tvättdagskväll.

Det är tur att jag åker till Ornunga ibland så jag får vila upp mig. Här hemma har jag inte samma ro att vila, just nu blir jag lätt rastlös när jag är själv  - och börjar städa och fixa istället för att bara lägga upp fötterna. Idag har jag haft en riktig tvättdag. Jag har både tvättat golven och tvättat ALLA bebiskläder (varför, när jag inte ens har plats att hänga allihop?) vilket betydde ett antal vändor upp och ner till källaren samt vikt alla Ms th-shirtar fint. Det fattar jag verkligen inte varför jag lägger ner tid och möda på. Varje gång jag gör det så säger jag till honom att GUD NÅDE DIG om du stökar ner igen, VARSEGOD och håll ordning! Efter en vecka  brukar det vara ett enda ormbo igen. . . Men vem vet, kanske är detta dagen M inser att han ska ändra på sitt liv och låta kläderna ligga snyggt?
 
 
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Först ska jag läsa länge i min bok (tredje Cirkeln-boken) och sen ska jag försöka somna genom att ignorera att jag har så himla ont i höfterna. Det går seriöst inte ligga på något skönt sätt. Eller jo, jag skulle gärna ligga på mage med knäna uppdragna (som en groda typ) men det går ju inte just nu tror jag. En promenad hjälper också, men det är lite svårt att somna medan man går. Jag får göra som M och gå en promenad här inomhus! 
 
Imorgon ska jag på avslutnings-lunch-möte med en projektgrupp på jobbet jag varit med i. Det behöver jag väl egentligen inte eftersom jag är ledig, men det är bara en timme och lunchen är gratis. Det måste jag utnyttja nu när mitt fattiga modersliv börjar. Efter lunchen ska jag och M till banken för att flytta över konton och sånt till banken vi lånar pengar av till huset. Åh, vad jag längtar efter vårat hus!
 
 

trevligt varenda minut.

 
 
Jag har haft en väldigt trevlig helg i Ornunga. Solen sken mest hela tiden, så livet och det mesta kändes allmänt bra. Extra bra kändes det att sitta ute på altanen i varm kofta med fika och tidningar inom räckhåll, åååh vad jag har längtat efter det hela vintern! 
 
Förutom att sitta på altanen hann jag även med trevligheter som långa promenader, stickcafé med mormor och åka en sväng till Hannah och prata. 
 
Yes way, jag vill ha trevligt varenda minut av den här ledigheten! 
 
 
 

lyxigt.

Åhh vad jag längtar till Ornunga nu! Vilken tur att jag är ledig och kan åka dit idag, det är så lyxigt att jag knappt kan tro på det. Att bara kunna åka iväg och göra vad jag vill när jag känner för det! Den tiden är ju dock kort, så därför måste jag verkligen försöka passa på att njuta av den här tiden. 
 
Men innan jag åker ska jag äta frukost och fixa lite hemma. No stress i livet just nu. 

Tygblöjor.

 
 
 
Åh vad jag blev glad när posten kom med tygblöjorna jag köpt! Så fina! Jag tror inte engångsblöjor är så fina och det blir säääääkert mycket skojigare att byta blöja på bebisen med dessa. Vilken färg kommer min bebis passa bäst i tro? Jag hoppas rosa förstås.
 
Min plan är att köra tygblöjor när jag är hemma. Blöjorna ska passa bebisar från 4 kg, så jag får se när jag tycker att dom passar. Kanske inte med en gång, så då kör jag vanliga engångs. Det kanske jag även gör på natten om jag tycker det är smidigare. 
 
Jag tänker att om vi sparar några soppåsar och slantar på att använda tygblöjor när jag/vi känner för det, så är det värt det! Dessutom hoppas jag på fler barn i framtiden och då finns tygblöjorna kvar. Eller så kan man sälja dom vidare. Fast om vi inte tycker om dom så är dom tillräckligt fina för att ha som dekoration! 
 

flickiga harar.

För det mesta föreställer jag mig att det är en flicka jag har i magen. Det gör jag antagligen mest för att jag själv är en "flicka" och det är så knäppt att tänka mig att jag skulle ha en pojke inuti mig. Knäppt, liksom! 
Men när jag handlar grejer till bebisen försöker jag tänka att jag inte vet vad det är för en person därinne. När jag väl har fått träffa den där minimänniskan tror jag att det plötsligt blir mycket lättare att välja namn och veta vad för slags kläder och mönster jag (okej, vi) vill ha till bebisen.
 
