en bra dag.

 
 
Idag har varit en trevlig dag  i mitt liv! I förmiddags var Gerda och jag och hälsade på Lisa och Melker. Åh vad det var skojigt att träffa en människa från världen utanför! Vi pratade om jobbet, livet och bebisar såklart. Gerda sov snällt hela tiden. Melker som är ett år verkade ha lite svårt att förstå att Gerda var riktig och levande och inte en leksak. Det är lite läskigt att Gerda kommer vara nästan lika stor som Melker om bara ett år! En helt annan grej än en bebis! 
 
Ikväll var vi på restaurang med Ms familj och firade Gerdas farfars födelsedag. Gerda skötte sig perfekt och sov (hittills är hon alltid extra snäll när vi är iväg, peppar peppar). Det var mexikansk buffé och det var såååååååååååå gott att jag nästan dog. Mycket är extra gott nu när jag ammar. Men det märks att jag inte har tagit mig tid att äta lika mycket det senaste, för jag fick så ont i magen efter två portioner mat och efterrätt på det. . . Fast det kanske inte är så konstigt egentligen! Nu mår jag bra igen iallafall. 
 
Det är riktigt härligt ute ikväll och jag är nästan sugen på att sova ute och gräset. Om det inte funnits mygg och en Gerda vill säga :) Det känns lite sorgligt att maj är slut nu, för jag gillar våren mer än sommaren. Maj har inte riktigt existerat i mitt liv i år, den har liksom försvunnit på en sekund av någon anledning. . . Konstigt!
 

glada Gerda!

Igår på självaste morsdag och 4-veckorsdagen bjöd Gerda på första leendet och idag har vi fortsatt att träna! Än så länge fungerar det bara när hon är riktigt mätt och pussar jag på henne då kommer leendet! Det är lite att leva farligt eftersom hon gärna spyr efter maten, så jag kanske får lära henne skratta när jag killar henne under hakan istället? Men tänk att det kan vara så skojigt att se en bebis skratta! 
 
 
Det var dock inte det lättaste att fånga ett leende på bild, eftersom jag först var tvungen att pussa henne. . . 
 

morsdag.

 
 
Idag är det min första morsdag och jag fick faktiskt en present från Gerda. Gulligt! En liten rosa plastblomma. Om det faktiskt varit min fyraveckors-bebis som hade varit ute och köpt själv, då hade blomman varit absolut tillräckligt gullig. Nu råkar jag veta att hennes far har haft en finger med i köpandet, och då undrar jag faktiskt om han har ännu sämre minne än mig av vad jag gick igenom för fyra veckor sen. . . Vad är en mor värd, egentligen?
 
Nä, jag är inte bitter i hjärtat (bara lite I-lands-problem-bitter isåfall), jag är en lyckligt lottad mor som har det bra på alla sätt tillsammans med mitt barn. Det finns så många mammor i världen som inte kan ge sina barn trygghet eller kanske ens mat, och dom tänker jag på desto mer idag.  

äta.

 
 
 
 
Inte konstigt att dagarna går så fort när så mycket tid går åt till att äta. Jag menar amma, för själv lägger jag betydligt mindre tid på att äta än förut. . . :)
 
Jag hoppas dock att hennes matstunder går liiite fortare snart, för det lär inte vara något bra på teve att fördriva tiden med när det blir sommar. Det är väldigt synd att det är så svårt att amma och virka samtididgt! 
 

liljekonvaljtid.

 
 
 
 
 
 
Fredagen tillbringade jag och Gerda i Ornunga! Det var en riktigt bra och välbehövlig dag, det känns som jag fick massa energi tillbaka. Jo, jag åt ganska många kakor faktiskt. . . ! Dessutom sov Gerda nästan fyra timmar, så jag fick äta i lugn och ro (höjden av lyx) och sitta ute på altanen och läsa en lång stund (ren lycka!). Och bara att komma hemifrån och se något annat och gå på andra vägar, gav ny inspiration till livet faktiskt. 
 
