hej snuva!

Åh suck. Jag hade planerat att detta skulle bli en dag i pluggets tecken... Men det iblev det icke.
Igåreftermiddag drabbade en förkyldning mig. Jag säger drabbade, för seriöst, den bara kom pang bom till mig. Så jag sov dåligt inatt (you know hur äcklig man blir i halsen och täpt i näsan) och hade ingen direkt ork eler inspiration att plugga. Dessutom ringde mormor och undrade om jag ville komma in till stan och äta med henne. Det ville jag ju, allt för att slippa laga mat själv idag. Och så känns det bra att göra mormor glad, såklart!
Så vi åt buffé på Delideli i stan, asgott. Massa grönsaker, marinerad kyckling och revbensspjäll, lax med mera.
Så gick jag till Kicks och köpte ögonskuggor och hårserum och till apoteket och laddade upp med nässpray och alvedon. Jag ska ju till ett typ slott (typ=inga torn) i helgen och fira nyår med Magnus familj. Då vill jag ju inte sitta och hänga läpp med förkyldningsymtom inte. Nej tack.

Så ikväll ska jag gosa ner mig i soffan med raggsockar och pappersnäsdukar och några liter varm dryck. Jag är väldigt sugen att se på Förnuft och känsla som jag klickade hem från Ginza häromdagen. Men jag vet inte, Jane Austen-filmer kräver en viss stämning runt omkring mig, tycker jag. Och där gör sig inte en pojkvän som spelar fotbollsspel på datorn...

Good att veta

Good att veta inför nästa jul, att det faktiskt finns färdiga julgranar i skogen!
Bara man letar tillräckligt länge.

Två nya klänningar gör en lyckligare

Har haft en trevlig och mysig dag, så jag hoppas jag fått lite energi att plugga imorgon, fast det just nu känns som jag inte vill gå och lägga mig för att undvika att det blir imorgon...
Iallafall, i förmiddags var jag i stan och shoppade. Och hurra, jag hittade en klänning till nyår! Blev en svart omlottklänning med precis lagom urringning typ. Jag ville ju helst inte ha en svart klänning, men jag blev så förälskad i den här att jag struntade i det. tror jag kommer ha användning av den här igen, och orka köpa en klänning för att använda en gång. Dessutom så köpte jag ju en annan färgglad klänning! En på MQ som var halva priset. Har provat den förut, men tyckte den var lite för dyr. Men icke nu icke! Och ja, två nya klänningar gör en lite lyckligare ett tag :) Dessutom köpte jag ett par svarta pumps, en  ny bh, nylonstrumpor, ett armband och ansiktsgrejer på apoteket. <det kändes väldigt bra att spendera pengar idag!

Och i eftermiddag har Hannah varit här och hälsat på :) Vi satt i verandan och fikade och pratade om allting i livet. Och så fick jag en inflyttningspresent, en jättefin rosa tekanna. Folk vet vad jag gillar!

balanserar julmaten

Julen är slut igen! Firar det genom att se på medium och äta färdigköpt köttfärspaj med massa grönsaker. Julmat innehåller inte speciellt mycket råa grönsaker faktiskt, så nu måste jag kompensera. Jag behöver även balansera upp allt sockerintag med några nävar naturchips! Det är helt nödvändigt.

Jag har såklart haft en väldigt bra jul. Var mysigt att vara hemma, dagarna gick alldeles för fort.
Och oj vad mycket julklappar jag fick! Berodde nog på en kombination av att jag önskat mig mest billiga grejer plus att det är lätt att köpa presenter till nån som precis flyttat hemifrån och saknar massa prylar. Men nu har jag minsann en brödrost, en mixer och en rosa hushållsvåg. Dessutom jordnötssmör, marmelad och nutella att ha på det rostade brödet! Och i temat rosa även en ny väckarklocka och en äggklocka. Livet blir bara bättre och bättre!

