en perfekt kista.

 Gissa vad jag har skaffat den här kistan till?
 
 
 
 
Jo, mina garn! Jag har ganska många garn, så jag blev jätteglad när jag hittade kistan i lagårn. Den blev perfekt! I den finns det gott om plats att rota omkring efter det perfekta garnet. Och så bra jag har organiserat det, nya nystan på botten och så restgarn i påsar sorterat i bomull, ull och akryl. Åh jag älskar garn!
 
 
 
 

rosa gardin,

 
 
 
Skåda hur fint det blev i stugköket med nya gardiner! Dessa i rosa sydde jag av en virkad löpare som jag köpt på loppis, det var lätt som en plätt. Desto tråkigare var det att sy om en gardinlängd i spets till två kappor, det finns ju inget att sy i liksom. Men såklart måste det finnas spetsgardiner i en sommarstuga! Nu tar jag semester från gardintillverkning i en vecka, sen ska jag fixa resten av fönstren också! 
 
 
På tal om kök och sånt, så var M och jag på Vedum Bad & Kök i just Vedum idag. Inte blev jag mycket klokare av det! Det är så många val att göra. Färg på köksluckor? Bänkskivor i trä eller laminat? Vilka handtag? Och hur ska badrummet se ut?? Jovars, det kan jag fundera på!
 
 
 
 

uppiffning!

När man har skaffat sig en sommarstuga måste man såklart piffa upp den! Det riktigt kliar i mina fingrar när jag ser alla tomma ytor och väggar. Dock kommer vi ju få lägga massor av pengar på vårat hus vi ska bygga, så särkskilt många ören kan vi inte spendera på stugan såklart. Men man kommer långt med loppis och andra grejer man har i skåpet. I dag piffade jag till det med trasmattor jag hade liggande, ett par konstgjorda blommor, några vykort - och virkat såklart! Det gjorde skillnad tycker jag! Nu längtar jag efter att mina gardiner ska bli klara . . .Och det kanske tar ett tag eftersom det är jag själv som gör dom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

när jag är i farten.

 
 
 
 
Så här kan det se ut när jag är farten. Det är nästan så att jag skrattar åt mig själv. men jag är inte mycket för att göra en sak i taget, helst allt på en gång! Dessutom så är det ju bättre att jag stökar ner i ett rum i taget. Det vore iallafall bätte om jag kunde hålla mig til det. . .

vi börjar med sommarstuga.

I samband med att vi ska bygga hus har vi blivit med sommarstuga. Från början ansökte vi om att få riva sommarstugan och bygga ett nytt hus på platsen, men kommunen ville hemskt gärna att stugan skulle få stå kvar (pga av något kulturellt värde) sådärflr kommer vi få bygga huset på tomten bakom sommarstugan! Stugan själv är för skruttig för att renovera och dessutom får vi inte göra vad som helst med den pga det där kulturella. . . Det betyder alltså att jag (vi) kommer ha både hus och sommarstuga på tomten! 
 
Så här ser våran stuga ut:
 
 
Ett falurött litet hus.
 
 
Och det finns en blommande lind precis utanför farstubron, hurra!
 
 
Och ett utedass minsann. 
 
 
Och en stentrappa upp till baksidan! Jag måste visst tukta rhododendronen lite grann. . . 
 
 
Sjöutsikt finns det också!
 
 
 
Ungefär här rakt fram kommer vårat hus (om gud vill) stå, med kortsidan hitåt. 
 
 
Och såhär blir utsikten från vårat vardagsrum ungefär. Ett utedass och ängar. Vi tar ner några träd.
 
 
 
 
 
 
 

det skulle kunna.

 
 
 
Det skulle kunna vara sommar.

När det regnar.

Det är ingen idé att deppa över regn och trist väder! Det är bara att njuta av det! Det gör jag genom att ta på mig regnjacka och gå en promenad i regnet - och sen komma in igen och njuta av att vara inomhus! Inomhus kan man göra trevliga saker som att virka, läsa, titta på Saltkråkan på svtplay, baka chokladbollar. . . Och så vidare! Man kan även göra mindre roliga saker som att damma, städa kylskåpet och rensa i byrålådor. Visst är det roligare när solen skiner, men det skulle nog kunna vara regn i 14 dagar till utan att jag skulle behöva ha tråkigt. Egentligen. 
 
Dessutom blir mitt hår gulligt lockigt när det regnar! Tänk att få en ny frisyr bara tack vare vädret, himla billigt och skonsamt för håret. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

smultronstället.

Åh vad mycket smultron det växer vid mormors farstu! Där hängde jag och Kalle en lång stund och proppade i oss, mycket gott och somrigt.
 
