vagnen!

I fredags plockade vi ner vagnen från vinden hos mamma och pappa. Vagnen köpte jag och mamma redan för ett par år sen. MEN när man springer på en sån vagn på loppis för nästan inga pengar alls, så MÅSTE man köpa den! Så det gjorde vi och tänkte såklart att den skulle komma till användning nån dag! Och nu ska Gerda få sitta i den snart, det kommer bli så skojigt att få promenader med den! 
 
 
 

mysigaste helgen.

Jag har en väldigt mysig helg, ända sen i fredags. Lotta har varit hemma i helgen så därför har vi umgåtts intensivt! I fredags var Gerda och jag i Ornunga.då åkte vi på loppis med mor och det var skojigt. Fast Gerda tyckte inte det var jätteskojigt precis, en hel del gnäll blev det innan hon gav upp och somnade i babyskyddet. 
 
Och igår sågs Lotta och jag först i stan, jag skulle göra några ärenden som gick mindre bra allihopa. Så vi muntrade upp dagen med fika! Då blev det förstås bättre. Efter det åkte vi hem till mig och så kom far och hjälpte mig att skruva! Så skönt när grejerna är på väggarna istället för typ golvet. . . 
 
Idag hade jag och Gerda inget för oss och M skulle bort, så då åkte vi till Ornunga igen! Vi har inte gjort något särskilt, för när det är fint höstväder och finns fika så behövs inget mer! 
 
 
 
 
Imorgon blir det vablig vardag igen och det får väl gå. Jag måste tvätta och har en del kvar att plocka efter att M har hämtat hem det sista från gamla hemmet i helgen. Sen ska jag ringa och försöka få hit en snickare som kan sätta upp duschväggen med mera. Och fixa nytt bredband . . . Hoppas Gerda vill sova!
 
 
 
 
 

vad jag är och gör.

Jodå, här lever vi! Nu har det flyttats och vi har bott här i en vecka. Sen dess har jag haft att göra varje minut, så mycket som ska packas upp och hitta sin plats. Eller skänkas eller slängas bort. Och däremellan tar kjag hand om mitt barn och får i mig lite mat. Både jag och Gerda har dessutom varit förkylda i veckan, så nej, min energi är inte på topp precis. Fast det är såklart roligt att greja och få fint här hemma, men jag längtar lite tills allt känns klart (och städat) och vi bara kan börja leva som vanligt!
 
Imorgon ska jag åka till stan och fixa mer inredning till klädkammaren. Sen på toisdag ska jag åka på semester till Ornunga över dagen - som jag längtar!
 
 
 
 
 
 

fem månader.

 Fem och en halv månad har Gerda funnits och det är så kort tid och så otroligt länge! Hon blir bara gosigare och och får fler lårveck för varje månad som går tycker jag minsann. 
 
 
- Gerda verkar älska mat! Inga sura miner för något hon har fått smaka, hon ser så lycklig ut vare hon sig hon får gröt, potatis&sej eller lite kebabsås från min pizza. Det går nästan inte att hon sitter med vid bordet när jag äter utan att hon också får något. Hoppas hon fortsätter att vara lika matglad. 
- Och påtal om matglad vill hon fortfarande äta x antal gånger under natten, det är jag lite trött på. Ibland funkar det med nappen istället. 
- Gerda älskar att sitta upp vid bordet i sin tripptrapp-stol även när hon inte får mat. Ha massor av leksaker på bordet och slänga ner dom är skojigt.
- Det är fortfarande skojigt med uppmärksamhet. Helst ska två-tre personer ägna hela sin uppmärksamhet mot Gerda, då är hon nöjd länge.
- Hon kan sitta ganska bra med lite stöd. När jag låter henne sitta upp i vagninsatsen (som jag ställer på golvet) sitter hon riktigt bra en stund!
- Gerdisen brukar vakna (oftast innan mig tyvärr) mellan kl halv åtta och haln nio. Sen tar hon två-tre tupplurar under dagen, gladast är hon om hon sover iaf två timmar i rad. Hon brukar bli trött på kvällen mellan halv åtta och halv nio, men det brukar ta en stund innan hon somnar och sen vaknar hon gärna 1-2 gånger till innan jag lägger mig. Förut somnade hon alltid jättebra ute i soffan, men inte nu längre. Tänkte ta tag i bättre läggningsrutiner när vi flyttat. . .
 
 
 
 Och nej, hon ligger inte kvar där man lägger henne.

slutbesiktning.

Imorgon har vi slutbesiktning på huset! Jag håller alla tummar på att allt är perfekt så att vi får flytta in till helgen. Jag ser fram emot pack-ångesten det isåfall innebär, jag har inte alls packat klart. Allt som vi använder är kvar, och jag har heller inte velat packa ner tavlor och gardiner ifall flytten dröjer. Men jag sörjer inte över detta som sagt, ifall vi får flytta har jag säkert packat allt på en halvtimma! Ibland är jag ruskigt effektiv. 
 
 
Lotta i mitt fina kök.
 
Och mitt fina sovrum!

med moster Lotta.

