födelsedagsfirande ett.

Sådär, nu kan det räcka med att fylla 25, jag har redan fått det mesta på min korta önskelista - en ny torkställning, garn och massor av rosa grejer! Jag firade med Ms familj ikväll, så jag antar att jag får fira lite med min familj också såklart! Det blir nästa helg. Jag fyller år på onsdag, så det passar bra att fira helgerna två. 
 
 
 
Förresten så var det riktigt nyttigt och upplysande att bjuda en större skara (åtta personer) på mat för första gången. Jag insåg att jag hade varken tallrikar eller glas så det räckte, så det fick jag snällt inhandla. Igårkväll när jag dukade upptäckte jag dessutom att jag inte hade matchande bestick i rätt antal. Det var ju praktiskt, jag måste önska mig en present av mina kusiner och det blir ju bra att önska sig bestick, det är väl en vettig present? Med tanke på att jag hade ångest över att jag innan inte vkunde komma på något vettigare än rosa strumpor. . .
 
 

lyckliga dagar.

Åh vilka bra lediga dagar jag har haft! Jag hade både fått med mig syster Stina på en springtur och gått promenad med mormor plus hund. Det har blivit flera mil på grusvägar och stigar i skogen och därför har jag fikat minst tre gånger om dagen. Frisk luft och motion gör en väldigt fikasugen liksom! Förutom det har jag läst alla mammas nya inredninstidningar, zappat bland alla tevekanalerna, provat mina gamla klänningar från gymnasietider (och jag fick på mig dom!! Om jag höll andan!!) och bara varit väldigt lycklig. Det kom till och med fram lite sol!
 
 
 
Som alltid när jag kommer tillbaka hit från Ornunga så har jag väldigt mycker energi och jag har alltid nya idéer som jag måste genomföra - genast! Sist möblerade jag ju om verandan, idag packade jag ner massor av kläder och klänningar som inte passar längre och ställde i garaget i väntan på andra (tjockare) tider. Känslan av att städa, rensa och slänga är så himla skön. Ååååh vad jag önskar att min ihopbo kunde inse det. . . ! 

lycka!

Vilken lycka, jag är ledig i två dagar. Det känns asbra och jag har längtat hela helgen, för jag ska åka till Ornunga! Det känns väldigt lyxigt att kunna åka dit mitt i veckan, även om folken hemma jobbar och är i skolan. Men det blir iallafall lite omväxling från den gråa vardagen. Det spelar ingen roll om det är grått i Ornunga också faktiskt. 
 
 

få drömma.

Några saker jag ser fram emot i nästa hus:
 
1. En tvättstuga (även kallad klädvård i huskataloger). Jag är nedrigt trött på att springa ut och in och ner till källaren.
2. Ett nytt, fläckfritt kök med lackerade skåpsluckor och inga silverfiskar. Även om dom ger en extra krydda till maten. . . 
3. En riktigt hall där man får plats att komma hem. 
4. Garderober!
5. En köksfläkt. Jag luktar bacon minst en vecka efter att jag har stekt det. 
6. Inga gamla minnen, bara nya! Med dörrar som är mina och som jag får smälla i så mycket jag vill!
7. Inga myror som kommer upp från springor i golvet. Det är nog det viktigaste!
 
 
Ps. Jag är inte otacksam för det jag har, jag ser bara väldigt mycker fram emot att kanske få dom här sakerna. Man kan väl få drömma liksom!
 

fredagskväll.

Viken trevlig dag jag har haft! Syster Lotta är hemma i helgen och hälsar på, men jag jobbar såklart i helgen så vi fick ses idag. Jag mötte alltså Lotta, mamma och mormor på caféet och så umgicks vi medan vi fikade, shoppade och åt sushi. Det var det, men vi ses snart igen när både Lotta och Maja kommer hem för att fira min stora dag!
 
Nu ska min fredagskväll snart börja. Jag ska bara vila bort hållet i sidan först, sen in i duschen och efter det laga spenatsoppa. Spenatsoppa en fredagskväll, jag känner mig fasligt vuxen. Sen börjar fredagskvällen tror jag. M är borta, så jag ska sätta på någon film som bara jag gillar. Jag har det inte piss alls. 

lycklig i rosa.

Vilken lycka och glädje det är att hitta en rosa klänning! Jag vet inte riktigt hur jag skulle kunna leva utan rosa. Det skulle antagligen gå, men oj vad det livet skulle vara tråkigt och andefattigt. 
 
 
 

extra dyra tulpaner.

Tulpanerna jag köpte senast har slagit ut så mycket att dom ser ut som stora vitsippor ungefär. Jag kan inte bestämma mig för om det är fint eller inte. Jag kommer antagligen bestämma mig för fint, för dom här tulpanerna var extra dyra. 
 
 
 

Virkat igen.

Virka presenter till bebisar är det allra roligaste (när jag nu ändå är inne på det temat). Det går fort att virka och det blir ofta väldigt gulligt bara för att det är litet! Ikväll var vi i väg på kalas, och iförsig var det mamman som fyllde år och bebisen ligger fortfarande i magen. Men jag tror att mammor kan leva med att få bebiskläder i present! Och så klart en bläckfisk, vilken unge kan leva utan bläckfisk liksom?
 
 
 
 
 

detta är februari.

 
 
Solen kom fram en stund, jag flög ut och fick D-vitamin och fågelkvitter! Men först fick jag 
vända om och hämta mössan. . . Ack, detta är februari.
 
 
 

föröka dig!