Något annat som växer är ju Kalle själv. Usch, jag känner mig så gammal, jag minns ju precis hur det var när Kalle var liten. Han var så söt och hade blonda lockar och många tanter trodde att Kalle var en flicka eftersom vi inte ville klippa honom. Åh, han var en sån gosig lillebror! Han är väl iförsig gosig nu med och en trevlig ung karl,  men inte får han plats i mitt knä längre och särskilt puss- och kramvänlig är han ju inte heller. . . Åtminstone inte för en storasyster!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

springa.

 
 
Jag fick faktiskt med mig Stina på en springtur ikväll. Det var trevligt! Framförallt var det trevligt för att Stina mest hängt i soffan hela sommaren och därför höll på att dö och spy när vi kommit lite mer än halvvägs på rundan. Synd om henne, men jag fick känna mig duktig som orkade! Om jag hade sprungit med någon annan familjemedlem hade jag säkert känt annorlunda. . . Så man ska omge sig av människor som stärker en, tack Stina!
 
Nu firar vi en lyckad springtur med en familjepizza, gott!
 
 
 

när det är höstväder.

Det är ungefär höstväder ute och det borde ju suga såhär på semestern. Men det gör mig faktiskt inte så mycket, för jag har världens virk-humör och sitter gärna inne och virkar om kvällarna. Jag har några projekt på gång och ännu fler som jag vill sätta igång med. Men jag har tyvärr bara ett par händer. 
 
Imorgon far jag till Ornunga och tar såklart med mig virkningen. 

den första dagen.

Den här första semesterdagen har varit väldans bra. Jag tog sovmorgon och åt jordgubbar till frukost och läste tidning. När jag stog och diskade frukostdisken och funderade som bäst på om jag skulle fira semestern med att börja baka, tvätta alla gardiner eller rensa i garderoben, kom M och gav mig en överraskning. Han hade glömt att säga att han bjudit hem några fotbollsgubbar på fika/möte och att dom skulle komma inom en timme. Så adjöss vackra tankar om bakning, tvättning och rensning, för här blev det att ta itu med gammal hederlig städning istället. M brydde sig inte så värst, men jag vill inte att hemmet ska se bedrövligt ut även om det bara är fotbollsgubbar som kommer. Så det blev en akutstädning. Sen kände jag absolut inte för att fira första semesterdagen med att vara social och trevlig mot främmande människor (det är jag ju på jobbet resten av veckorna av året), så jag ringde och bad Ms mor att låta mig fly hem till henne en stund. Det fick jag, hurra!
 
Så den första semesterdagen började inte precis som jag tänkte mig. Men istället satt jag i solen på en altan med sjöutsikt och fick fika av Ms mamma, och egentligen är väl kaffe och sol en bättre början på semester än vad tvätta gardiner är . . . Egentligen! Dessutom så hade jag hela eftermiddagen på mig att tvätta och städa garderoben, så allting slutade lyckligt och rent.
  

ansiktsuttryck.

Mina känslor och ansiktsutryck har varit lite upp och ner dom senaste dagarna. Se här:
 
 
Så här såg jag ut och kände mig i fredags klockan halv tre på eftermiddagen när mina kollergor
firade semester medan jag skulle jobba cirka tre pass till. Den känslan sög!
 
 
 
Men på lördagen kände jag mig lite gladare när en gammal, gammal farbror lovade mig
att jag var förtjusande snäll. Det var gulligt sagt! Det är alltid roligt att höra att man är förtjusande snäll.
 
 
 
Och så här såg jag ut, och kände mig, klockan 21:43 igårkväll när jag var på väg ut från sjukhuset för sista gången på fyra veckor. Jag har aldrig varit med om ett jobbpass som gått såååå lååååångsaaaamt som igår. Men hurra, nu har jag semester! Det sjöng jag för mig själv hela vägen hem i bilen. Semester, semester, hurra hurra för mig! 
 
 
 
 
 

en annan dag.

Efter en allmänt pissig skitdag igår behövde jag en helt annan slags dag idag! Vilken tur att jag redan hade planer, annars hade jag kanske blivit gråhårig av vad-ska-jag-hitta-på-ångest. Men jag hade planerat att bjuda min vän Hannah på födelsedagslunch i stan, så jag drog på mig en fin klänning som uppmuntran och sen bar det iväg - efter att jag hetsdammsugit huset först.  Jag stannade i stan större delen av dagen, för det blev både lunch och fika och dessutom en del shopping. Det kändes bra! 
 
 
Något som känns lika bra är min nya träningsbehå. Halleluja-moment, här har mina tuttar flyttat in! 

gäsp.

