tillbaka på jobbet.

I eftermiddag ska jag jobba mitt fjärde pass efter semestern! Det går fort att komma tillbaka till rutinenerna, hur fördrev man semestern liksom? Jag ska ju jobba i tre månader till innan jag får graviditetspenning, det känns okej. När jag är hemma så vill jag inte åka till jobbet, men väl där trivs jag bra och det är kul att prata med människor igen! 
 
Dock längtar jag efter egentid. Tänk en hel dag hemma helt själv, vilken tanke. Men det går vänta till december, när jag är hemma och Gerda på förskolan några dagar i veckan. Det blir minsann lite lyxigt och tänk vad jag ska se på julkalender och äta pepparkakor i soffan då!  

mitt i vargavintern. . .

Mitt i vintern i början av nästa år får vi, om allt går bra, en bebis i huset igen! Gerda blir storasyster och det känns ju knäppt, hur blir en sån tillvaro liksom? 
 
Det dröjer några veckor till innan ultraljudet kvinnan dess känns det svårt att förstå att det är en bebis i min mage. Trots vissa ganska tydliga symtom. . . ! Det är helt klart svårare att hinna tänka den här gången (tack vare tvååringen hehe) samtidigt som jag njuter mer av nuet, jag vill inte spola fram tiden eller så. För det mesta iallafall! 
 
Från och med nu känns det som att tiden kommer gå snabbt! Första veckorna är ju leka långa som resten av graviditeten liksom.
 
 
Och förhoppningsvis kommer mitt virksug tillbaka nu! 
 
 
 
 

varma semesterdagar.

Nu när M har börjat jobba är Gerda och jag mest själva, såklart. Både värmen och min trötthet är lite begränsande tycker jag, är sådär sugen på utflykter. Har nästan tröttnat på att bada och det är oftast för varmt för att greja ute hos oss. 
 
Så vad göra? Jo, vi måste ju röra på oss så därför tar vi en tur med vagnen en eller två gånger om dagen. Gerda har börjat gilla vagnen igen. Ibland, vissa sträckor. För varje gång måste vi absolut svänga ner mot gården där farmor och farfar mfl bor, där det finns gunga och en sandlåda (roligare än våran, tydligen) finns. Där stannar vi en stund och leker och om Gerda har tur dyker det upp någon hon känner! Oftast knycker vi bär i gammelfasters trädgård också.
 
Vi måste absolut gå bort till faster Andrea också, särskilt nu när Gerda upptäckt att det finns en lekstuga där! Visserligen möblerad än så länge, men det verkar kvitta för Gerda. 
 
Så ja, det är det vi gör på våra utflykter. Gungar, gräver och våldgästar släktingars trädgårdar och lekstugor! Härligt tycker Gerda. Sen brukar det gå 100 år att gå hem igen och inte sällan får jag kånka hem på barnet. . . 
 
 

barnvakt.

 
 
Igår kväll hade vi faktiskt barnvakt! Det är ju inte så ofta vi går det, förutom när jag jobbar och M har match/träning (och då märker jag ju inte av det precis). Men igår kom Lotta efter jobbet och lekte med Gerda medan jag och M åkte på hans morfars 88-årsfirande. Det blev alltså första dejten för oss! Men det var iallafall såå skönt att åka iväg själva utan att packa med barn, för att inte tala om äta i fridfullhet! Gerdas sysslingar var ju med, och det kändes bra att själv slippa passa eget barn. 
 
Såå lyxig kväll och när vi kom hem SOV Gerda! Det hade vi inte räknat med, så det blev en glad överraskning att kunna landa direkt framför teven. Bästa moster Lotta!! 

tripp till Halmstad.

 I helgen tog vi (min lilla + stora familj) en tur till Halmstad och hälsade på Maja som firade födelsedag! Det var en trevlig utflykt, fast vägen dit är förskräckligt tråkig och jag blir så åksjuk i baksätet nu för tiden. 
 
Efter en sväng hos Maja och Sebbe åkte vi till ett glasscafe och sen vidare till Tylösand, Sebbes familj hade en liten sommarstuga där. Vi köpte pizza och gick och badade efteråt. Det var skönt att bada i havet men sjö är ändå bättre, såklart! 
 
På kvällen bjöd Maja på kalas, det var trevligt att träffa Sebbes familj och vi fick såå god mat! Efter läggdags åkte Magnus och Gerda hemåt, medan jag stannade kvar för hotellövernattning med syskon och far! Det var gaasnska skönt med lite Lisa-tid, Gerda var rätt så mammig resten av dagen. Vi stannade sent (Lisa-sent) hos Maja och spelade spel och sen delade Lotta och jag hotellrum inne i Halmstad. Ingen snarkade och vi sov så gott! 
 
På morgonen blev det lyxfrukost, som jag längtat, och efter det var det nödvändigt med en långpromenad vid Nissan! Det var längesen jag gick så långt men det gick bra! Efteråt var alla såklart lite döda och vi slappade hos Maja och Sebbe innan golunch! Till efterrätt blev det tårtrester och sen bar det av hemåt igen på den tråkiga vägen. 
 
Det var en bra helg med andra ord! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0