fredagskväll.

Jag firar min fredagskväll all by myself med en lyxsmörgås! Allt som är dyrt, lax, räkor och avokado liksom.  Det är jag värd! M är i Malmö till imorgon och som vanligt njuter jag av friden när Gerda somnat och det bara är jag. Om en stund blir det nog linschips framför något mysigt på tv. Bästa fredagskväll!
 
 
 
I eftermiddags har Hannah och Niklas varit här på fika. Så roligt!  Vi har massa roliga minnen från högstadiet och jag har skrattat så jag har skönt ont. Tänk att det är över 10 år sen allt det där hände! 

i egen säng.

Igår morse fick jag ett ryck och möblerade om i sovrummet. Gerdas bedside crib flyttades ut och in kånkade jag hennes "stora" säng istället. Anledningen är att jag inte vill att Gerda ska krypa ur sängen om hon vaknar på kvällen. 
 
Så igår kväll påbörjade jag försöker att få henne sova i sängen. Jag tänkte att jag skulle lägga i henne där när hon somnat, bara det tog sin tid och sen vaknade hon förstås när jag flyttade henne. Hon tyckte det var väldigt skojigt i sin nya säng och ville busa en lång stund. Japp. Men någon minut innan kl 21 somnade hon! Hurra! 
 
 
Ikväll gick det fortare att somna! Skönt. Idag har jag sytt en sovorm (mer om det senare kanske.  . .) till sängen och jag har även köpt grejer till ett spjälskydd. Kanske blir det några färre bulor då! 
 
 
 
Och på tal om bulor.  . . ! Gissa vem som kröp ur sängen ikväll?? Just när jag börjat anstränga mig för att hon inte ska göra det, vilken ironi? Som tur var gick det bra, mitt ben dämpade fallet (stod precis intill sängen men vände bort blicken 2 sek) och efter en stunds chock var hon glad igen.  Jaja, det känns som det är en milstolpe i föräldrakarriären! 

värt?

På söndag ska det bli varmt enligt meterologerna, och det passar jättebra eftersom vår altan nästan är klar! Bara räcket kvar, men jag kan väl försöka att inte trilla ner för kanten.
 
Idag hade vi en mäklare här som ska värdera huset, behövs till banken. Så morgonen ägnade jag åt att röja upp. Igårkväll bad jag M att röja medan jag nattade Gerda och då hade det hänt exakt såhär mycket: 
 
 
 
Jag blev fantastiskt imponerad och M hade väldigt bråttom till träningen, lägligt nog. Ibland är det tröttsamt att inse att man lever ihop med en man. Alltså ärligt, om jag klonat mig själv hade jag fått den perfekta partnern. Äsch. 
 
Städat blev det till sist ändå och jag kan ju hoppas att det höjer värdet och att muslorten i Snurren  (vår sommarstuga på tomten) inte drar ner det. Tänkte inte på att mäklarkillen skulle titta där också, men han höll god min och talade till och med om potentialer! 
 
Jaja, nu blir det fredagsmys! Och imorgon - stickcafé i Ornunga, hurra! 

en helg med systermostrarna.

En trevlig helg går så fort! Gerda och jag har tillbringat både fredag, lördag och söndag i Ornunga eftersom alla systermostrar var hemma. Mellan fredag-lördag sov vi över och det var väldigt mysigt! Iallafall tills systrarna satte på en askass skräckfilm. . . Nej, jag gillade Bethoven 2 bättre! Säkert kort. 
 
Igår hade vi kusinträff med tacos och glass, och i lördags var jag och mor på Hjulet medan mostrarna passade barnet. Resten av helgen har vi mest fikat och promenerat! Jag satt till och med ute på altanen en stund! 
 
 
 
Nu blir det en vanlig vecka, förutom rytmik på onsdag så är vi nog mest hemma. På baksidan snickras det altan, så nog har jag sällskap alltid. Det är svår att komma ihåg att stänga toadörren.  .  . !

torsdagsfika.

 
 
Det har blivit mycket fika på just torsdagar det senaste. Trevligt tycker jag, torsdagar är annars en lite småtrist dag. I eftermiddags hade jag svärmor och grannen Lisbet här. Jag bakade kolakakor och kladdkaka med glasyr. Det blev gott och jag fikade alldeles för mycket ehm. Vi hade en trevlig stund och Gerda gjorde oss sällskap först efter lång stund. Skönt att hon börjat (peppar peppar) sova bättre om dagarna. 
 
