första veckan.

Precis när man vant sig vid semestertider och att M är hemma om dagarna (mestadels, iallafall), så är semestern slut! Förargligt. I söndags kväll undrade jag faktiskt hur veckan skulle bli. På dom här sommarveckorna har ju Gerda hunnit bli en annan Gerda än den jag var hemma med innan semestern. Typ. Nytt humör och nya rutiner. Men jo, vi klarade den här veckan! Kanske mest för att Gerda har sovit väldigt bra på dagarna samtidigt som solen sken och att vi varit i Ornunga två dagar! 
 
I eftermiddags åkte jag och Gerda till stan, jag behövde göra några ärenden och handla. Jag bävade lite innan, en ettåring som inte vill åka vagn är svår för en ensam mor att hålla ordning på. Men jag kan ju inte låta bli att göra saker jämt? Utflykten gick iallafall helt okej! Nu är jag dock trött, både efter den här dagen och hela veckan. 
 
Nu blir det fredagsmys!
 
 

uppsala är långt bort.

Här är det sorgset, imorgon åker syster Lotta hem till Uppsala igen. Gerda och jag åkte till Ornunga igår eftermiddag och stannade hela dagen idag, vi hade väldigt mysigt. 
Det blir väldigt tomt att åka till Ornunga när inte Lotta är där! Hela sommaren har jag ju anpassat mina besök efter att hon varit ledig. När Gerda har somnat på kvällen har vi kollat massa barnsliga filmer. Det är så trevligt att kolla på barnsliga filmer med någon!
 
Usch vad tråkigt allt känns. 
 
 
 

denna dagen, ett liv.

Denna dagen har varit lång som ett liv, typ. Allt har känts kaosigt, massa tvätt och huset som var ganska städat och fint när vi kom hem igår är redan rörigt värre. M har börjat måla klart carporten (det tycker han är heroiskt gjort och han förtjänar att hyllas som en hjälte) och våra trädgårdsmöbler levererades idag och ska skruvas ihop. Jag försökte skruva ihop soffan själv och gav upp en timma senare, arg, svettig och förbannad. Jag har tänkt lacka byrån i badrummet och mitt land är fullt med ogräs. Gerda har varit trött och brutit ihop gånger flera samt ramlat nerför yttertrappan. Jag upptäckte att M har lagt in massa skräp i sommarstugan igen.
 
Ja, jo mycket känns piss och jag känner mig otillräcklig som människa. Tänk om jag haft tre par armar - jag menar, tänk om jag haft två dubletter som kunde räcka mig en skruvmejsel och hålla i? Den tanken.
 
Men jag var och fikade hos Gerdas farmor och farfar i eftermiddags, det var en välbehövlig paus. Och Lennart lovade att hjälpa mig med soffan, tack och lov. 
 
Imorgon blir en bättre dag!

semester femtio mil.

Ikväll kom vi hem från semestern, en vecka i Rättvik som vanligt! En bra vecka. M var med uppe halva veckan innan fotbollen kallade, precis som förra året. Tur att Gerda hade mormor, morfar och morbror och mostrar som hjälpte till att underhålla, en ettåring är ganska utmanande att ha hand om helt själv! Gerda har stortrivts hela veckan, massa uppmärksamhet har hon fått och hon har upptäckt friheten med att kunna gå själv. För att inte tala om all restauragmat hon har fått äta.  . . 
 
Annars har vi åkt på våra vanliga utflykter och träffat vännerna som vi brukar. Ätit ute varje dag och fikat massa gott! Sovit gott i knarriga sängar. Det har varit väldigt olika väder i veckan, men i fredags badade vi faktiskt i Siljan och det var flera år sen! Gerda var helt oblyg för vattnet, jag är inte förvånad. 
 
Åka nästan femtio mil i bilen.var dock inte det skojigaste. Som vanligt var det tråkigt väder både på dit- och hemresan (iallafall när vi skulle rasta) så man kunde inte precis njuta av pauserna. Gerda ville helst inte åka bil, hon ville ut och gå! Men det gick väl okej ändå, läste massa Max-böcker och bjöd på kex.  . . 
Det var iallafall väldigt skönt att landa hemma ikväll! Gerda sover, jag har packat upp det mesta och chillar i soffan. Skönt! 
 
 
 

15 månader.

Sen ettårsdagen tycker jag definitivt att jag har blivit av med "månadsångesten". Jag har nästan slutat med att tänka på hur gammal Gerda är i månader/veckor/dagar, nu bara är hon. Tiden går såklart fortfarande såå fort, men jag tänker inte på det på samma sätt.  Jag tycker att Gerda är skojig just nu! Det är så myckert nya saker som hon lär sig hela tiden. Hon är verkligen en mini-människa, min bebis är nästan helt borta. 
 
Gerda just nu:
- Hon går massor hela tiden. Utomhus på ojämnmark tar hon det försiktigt och kryper. 
- Säger ofta hej och hejdå och vinkar. 
- Hon är givmild med puss- och kramattacker. Åtminstone till mig, hehe.
- Gerda ääälskar att läsa böcker. Både bläddra själv och högläsning. Max-böckerna får man läsa många gånger i rad. Favoritgrejen nummer två är att borsta tänderna. Hon går gärna omkring med en tandborste hela dagarna. Såklart borstar hon helst själv. Och favoritgrej nummer tre är att dra kläder löver huvudet. Eller allt som går att dra över huvudet. Hon har fått lära sig den hårda vägen att det inte är lyckat att ha en tröja över ögonen när man går, hehe. Krypa omkring utomhus tycker hon också är skojigt! 
- Just nu brukar Gerda vakna runt 06.00 (plus minus en halvtimma) och bestämmer att det är morgon. På förmiddagen brukar vi gå en promenad och då vilar hon en stund. Sen äter vi lunch ca 12.00 och efter det går vi ut och sover. Då brukar hon somna snabbt och sover sen allt från en till tre timmar. Vid 15.00 brukar vi senast väcka henne och oftast är hon ändå trött strax efter 18.00. På kvällen läser vi böcker och sen härjar hon runt i sin egen säng en stund. Det kan ta en stund innan hon somnar och det är min "kolla-sociala-medier"-stund på dagen, men till slut somnar hon. Dom senaste nätterna har hon sovit hela natten i sin säng!
- Vi ammar fortfarande morgon och kväll och ibland (oftast) nån gång på dagen. Vi har slutat amma på natten, hurra! Jag sov i gästrummet någon vecka och under den tiden hann Gerda och M inse att dom klarar sig utan mig på nätterna. Det var underbart att få sova gott igen. 
 
Gerda är ju ganska mammig emellanåt, men nu under Ms semester har han tillbringat mer tid med Gerda och det känns bra! Jag känner mig lite mer trygg att åka iväg, även om jag är en sån person/mor som gärna har kontroll eh. Men jag har iallafall hopp om att varm och far överlever (om än på burkmat) när jag börjar jobba.
 
 
 
 
 

trädgårdsmöblerna!

Äntligen har vi (eh mest jag) köpt utemöbler! Vi har haft provisoriska möbler på altanen hittills, jag ville inte köpa något förrän jag hittade något jag verkligen gillade. Tills dess sitter jag gärna lite obekvämt! Men häromdagen när jag scrollade instagram och hittade dessa. Eller inte precis dessa, men själva märket Hillerstorp. Så mycket fina! Och när jag sprang på ett bra erbjudande så fick det bli gruppen nedan! Åh hurra vad fint det kommer bli! 
 
 
RSS 2.0