Igår på juldagen var vi hos min mormor och åt massa mat, och idag var vi hos Magnus mormor och åt massa mat! Det är det julen handlar om, antar jag, äta massa mat.
Imorgon ska jag åka in en sväng till Alingsås och leta nyårsklänning. Good luck.


Min egna fina julgran!

Dan före dan

Hemma i Ornunga! Till min besvikelse regnade all snö bort inatt, så det verkar bli en grön jul.
Idag har jag gått en lång promenad, rullat och stekt massa köttbullar hos mormor och klätt granen här hemma. Börjar bli skillad på att sätta i ljus! Haha.
Ikväll blir det väl våra vanliga tradititioner. Tittar på Ensam hemma, det kan vara bästa julfilmen! Och efteråt kanske En julsaga, den med Jim Carrey. Mysigt.
Saknar en syster här hemma, Maja som är i Australien! Sorgligt. Men mer plats i soffan!

Hittade en sån mysigt och sorglig bild från vintern förra året. Var så mycket snö att ett rådjur kom och hälsade på. Gick runt huset i pappas uppskottade spår och letade något att äta.



Ack, en husmor har så många bestyr

Jag har inte haft mycket till julkänslor i år. Mest på grund av allt nytt, tror jag, är ju inte där jag brukar vara. Och så har det bara varit grått och regnigt och trist, åtminstone på just den här fläcken jag råkat flyttat till. Och dessutom har jag inte haft tid att få julkänslor, bara plugg och föreläsningar in i det sista. Hade världens tråkigaste värdelösaste ovärdaste idag, självklart obligatorisk.

Ikväll har Magnus och jag varit över hos hans mamma pch pappa och ätit pizza. Det var mysigt. Hans föräldrar är så himla trevliga och bra.
Imorgonförmiddag åker jag hem. Stannar över juldagen. Det blir mysigt, men samtidigt längtar jag efter att bara ta det lugnt här hemma också. Typ tvätta sängkläderna (höhö). Men det hinner jag väl göra i mellandagarna I guess.

Förresten, ibland tror jag att jag är ganska så kass på att vara sambo. Ibland tycker jag inte alls de tär trevligt. Typ som när man kommer hem på eftermiddagen och det ser ut som hej kom och hjälp mig. Det är inte kul, blir verkligen trött och sur av det, men samtidigt känns de ju så löjligt och onödigt att sura över en sån sak. Men samtidigt. Hur svårt är det att bädda sängen lite grann? (åtminstone låta min halva vara ifred), slänga soporna och plocka undan efter sig i allmänhet? Det funderar jag på i dessa juletider.
Jag antar att det tar tid att vänja sig för båda två. Jag antar det...

Nu ska jag gå och lägga mig! Måste upp imorgon och fixa en del innan jag åker. Vattna blommorna och granen, städa undan lite, göra ett julkort, packa väskan... Ack, en husmor har så många bestyr.

Det är jag värd!

Gäsp vad trött jag är. Sitter så nöjd i soffan efter en stressig dag med massa ofrivillig motion och för lite mat. Men jag klarade teoriprovet, 60 poäng till och med, så nu har jag körkortet i handen :D:D okejdå, en papperslapp än så länge, men ändå. Den här underbara känslan av att ha det överstökat överväger allt det pissiga med dagen. Som att halvspringa genom snöslask, missa tåget och få vänta en halvtimme på nästa, gå i ännu mer snöslask, svälta halvt ihjäl och gå lite till. Det gör ingenting!