I Ornunga finns massor av liljekonvaljer, så jag plockade en bukett med gott samvete som jag ska lukta på här hemma.
 
 
Mamma/mormor hade tagit fram våran gamla babysitter. Gerda såg lite skeptisk ut men trivdes ganska bra. Hon var proppmätt, då trivs hon överallt. . .
 
 
 

en styck mor.

Nu sitter jag här och känner mig ganska i balans. Jag har fått äta frukost utan att amma en bebis samtidigt och duschat och tvättat håret. Det var några dagar sen sist jag mötte schampoo, så det känns ganska bra! 
 
Igår var en ganska (jag antar) typisk jobbig bebis-dag. Jag vill tro att den var mer jobbig för mig än för Gerda. Varje gång jag skulle äta kom Gerda på att hon tydligen också höll på att svälta ihjäl, trots nyss intagen måltid, och satte igång att gallskrika. Lite gnäll kan jag stå ut med när jag äter, men inte dödsångestskrik, det blir ingen matro inte. Alltså åt jag alla måltider med ett barn vid mitt bröst, inte så bekvämt. Det var dessutom en riktig kräkdag igår, hälften av bodysarna blev genomvåta cirka fem minuter efter att jag tagit på dom. . . Och ja, allt det här blev jobbigare eftersom Gerda dessutom inte ville sova ordentligt så jag fick en liten paus för mig själv, hon vaknade så fort vagnen stod still. Hon sov bara några småstunder, typ när vi var och fikade hos svärmor, och då i min famn. När hon sovit en stund är hennes vikt på 4,5 kg inte så lite längre! Men bra träning antar jag.
 
Min andra hälft var borta och jobbade från tidig morgon och kom inte hem förran strax innan nio. Då var jag ganska trött faktiskt och lite bitter på honom. En styck mor har faktiskt inte tillräckligt många armar för att ta hand om ett spädbarn ensam i tolv timmar. Så det kändes väldigt bra att M inte skulle börja jobba förrän efter elva idag så jag får lite paus (självklart var Gerda nöjd under frukosten), jag känner mig redan som en bättre människa!
 
 
 
 
Så här snäll och oskyldig kan man se ut!

ut ur bubblan.

 
 
Gerda på sitt första bröllop!
 
 
Helgen har varit ganska så intensiv! Vi (mest jag) sa farväl till bebisbubblan ett tag för att närvara på min kusins bröllop i lördags och på Stinas konfirmationsfirande idag. Jag var en anings nervös innan alltihop, men det gick långt över förväntan! Gerda är visst ett väldigt snällt barn. Under vigseln i kyrkan var hon hos mig och ammade/snuttade och var alltså så nöjd så. Efteråt hade vi tänkt som så att "vi stannar så länge det funkar" på festen, och det blev till halv elva! Gerda låg i vagnen ganska så nöjd både genom förrätt, varmrätt och efterrätt, med några avbrott för amning. Hon kanske bara var helt chockad av alla ljud, stackars. . . Men jag tror faktiskt hon trivdes :)
 
Idag hoppade jag och Gerda dock över konfirmationsceremonin i kyrkan, jag orkade inte stressa för att hinna dit till klockan tio. Okristligt tidigt när man har ett spädbarn. Vi åkte direkt till Ornunga istället. När vi kom dit gick jag en promenad med henne. vilket resulterade i att hon somnade och sov i fyra timmar! Så tänkt att jag har ätit festmåltid ostörd två dagar i rad! Kvällsmat hemma är visst mycket knepigare. . . 
 
Så nu har det blivit mycket släkt och familj i dagarna två. Det var trevligt och kul att alla fick träffa Gerda så snart. Jag har även fått en dos av vuxensamtal, det behövdes. Nu ska det nästan bli skönt med några lugnare dagar hemma i hemmets vrå :)
 
Maja satte upp håret på mig i lördags, WOW att det hände i mitt liv. Det var fint framifrån men jag har ingen aning om hur det såg ut bakifrån . . . 
 
