vackraste dag

Idag har det varit världens vackraste dag! Tror faktiskt en sån här vinterdag är finare än alla somrars. Inte ett moln, jättestark sol och rimfrost på träden. Och massa ljus! Jag kom hem vid halv ett, gick en promenad och kände hur min gladhet steg med typ 100 grader, fast det var 10 minus ute. Det blir väl så när både ljus och sol inte har visat sig dom senaste veckorna. Iallafall, jag blev lite kärare i allting.

Sen verkar allt förstås lite bättre för att jag inte ska till Borås förrän nästa fredag! Förutom den här fredagen då, men då ska jag bara julhandla med mamma och syster, se det räknas inte! Det var hundra evigheter sen jag åkte till borås just for fun och shoppade.

Och imorgon är det 1 december! Det betyder att jag ska se på Mysteriet på Greveholm, Trolltiden och utvalda avsnitt av Sunse Jul! Det är dom tre bästa julkalendrarna tycker jag.

Men inte för att jag kommer ha semester och julmys hela den här veckan henna. Nejnej, jag ska plugga massa, helst varenda dag. Om cellen, nervsystemet, sinnene, hormoner och vad var det mer?

ytlighetsvärlden

Hej, jag är i ytlighetsvärlden! För jag är fortfarande i lyckorus över mina nya hårprodukter! Det är absolut det jag kan tänka mig att lägga mycket pengar på. Åhh bara känslan av ett nytt serum, leave-in-balsam eller inpackning! Livet känns bättre.
   Så, jag har haft en sån trevlig eftermiddag med mig själv! Stannade kvar i Borås efter föreläsningen, åt först lunch med M och gick sen både i stan och Knalleland och letade julklappar! Till min familj och mig själv. Innan idag bestod min önskelista av en vattenkokare, långkalsonger och shampo. Inte så kul, jag visste att jag kunde bättre än så och därför behövdes en inventeringstur! Och nu är listan betydligt längre.
   Fick verkligen julkänslor på stan. Det snöade alldele slagom stora pyttesmå flingor och så var det massa julmusik och julbelysning överallt. Det är så mysigt efter allt det grå och slaskiga. Tycker jag. 
   Men jag tycker nog ändå att vintern och snön hade kunnat vänta i några veckor till. Nu kommer jag att hinna tröttna på vintern redan innan jul. För när man tittar ut känns det som förra vintern bara har varit borta i typ en vecka. Jag börjar nästan gråta när jag tänker tanken om snön stannar ända till mars igen. Då kommer jag vara en zombie. Ja.
   Men just nu är det trevligt :)

resten av kvällen

Jag är så rastlös och uttråkad! Kvällarna blir verkligen längre på vintern. Och min aktivitetsnivå sjunker väldigt drastiskt när det blir mörkt, jag har liksom inte lust att göra något. som att städa strumplådan eller garderoben till exempel. Så idag har det blivit alldeles för mycket teve, igen. Och blir väl så resten av kvällen.
Åh ibland saknar jag att ha en katt eller något som sällskap. En som mest ligger i ett hörn och sover. Det går bra med en sån människa också!

begränsningar

Inatt upptäckte jag att drömmar faktiskt har begränsningar. Man kan inte dö och inte ha ont. Det upptäckte jag när jag drömde att jag blev skjuten inatt. Jag vet, det var en hemsk dröm! Inte alls lika kul som snuskdrömmar, och här blev jag faktiskt glad att jag vaknade.
Men iallafall. Jag blev skjuten och dog typ, fast det gjorde inte ont och det var mer som att jag bara låg platt utsträckt på golvet. Haha, helt fruktansvärt egentligen. Fattar inte varifrån en del drömmar kommer!
Plus att det var en tjej i min klass som sköt mig, en som jag aldrig har pratat med eller ens vet vad hon heter. Knäppt. Inatt hoppas jag på en trevlig dröm.

jag är ingen partytjej

åh tråk, är på sorgligt humör! Det har varit en jobbig vecka för mina stackars hjärnceller. Först två dagar av plugg inför tenta och sen långa föreläsningar efter det. Massa nya ord och jag förstår inte varför allting i kroppen ska vara så komplicerat! Men natrium-kaliumpumpar och transmittorsubstanser och reaktorpotential och JA! det känns som jag läser kemi, inte till sjuksköterska. Just nu iallafall.

