sommarfika!

Det bästa med sommaren är väl att fika ute?? Åh vad kaffe smakar gott ute! Jag har en speciell pavlova med rabarber jag måste göra varje sommar, så den bjöd jag Magnus familj på! Grämer mig fortfarande att marängen blev misslyckad, tur jag laddat upp med mer fika! 
 
Fika på altanen är trevligt. Nästa vecka ska vi till Rättvik och fika på Fricks och det är också trevligt! Kommer sakna att fika hos, och med, mormor förstås. Jättemycket! 
 
 

midsommar hos Maja.

I år firade vi inte precis midsommar, istället var vi i Halmstad hos Maja och firade Sebbes 30-årsdag! Så det blev en heldags kalas där med god lunch och jordgubbstårta. Gerda hade skojigt med Sebbes syskonbarn, grisarna och mostrarna - ej rangordnat. Tage hade det gött, fick mat, uppmärksamhet och vaggades till sömns i vagnen måånga gånger. Maja och Sebbe bor så himla mysigt! På kvällen var planen grillmiddag, men den fick M och jag slänga i oss lite snabbt pga Gerda blev febrig och sjuk! Typiskt, hon som aldrig blir sjuk och så händer det 20 mil hemifrån.  . . Men hemresan gick bra och efter lite feber igår mår hon prima igen! Sånt är livet! 
 
 
 
 
 
 
 

nöjd med.

I tisdags möblerade jag om! Med lite hjälp av Jennifer att kånka, vilken tur att jag har en föräldraledig vän, behövde bara locka med kaffe och lunch. Iallafall, blev så akut trött på våran soffa att jag satt och googlade nya. Men det känns onödigt att köpa ny soffa med massa småbarn plus att jag ändå tycket alla nya soffor är fula - förutom den från Norrgavel sim kostar över 30.000 hehe. Men så kom jag på att flytta hit dagbädden från lilla sovrummet och ställa soffan där istället! Kom på detta kl 21.30 i måndags kväll och var nära att börja med en gång.  . .  Men jag höll mig tills jag fick hjälp som tur var! Än så länge tycker jag det är en himla bra grej med en säng istället för soffa. Skön att ligga i, lätt att tvätta och perfekt att snooza i på morgonen när barn vaknar tidigt. 
 
 
 
Jag är väldigt nöjd med min rabatt också, den går växt till sig i år! Jag behöver dock rensa en del ogräs. Ganska mycket till och med. Men en del ogräs är ju fint, som förgätmigej som det kommit massa av. Hoppas det regnar mer i sommar så jag slipper vattna. Och snart ska jag ta en tur till blomsterhandel och fylla på med sånt jag tycker behövs!
 
 
 

tage fyra månader.

krutten, nu sover Tage efter en ganska tråkig läggning. Vissa kvällar blir han bara arg på allting,jag tror han vill det ska spruta mjölk rakt in i munnen i cirka 40 minuter, men det är ju inte möjligt. Det enda att göra är att låta honom skrika sig trött en stund och sen ta upp honom till bröstet igen, då brukar han somna. Jaja.
 
Annars är han glad som vanligt! Han skrattar nästan jämt när man pratar med honom och Gerda är också bra på att roa honom. Han är fortfarande nöjd med att sitta i tripptrappen och titta på vad jag grejar med, eller ligga på en filt och se sig omkring. Han är fortfarande ganska lat/bekväm när det gäller att röra sig. Han har vänt sig från mage till rygg och kan snurra runt, men mest ligger han ganska still. På mage vill han inte ligga längre stunder. men jag är rätt dålig på att träna honom.
 
Det är fortfarande lite olika hur han sover på dagen. Oftast är det lagom att sova när vi rör oss mot förskolan strax efter halv nio. Ibland går vi i vagnen och ibland tar vi bilen, så däröfr är det olika när han somnar och hur länge han sover. Han är gladast (och jag med) om han får sova några timmar i streck. . .
 
Nu kan han få börja smaka på mat om vi vill, så  det gör vi kanske. Blir nog mest att smaka från fingret så får vi se om han är lika matglad som storasyster! 
 
 
 
 
 
 

astrid lindgrens värld.

Här kommer massa bilder från när vi (Magnus, Gerda, Tage, jag,Lotta, Stina, Maja, Sebbe och Sebbes systerdotter Filippa ) var på Astrid Lindgrens Värld söndag-måndag! Det var himla trevligt, tror vi vuxna hade minst lika kul som barnen. Vi var där i två dagar och sov på ett himla bra hotell natten emellan. Vädret var på våran sida nästan hela tiden, lagom svalt och bara några skvättar regn.
 
Gerda hade jätteroligt, kul att Sebbes systerdotter följde med också, dom fann varandra snabbt och hade väldigt kul ihop. På söndagkvällen åt vi god buffé på hotellet och morgonen efter ännu godare frukost! Minns min egna första hotellfrukost, då åt jag typ en skorpa. Så jag hade inga höga förväntningar på Gerda och ätandet, men hon slog mig iallafall och åt faktiskt melon och flingor också! Haha. 
 
Det är så himla fint på ALV, man kan ju gå runt och bara titta på allt mysigt och massa fina blommor och rabatter hade dom också. Vuxenpoäng till mig som intresserar mig av sånt, hehe. Så vill jag ju göra om allt hemma så att det ser ut som hos Tant Berg eller Lotta på Bråkmakargatan. . .  Fattigt blev det i plåmboken också, det fanns en heeeel butik med bara Pippi-grejer! 
 
Den här resan är jag absolut sugen på att göra om typ varje år, särskilt om alla syskonen följer med. Det var himla trevligt att umgås på lite annat vis än vanligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0