Imorgon åker vi till Ornunga och träffar ALLA Gerdas mostrar. Åh vad kul! 

när man ska skruva.

Igår kom min beställning från IKEA. Himla praktiskt att klicka hem och få det hemlevererat! Den här gången blev det nya sänglådor och en tevebänk till extrarummet. Jag ville genast börja skruva på tevebänken, så det gjorde jag. Gerda var hemskt hjälpsam, när hon inte klättrad på kartongerna ville hon hjälpa till att skruva med mejseln. Jag var sådär tacksam över hjälpen och snart gav jag upp och hoppades på att Gerda skulle ta en lång tupplur på eftermiddagen.
 
 
 
När jag verkligen vill göra något själv brukar ju Gerda inte sova. När jag däremot tycker hon kan vara vaken/har villiga barnunderhållare till hand brukar hon sova lääänge. Men idag var dagen! Gerda sov i tre timmar när jag ville det!! Så efter att jag tagit min obligatoriska vilostund med kaffe, kaka och bok, så inte bara skruvade jag färdigt, utan jag kunde möblera och ordna också! Det blev väldigt bra faktiskt. 
 
 
 
Vi får väl se om hon fortsätter sova bra idag med, så att jag kan skruva ihop sänglådorna också . . .

åka iväg.

Igår var jag för första gången hemifrån en hel dag sen Gerda föddes. Eller ja, från nio till fem iallafall! Jag och mamma var i Borås och det var mycket trevligt! Vi gick på Åhléns och secondhand samt åt massa mat på thairestaurang. Jag handlade många skojiga grejer! 
 
Här hemma var allt lugnt (M ringde bara två gånger och var uppgiven) och Gerda verkade inte särskilt brydd när jag kom hem igen. Kanske för att hennes far visade henne roliga klipp på youtube just då. . . ! Jaja, det var rolig att vara iväg men det var kul att komma hem igen och pussa på mitt barn! Och tänka sig, på kvällen upptäckte jag att Gerda fått sin första tand medan jag varit borta. Inte ens några timmar kan man vara borta.  .   .
 
 
 
Idag skiner solen och i eftermiddag ska vi äta middag hos Gerdas farmor och farfar samt fastrar. Men först ska jag fika bakelse som jag köpte igår! Och imorgon åker vi nog till Ornunga, så det blir en trevlig helg minsann! 

bra dagar börjar 05.09

Idag var det morgon 05.09 i huset! Lite väl tidigt anser jag, så hoppas det inte blir en trend. 
 
Men dagen har väldigt många timmar när man går upp tidigt! Dock inte lika många timmar som innan jag fick Gerda. .  . ! Idag lämnade jag familjen åt sitt öde i ett par timmar och åkte iväg by my self. Först åkte jag och fick hjälp att byta lampa på bilen och sen vidare till stan. Där shoppade jag för mina födelsedagspengar och presentkort samt njöt av att gå själv utan barnvagn med innehåll. Jag kände mig otroligt lätt och smidig i affärerna utan vagnen. Men jag kände mig också lite naken och det var besvärligt att inte kunna lägga mina påsar i vagnen. 
 
 
 
Imorgon blir det rytmik som vanligt och senare fika hos svärmor . Bara trevliga dagar! 

tårta dagen efter.

Nu har jag ätit upp all födelsedagstårta. Fast i år blev det banofeepaj istället för tårta, det betyder kanske att jag måste äta prinsesstårta någon dag snart. Och så vill jag ju ha mammas marängtårta med chokladkräm också.  . . Jag får hålla tummarna att det blir god tårta när Kalle och Stina fyller år om en månad. 
 
Det var iallafall ett trevligt tårtkalas igår! Gerda sov gott ute i snöovädret så jag kunde äta tårta och öppna paket i fridfull stämning! Det uppskattades absolut. Jag fick väldigt fina presenter!  Imorgon hoppas jag kunna åka in till stan själv (M är föräldraledig i veckan) och handla lite med mina presentkort. 
 
(PS.  Banofeepaj var väldigt gott dagen efter.)
 