I helgen jobbade jag natt mellan lördag och söndag. Det var min första natt nånsin, då det var lite spännande att se hur det skulle gå arr hålla mig vaken! Jag som gärna sover 23-07, det är ju helt fel för mig att vara uppe på natten. Men det gick faktiskt ganska bra! Enligt mina mer erfarna nattkollegor så var det en väldigt lugn natt och dom stönade över att tiden gick så långsamt. Jag tyckte tiden gick ganska snabbt, men det var nog mest för att jag min hjärna var i någon slags dvala eller något. Dessutom satt jag och gottade mig ut hur mycket betalt jag fick för mitt extra nattpass samtidigt som jag virkade många, många varv på mitt nya virkprojekt. En lönsam natt på flera sätt alltså! Dock klarade jag inte av att sitta still för länge, för då blev sömnigheten outhärdligt, så jag hittade på lite saker att göra då och då. En patient med dålig mage hjälpte till att hålla mig vaken och uppvärmd i musklerna!
 
Men visst var det underbart när klockan blev kvart i sju och dagpersonalen (vanligtvis jag) kom och jag fick gå hem och sova. Ack, så underbart! 
Fortfarande känner jag mig seg och trött och skulle helst vilja sova lite till, men der blir det inget med för jag ska jobba kväll idag. Och imorgon. Efter det har jag två dagar ledigt innan långhelg och sen. . . Semester! Hurra!

på snigelsafari.

Igårkväll tog promenaden från sjukhuset till min bil (som jag parkerar en bit bort- motion är nyttigt!) lite längre tid än vanligt. För jag var tvungen att stanna några gånger och beundra sniglar! Jag har bott på landet i hela mitt liv, men jag har aldrig sett sniglar med det här utseendet förut, så jag blev alldeles upphetsad. Först en brontostor snäcka med typ ljusgul hud (?), den var riktigt söt och gullig för att vara snigel. Det var svårt att säga adjö till den. 
 
 
 
Senare alldeles vid parkkeringen så trampade jag nästan på den här leopardmönstrade sorten. Jag undrar hur sniglar kommit på hur dom ska se ut. 
 
 
 
Jag fick lite ont i hjärtat för den här prickiga snigelns skull, för imorse hittade jag den, eller åtminstonde dess tvilling, halvt uppäten av en mördarsnigel. Usch, vilket hemskt kryp! Jag lovar att jag inte stannade upphetsat framför varje mördarsnigel jag såg, nej, för jag tänkte på hur många jag har kastat all världens väg över staketet. 
 
Sådär. Nu ska jag aldrig skriva om sniglar mera :)
 

en varm dag.

 
 
 
Idag har det varit varmt igen och jag har kunnat njuta av det, för jag är ledig! Dessutom är jag i Ornunga och njuter därför extra mycket. Inget är som Ornunga på sommaren tycker jag. Fast jag är väl inte så värst berest, så vad vet jag, det finns säkert massor av finare ställen. Men för mig duger det gott att åka på semester hit,  endast fyra mil bort. Och så länge det duger så är det ju billigt och bra!
 
Systrarna och jag har inte orkat med mycket annat än att bada två gånger nere vid sjön och äta jordgubbspaj med glass. Annars har vi bara latat oss, förutom en promenad framåt kvällen.  Imorgon är jag sugen på att åka på loppis borta i skogen. Japp, jag är på stort semesterhumör och bönar och ber att dom här två sista veckorna ska gå snabbt och gärna smärtfritt också. 

När det kommer blod.

Åh jag orkar inte lyssna på folk som tycker blod är äckligt. Visst kan blod vara illavarslande (fint ord!) eller oönskat,  men aldrig äckligt!  Jag tycker faktiskt blod kan vara väldigt tillfredsställande! Åtminstone dom dagar jag jobbar som sjuksköterska. 
 
Som känslan när jag tar blodprov eller ska sätta en nål och jag ser blodet komma. Det känns lika bra varje gång att lyckas , även nu efter två år. Som idag, så skulle jag sätta en nål på en patient som skulle få antibiotika i blodet. När jag kollade efter blodkärl så varken såg eller kändes det lovande. Jag förväntade mig att misslyckas och sa till patienten att "vi får väl göra ett försök och se hur det går..." . Jag mer eller mindre chansade på att det var ett kärl jag kände och stack. . . Och TADAA! Det kom blod! Jag hamnade rätt!  Jag blev faktiskt chockad och patienten också som brukade få häda ut ganska många stick. Visst var det mest tur eller bönhörelse mer än skicklighet, men ändå,  SCREW känslan efter straffar i fotbolls-EM,  en väl satt nål är minst lika viktig för världen som ett mål i en fotbollsmatch! Hurra! 
RSS 2.0