Men det var så himla skönt att komma hem, speciellt när jag upptäckte att värmen och varmvattnet var tillbaka! Hurra! Var ju nästan minusgrader här i morse. Det kändes så iallafall. Var alldeles underbart att först få äta sig mätt och sen ta en lång varm dusch! Så fort man kommer på hur bra man har det.
Köpte tre tidningar på pressbyron för att belöna mig själv, men dom orkar jag nog inte läsa ikväll. Orkar bara sitta i soffan. Dricka te och äta massa julgodis.
Det är jag värd!

att julstäda

Vilken dag. Idag har dom (vet inte vilken yrkeskategori dom tillhör) hållt på att fixa bergvärmen här. Det innebar att värmen försvann, vattnet var avstängt en stund och även elen (men det visade sig bero på en propp).
Så nu är det lite kyligt här inne. Men som tur är hade Magnus pappa ställt hit två värmefläktar, så dom står och surrar nu.
Men det var ganska hopplöst att försöka julstäda idag. Hade dammat och dammsugit och skulle precis tvätta golven när vattnet försvann. Så det fick vänta tills ikväll. Nu är det så himla rent och fint här :)

Och hurra, våran farstu är klar! Magnus pappa har målat, lagt in ny matta och fixat nytt element. Och ikväll skruvade vi upp hatthyllan och krokar. Det blev så himla bra. Och shit vad skönt att ha en egen ingång, har ju delat med Magnus farbror och faster tills nu. Jag har mest haft ina jackor liggande på stolar här och där. Så äntligen får jag sprida ut mig :)

Jag vill ha snö

Igår åkte jag hem över dagen. Magnus skulle ändå vara borta nästan hela dagen, och jag var bjuden på eftermiddagsfika hos Hannah i Kvinnestad. Så det passade bra att åka hem en sväng samtidigt!
När jag vaknade här i Vb igår var det lite vitt på marken. Bara som puder, men jag blev iallafall glad! Men när jag klev av tåget i vårgårda var det massa snö! Åtminstone knarrade det under skorna och det låg snö på taken och träden. Jag blev så glad, det är så fint med snö. Iallafall efter den här långa gråa december.
Väl hemma tog jag med mig mormor med mig ut på en promenad i snön.





Jag önskar att det kommer lika mycket snö till Vb, och så kan den stanna i en månad eller så. Tackar gärna nej till en likadan vinter som dom två senaste åren. Men lite vill jag ha!

Efter middagen hjälpte Lotta mig och sy gardiner Vilket samarbete, hon sydde och jag klippte och nålade. Fick klart tre kappor, men behövs nog iallafall två till. Suck.
Sen hade jag en trevlig eftermiddag hos Hannah med massa gott fika! 

Team Jacob

Trevliga saker med dagen:
1. Fikade passions/chokladbakelse med mormor i stan (alingsås)
2. Sprang på Linn i en affär! Så komiskt, det blev ju nästan aldrig av att vi sågs när vi bodde i samma by! Jag antar att dom spontana mötena är bäst, när man inte planerar :) Så vi gick och fikade (eller drack- köpte bara en juice efter bakelsen) och pratade om allting en lång stund. Blev så glad att vi äntligen träffades igen!
3. Handlade fina grejer på Balders Hage till mig själv! Bland annat några julprydnadet, det har jag inga.
4. Gick äntligen och såg Breaking Dawn med Hannah. Det var värt att vänta, bra film tycker jag. Gillar när det är sådär amerikansk dramatisk, åtminstone funkar det här. Och jag tillhör definitivt team Jacob! Lite dregel på hakan där!

Imorgon blir en lugn stressig dag. Vi måste åka och handla mat och grejer, hugga gran, och så har jag tänkt griljera skinka och göra julgodis. Och helst plugga teori.

Lycka till Lisa!

förlåten alla sina synder

Så skönt, har fått köpt alla julklappar utom två idag! Så nu kan jag slappna av lite på den fronten. Köper dom sista på fredag, tror jag.

Men annars slappnar jag inte av. Kollade in schemat efter jul, och jag ville bara lägga mig ner och gråta. Börjar med omexamination i kliniska färdigheter och seminarie 2. Och veckan efter är den tenta. Alltså: jag kommer få tillbringa mina lediga dagar med att plugga. Inget slappande på jullovet inte.
Dessutom borde jag just nu plugga infr teorin. Men jag orkar inte! Imorgon. Imorgon.
Istället för att lägga mig ner och gråta började jag klippa till gardiner. Ska sy nya till verandan, de som hänger där nu är gröna och alldeles anskrämliga. Så köpte ett par spetsgardiner på Hjulet häromveckan som jag ska sy om till kappor. Lycka till Lisa!