Snygga brudparet i lördags, min kusin Oscar och numera frugan Helen! 
 
Obligatorisk syskonbild när alla är fixade. . . 
 

hej till hannah!

 
 
 
 
Igår eftermiddag kom Hannah på besök så att Gerda fick hälsa på henne! Jag tror båda tyckte det var trevligt, Hannah blev inte ens grinig när Gerda spydde på henne - men jag hade ju faktiskt förvarnat! 
 
Vi fikade och gick promenad med vagnen (med Gerda i, såklart) och pratade livet. Det kändes lite knäppt att vi helt plötsligt hade en bebis med oss! Min bebis! Ännu knäppare. . . Men det var iallafall väldigt trevligt att träffa en människa utanför bebisbubblan och höra lite om världen utanför!
 
Gerda och jag fick fina presenter från Hannah och hennes familj. Tidigare trodde jag aldrig att jag skulle uppskatta en blöjtårta så mycket som jag gör nu. . . Gärna en i veckan, tack! Hannahs mamma hade dessutom stickat världens gulligaste kofta, den blev jag så glad för. 
 
 
 

i matkoma.

 
 
 
 
Skåda en bebis som hamnat i matkoma!
Just den här minen brukar förvarna att en spya är på gång. . .

uppdatering: husbygge

Vi har ett hus, hurra! Tidigt igår morse kom det och var redan uppe när jag gick förbi på min förmiddagspromenad. Idag hade vi "taklagsfest" med byggarna, min svärmor hade fixat smörgåstårta som vi åt utomhus. Det var både trevligt och gott med utomhusmat! 
 
Huset ser ju nästan färdigt ut, men upp mot 22 veckor räknar vi med att det tar innan vi kan flytta in. Det blir framemot hösten det. Det är trist att vänta, men samtidigt har vi fullt upp med Gerda just nu, så det är nog bra att det dröjer ett tag innan det blir flyttkaos. . . 
 
 
 
 
 

en dag i ornunga och en faderlig miss.

 
 
 
Idag tog vi Gerda (2 veckor idag!) och vårt pick och pack och åkte till Ornunga över dagen! Åh vad det kändes bra, det var fyra veckor sen jag var där och det är alldeles för länge att vara därifrån. Nu tänker jag ta med mig Gerda minst en gång i veckan och åka dit. Fika, äta middag och gå långa promenader på grusvägar med vagnen.
 
I Ornunga fick hon träffa morbror Kalle för första gången. Han verkade tycka att hon var roligare än förväntat! Så gulliga ihop. Kalle gick faktiskt med på en barnvagnspromenad och DET är stort! I vagnen somnade Gerda som vanligt gott och sov över middagen och ett par timmar till. Jag blir lika glatt överraskad varje gång hon sover så länge. Min mormor var dock övertygad om att Gerda skulle få lunginflammation eftersom hon sov ute en stund, så det återstår att se! 
 
 
 
Det roligaste idag stod dock Gerdas far för. När mamma lyfte upp Gerda ur babyskyddet när vi kom dit, var hon alldeles våt om byxorna. Jag suckade över M som antagligen inte lyckats få på blöjan ordentligt. När jag tar av Gerda dom våta kläderna (finaste outfiten dessutom!) så blir jag dock väldigt förvånad - för hon hade ingen blöja på sig alls! Hur kan man glömma att ta på sin bebis en blöja, det ingår ju praktiskt taget i deras nakenhet? Hahaha, vi skrattade gott allihop och detta kommer M få höra resten av sitt liv, det ska jag se till! 
 
 

nappen

 
 
 
Idag fick det bli att introducera nappen. Jag orkade helt enkelt inte lyssna på bebisskrik under tiden jag fixade mat till mig själv och åt. Idag var en sån dag när Gerda helst bara ville sova i famnen och blev missnöjd så fort jag la henne ifrån mig. Mycket avstår man från att göra för en gullig bebis som Gerda, men jag måste kissa och jag måste äta mat - och jag är en mer harmonisk mor om jag dessutom kan bädda sängen och lägga i en tvätt. Därför gav jag upp tanken att "vänta lite till" och testade nappen. Den gjorde succé! Och jag fick äta mat i tystnad, hurra! Vilken energi det gav.
 