Och fredagarna som borde vara den roligaste dagen. Men när jag går upp klockan sex så är jag inte så sugen på att göra någonting alls förutom att ligga i soffan och se på idol. Iförsig tycker jag det är ganska kul, men jag kan inte ens njuta av det, eftersom jag håller på att somna hela tiden :P Och ikväll är det ännu tråkigare, för lanthandeln som ligger en bit innan jag går av bussen, hade tydligen lunchstängt mellan ett och två! Jag var där två minuter över ett- Hallå, vilket år lever vi i? Lunchstängt liksom. Iallafall, det resulterade i att jag inte kunde köpa något godis!! Åhåhåhå! Guud, vilka problem.

Ser iallafall fram emot helgen. Jag ska sova tills jag vaknar av mig själv och hinna gå promenad medan det är ljust.

mitt oetiska pirr

Jag funderar på om jag bidrar till jämnställdhet i samhället när det typ pirrar i magen när jag ser en kille diska, städa eller skura toaletten. Det är nog ett väldigt oetiskt pirr. Det borde ju vara helt naturligt att se dom göra sånt, men på mig fungerar det bättre än alla blommor och choklad i världen (som jag iförsig är ganska sällsynt...). Det är helt enkelt sexigt! Precis som att se en kille hålla i en bebis, jag bara nästan dör. Så primitivt, det är bara hormoner och reptilhjärnan som spökar. Primitivt!!

puss och kram och vi ses

Jag gillar inte riktigt att det är snö redan. Det känns som om det inte har varit någon vår, sommar eller höst, jag är bara tillbaka i vintern igen. Som februari. Och det är sex veckor kvar till jul, så det är för tidigt att sätta dram ljustakar och sjunga julsånger och sånt. Då är det inte kul med vinter. Och det känns som den kommer att bli låååång.

Idag när jag var ute och på promenad gick jag förbi platsen där tjejen från Ljung dog i en bilolycka. Det var så sorgligt. I åkerkanten låg massa plåtbitar och grejer. De hade ställt kvar massa ljus, blommor och brev. Usch, då ville jag gråta. För dert är så hemskt. Det kunde lika gärna vara någon jag känner eller till och med jag själv. Och vi ska inte kunna vara dödliga. Igårkväll när M skulle åka hem fick jag nästan lite panik. Tänkte att det här KAN faktiskt vara sista gången vi ses, något KAN hända. Flygplanet till England KAN störta, det KAN bli kapat, någon KAN skjuta en stenhård fotboll på honom. Så ja, dom senaste dagarna har avrit fulla med tankar om vad som KAN hända. Men så får jag sluta tänka. För jag KAN ju inte göra något åt det. Bara säga hejdå och puss och kram och vi ses varje gång han eller jag eller någon annan åker.

flygande ur munnen

Okej. Nu vet jag bara inte vad jag ska göra med all tid, när jag inte pluggar längre. Det blir bara att jag ser på dvd-box, och det vill jag inte göra. Men det blir bara så att jag sätter på teven, det är som ett sällskap. Just nu är jag nere i huset, men det vill jag inte vara så länge. När alla är hemma är det bara så negativa grejer i luften, allting orsakat av en viss familjemedlem som ska styra alla andra. Nej, jag blir bara förbannad och nedstämd av det. Kallar människor jag tycket om för "jävla kuksugare" och stänger av mobilen. Men det kommer bara flygande ur munnen på mig.

Så nu ska jag kila iväg iallafall.

det som måste in i min hjärna

Jag ligger i soffan och ser på Sagan Om Ringen. Dom halshugger orcher.
I min, eller med min, ensamhet har jag firat att den första tentan är gjort och också att två veckor av jag-kan-ingenting-ångest och bara plugg och ingen tid för bara mig är över. Egengjort pizza, popcorn´med smör, ananas, choklad. så har jag firat. Screw människor som firar genom att typ "gå en extra lång promenad i höstluften" eller "äta mumsiga fullkornsmackor med hummus". Jag har också gått en promenad idag, och jag gillar hummus, speciellt den sorten med jordnötssmör i. Men jag firar iallafall med popcorn och choklad. Det kommer jag fortsätta med.
Jag ska fortsätta fira hela helgen. Inte öppna en enda lärabok. Förutom kanske "Människokroppen" som jag köpte idag för chockerande 730 kronor. Det verkar vara en bra och, om man jämför med mina andra, intressant bok. men ändå. Jag tänker på alla klänningar jag hade kunnat köpa för så mycket pengar... Det vore så skönt att bara kunna prioritera  oh lägga pengar på det utanpå. Inte på det som måste in i min hjärna.

RSS 2.0