senaste veckan typ.

 Senaste veckan (veckorna) har gått snabbt och långsamt. Har räknat ner dagarna jag har kvar att jobba, längtat efter vila. 
 
Tiden går ju liite fortare om man hittar på grejer. Jag hittar ju inte gärna på grejer, men typ.
 
 
 
 
Gerda och jag åkte till Vinkeln vi fikade! Jag undrade hur det skulle gå, men det gick jättebra! Efteråt gick vi in en sväng på Clas Ohlson, det tänjer jag dock skippa nästa gång. Det var svettigt! 
 
 
Samtidigt hämtade jag ut matkassar och paket med bebisprylar. Så gick en hel kväll till att packa upp.
 
 
En annan dag bakade jag saffranslängder till svärmor. Där var jag också tveksam till hur barnet skulle bidra. Hon gick en egen degbit och sen var hon nöjd, ville till och med ha med sig degen ut på tupplur. . .
 
 
Och så har vi krattat löv! Gerda hjälpte gärna till, hon är en riktigt bra hjälpreda ibland.
 
Så. Det var väl ungefär det vi gjort för att fördriva hemmadagarna.

åtta pass kvar!

Igårkväll hade jag nog det lugnaste kvällspasset på jobbet sen jag började 2013. Åtminstone topp 5! Lite långtråkigt var det nästan, MEN ingen är ju dum nog att klaga över det.
 
Så nu har jag bara åtta pass kvar på jobbet. Det ska jag väl överleva tror jag. Huvudet orkar jobba och jag kommer sakna kollegorna, men kroppen vill gå hem och vila nu. 
 
Såhär glad ser nån ut när man precis varit iväg och fått influensaspruta av en kollega på grannavdelningen! Nu ska jag minsann inte bli sjuk! 

fredagsstök och inga bröllopstankar

Det är hyfsat slöseri med tid att försöka hålla städat här hemma. En hemkomst och en måltid senare ser det ut såhär i köket.
 
 
 
Helt orimligt och en av anledningarna att jag inte drömmer romantiska bröllopsdrömmar. 
 
Igår och idag har jag varit ledig (jobbar i helgen) och i förmiddags var Gerda och jag på öppna förskolan. Annars har vi gjort absolut ingenting, förutom att tvätta och städa. Och knappt det, för jag är sååååså trött. Önskar mig en hemhjälp - typ som Alva i Madicken, tänk vad mysigt att ha någon som putsar och fejar och gör varm choklad till mig. Men det är nog dyrt!
 
Ikväll önskar jag mig att se på teve ensam. Kanske börja virka något nytt! Det kan väl inte vara en  heeelt orimlig önskan??

fast man borde sova.

 
 
 
 
Jag sitter fortfarande uppe och tittar på Outlander, fast jag borde sova! Gerda har krånglat med nattsömnen senaste veckan, kanske pga förkylning och/eller vintertid. Hon har vaknat vid okristligt tid på natten och tjatat om att kolla på Pippi/Babba/Bullerbyn i en evighet. Mycket, mycket drygt. Jag behöver verkligen en hel natts sömn, snälla.
 
Men ikväll är jag själv hemma - alltså, M är bortrest. Det var längesen jag var själv en kväll och jag njuter av friden. Dessutom är det ohyggligt tråkigt att resa på mig och plocka undan, diska och borsta tänderna.  . . Det kanske blir en vaken natt ändå bara för att slippa! 

två och ett halvt.

Det är 1a november och Gerda är 2,5 år! Den åldern går verkligen inte missa! Tvåårsålderns vedermödor är inget som överdrivs har jag märkt.  .   . 
 
 
 
 
 
Under sommaren och hösten har hon verkligen växt massor! Kanske mest på språket, nu pratar hon mycket (tre- och fyraordsmeningar) och verkar förstå det mesta vi säger. Och sen strunta i det. . . Hon har nyss lärt sig några sånger och sjunger Blinka lilla stjärna och Lilla snigel nästan perfekt! Det låter himla gulligt!
 
Så ja, mycket är gulligt och mysigt med Gerda just nu. Hon gillar att leka med playdo och se på Astrid Lindgren-filmer och youtube. Hon har en Pippi-docka som är favoriten, innan den har hon inte direkt haft något favoritgosedjur. Hon gillar att titta på mina instagram-bilder och gosa i sängen, fast det brukar sluta med att jag blir hoppad på så jag vet inte hur gosigt det är. 
 
 
 
 
 
MEN!
 
Förutom gosigheten är Gerdas vilja inte barmhärtig. Nej och inte används ofta och den största striden just nu är ytterkläder. Hon har inte accepterat att det snart är vinter och att flera lager kläder behövs beroende väder. Överhuvudtaget tar det låång tid att komma utanför dörren, för det mesta man behöver göra innan ska krånglas med. Att gå från punkt A till B till C är inte smidigt! Oftast är jag svettig och helt slut när vi till sist kommer utanför dörren. 
Jag försöker att inte bråka om ytterkläderna, tänker att hon får lära sig själv att hon fryser utan jacka. Igår lämnade jag på förskolan 06:15 och hon hade endast kläder på underkroppen. Det kändes lite skamligt, men alternativet var att stanna hemma från jobb och förskola hela dagen. För Gerda är det en kamp på liv och död att få bestämma själv. 
 
 
 
 
- Gerdas favotirrätt är nog spagetti och pommes frites, men det är väldigt olika hur hon äter. Ibland slukar hon middagen och ibland blir det bara petande. Men majskakor och knäckebröd och clementiner brukar oftast gå ner när annat ratas. 
- Gerda sover ibland på dagen och ibland inte. Alltid på förskolan och hemma blir det isåfall i vagnen. Om hon inte somnar (orkar inte ansgtränga mig för mycket, M går dock gärna längre sova-promenader) sätter jag på en film istället. Om hon inte sovit brukar hon bli grinig och trött på eftermiddagen.
- Just nu passar det Gerda att somna i våran säng, det har varit så några veckor. Orkar inte kämpa längre med evighetsläggningar i hennes säng. Funderar på att byta ut hennes säng innan bebisen kommer, det kanske blir roligare att somna där då?
 
 
 
Just nu är jag lite svettig när jag tänker på att vi om kanske tre månader är en familj med två barn. Det blir svettigt helt enkelt. 
RSS 2.0