Visst fick jag stoppa tillbaka nappen några gånger, men efter ett tag spottade hon ut den och var ändå nöjd! Så skönt! Nu sover hon fortfarande (utan napp) efter en lång tur i vagnen. Hon stensomnar verkligen där om hon är trött. . .  
 
 

lugnt fredagsmys.

Igårkväll hade vi det lugnt och skönt! Får man säga så för att ens barn sover? Gerda sov nämligen mellan sex och tio på kvällen. Så vi hade en lugnt fredagsmys och jag hade båda händerna lediga till att äta mat och äpplekaka. Det är skönt ibland och man får ny energi tills nästa vakenomgång som ibland är ganska intensiva vad gäller amning. . . 
 
Trots kvällssömnen sov Gerda bra inatt också. Jag hoppas hon är snäll idag, för nu har M åkt på match och kommer inte hem förrän ikväll . . . Jag förstår INTE anledningen till att en match på max 2 timmar ska ta halva dagen. Men det är jag det, jag kan inget om fotboll. . . I värsta fall blir det en lång barnvagnspromenad framåt kvällen. 
 
 
 

uppdatering: husbygge

 
 
Nu är grunden klar (eller typ, vad vet jag?) och den står och bränner under helgen. På tisdag kommer huset! Jag tror jag kommer få en nästan lika stor chock när huset står på plats som när Gerda föddes. Är det där ett riktigt hus? Är det vårat? Äääärligt? Sjukt ju! Ungefär något sånt. 

nya kläder!

I förmiddags när Gerda fått mat snörade jag på mig mina converse och lämnade hemmet lugna vrå och åkte till stan! Gerda och M fick roa sig med varanda, för jag behövde köpa nya kläder! När värmen slog till upptäckte jag att mina enda par shorts satt en aning obekvämt över min numera deigiga mage. Jag behövde nya! Dessutom ville jag ha några amningsvänliga sommarplagg och något lämpligt att ha på mig på min kusins bröllop nästa helg. 
 
Efter en effektiv runda på stan (ja, jag kunde kanske inte heelt slappna av) så blev det två par shorts (det var precis omöjligt att välja mellan två med olika längd), två linnen och två klänningar. Plus en vit amningsbehå och vita strumpor. Jag såklart något till Gerda också och födelsedagspresenter till diverse familjemedlemmar! Man vet aldrig när man kommer till stan igen. . . Det var iallafall väldigt skönt att kunna göra såhär, men nån gång måste jag väl ta med mig Gerds antar jag. Men det får vänta! 
 
När jag kom hem igen (med skoskav efter conversen, why?) kunde jag inte låta bli att kråma mig framför spegeln. Åh vad skojigt det var att köpa nya kläder! Dock svårt att kråma sig utan mage, vad gör man av sig?
 
Nu måste alla kläder bara strykas ser jag. . . 
 
 
 
 
 

svartsjuk nisse?

Katterna har inte visat särskilt stort intresse över Gerda. Bara nosat lite och sett frågande ut när hon gett ljud ifrån sig. Gerda serverar ju inget kattmat, så hon är väl knappast värd mer uppmärksamhet . . . 
 
Men kanske Nisse är lite svartsjuk? Åtminstone på vagnen, visst förtjänar en katt som Nisse också att bli skjutsad!
 
 

en vecka!

Idag firade Gerda en vecka och det var  en himla bra dag! Gerda har mest ätit och sovit och varit ganska lätt att ha att göra med. M var hemma och hade ingen fotboll på hela dagen, skönt tycker jag! Så själv kunde jag sitta ute och sola och brände mig nästan. Vi blev bjudna på både lunch och kvällsmat och Gerda var nöjd med sitt första bad. Framåt kvällen lånade Gerdar farmor och farfar vagnen och hon sov snällt medan jag gick en promenad. Så en bra dag, absolut! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en valborgsmässoafton.

