där hade vi gjort iordning en mysig korg hon kunde ligga i, så går hon och lägger dom i skafferiet i en plastkasse som mamma slänger använda flaskor i... Men nu har vi allafall tre små superdupersöta kattungar! Så roligt, vi har ju aldrig haft några nyfödda kattbebisar hemma förut, alla våra är ju katstrerade . Så nu kommer jag ägna mycket tid av sommarlovet åt att pussa på dom!

Nope, now I'm going to göra lite manikyr och pedikyr, det behöver jag efter göteborgs hårda gator :)

110522

Det känns lite knäppt att åka till Borås imorgon och sätta sig på föreäsning igen. Kan inte säga att jag är så taggad, vill bara ha sommarlov. Men jag ska förssöka orka tre dagar till :)

Det var verkligen så himla skönt att komma hem i torsdags, och sen ha tre dagar ledigt! Och sista dagen på praktiken var inte det minsta sorglig, seriöst så var det den värsta dagen under alla fem veckorna. Inte på grund av patienterna, utan av personalen. Fattar inte vad som hände den dagen, alla bara totaldissade oss slash utnyttjade oss. Det var trevligt! :D
Och på det var jag förkyld. Men det var nästan skönt att vara lite febrig, fick en ursäkt att bara sova hela förmiddagarna.

Nu ska jag krypa ner i min underbara egna säng! Det är en underskattad känsla :)

sista dagarna

Sista två dagarna på praktiken. Räknar nästan ner. Längtar tills jag kommer hem på torsdag eftermiddag och jag bara kan sätta mig ner och göra ingenting! Bli av med lite av stressen. Hm, fast okej, då får jag nog vänta lite längra än torsdag... har ju två av dom jäkla VFU-uppgifterna kvar. Men iallafall, lämgar till torsdag. Inte för att praktiken varit kass och tråkig. Mest bara psykiskt krävande! Och så har det varit ganska jobbigt att pendla mellan två hem, här och i västra bodarna. Ta med alla grejer, fixa mat och sånt. Ser fram emot att sova i min egen säng varje natt och ha alla mina grejer! Och ha det rent och städe förstås...

Guuuuuuuuuuuuuuuuud vad jag ser fram emot att sova snart :)

studenter diskar inte

För mig blir det praktik nästan hela helgen. Samlar kraft just nu, det kommer nog behövas...
Men sen är det bara tre dagar kvar, och det känns väldigt skönt. Det börjar bli lite psykiskt jobbigt att vara student. Som i onsdagskväll, var massa att göra hela tiden så medan jag väntade på att en patient skulle bli klar på toa ställde jag mig och andades i kanke en minut. Då bli jag påhoppad och ifrågasatt varför jag inte går ut i köket och fixar med disken, "så att man inte bara står och gör ingenting". Och som jag är svarar jag "jamen visst, förlåt, det kan jag göra" och tänker att jaha, nu kommer jag få dåliga kommentarer för att jag inte springer och diskar. Men sen blir jag så himla arg! Det kan inte vara förbjudet att stå stilla i en minut, och dessutom är jag INTE på praktik för att stå och diska, jag ska inte räknas som en extra personal. Vi är ju STUDENTER har man fått höra hela tiden, och bla bla då ska man bara refektera över allt man gör och varför. Inte diska, det går inte reflektera över. Iallafall, det är psykiskt jobbigt att försöka vara alla till lags hela tiden.

Nu ska jag gå ut på en promenad och njuta av de sista lediga timmarna.














snart är jag avkopplad

Just nu känns det inte världsbäst. Har varit en jobbig dag på praktiken, många känslor och massa självkritik. Fattar inte hur man ska kunna allt, veta allt och göra allting rätt och fråga lagom. Sen går det väl inte riktigt koppla av när jag inte åker hem mellan praktiken, har bott hos M i några dagar.
  Som moset på grädden var alla tåg försenade när jag skulle åka hem från alingsås. Det ledde till att jag precis missade sista bussen hem (17.20). Tack och lov för pappa, som kunde komma och hämta mig på vägen hem. Annars hade det blivit en lååång promenad för Lisa. Nu behövde jag bara vänta en halvtimma.
   Så skulle jag äta mat hos mormor när jag kom hem. Jag var så himla törstig, hade inte druckit sen lunch vid halv ett, och längtade bara efter att dricka vatten. Haha, och så är mormors vatten alldeles svart, något fel på det. Så inget vatten för mig. Det var bästa känslan när jag äntligen kom hemvid halv åtta o ch fick dricka!

Nej, kanske inte världens bästa dag! Tills nu, under min rosa pläd i soffan och svensk thriller i dvd:n. Snartär jag nog avkopplad.

RSS 2.0