mormor.

 
 
 
Igår dog min mormor, efter knappt en månad på sjukhus och bara ett par veckor efter en cancerdiagnos. Jag höll hennes hand när hon andades för sista gången och samtidigt levde bebisen runt i magen. Jag är glad att jag har det att minnas, för hon dog precis 10 minuter efter att jag kommit till hennes rum, efter en förmiddag hemma där jag kollat på Bonusfamiljen och städat toaletten. Innan jag åkte packade jag med mig en virkning för att vara redo för en lång dag och jag tog på mig mascara för första gången på många dagar. Kanske spelade det roll, som att det sällan regnar när man har med sig paraply och tvärtom. Dom senaste dagarna har vi mest väntat på att livet skulle ta slut. 
 
Jag minns i somras när jag berättade för henne att jag var gravid igen och att Gerda skulle bli storasyster. Jag fick inte alls samma reaktion som när jag berättade första gången, när Gerda låg i magen. Jag vet att jag fick en konstig känsla i magen och den stämde ju.
 
Det var en lättnad att min sjuka mormor fick somna in, men det är så sorgligt att min friska mormor inte finns längre och det kommer nog chocka mig varje dag länge. Inga fler telefonsamtal, inget mer kaffe och inget mer gnäll om alla ålderns krämpor. 
 
Imorgon tänkte jag försöka berätta för Gerda på något begripligt sätt. Funderade först på att bara låta henne glömma bort gamlamormor, men jag tror hon förstår mer än vad jag tror och jag vill kunna prata om det med andra även när hon är med. 
 
Imorgon är det februari och månaden när bebisen kommer födas och jag hoppas det blir en bättre månad. 
 
 

vecka 40 och tänka på annat.

Vecka 40 och det är bara några dagar, eller veckor, kvar på den här graviditeten. Tycker inte att magen ser så himla stor ut på bild, men visst hänger den ner en del! Magen mår bra, jag sover inte så bra för både ligga, sitta och stå är obekvämt. 
 
 
 
 
 
 
Men det är svårt att tänka på mig själv just nu och att det ska komma en bebis snart känns lite smått olägligt. Min finaste mormor har blivit sjuk. Hon har varit sjuk i några veckor, men ingenting har gått som vi tänkt oss och nu är det troligtvis inte många dagar eller ens timmar vi har henne kvar. Den senaste veckan har jag varit på sjukhuset så mycket jag orkat med. Men visst är det svårt att både vara barnbarn och mamma till en snart treåring samtidigt som jag har en färdig bebis i magen. Det är såklart inte vad jag önskat.
 
Som det inte räcker fick jag höra idag att min farmor gått bort. Hon var gammal och det var väntat. Jag har inte samma relation till min farmor som min mormor, men såklart väcker det tankar om allt möjligt. 
 
Ja sånt är livet. Jag är så himla trött och samtidigt så rastlös. Vet inte vad jag vill göra, förutom sova gott en hel lång natt. 

smygfika en ledig dag.

Såhär kan man placera barnet om man vill kunna smygfika och läsa bok ifred en stund. . . Mycket lyckat faktiskt!
 
Hoppas det här knepet funkar ett tag, för än bara brukar Gerda komma farandes och börja klättra/hoppa/slå på mig så fort jag sätter mig ner. En mors lott i livet antar jag. . . 
 
 
 
 
Fast vi har haft en ganska bra ledig dag annars. Jag har känt mig ganska pigg och röjt en del och så "hjälptes" vi åt att göra en ny playdo-det. Det är nog Gerdas favoritsyssla! Hon har helst ned sig degen överallt sen. . . 

lagom snö.

 
 
 
 
Det behöver inte vara mycket snö för att åka pulka, bara lagom! Det här är lagom snö enligt mig. Gerda var inte jätteförtjust i att åka nerför dag, men när hennes pappa drog henne i snöret var det himla skoj! Jag var rätt nöjd att ha en ursäkt att slippa dra, hehe.  . . 
 
Jag gick en promenad istället, en riktig långpromenad enligt senaste tidens mått! Som jag längtar efter vårväder och en lättare kropp, då ska jag gå långt igen. 
 
Det blev en härlig dag i Ornunga, så skönt att mest sitta och tänka på inget medan barnet roas av fler än bara vi tråkiga föräldrar. Lotta har åkt tillbaka till Uppsala efter ett år hemma/på resa och det är ju trist och dessutom olägligt tycker jag! Men så är det. Nu bor bara en syster hemma, hoppas hon stannar länge! 
 
Gerda somnade i bilen hem och sov vidare i sängen sen. Perfekt läggning! 
 
 

vecka 38.

 
 
 
 
Idag går jag in i vecka 38 och bebisen räknas som färdigbakad! Den skulle alltså kunna komma typ när som helst, men jag tror nog det dröjer lite till. . .  Men nu vill jag förbereda klart allt! Jag har tagit in sängen och monterat ihop syskonvagen (pust!) och jag har packat det viktigast. Ska ta tag i det oviktiga snarast också tror jag. Samt sätta in babyskyddet i bilen och packa en väska till Gerda. Byta sand i kattlådan och städa i kylen kanske. . . Vi får se vad som hinns med, för jag har ett stort behov av att vila och sova dessutom! 
 
Ikväll är jag i Ornunga utan Gerda och ska njuta av en natt med ostörd sömn, så skönt! 

virkat.

 
 
 
Jag har iallafall orkat virka framför teven på kvällarna, så nu har jag knåpat ihop en filt till babyskyddet! Jag använde restgarn i ull så det blir nog himla mysigt. Men den var ganska tråkig att virka faktiskt, så det är skönt att den är klar! Nu blir det mindre projekt som mössor och strumpor.  . . 

bebisgos.

I eftermiddags var jag hemma hos min vän Jennifer och gosade med Inez som föddes en dag innan Lucia. Hon skulle egentligen kommit 1 januari, och vi hoppades liite att våra små skulle komma samma år - men vi förstod ganska tidigt att hon skulle ha mer bråttom ut! Så nu hoppas jag mest att det inte kommer skilja mer än 1,5 månad på dom.  . . !
 
 
 
Det var iallafall väldigt mysigt och så knäppt att jag snart har en egen. Overkligt till och med!! Måste jobba på att få hjärnan att fatta detta tror jag minsann. 
RSS 2.0