Jag har ungefär samma upplevelse av valborgsmässoafton 2016 som jag kanske skulle ha haft om jag varit ute och festat - minnena är lite förvirrade och suddiga liksom. Jag antar att det är som det ska och har att göra med att vi är inprogramerade att glömma allt negativt och smärta och bara vara glada för bebisen - och vilja skaffa fler barn! Men pga glömskan tänkte jag att det kunde vara skojigt att skriva ner det jag faktiskt kommer ihåg! Innan det glöms bort också. Och jag är så glad att jag mitt i min förvirring ändå kom ihåg att be M ta några bilder. Tänk att det redan gått en vecka!
 
 
Det här bilden tog jag på fredagen och är ungefär sista magbilden innan Gerda kom. Jag är inte riktigt lika glad som jag ser ut, jag hade haft oregelbundna värkar sen torsdagskvällen och ville att det skulle hända mer. Men nej, inget mer hände, så fredagen ägnade jag mest i soffan med värkappen på telefonen och diverse energivande livsmedel. M var hemma hela dagen och min slav. Han var dock ganska nöjd ändå pga hamburgertallrik till middag. . .
 
 
Klockan nio på valborgsmässoafton var vi på förlossningen för kontroll/igångsättning. Jag var så glad att vara där och konstigt pigg fast jag bara sovit några timmar två nätter i rad. CTG visade att jag hade sammandragningar, läkaren förklarade dock att igångsättning kan ta uppemot tre dygn om kroppen är helt omogen för förlossning. Jag bad till gud och jesus och maria. Och hurra, det senaste 1,5 dygnet hemma hade inte varit förgäves! Jag var öppen ett par centimeter och det skulle inte behöva ta tre dygn trodde läkaren. Tack, TACK!
 
 
I väntan på ett ledigt rum (babyboom i år!) så gick vi iväg en timma och fikade. Konstig känsla att gå och fika sådär, särskilt ostmacka och delicatoboll. När vi väl fått ett rum tog barnmorskan hål på hinnorna, då var klockan snart tolv. Efter det fick jag lunch (M gick och köpte egen, kanske godare) och gick omkring lite på avdelningen. Efter en stund fick jag värlstimulerande dropp (i en grön nål, jag överlevde det!) och fick snygga sjukhuskläder. Skjortan var lika skön som jag föreställt mig innan, men icke nättrosorna. I och med droppet och CTG fick jag hänga runt sängen mest.
 
Så fördrev vi tiden en stund. Körde frågequiz på telefonen, temat var "Astrid Lindgrens filmer" så att jag skulle få alla rätt. Jag behövde den boosten liksom. Ny personal kom och jag hade turen att bli omhändertagen av en student, lyxigt därför att hon hade gott om tid för oss. Ganska snart blev värkarna värre, dom höjde droppet var 20:e minut ungefär. Här någonstans blir mitt minne ganska suddigt, för det blev sjukt intensivt och jag började med lustgas. Knappt några andningspauser och däremellan rörde sig bebisen plågsamt mycket i magen. Jag hade en väldigt pigg bebis sa barnmorskorna. . . Jo, tack! När jag fick veta att jag vid det här laget fortfarande bara var öppen typ 4 cm blev jag deprimerad och kände att detta går icke om det ska ta kanske 6 timmar till med samma slags värkar. Jag bestämde mig för att ta en EDA. Jag hade tur och narkosläkaren kom snabbt (jag hade själv ingen tidsuppfattning) och om det hade blivit en pojke hade han fått heta Stefan i andranamn efter honom och inte efter min egen pappa. Så bra fungerade EDAn. Livet och hoppet var tillbaka! Jag fällde tårar av tacksamhet och hade nog läst trosbekännelsen högt om jag hade kunnat den. . . 
 
