sista måndagen

Sista helgen och sista måndagen är slut.
Och helgen blev väldigt bra :) I fredagskväll blev det först lite häng+vin på balkongen i biblioteket (varför har vi inte hängt där förut, liksom?) och sen såg jag (nej, inte ensam) på Avatar uppe i globalarnas. Very trevligt, och filmen var helt olkej bra.
Och så i lördags, Marias bröllop! Så roligt att få ta på mig min nya rosa klänning :) Vi åkte vid halv två och var hemma åtta, så det blev en lång dag. Innan vigseln kokade vi kaffe (det var inte så lätt!) och la upp bullar och kakor och sånt. Och när brudparet och alla andra hade gått, fick vi ställa oss att diska, städa och ställa iordning allt. Men vi var ju några stycken, så det gick ganska snabbt. Och det var värt det, för vi fick ju ta med oss massa tårta hem och dessutom fyra cocktailglas :) När vi kom hem tittade jag både på ESC och Forrest Gump. Ja, jag fick springa mellan datasalen och globalarnas :P
Och igår var det ju fint väder, så då solade jag på balkongen hela förmiddagen! Och sen blev det tårtkalas nere i Gläntan med alla folk vi hittade, och så till sist filmkväll med Grease :)
Så ja, en jättebra helg. Usch, kommer sakna det så mycket.
Och idag var det sista skoldagen. "Skoldagen" - hade författarbesök, fixade med antoligin och såg på Hästmannen. Inte så jobbigt.

Åh, det var bara så sorgligt att få höra (se på facebook) att Tångahallen i vårgårda brunnit ner! Och att den antagligen är anlagd. Känns bara så himla onödigt och jag hoppas verkligen att de vet vilka de skyldiga är. Man blir ju bara så deprimerad av sånt här.




Sista-veckan-depp, eftermiddag i stan och kaffeångest.

Den allra sista helgen (om man inte räknar förmiddagen nästa lördag, då mamma kommer och hämtar mig). Det känns sorgligt och deprimerande och en hel del ångestframkallande. Förstår det aldrig, vart tog året vägen?? Det var vinter för typ två veckor sen, nu är det sommar. Kan älta det hur länge som helst. För jag förstår inte. 
Så jag har börjat göra allting med mycket mer... kärlek, vördnad? Haha. Tänker iallafall på hur lyxigt det är med frukostbuffé varje morgon, och dessutom två mål mat till. Jag lär ju sakna det resten av livet! Och alla människor, seriöst, känns som jag precis insett hur mycket jag gillar alla. Nästan. Och elljusspåret, att bara kunna gå bakom huset och så finns det hur många vägar som helst. Och helgerna, när alla (förutom jag) bara är helt döda på förmiddagen och sen dyker alla upp på kvällen, nere i Gläntan (eller gjorde, nu är ju typ allting snott därnere). Och såklart lektionerna, skrivtiden, lärarne och klasskompisarna. Usch, jag börjar snart gråta. Det är en vecka för tidigt, borde försöka vara glad ända tills dess! Annars blir det bara piss nästa vecka.


Jaja. Piggade upp mig genom att gå ner till stan. Gick runt sjön och puttinuttade mig över alla söta fågelbebisar! Japp, jag älskar dom. Sen gick jag till Hemmakväll och köpte massa av mitt favortigodis. På Ica köpte jag en för stor burk potatissallad, men om jag inte ätit upp allt får Tomas resten. Han har ju varit min slaskgris under året. Så himla bra. Sen blev det en sväng till Systemet innan jag tog bussen hem. Som sagt, en riktig lyxdag i stan :P


Jag måste bara gnälla lite över vädret. Klarblå himmel varje morgon, men till förmiddagsfikat är det molnigt igen. Åh, jag blir så sur över sånt. Det vädret det är på morgonen ska det vara hela dagen, tycker jag. För jag ställer in mig efter vädret, och om det ändras hamnar mitt psyke ur fas. Liksom. Jag blir förvirrad, och på dåligt humör. Det är såklart värst om det går från sol till regn. Så klart.


Och imorgon ska jag åka på våran lärare Marias bröllop! Det ska bli väldigt trevligt, speciellt att få ha på mig min nya rosa klänning. Nej, men jag gillar bröllop och Maria är en sån härlig person :) Det är också så att jag, Malin, Zara, Karin och Anna ska hjälpa till lite. Hälla upp och fylla på kaffe och lite sånt. Hmm, är lite nervös för jag fick en vision om hur jag häller upp kaffe till en bröllopsklädd gäst och locket på termosen (eller vad man kallar det) lossnar! Och kaffet bara väller ut över gästen och den (förmodade) vita duken. Usch, jag får inte tänka på det, jag får gåshud. Jag får helt enkelt se till att kolla hur termosen fungerar!


