bra vecka.

Den här veckan har varit en ovanligt trevlig föräldraledig vecka! 
Måndag: Playdate med min och Gerdas promenadvän, Josefin och Pella. Det var första gången vi umgicks inomhus,  så att barnen fick träffa varandra på riktigt, och inte sovande i vagnen. Josefin bjöd på lunch som vi åt medan Gerda och Pella åt majskrokar. Efter lite lek behövdes en tupplur för dom små och då promenerade vi hem till mig och fikade. Perfekt dag!
Tisdag: Josefine och jag plus barnen i vagnarna tog en lååång promenad ända in till Alingsås och åt lunch där. Det var också trevligt! Men jag föredrar nog ändå hemmaluncher med mitt söliga barn.  . . 
Onsdag: Babyrytmik! 
Torsdag: På eftermiddagen var på 10-månaderskontroll på BVC, och när vi kom hem igen kom Hannah och hennes hund på besök! Vi gick promenad och fikade. Gerda gillade Milton och hann uthärdade henne.
Idag, fredag: I förmiddags träffade vi alla mödrar och barn i våran föräldragrupp! Det var längesen nu och väldigt kul att se hur alla växt och frodats! 
 
Så nu hoppas jag att helgen också blir trevlig! Jag är sjukt trött så först på önskelistan är en god natts sömn och sovmorgon till kl 7 imorgon. Så.  

jag vill virka!

Hurra, jag vill virka igen! I lördags var jag på stickcafé i missionskyrkan i Ornunga med min mormor och Gerda, det var såå skojigt! Inget märkvärdigt alls, men fika, tanter och garn är en så vinnande kombination. Jag fick faktiskt lite ny virkinspiration, kanske behövdes bara att jag faktiskt tog upp virknålen. Jag är mycket besviken att det bara är ett stickcafé till i vår, sen dröjer det till hösten. . .
 
Gerda tyckte också det var ganska trevligt på stickcafé, hon visade stort intresse för både garn och sax. Framförallt saxen ja. Sen sa hon dock ifrån väldigt tydligt när hon tröttnat på stickandet och ville gå hem. Så då gjorde vi det! 
 
 
Så nu tittar jag på söndagsfilm och virkar ett kuddfodral. Tror jag det blir.

aj aj mina ben.

"Aj aj mina ben" är ett citat från Sunes Jul om någon undrar. Och jag har faktiskt lite ont i mina ben, kanske för att jag har gått över 40.000 steg sammanlagt dom två senaste dagarna. Det är nästan 3 mil enligt min hälsoapp! 
 
Igår gick jag nämligen långpromenad på förmiddagen med min barnvagnskompis (alltså en mor med barn och vagn), och vi gick en jättemysig promenad och var ute i två timmar. Idag var det strålande fint väder, och eftersom jag hade en lång, ensam lördag framför mig så gick jag samma promenad igen! När man går själv så har man ju mer tid att beundra utsikten liksom. Och så tänkte jag att Gerda skulle sova i vagnen hela rundan och vara tacksam för att vagnen rullade i nästan 2 timmar. Men icke, barnet vaknade halvvägs och somnade inte om. Så ja, efter långpromenaden så blev det även två kortare promenader i eftermiddags och därav alla steg! 
 
Utsikten! 
 
Så nu är jag trött. Jag har även lagat massa mat idag och det är också tröttsamt.  Så nu kollar jag på "Pippi på rymmen" (Åh, känslan) och hoppas att Gerda snart slutar gnälla inne i sovrummet. Jag vill ha en skön kväll! 

stanna i sängen.

 
 
 
 
Jo alltså Gerda har ju växt ur sitt babynest. För längesen egentligen, det var ett tag sen det hade funktionen "skydda-bebisen-från-att-rulla-ut". Men det är fortfarande bra att ha i sängen tycker jag, inte minst är det skönt för mig att vila huvudet mot kanten!
 
Jag är såklart lite nervös att Gerda ska vakna på kvällen och börja kräla runt och ramla ner! Det är ju klassiskt liksom. Men än så länge vaknar hon inte tyst, utan börjar gnälla med en gång. Fortsätt gärna så tack! Jag har varken lust eller energi att påbörja sova-i-egen-säng-fighten än på ett tag. . . 

nio månader.

Det är lite knäppt att tänka att Gerda har funnits på utsidan lika länge som hon var i min mage! Galet, var hon i magen sååå länge liksom? Jag tycker ju att hon har funnits för evigt ungefär. Även om månaderna utanför magen har flugit förbi, så har det ju hänt så mycket. Nu har jag ett barn och inte en bebis! På nio månader har hon hunnit bli en riktig person, med vilja och åsikter och allt. 
 
Häromdagen tänkte jag på att Gerda nog väger ungefär lika mycket nu som jag gick upp när jag var gravid. Jag släpar alltså omkring på över tio kilo extra vikt. Jag måste säga att det faktiskt var lättare fysiskt att vara höggravid, att kånka på Gerda är jobbigt för kroppen. Jag måste nog träna lite mer! 
 
Den senaste veckan har det hänt MYCKET!
- Hon kan krypa. Det tog sin tid att få till tekniken. Viljan har ju funnits länge, så hon verkar mycket nöjd med sin nya förmåga. Så nu är det bara att hålla koll hela tiden, härlig tid eh.
- Hon kan säga mamma och pappa! Dock oklart om hon verkligen förstår innebörden.. Och när hon ser katterna låter det verkligen som att hon säger "titta" och "där", men det kan ju vara vanligt joller!
- Hon är bra på att härmas och har både vinkat och klappat händerna. Sååå duktig och klok, mitt barn! 
 
 
 
Annars?
- Hon är ganska så mammig när jag är i närheten. Om jag inte visar mig går det bra att vistas bland annat folk. - På dagarna ammar vi oftast inte. Hon äter frukost, lunch, middag och gröt på kvällen och något mellanmål. Om hon är hungrig slinker maten ner utan problem, men ibland (eller ganska ofta) krånglar hon och vill helst äta själv. Det brukar funka om hon får något att pilla eller gegga med. Hon älskar att äta blodpudding själv!
- Hon är fortfarande snuttig på natten. Oftast störs jag inte så mycket av det att jag orkar vänja bort det än. Jag hoppas det går över av sig själv med tiden, hehe.
- Hon brukar sova två gånger på dagen. Oftast inte så länge utan mest när vagnen rullar, då sover hon gott tills jag stannar. Annars verkar som att hon är inne i en fas där hon anser att livet slösas bort när man sover. På kvällen håller hon igång tills hon somnar mitt i språnget ungefär. Oftast somnar hon typ mellan sju och halv åtta på kvällen. Jag brukar läsa en Max-bok och sjunga några sånger medan hon ammar/krånglar. Sen vaknar hon nån gång mellan 06-07 oftast. 
 
Fortfarande syns inga tänder, men kanske den här månaden?
 
 

sovmorgon!

Imorse sov Gerda till nästan åtta!! Har blev så häpen att jag såklart inte kunde sova vidare ordentligt , efter att jag vaknat av att M gått upp. Typiskt. Dom senaste dagarna har hon vaknat punktligt 05:48 och innan dess vid sju för det mesta. Så hela dagen kändes typ konstig när vi gått upp så sent! 
 
Idag har jag bakat kaka och haft fikabesök av Gerdas farmor. Förutom det har jag lagat mat och gått flera promenader, som vanligt alltså. 
 
Imorgon kanske vi åker iväg på öppen förskola, vi får se. Sen blir det fredagsmys! 
RSS 2.0