kafferep med vänner.

Efter att ha jobbat hela helgen var det riktigt trevligt med en mysig och ledig måndag! För en gångs skull stannade jag inte hemma och bara städade och gjorde sånt tråk. Efter frukosten och sängbäddning mm packade Gerda och jag ihop oss och gick till Jennifer och Aston. Det var en svettig promenad med många backar och Gerda tjatade efter kacka  (kaka aka smörgåsrån) typ hela vägen. Men fram kom vi, jag svettig och Gerda utan kaka. Madde och Elvin kom också till Jennifer och så blev det massa lek och oväsen med Astons leksaker. Han hade fått massa nya födelsedagspresenter som lät, väldigt trevligt. Sen bjöd Jennifer på massa fika som var kvar sen ettårskalaset, åhh vilken lycka en måndag! 
 
När barnen började bli gnälliga och sömniga gick vi ut en sväng i kylan. Jag gick faktiskt hem och lämnade av en precis somnad Gerda till M och sen tog jag bilen tillbaka till Jennifer och åt lunch! Så gott med sallad från Smörgåsspecialisten, med fetaost! Sen blev jag kvar till efter fyra, vi pratade massa och fikade igen!
 
Så trevlig och välbehövlig dag med vänner! Nu är jag kanske redo för fyra dagars jobb igen. . . 
 
 
 
 
 
 
 

tornet.

M har tydligen övat med Gerda medan jag jobbar, för plötsligt har Gerda börjat bygga torn istället för att bara riva dom. Vilken milstolpe! Både jag och M var faktiskt imponerade över Gerdas torn idag! Värt Nobelpriset allra minst tycker jag.
 
 
 

innan depphösten kommer.

Idag är det grått och mulet, men i onsdags var det sol em stund och jag gick en lång promenad på andra sidan viken. Det är så fint att gå där! Det är bara några dagar sen, men det går redan hunnit bli mycket mer höst och brunt. Snart är alla löv borta och allt blir bara allmänt depp tills julpyntet kommer. 
 
Men i onsdags var det bara fint med höst! 
 
 
 
 
 

fika i stan.

 
 
 
 
Igår eftermiddag var jag i stan och fikade med Hannah! Det var längesen vi sågs i stan (typ innan Gerda föddes?) så det var trevligt.
 
Idag har Gerda och jag varit i Ornunga. Gerdas farmor kom på lunch hos föräldrarna. Vi fick kålpudding, såå gott! Efteråt gick vi på stickcafét i kyrkan, mysigt och trevligt! Gerda tyckte också det var skojigt faktiskt, tog upp en docka och några leksaker från barnhörnan och det var hon nöjd med!
 
Så jag har haft två mysiga lediga dagar och det behövdes, för imorgon ska jag jobba extrapass . . . 

söndagkväll.

Har haft en så mysig helg i Ornunga. Både Maja och Lotta har varit hemma och det är ovanligt och trevligt! 
 
Vi har ätit, fikat och gått små utflykter med Gerda. Det är väldigt skönt med några fler par armar när man är ute med barnet! Igårkväll när Gerda somnat åt vi hemmagjord pizza, spelade spel och såg på film. Så mysigt! Och efter en natt med dålig sömn (för mig) gick jag och Gerda upp och gjorde frukost, snabba tekakor och plättar. För äta är livet! 
 
Nu är vi hemma igen men imorgon blir det kanske en lunch i stan innan Lotta åker hem. Men först ska jag försöka sova tidigt.  . . 
 
 
 
 
 
 

gerdas kusin.

 
 
I tisdags föddes äntligen Gerdas kusin, det blev en William! Nu har familjen kommit hem, så i eftermiddags träffade vi bebisen för första gången. Gerda var inte alls imponerad, hon brydde sig knappt alls. Eftersom hon brukar vara väldigt kramig mot sina dockor, så tror jag faktiskt att hon förstår att det är skillnad på en bebis och en docka. Kanske? 
 
M tyckte däremot att William var gosig! Han har visst blivit bebiskär på gamla dar tror jag minsann. Jag tyckte också att han var himla mysig, så liten var aldrig Gerda eller iallafall var det längesen!
 
Nu är det fredagskväll och jag har tre dagars ledighet till att se fram emot. Hurra! 
RSS 2.0