Så. Nu väntar jag på att klockan ska bli fem, för då är det tacos! Hurra! :):)

Tycker jag

Idag började jag packa. Jag blev bara så sugen helt plötsligt, så jag packade ner alla mörka vinterkläder som jag inte använder i väskan. Sen packade jag ner en del böcker i en kasse och la alla småsaker i en av ikea-lådorna. När jag var klar märktes det inte ens att jag packat någonting! :D Jag har alldeles för mycket kläder och är alldeles för bra på att få det att se stökigt ut! Tydligen.

Yey, Garreth är tillbaka på teve! Jag älskade verkligen den dokumentären boys don't sing, så åhh vad kul med en ny :) I guess att det är ngt speciellt med körer efter Så som i himlen.

Imorgon blir en jobbig dag. Ska skriva kommentarer till min grupps projekttexter. Det var roligt att läsa texterna, men skriva kommentarer? Nja, det kunde vi väl hoppa över.
Tycker jag.

vampyr

 

 vampyr

Jag vill också bli älskad av en vampyr
En som är blek och kall och
vill ha mig så mycket
att han drömmer om att döda mig
Drömmer om att hugga tänderna i min hals
och suga livet ur mig


Jag vill bli kysst av en vampyr
Rysa
För hans tunga, hans kropp är iskall


Jag vill också bli dumpad av en vampyr
Jag vill att han ska lämna mig och
jag ska dö sönder inuti


Jag vill att en vampyr kommer tillbaka
tillbaka till mig
Då ska jag känna hur det känns att leva
Alltså leva på riktig
tills jag blöder


Snälla
sug livet ur mig
så jag känner hur det känns
att leva

vampyr

 

 vampyr

Jag vill också bli älskad av en vampyr
En som är blek och kall och
vill ha mig så mycket
att han drömmer om att döda mig
Drömmer om att hugga tänderna i min hals
och suga livet ur mig

Jag vill bli kysst av en vampyr
Rysa
För hans tunga, hans kropp är iskall

Jag vill också bli dumpad av en vampyr
Jag vill att han ska lämna mig och
jag ska dö sönder inuti

Jag vill att en vampyr kommer tillbaka
tillbaka till mig
Då ska jag känna hur det känns att leva
Alltså leva på riktig
tills jag blöder

Snälla
sug livet ur mig
så jag känner hur det känns
att leva

jag är en boknörd

En till händelselös och vääääldigt lat dag. Inte lika varmt som igår, och osnällt väder. Gick ut på en promenad, som vanligt, och när jag hade en kilometer kvar hem, så började det såklart ösregna. Jag blev våt, genomblöt faktiskt och tyckte ganska synd om mig själv.

Jag gillar när lättlästa böcker får en att vilja läsa en andra böcker, mer "jobbiga". Det var tack vare Twilight-serien jag slutligen läste Svindlande Höjder (och det är ju en bok man nästan måste läsa). Och i En prinsessas Dagbok som jag har läst ett tag började dom tjata om Jane Eyre, så den började jag läsa om idag! Fast den är ju egentligen inte jobbig, utan en av mina favoriter. Jag älskar ju gamla engelska böcker!
Yes. Jag är en boknörd.

Förresten, kvällen igår blev till slut väldigt trevlig :) Har väl fått ngt snart-slutar-skolan-syndrom, för plötsligt tycker jag dubbelt så mycket om alla människor här. Fullt mer kärlek i hela kroppen typ! Så stannade till halv två, och det är länge för att vara mig. Extra plus till kvällen, för jag hittade mitt saknade örtsalt nere i gläntan! :)

Ikväll ska jag se på Wallander och äta upp min choklad. Teven nere i Gläntan blev ju stulen i veckan, så nu finns bara en "riktig" teve, och den verkar vara reserverad för sport... Men som tur är finns det en teve i ett hörn av lilla datasalen. Kanalerna är inte inprogrammerade, så man måste leta reda på dom varje gång man ska kolla. Vuxenpoäng att jag klarade det själv ikväll! Jag är nog inte så värst oteknisk, bara van vid at ha en pappa och en morfar som fixar allt tekniskt. Men jag menar, M hade aldrig klarat av det jag nyss gjorde :P  
 
Så jag väntar på att klockan ska bli nio och tittar på Leila bakar :)

bara svammel inuti

Fel tjej vann Jakten på Julia, mitt humör i botten. Utan varken Malin eller Zara känns fest bara fel. Så jag sitter i datasalen och gömmer mig en stund. Men nej, tänker kila ner till Gläntan snart, kanske.