Magnus kom nyss hem från McDonalds och hade med sig en McFlurry med chokladsås och krossade pepparkakor. Han blev genast förlåten alla sina synder, samtidigt som jag kände ett djupt förakt mot honom. Glass. Med chokladsås och pepparkakor. Det är att sjunka lågt när det handlar om att göra en kvinna glad.

första brända knäcken och mitt fina kakeldekor

I eftermiddag har jag gjort min första egna, brända sats knäck. Men den blev bara sådär lagom bränd, lite vuxensmak tycker jag! Tillsatte en skvätt vatten så att den inte blev så hård. Knäcken håler på att stelna nu, så ska provsmaka senare.

Förresten så har jag gjort så fint i köket! Passade på häromkvällen när M inte var hemma och satte upp kakeldekoren jag köpte på Ikea. Jag tror att män i allmänhet inte förstår sig på kakeldekor. Med tanke på att jag har haft dom liggande på köksbänken i ett par veckor nu, utan att M en enda gång frågat vad det är eller protesterat. Skyll sig själv då, tycker jag. Dessutom är jag av den konservativa åsikten att JAG ska ha mest bestämmanderätt i köket. Typ.





Traditionella jag

Har varit hemma även denna helg. I lördags åt vi födelsedagsmiddag hos mormor, och på söndagen stannade jag kvar för att se på luciatåg - och gå ut och gå. Tänka sig, igår var det fint väder så jag kunde gå promenad utan att med böjd rygg stirra ner i asfalten. Gick upp till ornunga kyrka och ner till sjön. Det var säkert en månad sen jag gick dom vägarna, men det känns inte så.
Jag hoppas att jag aldrig blir så vuxen och tråkig att jag låter bli att trampa på frusna vattenpölar. För det är ju nästan det roligaste som finns! Och igår var min lycka gjord, det fanns hur många isiga vattenpölar som helst! Hurra!




Men vissa pölar var så fina att jag inte kunde med att trampa sönder dom.



Åt middag hos mormor, och eftermiddagen tillbringade jag nere med familjen. Jag sydde ett överdrag till en lampskärm, och hjälpte till med pepparkakshuset. Ju fulare desto vackrare, tycker jag nog.



Och såklart känns det lika tråkigt varje gång jag åker hem och vet att det dröjer innan jag får pussa och krama dom här igen! Längtar till Nisse flýttar hem till mig :) Nisse, det är dne spräckliga.

Och vid sex såg jag på luciatåget i ornunga kyrka. Det var jättefint, även jag saknade dom "traditionella" sångerna. Jag är väl lite sån av mig, traditionell.
Efteråt kom Magnus och hämtade mig, men först åt vi kvällsmat hos mormor. Mysigt.
Men det var mysigt att komma hem hit också :)

Pepparkaksdoft som gör ont

Hela huset (well, nedervåningen) luktar fortfarande pepparkakor. Och nu ser jag på Love Actually, allt för att få julkänslor. Har inte känt så mycket av det än. Jag har haft så mycket att göra, och dessutom har det bara regnat.

Jag vill ha julkänslor. Men pepparkaksdoft och julsånger och juleskum och alladinchoklad gör ont också. Det får mig att minnas hur det var förra julen. När jag bakade pepparkakor och gjorde julgodis med en tung hemsk klump i magen oxh hjärtat,  och jag vred upp volymen på julmusiken på nästan max för att överrösta alla tankar. Fejkade julen, allting blev så viktigt att göra, varenda pepparkaka, bara för att låtsas att det var som vanligt.
Förra julen när morfar blev sjuk och dog. Gick bort.