 

10 månader

 
 
Den här lilla plutten har fyllt tvåsiffrigt! Som tur är pratar jag om månader och inte om år, men det är väl bara en tidsfråga. I veckan har jag träffat flera pyttesmå bebisar (bland annat Gerdas nyaste syssling!) och det är ju galet vad mycket som händer på bara några månader! Från en hjälplös nyfödd till det här. . . 
 
Förra veckan var vi på BVC och då vägde Gerda lite över 11 kg och var 72 cm lång. Hon blev alldeles godkänd på läkarbesöket, tog upp en liten papperstuss med pincettgreppet och slog två leksaker mot varandra. Åh, vilket genibarn! 
 
Just nu är det som att jag har en liten hund, Gerda kryper efter mig vart jag än går ungefär. Om hon inte får sitta och smaka på kattmaten förstås, det är väldigt skojigt. Gerda är väldigt mammig just nu när jag är i närheten, det är lite smått drygt tycker jag ibland. Men hon är dssutom väldigt gosig med mig - och det är ju gosigt! 
 
Gerda har lärt sig att resa sig upp mot möbler (och allt annat man kan ha som stöd, andra barn tex), det är väldigt opraktiskt kan jag tycka. Hon når ju precis allt! En annan ny grej sen förra månaden är att hon har börjat sova bättre på kvällarna! Dom senasta dagarna har hon inte vaknat från att hon somnar vid typ sju tills vi går och lägger oss vid tio-tiden. Peppar peppar, men det känns ungefär som himmelriket för mig! Att få slappa vid teven ostört liksom, wow! Dock har den friden ett pris, istället har hon börjat krångla i vagnen. Hon ska upp på alla fyra och helst ställa sig upp. Det är farligt och väldigt drygt när vi är iväg. Jag längtar tills det blir så varmt att vi kan skippa åkpåsen i vagnen, då blir det lättare att spänna fast henne. Förhoppningsvis slutar hon med såna dumheter snart. 
 
Annars är det mesta sig likt. Mat är gott och allra godast när hon får äta själv. Amningen fortsätter vi med ett tag till verkar det som. Dagarna går himla fort just nu, vi vaknar vid cirka 06.00 och sen är det äta-sova-leka ungefär hela dagen!
 
 
 

födelsedag och tbt till 2007.

Imorgon är det min födelsedag, hurra för mig! Jag känner ungefär noll pepp inför det. Inte så att jag har ångest över att bli ett år äldre, men jag ska inte göra något speciellt trevligt imorgon och känner inget behov av det. Jag har liksom inga tankar om hur min perfekta födelsedag skulle se ut (men jag kan tänka mig att den innehåller tystnad och få läsa ostört). På söndag kommer familjerna på tårtkalas, så imorgon blir det alltså en del städ som inte hunnits med i veckan. M har match så han är borta en stor del av dagen. 
 
Jag kan ju alltid hoppas att Gerda känner på sig att det är en särskild dag och sover långa tupplurar. Eh, hoppas!
 
På tal om födelsedag så kom hag att tänka på, att för 10 år sen var jag sjutton år. Det känns inte så länge sen, men det är det. Så här unga var pappa, Kalle och Stina. Jo, 2007 är längesen. . .
 
 
År 2007 fyllde jag som sagt sjutton år och det var ett väldigt spretigt år men också året när klänningen kom in i mitt liv! Det var många hemmafester och Carlsbergs medan jag avverkade ett par, tre stycken unga män (ehm, jag gillade oerfarna pojkar), vilket medförde både härlig lycka och ett krossat hjärta. Allt som är bra hände och allt som är dåligt hände också. Alltså vilka toppar och dalar livet hade då. Det finns många saker från mitt 17-åriga år som jag skulle vilja uppleva igen (för vad är som förälskelse?), MEN hjärtesorgen och deppigheten som följde hade jag gärna sluppit. Efter sommaren 2007, när jag började sista året på gymnasiet, gick jag i psykisk exil. Jag stannade hemma och såg på Dr, Quinn och längtade efter att vara vuxen och lycklig och gift med Dr. Quinns pojkvän. Typ så. 
 
 
Här är jag som sjutton-åring! Utan inbördes ordning angående nivå av lycka/sorg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0