Har varit en härlig dag. Det har varit så varmt, helt underbart. Solat på balkongen, ätit glassbåt i skuggan. Läst obegripliga texter. Övergick snabbt till En prinsessas dagbok. Soliga dagar är som gjorda för lättlästa böcker, bort med allt komplicerat och felstavat och hej-kom-och-hjälp-mig-grammatik och g:n som inte ska vara där.
Så typiskt. Det är först när tiden nästan är slut man inser hur mycket som inte gjorts. Povade en ny väg i elljusspåret idag. Den var jättefin. Varför vågade jag inte gå in på den i höstas? För att det var skogen. Men seriöst. Så jobbigt att inse hur bra allting är nu. Om två veckor har jag flyttat hem.
Tänk om de varit för ett år sen.


Jag har bara svammel inuti mig just nu.

Öh sommar!

Idag är det sommar! Även om vädret är lite konstigt, regnade precis en skvätt.
Jag unnar mig en lat dag. Har bara slappat på balkongen (solat) och druckit kaffe. Tog till och med bussen hem från nässjö, tyckte att det var för varmt för att gå två och en halv kilometer uppförsbacke med en ica-kasse. Dessutom gick jag ett varv runt sjön innan jag handlade, ville se om det kommit någtra ankbebisar. Och det hade det! Såg några iallafall, pyttesmå kanadagäss och några ännu mindre svarta saker. Nästa vecka har det säkert kommit massa fler. Ja, jag älskar ankbebisar! Dom är nästan lika söta som kattungar.

Har förresten haft två jättebra dagar i stockholm! Trodde knappt det var sant när vi kom dit i onsdagsförmiddag. Tjugofem grader och sol! Sommar! Kom från ett jättedimmigt nässjö, så det var som att komma till ett annat land. Var på två studiebesök, Aftonbladet och ett bokförslag. Intressant, ja. Teaterbesöket, födelsedagskalaset, var mindre bra. Men bra exempel på vad som händer när en publik (eller läsare) får för lite information! Så, det var iallafall en bra erfarenhet, även om det var trååkigt :P
Frukosten igårmorse, på Lilla caféet på söder, var nog det bästa. Sommarmorgon, uteservering, världens godaste te och kladdkakemuffins till efterrätt. Det saknar jag hemma! :P
Och igår eftermiddag gick vi (malin, zara, jag) omkring i stan och shoppade. Eller, Malin och Zara shoppade. Jag följde mest efter och led av trötthet och skoskav. Verkligen inte på shoppinghumör! Nejnej. Men det var ganska trevligt iallafall.

Helgen kommer bli väldigt ointressant, tror jag. Om det är sol kommer jag sitta på balkongen och läsa klasskompisarnas projekttexter. Kanske gå en promenad, definitivt äta en kaka. Se på finalen av Jakten på Julia, äta choklad. Kund einte ebstämam mig i affären, så jag köpte både Marabou digestive och polka :):)

Nu måste jag ringa mamma och fråga hur man tvättar converseskor.

Sju timmar kvar

Sju timmar kvar tills projektet måste vara inne. Och jag känner mig redan ganska klar! :) För ärligt talat, jag skulle nog kunna sitta och pilla i texterna i flera år utan problem. Så nu får det faktiskt vara klart iallafall.
Usch, imorse försov jag mig. Typ. Vaknade halv åtta, så hann ju till frukosten. Men min morgonpromenad fick vara! Så synd.
Och imorgon bär det av till stockholm. Är så där peppad just nu, känner inte för att sitta på en buss i nästan fem timmar. Men det blir nog trevligt med en klassresa. Men seriöst jag packar hellre för en vecka än för en natt! Det är verkligen jättesvårt. Haha, om jag varit kille hade jag bara tagit med mig plånboken! Och kanske en tandborste.

mitt i en deppattack


jag är mitt i en deppattack.

kan bero på vädret, att jag ska gå upp innan sex imorgon, känner ett munsår krypa fram eller att folkhögskoleåret är slut om tre veckor och jag måste tillbaka till den hemska verkligheten.
men antagligen allting.

jag vill inte,
jag vill ingenting.
vill bara fortsätta finnas i bubblan.