Nu har det snart gått precis ett år. När jag tänker tillbaka fattar jag inte hur jag klarade av det. Alla telefonsamtal. När mormor ringde och sa att dom ringt från sjukhuset och sagt att morfar var så dålig. Några dagar senare när jag gick mitt i julhandeln i Borås och syster ringde och sa att vi skulle åka in till morfar. När ag stod hemma i köket och gjorde rocky-roadgodis och telefonen ringde och jag svarade och det var mamma som sat att det var slut.
Nu kan inte föreställa mig hur jag skulle kunna hantera det igen. Det var den värsta veckan i mitt liv, inget har nånsin känts sådär. Men det värsta var inte att morfar dog, utan att se honom sjuk. I en sjukhussäng, med slangar. Min morfar var borta. Så snabbt. På bara ett par dagar.

Ibland förstår jag inte att han inte finns längre. Han känns inte alls långt borta, som det bara var några dar sen jag såg honom. Och ibland är jag så arg, arg för den dumma bacillen som gjorde att hjärtat inte orkade med, så onödigt. Han kunde funnits kvar. Ibland tänker jag att det är det som skulle göra mig mest lycklig, att få se honom stå och greja nere i källaren eller skotta snö i trädgården. 
Men oftast kan jag tänka på honom och vara glad för att han har funnits.

Förnuft och känsla

Åh, satte på teven medan jag väntar på att riset ska koka klart (i våran nya riskokare som vi fick av Magnus thailändska faster), och upptäckte att del två av den nyaste versionen av Förnuft och känsla gick. Tusan att jag missat det, tänkte jag. Förnuft och känsla är en av mina favorithistorier, spelar ingen roll om det är som bok eller film. Den är bara så himla bra. Och den här nya versionen är riktigt bra. Snyggare, modernare. Även om jag gillar versionen med Kate Winslet. Hugh Grant och han som spelar Snape i Harry Potter-filmerna. Jag hoppas verkligen serien finns på svtplay, för nu blev jag så himla sugen att se den från början!

Men nu måste riset vara klart. Jag svälter ihjäl.

Det stormar typ.

Sitter vid köksbordet, gör ingenting och tittar ut på sjön genom köksfönstret. Det stormar, typ. Regnar, blåser. Det är inte så lockande att gå ut, men det ska jag göra iallafall.
Sov ända till halv nio imorse, så fick tio timmars sömn. Jag behövde väl det antar jag, men det kändes nästan för mycket. Så förmiddagen gick snabbt. Har bakat skurna pepparkakor (gjorde degen igårkväll) och städat lite grann. Hade velat tvätta golven också, men vi har varken köpt mopp eller skurhink än. Så därför får golven vara lite lortiga.

Det är så skönt att vara hemma och slappa efter den här veckan. Den har varit ganska utmattande. Och definitivt krävt mer svordomar och tårar och huvudvärk än hurrarop. men jag har bestämt mig för att inte tjura för några andra misslyckanden, så länge jag klarade uppkörningen! Den var viktigast.

Imorgon har jag omtentan i läkemedelsräkning. Sex tal ska jag göra. Och jag ska ta  mig tusan läsa alla frågorna hundra gånger så jag inte missar att gångra något med två. Eller liknande.
Efteråt ska jag och Magnus gå i Borås en sväng. Blir väl en ganska kort stund, eftersom M hatar att gå i affärer. Vilken överraskning? Men vi ska åtminstone till Hemtex, M fick ju presentkort på 750 kronor där när han fyllde år. Han blev väl sådär glad för det. Men det blev jag!
Sen ska vi åka till mina hemtrakter och äta middag hos mormor som har fyllt år. Sen ska jag stanna resten av helgen, för på söndag eftermiddag tänker jag gå på Lucia hemma i kyrkan. Ingen julkänsla annars! Så det har blivit så att jag åkt hem varenda helg sen jag flyttade hit, men det kan inte hjälpas när det händer så mycket i december. Dessutom saknar alla mig så mycket, tror jag!
Ååh, när jag pratade med mamma i telefon igår sa hon att hemma var det så mycket snö att Kalle och Stina hade åkt pulka. Det såg ut som ett julkort, sa hon. Jag blev avundsjuk! Här är det minsann ingen snö. Men det är det väö inte hemma heller längre, inte efter vädret idag...