 
Lisa efter EDA. Tråkigt att M inte tog någon bild på hur jag såg ut när det var som värst, men kanske samtidigt artigt. . .  Han var iallafall lika glad som jag att jag mådde bättre och var mig själv igen! Så glad att han erkände att jag borde få välja namn, hehe! Bebisen somnade också en bra stund, skönt. När jag vilat efter pärsen så blev det upp och hoppa, tror klockan var typ sex på kvällen. Flera timmar ur mitt liv försvann där på eftermiddagen. Jag stod med gåbordet och satt på pilatesboll. Barnmorskan fortsatte höja droppet men nu kände jag knappt värkarna resten av öppningsfasen. Jag drack saft och åt kakor. Jag har aldrig druckit så mycket saft.  
 
 
 
Så småningom började värkarna kännas igen när bebisen sjönk längre ner. EDA fungerar bäst under öppningsskedet, men efter vila så kändes det okej med lite smärta igen! Fram med lustgasen! Efter sista gången dom höjde droppet hände något och det blev ganska outhärdligt och ohälsosamt, värkarna försvann aldrig utan fortsatte hela tiden. Det var typ samma känsla som att andas genom ett sugrör. Bebisen gillade inte det heller så dom lugnade ner droppet ett tag. Här någonstans byttes personalen ut igen. Det kändes tråkigt först, men det nya teamet var lika bra och jag fick även nu en duktig student. Jag låg i sängen med lustgasen och babblade på emellan värkarna med barnmorskorna och M tyckte det var pinsamt. Äsch! Smärtan när bebisen ville ut var helt annan än den innan, detta kändes meningsfullt och det fanns hopp om att det snart skulle ta slut. 
 
Och det gjorde det klockan 00:27. Det blev ingen aprilbebis utan en i maj! Hon hade inte bråttom ut i slutet heller så dom fick skynda på henne med droppet igen, eftersom hon mådde bäst av att komma ut i världen. Och till slut kom en alldeles perfekt Gerda med krokiga lilltår! Ingen tecknad bebis utan en riktig levande som skrek. Det var väldigt knäppt att fatta.
 
När allt efterpyssel var klart fick vi gosa ifred en stund innan dom vägde och mätte (4080 g och 50 cm) och vi fick fika (färgbild krävs). Jag har hört folk som varit lyriska över just det fikat, men jag tvingade mest i mig. Klockan var typ halv fyra eller mer och dessutom kändes äta smörgås lite för prosaiskt just då . . .
 
Det var visst ganska busy på förlossningen hela natten, men vid 5 fick vi åka upp till BB-hotellet för att sova en stund innan dagen på riktigt började. Frukosten den morgonen smakade riktigt bra!
 
 
 Dagarna på BB gick mest ut på att äta och sova - både för Gerda och för mamman och pappan! En och annan glass slank ner också, värmen kom ju med Gerda. Amningen visade sig fungera bra ganska fort. Barnmorskan sista morgonen på BB försäkrade att en säng full av bebisspya är ett gott tecken!
 
 
Ungefär såhär minns jag det hela! Efteråt är jag väldigt nöjd med hela dagen valborg och Gerdas ankomst! Smärta kan man stå ut med när man får så himla bra hjälp av alla som jobbar på förlossningen. Vi har inte råkat ut för en enda barnmorska som inte är fantastiskt trevlig! Så svar ja, jag kan tänka mig att göra om detta. Dock inte imorgon. . . 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uppdatering: husbygge

Medan vi var på BB/inne och ammade har det hänt grejer vid tomten. Vi var förbi där igårkväll och kikade. Början till grunden har kommit upp så det går att se hur huset ska ligga! Just nu snickras vårt hus ihop på VårgårdaHus och det är bara 1,5 vecka kvar tills det levereras. Vi har dessutom fått våran första räkning på en hutlös summa. . . Livet känns bra ovh spännande!
 
 
 
 

vad jag tänkte på.