Så hittills har jag helt enkelt köpt sånt jag tycker är fint i massor av olika färger och mönster. Okej, kanske ganska mycket rosa och marinblått, för det är mina favoritfärger - helst tillsammans! När jag har visat M kläderna har reaktionerna varit olika. Han har varit ganska konservativ/gammalmodig/tråkig när det kommer till bebiskläder och har sagt saker som "den där kan väl inte en kille/tjej ha". Jag säger såklart jojomensan men jag har blivit väldigt road över vad han anser vara pojkigt och flickigt. Fast han har haft mer åsikter om vad killar inte kan ha på sig, det är väl så i samhället överlag att killar har mer regler där. Iallafall, ett par gråa tights gick inte pga en liten spetskant längst ner. Dom rosa mjukisbyxorna var faktiskt mer accepterade! Det förvånade mig lite. 
 
Mest förvånad, och lite upprörd, blev jag idag när jag visade M en pyjamas jag köpt på maxi och han återigen sa: den där kan ju inte en kille ha! Turkos, vitt och grått. Vad var flickigt med det undrade jag? Nej, men harar. . . Tydligen är harar omanligt! Det var det skojigaste jag hört!
 
 
 

lördag med slask och spyor.

Idag har jag haft en ganska seg och tråkig lördag. Jag har egentligen inte ens haft tråkit, det har jag varit alldeles för trött för. Dagen började med att jag bara tänkte blä när jag såg att det snöade slask ute, fy så tråkigt. Dessutom hade jag ont i halsen och massa snor i bihålorna och jag befarade att jag skulle drabbas av något influensaliknande, trots att jag vaccinerat mig och ignorerade Ms närhetsbehov förra veckan när han var sjuk.
 
Lite nyttigheter fick jag gjort i förmiddags iallafall. Jag gjorde en ny sats granola och rensade ut bokhyllan på böcker jag lånat eller inte kommer läsa igen samt kurslitteratur. Det blev bra. Efter att jag tvingat ut mig själv på en stärkande promenad i rusket ställde jag mig och gjorde chokladbollar medan potatisvattnet kokade upp. Jag var hungrig och det var jättegott med chokladbollssmet. Åtminstone tills jag spydde upp den. Suck, jag får aldrig känna mig trygg från spyor. Från ingenstans började jag må illa. Jag får väl skärpa mig igen, äta mellanmål och inte laga mat hungrig. För om det var obehagligt att spy massor vecka 7-20 och sporadiskt vecka 20-30, så var det ännu obehagligare att spy nu i vecka 33 med en 2-kilos bebis i magen. Men jaja, nog om spyor för ett tag hoppas jag.
 
Resten av eftermiddagen låg jag i fåtöljen och tittade på Lilla huset på prärien och sov samtidigt. Trevligt. Det var min lördag hittills. Och ontet i halsen har iallafall försvunnit, hurra!
 
 

nygamla bebiskläder.

Tidigare i veckan var jag med mamma och Stina i Borås för en shoppingdag. Åh vad kul, vet inte när jag gjorde det sist. Dom senaste åren har det mest blivit snabba shoppingrundor i lilla Alingsås, så det kändes skojigt att komma iväg på riktigt! Dessutom har jag knappt varit i Borås sen jag tog examen. 
 
Och i Borås finns det riktiga skojiga secondhand-affärer, till exempel Emmaus och Myrorna. Där köpte jag bebiskläder! Det är egentligen väldigt onödigt att köpa splitternya bebiskläder. Det är dyrt och begagnade kläder känns så himla mjuka och gosiga i jämförelse. Men det är ju roligt att köpa nytt också såklart.
 
Det bästa är att det verkart finnas väldigt gott om rosa begagnade kläder, hurra!
 
 
 

en styck barnstol.

Ibland har man tur här i livet! Vilken fröjd och glädje när mamma sa att jag kunde få mina småsyskons gamla Tripp Trapp-stol! Jag hade inget minne alls av att dom har haft en sån, och dessutom är min mor väldigt bra på att rensa undan gamla grejer som inte används, så det var verkligen en trevlig överraskning att precis en sån stol fanns på garagevinden. Det sparar vi några slantar på! Och så är det roligt att ärva grejer såklart.
 
