långa dagar och veckor.

Jag längtar såå efter semester. Dom här veckorna innan semester är dom värsta på hela året (jobbmässigt) tycker jag. Varje dag och vecka känns så lång och tre veckor tiĺl känns som tusen miljarder evigheter.
 
Och det blir ju inte roligare att jag idag ska jobba dubbelpass efter att ha jobbat hela midsommarhelgen. Jovars, just nu känns livet ganska drygt. Hoppas dagen går fort! 
 
 
Tänk att när jag får semester ska jag mest gå runt på tomten och lukta på blommor och rensa rabatterna. Skönt liv! 

humöret.

Gerdas humör just nu är svettigt. Man får välja mellan att göra som hon vill eller stå ut med att hon får ilskeutbrott som ofta ledet till spya. Hos henne alltså, även om jag själv blir spyfärdig bildligt talat. 
 
Däremellan kan hon ju vara världens gosigaste och raraste. Men denna tjurighet, ingenting går smidigt. Hoppas verkligen det blir lättare snart.
 
 
 
Bäj mamma! 

Kalle ta studenten!

I fredags var det studentdag och Gerda och jag för till Ornunga såklart! Gerda blev väl omhändertagen och lekt med av moster Stina och gammelmormor, så att jag kunde hjälpa till att pynta inför kalaset, med blommor och ballonger!
 
 
 
Lite senare dök även moster Maja och M upp och vi åt en snabb lunch innan det var dags att åka mot skolan. Det var såå varmt ute, så M stannade hemma med Gerda som fick en vilostund.
 
Tänk att det är nio år sen jag tid studenten på Sundlergymnasiet! Det var en rolig dag vill jag minnas och jag blev lite snyftig när jag hörde min gamla lärare i omvårdnad hålla tal till sina studenter. Dock var det skojigt att föreställa sig Kalle som en peppad och skrålande student - det är inte hans stil liksom, hehe.
 
 
 
När vi pussat på Kalle och hängt blommor om halsen åkte vi hemåt igen och fixade innan släkten kom. Kalle tog raskt av sig kavajen och bytte till shorts, förståeligt!
 
 
Gerda tog en powernap i Majas knä i väntan på maten. Så här hon aldrig somnat för, men det var tur att hon gjorde det så hon orkade leka resten av eftermiddagen och kvällen! När hon vaknade åt hon dessutom massor av mat, så det tillförde nog också en del energiskukke jag tro. .   Hon hade iallafall väldigt skojigt med att sparka boll med pappan och sysslingarna! Så jag fick prata ganska ostört med fastrar och kusiner, skönt!?
 
 
 
 
 
När efterrätten var uppäten började släkten dra sig hemåt och istället dök Kalles vänner upp för efterfes. M tog med sig Gerda hem över natten och jag umgicks med Maja och bevakade Kalles fest (inte för att det behövdes. . .). Vi tog en välbehövlig promenad, åkte och tog ett kvällsdopp, åt grillad korv med bröd som det bjöds på och sen kollade vi en film! Ja, det blev en ovanligt sen kväll för tant Lisa! 
 
Men man har ju bara en bror som tar studenten liksom.

som farbror Melker.

Jag har en trött period just nu, blir så av jobbet och värmen och dessutom minns jag inte när jag fick sova färdigt sist? 
Iallafall, i eftermiddags efter jobbet tänkte jag lägga mig i solstolen och snooza en stund medan Gerda var uppslukad av Babblarna på teve. Men det barnet kan lukta sig till när mor slappnar av och vilar, så snart hade jag henne på ryggen. Hoppande m, såklart. Sen hittade hon ett gammalt blåbärsris som hon började kittla mig med. Det var tortyr! Jag var så trött och kittlig och orkade varken skratta eller gråta. Jag kände mig exakt som farbror Melker när han bara vill sova i hängmattan och alla barnen kommer och attackerar.  . . 
 
 
 
 
Nån gång ska  jag väl få vila, dock inte idag! 

sista helgen i maj.

Nästan hela veckan och nu hela helgen har jag jobbat. Det har varit varmt och svettigt och tröttsamt. Som jag ser fram emot två lugna och lediga dagar! 
 
Men förra helgen, sista helgen i maj, var trevlig! Då var vi i Ornunga och firade pappas födelsedag och morsdag! Maja kom hem också så det var himla festligt. 
 
På lördagen, efter all mat och efterrätt, åkte vi till.djön och badade. Det var Gerdas första dopp för i år och dessutom första gången i Ornungasjön! Hon älskade att bada. Hon ville faktiskt aldrig gå upp och jag fick i princip släpa hem henne.
 
 
 
När Gerda somnat och vi ätit kvällsmat ute på altanen så gick Maja och jag promenad i skogen igen. Det var massor av myggor och Maja njöt inte eftersom myggor älskar henne. Jag är nöjd med min lott i livet där, myggor gillar inte mig alls. 
 
 
 
 
Det är helt okej med sommarliv! Bara jag slipper jobba. . . 
RSS 2.0