Vårfest och lite så

Hela oktober snabbduschade vi (typ) och hade alla lampor släckta och sparade tydligen en massa pengar, så igår fick vi belöningen! En vårfest ;) Var ute, åt grillad kyckling med potatissallad (så sjuuuukt gott!), lyssnade på skolbandet och hade femkamp. För mitt lag, Lisa&Company, gick det sådär. Sureprise, jag brukar inte vinna ngt som har med sport att göra, inte ens när det bara är femkamp. Lyckades iallafall hålla kvar ägget på skeden i munnen, fast jag gapskrattade nästan hela tiden! Det var en prestation. Och TÄNKA SIG! Sista grenen, Irländsk Julafton (eller alkoholfri fylla), vann vi!!! Helt otroligt, vi är så bäst. Det var kul.
Jaja, efter femkampen blev det chips-godis-fruktbuffé och musik. Herregud, dom hade handlat godis för typ 1800. Och det går ju helt enkelt inte sluta äta när det står massa mat (hmm) framför mig! Går inte.
Sen förflyttades den totalt alkoholfria (enligt rektorn) festen till Gläntan. Det är mycket mysigare. Trevlig kväll :)
I eftermiddag åker jag direkt till alingsås istället för hem. Ska gå till hotellet ikväll, med magnus och company (okänt). Tror det blir kul, har inte varit ute hemma på tusen år. Iallafall sen augusti. Hoppas träffa massa folk jag vill träffa :)
Jaja, nu är det fika. men det ska jag inte äta, för det blir tårta till efterätt vid lunchen. Gott! :) hmm, det är faktiskt helt omöjligt att försöka vara hälsosam här. Ingen idé att ens försöka. Så synd :)

fredag idag

Sommaren verkar förvandlas till istid. Det känns ganska hopplöst att det ska bli varmt och sol överhuvudtaget. Istid känns mer troligt. Åh, jag vill ju ha sommar. Iallafall sommarväder. Vill kunna gå utan tights eller strumpbyxor och ha på mig mina klänningar. Och ingen jacka. Åh, det vill jag.
Det är helt sjukt, jag skriver på min sista novell till projektet! Trodde aldrig jag skulle nå målet, jag är så otroligt stolt över mig själv :)
Och det verkar bli en trevlig helg :) Ikväll blir det slappa vid teven med godispåse, och imorgon sks Malin och jag åka till Eksjö och hälsa på Zara! Det ska bli jättekul :) Antagligen gå ut på Hotellet i Eksjö också, kuuuul! Haha, som Malin sa. Komiskt att vi går ut i Eksjö, när vi inte varit ute i Nässjö än. Hahaha, ja.
Och nästa vecka blir kort, åker hem redan på onsdag. Japp. Onödigt att plugga ihjäl sig liksom.  

Mest puckade idag:
Jag ligger och läser i sängen när jag hör ett surrande. Jag tänker först att det är en fluga, men sen tycker jag att surrandet låter fel. Så jag tittar upp och ser att det sitter en GETING i mitt fönster!!!! Jag hatar getingar!!! Iallafall, jag öppnar fönstret så att det kan flyga ut. Men det gör den såklart inte, så jag petar på den med min bok. Den flyger inte iväg då helelr, så jag petar en gång till och då FASTNAR den på min bok! Jag får panik och slänger ut boken genom fönstret. Suck. Så intelligent. Haha, tänker på hur kul det måste sett ut om någon gick utanför och bara såg en bok komma utflygande. Haha, kul :D

Skolutflykt :)

Åh idag har jag gjort något jag drömt om större delen av livet! Jag har hållt och pussat en lammunge :):)
Våran lärare i foto och grafisk form bjöd hem alla i skrivar- och estetettan till sig. Bodde på en gård ute på landet (alltså, det RIKTIGA landet) nära Gränna. Det var riktigt mysigt, typ Astrid Lindgren-landskap. Självklart var det jättekallt ute, det är det alltid alltid på skolutflykter. Så det blev mycket frysa. Men jag frös inte när jag gosade med lammen, dom var helt underbara och hur söta som helst!
Men vid två när det började regna och hagla åkte vi hem. Sov sista halvtimmen i bilen och sen sov jag vidare i sängen en halvtimme till. Förstår inte varför jag blev så trött av en liten skolutflykt.

Om precis en månad har vi skolavslutning. Det är helt crazy.
RSS 2.0