Den senaste tiden har jag förstått att folk på jobbet väntar på att jag ska kläcka ur mig nyheten att jag ska föröka mig (dvs att jag har en bebis i magen). Det är tydligen så att jag anses stå på tur i dags-att-gå-hem-på-föräldra-ledighet-kön enligt statistik. Eller något. Detta har jag förstått efter att jag blir misstänkt varannan gång jag ser trött ut och för att jag snorar snor. Typ såhär:
1. När jag satte mig ner helt oskyldigt vid bordet i fikarummet på jobbet en lördagskväll och drog en djup suck. Jag kanske lutade hakan i händerna också och suckade en gång till. Är du trött, Lisa? Undrade en kollega och jag svarade att, ja, en våg av trötthet sköljde just över mig. Jasså, jaha. . . svarade kollegan och sa sen lite klurigt: Du kanske har suttit på den smittsamma stolen? Den smittsamma stolen?? undrade jag och visste inte var det var. Efter en stund kom det fram att det finns en smittsam stol på jobbet som yngre, fertila kvinnor plötsligt börjar sitta i varje lugn stund som går och se allmänt glåmiga ut. Ett tag efter detta brukar det erkännas att tillökning är på väg. Jaha, det var den smittsamma stolen. Nej nej, sa jag, den sitter jag inte i än! Jag är minsann bara allmänt trött på livet.
 
2. Idag nere i omklädningsrummet frågade min vän Lena hur det var med min förkylning (jag har snytit ur ca 1000 liter idag). Känner du dig sjuk? frågade Lena ganska bekymrat när jag hostade upp en lunga. Nej tack, svarade jag, det är mest snor, annars mår jag ganska bra. Eller ja, jag är väldigt trött och sleten och så...  men det går bra, jag ska väl överleva detta, det har ju många gjort före mig . . . Vi hade precis bytt ämne från min svåra förkylning till det obefintliga med alla-hjärtans-dag när en undersköterska i bemanningsservice sticker fram huvudet runt skåpen och frågar Hörde jag rätt, Lisa? (???tänker jag) Är det något på gång? Det var ju egentligen ganska intetsägande mening, med med det tonfallet så förstod jag ganska precis vad hon menade. Och förstod att hon nog missat själva snor- och förkylninsdelen av mitt och Lenas samtal och bara hört typ Väldigt trött. Mår bra. Sleten. Ska överleva detta. Hon verkade faktiskt lite förvånad när jag beklagade nej. Nähä. . .Du hade ju så bråttom ut från röntgenrummet häromdagen, så jag tänkte att du kanske var gravid! 
 

Jamen det var detta alltså. Det är inte lätt att bli sedd som en ganska oskyldig brud, det ska jag säga. Jag måste även säga att den äldre generationen som jag jobbar med har väldigt höga tankar om 25-åringars göra-barn-drift efter en dag på jobbet . . . Det kanske var annat på deras tid! Bland annat var ju inte dvdn uppfunnen än.

livad dag.

Idag har jag inte haft en speciellt livad ledig dag precis. Jag hade hoppats på sol och vårväder som det varit dom senaste tre dagarna, men icke. Februarivinter. Inför det faktumet tillät jag mig må som jag gjorde - förkyld och trött! När jag diskat, städat toaletten och dammsugit kröp jag ner sängen igen med gott samvete. Jag glömde allt som heter hälsosam vegetarisk mat heter och åt stekt fläsk till middag, och en semla till efterrätt. Det gäller att ta hand om sig så här i förkylningstider!

gosigaste kissar.

 
 
 
 
Gosigaste kissar.
 

gamla tider.

Åh, jag kunde nästan inte låta bli att lipa en skvätt över det här fem år gamla vykortet jag hittade under mina städtag. Det slängde jag förstås inte.
 
 

städa sekretär.

Dagens ledig-dag-projekt blev att städa upp i min sekretär! Den har jag haft sen jag var liten och nu för tiden har jag alla mina pysselgrejer i den. Och som det sett ut... Jag tycker nog att M är väldigt orättvis när han kallar mig pedantisk! Men det är så med mig, allting blir oftast väldigt stökigt innan jag väl städar. Undantag dammsugning och toaletten. Men annars. Det tog ett bra tag att städa upp i den här röran, för det var så mycket att sortera och dessutom hittade jag massa roliga saker att titta på och bli nostalgisk över. Men at last blev det fint!
 
Före:
 
Efter:
 
 

min tur!

 
 
Igårkväll när jag kom hem satte jag igång att ändra om på verandan! Jag hade bestämt att ett gammalt åbäke till fåtölj skulle bort, och in med min fina istället! Den gamla fåtöljen stod på sin plats när vi flyttade in för över tre år sen, och jag ville nog helst att den skulle ut med en gång för den var förskräckligt ful. Men M ville ha kvar den av nostalgiska och sentimentala skäl. Av godhet gick jag med på det till sist och de senaste åren har jag gjort det mesta för att dölja den. Med plädar, kuddar, lakan, bordsdukar. Men det gjorde mest att det kändes som fåtöjen tog upp hela rummet. Eftersom jag för det mesta får alla inredningsidéer när jag är hemifrån, så bestämde jag att nu är det nog! Jag har har varit snäll och förstående i tre år, nu är det min tur att få det som jag vill ha det. Åbäket åkte upp på logen! Och så här fint blev det.
 
 
 
Här är ett av mina tragiska försök att täcka över. Slut med det!
 
 

raggsocka?

Vilket långt, smalt bebishuvud tyckte mamma om det här verket. Jag gillar ju att virka barnkläder, så hon trodde det var en mössa. Men det ska det inte bli, det ska bli en raggsocka! Vi får väl se!
 
 
RSS 2.0