vardag och helg och det emellan.

Såhär i semestertider går dagarna fort och jag har knappt koll på om det är vardag eller helg. Det spelar ju ingen roll, fast jag blev lite sur igår när jag tänkt köpa blommor och upptäckte att blomaffären stängt tidigt pga lördag. Liksom? 
 
Här hemma gör vi inte så mycket, det blir mest att vi turas om att roa Gerda medan den andra gör något vi tycker är roligt. Jag går och badar/solar/åker på loppis och M spelar dart/gör fotbollsgrejer/spelar pingis. Typ så. Vi borde väl försöka hitta på fler trevliga grejer utanför hemmet, men det är så bekvämt att vara i hemmet när man har en bestämd ettåring. Men i fredags var vi iallafall i Falköping (Ostaffären närmare bestämt) tillsammans med Gerdas farmor, mormor och gammelmormor. Det var trevligt! Speciellt för modern och fadern, Gerda hade nog lika gärna varit hemma. 
 
Jag tycker allt att Gerda är ganska kinkig nu för tiden, iallafall så fort jag finns i närheten. DÅ ska det klängas, gnällas och snuttas. Lite tröttsamt. Överhuvudtaget så kan jag sällan sitta ner när jag är med Gerda, inte utan att hon ska komma och dra i mig. M kan minsann ligga i soffan och kolla på teve medan hon leker på golvet, men inte jag. Haha, jag försöker att inte vara bitter! 
 
 
När jag vill få extra semesterkänslor sätter jag mig utanför sommarstugan och dricker kaffe! Som att komma bort fast stanna hemma, hur bra? Och just nu blommar linden precis över fikaplatsen! 

sova hela natten.

Jag har sovit några nätter i gästrummet och för första gången på över ett år har jag sovit riktigt gott, hela natten. Det har gått över förväntan! Första och andra natten var lite jobbig, då var Gerda sur och skrek en del och jag hade som vanligt svårt att somna och vaknade lätt. Men tredje natten somnade jag snabbt och sov nästan hela natten, Gerda hörde jag inte mycket av. Hon har faktiskt sovit gott med sin pappa, han tar upp henne ur sängen när hon vaknar och sen somnar hon om med nappen. Eh mig slår hon typ om jag försöker med nappen istället för bröstet. 
 
Det är verkligen skönt att få sova, men jag undrar hur jag ska göra när jag sover med Gerda igen? Kommer hon vilja ha bröstet med en gång så fort jag fonns nära? Säkert. Bäst skulle ju vara om hon lärde sig sova i sin säng hela natten, men vet inte hur inspirerande den kampen är. . .  Vi får se! 

på två ben!

Efter några veckor med mycket tveksam inställning till att förflytta sig på två ben, så har Gerda verkligen fattat grejen! Nu går hon omkring i hela huset! Hon kanske är som jag, jag vill också helst kunna en sak ordentligt innan jag gör det. Lite motsägelsefullt, för det är ju svårt att kunna något utan att öva, men Gerda klarade det! 
 
Så nu borde jag verkligen köpa ett par riktiga skor åt Gerda. Hon har visserligen flera par köpta på loppis, men det är mest sandaler, och ett par riktiga skor får vi väl unna henne. Vi önskade oss presentkort både i julas och på hennes födelsedag, det är galet dyrt med barnskor tydligen. 
 
Det blir skojigt att se hur livet förändras nu när Gerda går. Kanske inte så mycket? Förutom mindre slitage på byxknäna förhoppningsvis! Jag är väldigt glad åt våran altan (hehe, barnhage), därifrån kan hon inte smita. Hoppas jag! 
 
 

tystnaden (?)

 
 
Idag har Gerda och jag haft en lugn dag i värmen. M har åkt neråt i lander över helgen, så vi är själva hemma. Det går bra, jag njuter av tystnaden som blir (så länge Gerda sover) när M inte är hemma. Ja, han är en sån som skapar mycket ljud och ibland tycker jag det är skönt med tystnad. 
 
Som sagt har det varit varmt idag, åtminstone på vår altan. När Gerda hade somnat i vagnen i eftermiddags stannade jag till vid badplatsen, och där blåste faktiskt svala vindar. Så jag doppade mig ganska snabbt, det var acceptabel värme i vattnet men det är skönare när det inte blåser svalt. Hm, nu låter jag som en gammal gnällig pensionär som klagar över blåst! Haha, men jag badade ändå. Efter badet åt lunch på altanen och solade tills klockan närmade sig tre, då tog jag vagnen med en snart-vaken-Gerda och gick till hennes farmor och farfar för fika! Skönt att fördriva en annars lite långsam eftermiddag. 
 