Idag har varit en jättebra fredag! Lotta är på besök i den här delen av landet och tillbringade nästan hela dagen med mig och Gerda. När hon kom imorse/förmiddags fikade vi det typ godaste som existerar - blåbärscones, så gott! Önskar jag orkade baka det oftare. Efter det underhöll hon Gerda medan jag fick massor av (två) möbelleveranser. Nu är hela lagårn full med möbler, skoj! 
 
Efter att vi gått med promenad med Gerda, samt visat Lotta runt i vårt nästan färdiga hus, gjorde vi jättegod linssoppa! Åh, äta <3 Och eftersom båda möbelleveranserna kommit på förmiddagen hade vi eftermiddagen ledig och åkte in till stan! Jag utnyttjade Lotta grovt som moster, så hon tog hand om Gerda medan jag handlade gardinskenor och fönsterlampor. Men efter det fikade vi minsann! 
 
Åh om alla dagar kunde vara så trevliga. Både jag och Gerda behöver en moster i livet ibland! Men imorgon blir också trevligt, då åker vi till Ornunga och umgås med moster Lotta där :)
 
 
 
 
 

för ett år sen. . .

Idag är det precis ett år sen vi fick se Gerdisen för första gången. Vad knäppt att vi inte visste då att det var en Gerda, det är ju så självklart så här efteråt. 
 
Iallafall, jag var med i en studie och det var därför vi fick göra ultraljud tidigt. Jag var nog i typ vecka 12 och inget syntes eller kändes än (eller jo, illamåendet kändes verkligen) och det var faktiskt en typ chock att få se en sprattlande bebis på bild! Jag trodde att läkaren skulle få leta jättelänge med dopplern för att hitta någon bebis, om det ens fanns någon, men det tog bara en sekund. Sen tittade hon rakt in i kameran.
 
 
 
 
Den här speciella årsdagen firar vi genom att Gerda inte vill sova. Jag gav precis upp mina färsök att natta henne i soffan (det brukar alltid gå bra), så nu får M roa henne en stund tills jag blir människa igen. Så snart blir det att släcka för natten och då somnar hon nog - förhoppningsvis. . . 
 
 

spruta på kanelbullens dag.

 
 
Egna bullar har jag inte bakat idag, det får bli när vi flyttat och kommit iordning. Såklart är inget hem på riktigt förrän jag bakat bullar där! Men iallafall, svärmor och jag fikade två olika sorters bullar. ICA maxis vann enligt  mig, jag gillar när det är många tunna lager att rulla upp. Såklart måste man rulla upp!
 
Iförmiddags var jag ocg Gerda i stan. Vi hade BVC-tid med vaccination, så jag åkte i så god tid att jag hann gå en promenad i Nolhagaparken medan Gerda tog en tupplur och samlade kraft (hoppades jag). Och den här gången blev det faktiskt inte lika mycket skrik som tur var, sköterskan blåste såpbubblor och Gerda glömde att vara ledsen. Efter det gick jag in till stan och köpte lite nya kläder till Gerda och kollade på gardinstänger (hjäälp!) innan vi handlade mat och åkte hem. 
 
Än så länge har inte Gerdisen varit så sur efter vaccinet, men hon sov i fyra timmar i eftermiddags! Det kanske var höstluften om det inte var utmattning efter sprutan. Nu sover hon igen och jag hoppas hon sover som vanligt inatt - alltså cirka fem uppvak för matpåfyllnad. . . 

packa!

Nu har vi (läs:jag) börjat packa litegrann och kört iväg. Usch. Ju mer jag packar desto mer inser jag att vi har opackat. Allting tar liksom så stor plats i lådorna! Det blir inte bara en låda per kategori. Jo, som tur är tog "Dukar" bara en låda, det hade varit bedrövligt annars för en tant i min ålder. 
 
Så nu är det väl helt okej om det blir lite regnigt (fast det räcker med duggregn) och kallt ett tag så att jag kan stanna inne och fortsätta packa. Iförsig borde det vara fint väder så vi kan måla klart det sista. Jaja, vädret blir vad deet blir!
Idag har jag tvingat M att slänga massa grejer (skräp), det kändes bra! Fast jag hade gärna velat att han slängde mer saker. Han vill liksom spara gamla datorspel för nostalgins skull . . . Eller för att Gerda ska spela! Hu!
 
 
 

1 oktober

 
 
 
Idag är Gerda 5 månader och det har vi firat i Ornunga med en jätteskön höstdag! Förutom fint väder blev det även förmiddagsfika hos min mormor och sen middaghemma  med efterrätt, iih! Och Gerda sov dessutom i över två timmar så att jag kunde chilla på altanen (hon sover minsann inte lika bra när jag vill måla). När hon var vaken fick hon mössa och kofta på sig så att jag kunde vara kvar på altanen tills solen försvann. Sitta inne kan vi göra hela vintern!
 
Ikväll har jag och M ätit smörgåstgårta utan särskild anledning och tittat på Friday Night Dinner. Det 'är det bästa programmet jag vet! 
RSS 2.0