 
 
 
 
Tänk att Gerda ligger här nu i moseskorgen (och faktiskt sover just nu!) precis som jag tänkte. Det är ofattbart knäppt faktiskt.
 
Idag har vi haft en exemplarisk morgon. Hon vaknade till vid halv sju och ville ha ny blöja och mat och efter det slumrade vi en stund till. Jag gick upp och duschade och sen var det dags för amning igen. När hon hade somnat så var jag över henne i babynestet till korgen och kunde äta frukost i lugn och ro! Det var riktigt skönt faktiskt. 
Snart tror jag att hon vaknar och det blir trevligt det med! 
 
 
Tänk att för en vecka sen låg jag hemma med värkar och var småsur för att dom kom så oregelbundet och samtidigt gjorde så himla ont emellanåt. Jag ville bara att dom skulle börja komma typ var fjärde minut så att vi kunde få åka in med gott samvete. Men nej, vi fick allt uthärda till lördagsmorgonen när vi hade tid för igångsättning kl 9.00. Jaja, det var en ganska mysig fredag iallafall. M var hemma hela dagen och åkte till stan och köpte mat x flera och så tittade vi på Friday Night Dinner. Haha, det var inte så skönt att skratta och ha värkar samtidigt. . . 
 

bebisgos.

Dom här första dagarna hemma med Gerda blir det många besök! Det är trevligt, dom två sista veckorna innan hon kom var jag ju typ isolerad, så nu tycker jag det är trevligt med folk. 
 
Idag kom Maja från Halmstad och Stina, mamma och mormor från Ornunga. Gerda var snäll och sov nästan hela tiden och lät sig snällt hållas. Hon är såklart snäll när hon är vaken också, men då vill hon helst äta och det är ju inte så givande för besökande. 
 
Så när alla hade gosat, jag öppnat presenter och Gerda somnat så fikade vi. Mycket fika blir det med alla besök, jag tänker att dom här första dagarna/veckorna är jag värd det och kanske till och med behöver!
 
Imorgon kommer pappa och Kalle och kikar och sen är det bara syster Lotta kvar som Gerda saknar. Hur kan en moster bosätta sig i Uppsala för flera år?? Inte okej!
 
 
 moster maja
 
 Moster Stina
 
 Gammelmormor.

godkänd Gerda!

 
 
 
Idag har vi varit tillbaka på BB i Borås för återbesök och utskrivningssamtal! Det var lite nervöst att ha en tid att passa och komma iväg, men det fick ganska så bra. Själva besöket gick hur bra som helst och det blev ett snabbt besök eftersom allt fungerar så bra med Gerda. Barnmorskan kollade huden och sånt, tog en ny vikt (45 g kvar till födelsevikten!), kollade hur amningen fungerar samt gick egenom förlossningen. Intressant att få se massa kurvor och grejer, mitt minne från förlossningen är ju sisådär sammanhängande :)
 
Så nu är vi iallafall utskrivna på riktigt! Det känns skönt att allt har fungerat hittills och jag hoppas det fortsätter så, helst i 18 år till :)

första promenaden!

Idag var det dags för den klassiska första barnvagnspromenaden! Våren har ju kommit på riktigt medan vi var på BB med Gerda. Skönt, för vilket pissväder det har varit sista veckorna. Tråkigt, men desto trevligare var barnvagnspromenaden idag! Den gick bra, Gerfda somnade gott. Promenaden blev ganska kort och långsam och M fick köra, jag hade nog med min egen kroppstyngd. Jag kände mig faktiskt lättare och smidigare som 42-veckors-gravid än nu. . . Men det kanske inte är konstigt :)
 
 
 
 
 

En Gerda!

Äntligen har vi en Gerda hos oss! Såklart att det var en Gerda som kom, det visste jag. Bättre sent än aldrig föddes hon som ett söndags-majbarn den 1 maj kl 00.27. 
 
 
 
 
 
Nu har vi kommit hem igen och det känns skönt även om vi haft det så bra och lyxigt på BB. Nu blir det Gerdamys hela dagarna! 
RSS 2.0