 
 
 
 
Och extra bra är det med en gratis stol eftersom jag har tänkt köpa till en sån här till själva stolen. . . Jag inbillar mig att det blir jättebra att kunna ha bebisen bredvid oss vid matbordet och när jag lagar mat. Istället för på golvet liksom. För jag kommer förstås få en bebis som alltid är nöjd när jag ska laga mat eller äta, så det blir perfekt med den här bebissitsen! Tack till mamma som sparade stolen! :)
 
 
 
 
 
 
 

Hehehe.

Hehehe, idag har min skadeglädje haft roligt! I eftermiddags tappade M ut alla typ hundra svarta pjäser till luffarschacksspelet på golvet! Det var skojigt det, mest för att han såg så otroligt deprimerad ut där han satt och plockade (han hade ju dessutom alldeles nyss förlorat nästan alla matcher mot mig, hehe). Men när jag hade skrattat gott färdigt så hjälpte jag honom att plocka. Det satte fasktiskt fräs på proceduren, annara hade han väl fortfarande suttit där och plockat. . . !
 
 
 
 
 

sista passet.

 
 
GAAAAAH! Nu har jag jobbat sista passet! Det kändes något konstigt när jag klev in i hissen tidigt imorse och åkte ner. . . Men inte så konstigt att det gjorde ont precis :) Det var nog ganska bra att sluta med ett nattpass, jag kunde inte tänka så mycket på att det var sorgligt, för jag var ju så himla trött och tänkte mest på sängen.
 
För övrigt var det den segaste natten nånsin, vilket var både bra och dåligt såklart. Våran avdelning har dragit ner från 23 till 14 platser, och det märktes ju väldigt tydligt när man jobbar natten. Det gick mycket snabbare med alla piller som skulle delas ut och fyllas på och dom patienterna vi hade var varken särskilt kissnödiga eller hade särskilt ont. Alltså blev det ganska många timmar att fördriva/hålla sig vaken på framför teven. ett tag kändes det faktiskt ganska hopplöst att den här sista natten skulle ta slut. . . 
 
 
 
Men det gjorde den! Men innan jag fick gå hem väntade den roliga uppgiften att städa ur mitt skåp. Äsch, jag hävde i allting i en påse och hoppas på att jag kommer att sortera/lägga undan/slänga grejerna så fort som möjligt - och inte väntar tills jag börjar jobba igen helst. . . 
 
 
 
Nu har jag fått några timmars uppiggande sömn! Jag tänker att jag ska gå ut och andas lite luft innan det bär av på födelsedagsmiddag hos Ms moster. Åh, det ska bli så gott att äta! Så jag klagar inte på min början på ledigheten. . . :)
 

lång vecka.

Den här veckan känns sjumilalång. Min sista vecka på jobbet på ett bra tag. Jag har egentligen ingen bra anledning till att vilja att veckan ska gå sådär extra fort, mer än att det känns som veckan innan semester. Ouppnåeligt. Det är svårt att tänka sig att jag inte bara ska vara hemma på semester i fyra veckor, utan i mer än ett år om det blir som jag vill! Knäppt. Så jag kommer säkert både skratta och kanske gråta lite grann när jag går hem. 
 
Jag jobbar tre dagar och en natt innan jag kan andas ut på lördag kl 07.00. 

en mage vecka 31.

I Stinas rum nummer två (ja, när man är yngst och alla systrar flyttat hemifrån får man två rum) finns massor av speglar så då kunde jag passa på att kolla in min mage från alla vinklar. Det var skojigt! Än så länge är min mage ganska lagom stor/liten och inte så jobbig att bära på. Åtminstone inte när jag står rakt upp och ner på golvet. . . 
 
 
 
Det var intressant att se hur jag ser ut bakifrån, för när jag går i korridoren på jobbet så känner jag mig bred som en mindre elefanthona eller som en dräktig get där magen sticker ut en halvmter åt varje håll. Men det är ju inte så farligt uppenbarligen! Jag är väl lite bred åt det hållet i vanliga fall också antar jag . . .
 
 
 
 

rosa filt!

En till filt är färdig till min samling! Babyfiltar kan vara det skojigaste att virka, det är lagom enkelt, går snabbt och funkar framför teven utan problem.
 
Jag har längtat efter att göra en väldigt rosa filt, så nu gjorde jag äntligen det. Den blev så fin så! Synd att jag aldrig i livet orkar göra en i vuxenstorlek. . . 
 
 
RSS 2.0