Nejvars, nu struntar jag i stormen, tar på mig regnkläderna och går ut en sväng. Det kommer nog kännas bra efteråt!

 

Hurra, jag klarade det!

Om måndagen var eländig, så är dne här onsdagen tusen gånger bättre! Kan nog säga att det är en bra dag faktiskt. För jag klarade uppkörningen! Hurra! På första försöket, det är inte dåligt gjort, berömmer jag mig själv. Det var iallafall en väldigt bra känsla när gubben sa att jag var godkänd. Men jag höll mina känslor i styr, inga tårar, glädjetjut eller kyssar. Okej, vad bra liksom. Det är ju dumt att inte glädjas ordentligt åt det man kan, men med klinisk examination imorgon, omtenta på lördag och ny teori framöver, så orkar jag inte go crazy av glädje än. Bara så där lagom. För dålig är jag ju inte :D Och klart att jag firade! Köpte tre par trosor, Magnus bjöd mig på thaimat och sen åkte vi och handlade på Willys. Jag spenderade en hel massa slantar på julgodisingredienser. Det ska jag göra när allting är avklarat!

På tal om klinisk examnination. Sitter och kollar på pedagogiska filmer om hur man sätter PVK och kateter på män. Spännande. Jag önskar jag kunde plugga lite mer effektivt, så jag kan lägga av snart och bara slappa vid teven ikväll. Köpte ju tredje säsongen av Veronica Mars på Willys idag. Så slappa vore skönt...

eländig dag!

Eländig dag. Mest känner jag för att skrika, svära, lipa, döda, slåss och svära tusen gånger till.
För tusan, det är inte kul att få ett poäng under godkänt på teoriprovet. Det är så himla surt faktiskt. När jag pluggat så himla mycket, fått godkänt på alla övningsprov och så är det riktiga provet tusen gånger krångligare, eller så råkar jag bara få varenda djävulsfråga. Eller så kan jag helt enkelt ingenting. Kanske det. Nej, detta var icke bra för självförtroendet eller nånting. Fy tusan, så satans sur och besviken är jag.
Och här sitter jag alldeles ensam. Hade velat ha en katt att krama.
Men det har jag ingen än, så det blir att tröstäta istället och försöka peppa upp mig själv inför resten av veckan.

Och svära lite till: Satansjävlarskitfanskapssatanspissskitbajs.

Sådär! Känns fantastiskt mycket bättre!
Lite iallafall...

det märks när kvinnan varit borta en dag

Alltså. Har varit hemma en dag två helger i rad nu, och båda dagarna råkar det vara storm och regn. Längtade verkligen efter att gå en lång promenad hemma, men så blev det inte, igen. Så tråkigt väder.
Men jaja, hade trevligt iallafall, och igårkväll gick jag ju en mysig promenad vid halvtio och då var det faktiskt månsken. Jag såg till och med tre stjärnfall!
Imorse var mamma, mormor och jag en sväng på Hjulet (köpte ett till par spetsgardiner och en hatthylla!) och resten av dagen tillbringade jag med att fika lussebulle och pepparkakor, gosa och pussa på kattungarna, titta på massa roliga inspelade teveprogram och läsa alla mammas tidningar. Hämtade kraft inför nästa vecka, för den kommer bli intensiv och jobbig. Undviker att tänka på det.

Imorgon fyller Magnus år. Så jag får väl börja dagen med att baka scones till frukost. Sen blir det lite firande på dagen. Också bra för att skingra tankarna!
Men nej, nu ska jag plocka lite här hemma. Det märks när kvinnan varit borta en dag.
RSS 2.0