Ikväll har jag ätit hemmagjord pizza, vattnat gräset, och sett sista avsnittet av Skam. Samt googlat korsstygn, har en skojid idé på gång! 
 

nya rutiner och sånt.

Efter mycket om och men och en hel del krångel sover Gerda nu endast en gång om dagen, efter lunch! Det är väldigt skönt, för den senatse veckan har hon sovit över 2 timmar dom flesta dagarna. Sa jag skööööönt? Jag har verkligen njutit av att läsa, sola och dricka kaffe utan babblarna. 
 
Hin brukar somna runt ett, och egentligen borde vi försöka att det blir lite tidigare, för nu tar läggningarna på kvällen längre tid istället. Haha, det är att ge och ta helt klart när det handlar om barn! Jag får försöka att vi äter lunch lite tidigare så vi kan gå ut vid halv ett istället. Och sa jag att hon numera somnar på cirka fem minuter? Och inte typ 30 minuter och ett antal km på grusväg senare?? Eh jag är glad och det är egentligen värt att krångla lite vid kvällsläggningen. . . 
 
Dock går jag ju gärna en promenad på förmiddagen för min egen skull! Men den får bli lite kortare och jag får ha med mig diverse roliga grejer att erbjuda, typ solglasögon. Annars tycker Gerda det är skojigt att få blommor och löv att pilla på. Kanske blir hon en naturdyrkande människa precis som jag? 
 
 
 
 
(Peppar peppar ta i trä på det här inlägget, vill inte ha något nytt sovkrånglande av Gerda)

eh semester.

Igår  var Ms första semesterdag och jag redan orolig för hur vi (jag mest) ska må efter sex veckor hemma. Eller ja, efter nästa vecka börjar hans träningar igen, så då åker han iförsig iväg en del igen. Dock på kvällarna, och då tycker jag han kan vara hemma. Äsch.
 
Jag är helt klart inte van vid att ha en till person hemma om dagarna. På många sätt är det förstås bra, jag har tex åkt iväg själv och gjort ärenden i stan, och det är ju trevligt. Men jo, jag gillar att bestämma själv. Ja faktiskt. Och när M är hemma så blir jag irriterad över hur mycket jag gör själv och hur ofta jag behöver tjata. Och ju mer vi träffas, desto mer tillfällen finns ju att börja bråka. Det är alltid Ms fel och aldrig mitt, så ni vet. 
 
Men jag är en positiv person, och det finns förstås hopp. Igår städade M på nästan eget initiativ medan jag var i stan. Jag bad honom dammsuga men hand tvättade golven också (jag fick nästan simma när jag kom hem, hehe) och han hade plockat och till och med plockat in besticken från diskstället. Jag blev såklart överraskad. Och både glad och lite irriterad över att han kan när han vill. 
 
Vi kommer väl att greja ganska mycket här hemma under semestern. Med saker inne och ute. Vi borde väl hitta på lite roligare saker, men det tar energi att åka iväg man ska få tummer ur. Vi får se hur det blir!
 
 
 
 

nya vänner.

Jag flyttade hit till Västra Bodarna sent på hösten 2011. Magnus familj bodde alldeles intill och jag lärde mig snart vad dom närmaste grannarna hette. Men jag lärde inte känna några fler och det kändes annorlunda att bo på en plats där jag knappt visste vilka några var. Så många okända ansikten på promenaderna och på tågperrongen. 
 
När jag var 23 tyckte jag inte att det fanns så många naturliga sätt att lära känna folk ( jämnåriga framförallt) och dessutom var jag upptagen med först plugg och sen nytt jobb och på fritiden ville jag mest vila eller åka till Ornunga. Jag tänkte hela tiden att ett samanhang i byn och kanske nya vänner kommer när vi får barn! 
 
Och det stämde! Gerda har inte ens börjat förskola men jag har redan träffat tre nya vänner (med tillhörande barn) som jag tycker mycket om och som jag kommer hålla kontakten med så länge vi bor kvar här. Vännerna heter Madeleine och Elvin, Jennifer och Aston och så Josefine och Pella. Josefine träffade jag vid badplatsen i höstas, Jennifer på babyrytmiken i vintras och nu sist Madeleine på föräldraträff här i VB. Tänk att inom 2 km omkrets har det suttit fler nyblivna mammor som tänkt och undrat samma som jag!  Så knäppt och bra! 
RSS 2.0