hela dagen har känts som tisdag

Hela dagen har känts som tisdag, jag trodde att det var måndag och mamma berättade att det var söndag... Nej, jag har nog ingen koll på dagarna längre.

Jag hade iallafall en trevlig midsommar, den bästa på flera år nästan. Åkte ner till ornungasjön och tillbringade kvällen med Hannah, hennes pojkvän, Emilia, Louise och Magnus ofc :) Satt ute hela kvällan, fast det blev kallt (ingen klagade, det var ju sol hela dagen!) och åt kladdkaka, jordgubbar och cheese balls och drack rosé och cider. Allt tillsammans blev en riktigt rolig och great kväll :)

Idag var jag i borås med mamma och systrarna. Var tydligen inte så sugen på att shoppa, för jag provalde flera fina klänningar utan att köpa dom! Det säger mycket. Men lika bra det. Behöver ju fylla på mitt kylskåp snart, I guess.

Jag har en känsla av att min blogg kommer bli ganska händelselös i sommar. Jag menar: ett händelselöst liv är lika med en händelselös blogg! :)

allting som börjar på O.

Nej, jag har inte tröttnat på sommarlov än. Meningen "jag har tråkigt" har nog inte (vad jag minns) trillat ur min mun än. Jag kan fortfarande göra ingenting ett tag till. Haha, och det är ju bäst det. För det kan ju hända att jag jag kommer få göra ingentin ända till september. Så det vore förskräckligt om jag hade tröttnat redan. Just nu behöver jag ingenting annat än verandan, några böcker och tidningar och mitt snabbkaffe. Och Skärgårdsdoktorn och femte säsongen av Dr Quinn (hurra, den kom idag!). Det är typ allt jag behöver. Hm, jag hoppas att jag är lika lättroad när jag blir 65 och ska gå i pension... 

Och på fredag är det midsommarafton. Igen. Det är då-måste-man-hitta-på-något-speciellt-högtiden väldigt ofta, tycker jag. Och seriöst, midsommar är ju nästan den värsta, fast den borde vara bäst eftersom det är sommar. Men det är ju ALDRIG sommar! Midsommar betyder att det regnar och är kallt. Har man lust att göra något då? Och jag har aldrig fattat grejen med att åka till kusten, sätta upp ett tält och supa sig sönder hela natten tillsammans med massa myggor. Yes, jag har nog alltid varit väldigt o-tonårig. Det bästa var när jag var barn, och vi alltid firade midsommar i Dalarna. Varenda år. Det var nog roligast, egentligen. Man var bara så glad att man fick glass och jordgubbar.

Åh, jag känner att mitt liv är väldigt ointressant just nu :) Hur var det, "allting som börjar på O?" :P

Hurra, sol!

Äntligen! Någon hörde mitt gnäll och det blev sol! Och sommar :):) Älskar det, har suttit ute hela dagarna och blivit ganska brun :) Det finns inget bättre än våran veranda på sommaren.
Så nej, jag har inte tillbringat så mycket tid uppe i lägnheten dom senaste dagarna. Bara morgonen och kvällen är jag där, typ. Haha, det är min regn-och-dåligt-väder-lägenhet! Än så länge iallafall.
Just nu är det jag och fyra sextonåringar här nere och jag undrar varför dom inte går ut i solen istället. (shit, jag börjar önska att jag var sexton en gång till!). Jag väntar på att lillebror ska komma hem från matchen, för jag har lovat att fixa mat till honom. Yes, jag är en snäll storasyster. Mycket snällare sen jag har en egen lägenhet att fly till ;)
Imorgon ska jag in till Alingsås och potatisfestivalen en sväng. Hinner med och klippa mig också. Det blir trevligt :)

Och nu: mot kylskåpet!

kanske nu

Mera regn. Börjar bli långtråkigt. Behöver komma ut snart, inte bara sitta/ligga/gå och grubbla på livet. Det mår jag dåligt av.

Åhh dom som sa att puberteten ska vara livets jobbigaste period borde dö. Dom fick mig att tro att allt skulle vara hurra-vad-bra vid 20.

Eller så har jag helt enkelt kommit i puberteten först nu. Det är kanske nu jag ska bli vuxen.

Första natten tillsammans i en 120säng.


Klockan är halv tolv och det har inte regnat än. Men det ser ganska hopplöst ut faktiskt. Jag behöver lite sol, man kan inte låta bli att käna sig lite depp efter fyra dagars konstan regnande.

Nu har jag iallafall "officiellt" flyttat upp i lägenheten. Det innebär att alla mina livsnödvändiga saker finns där uppe (kläder, ansiktsvatten, smink, hårgrejer, desperate housewifes) och jag måste helt enkelt stanna däruppe ganska mycket. Inte för att det är otrevligt alls, jag ÄLSKAR min lägenhet! Trots skabbigheten, som man nästan inte märker längre eftersom jag har gömt det med alla mina saker. Och jag älskar min säng, min soffa och mitt egna kök. Och min toalett. Typ allting! Men det känns ändå lite skönt att min laptop inte fungerar, så jag måste gå ner hit och använda internet. Jag måste ju träffa folk iallafall :P och jag har ju inte heller någon veranda i min lägenhet. Dessutom ha rjag en känsla av att om jag tillbringar varenda kväll ensam, kommer jag lägga på mig ett antal tusen kilo den här sommaren :)

Inatt sov M hos mig, och ja, en 120säng är MYCKET bättre än en 90. Var inte alls lika trångt och jag sov mycket skönare och med mindre panikattacker. Jag behöver mycklet utrymme när jag sover. Det vore ju kanske mysigare att spoona hela nätterna, men nej. Det kan inte jag.
Jag har också upptäckt ännu en skillnad mellan M och mig, eller kanske mellan män och kvinnor? Jag sover ganska prydligt. När jag vaknar ligger lakanen fortfarande kvar under mig, jag har huvudet på kudden och har inte kastat av mig täcker eller överkastet. Innan vi knappt hade somnat hade M lyckats sparka ur täcket ur påslakanet och lakanet var helt vridet... Så där kan inte jag sova, så jag fick gå upp och bädda om! Jag fattar inte. Hur lyckas man sparka ur täcket ur påslakanet??

Nej. Nu är det promenadtime. Åh, vad jag saknar elljusspåret!

om det slutade regna

Varför varför regnar det? Det verkar till och med regna MER för varje timme, inte sluta som vi hoppades. Det ösregnade igår när vi var och tittade när Lotta slutade nian, och det ösregnar idag när Maja tar studenten. Hurra. För det är ju mest synd om mig (och alla andra) som måste stå ute och vänta på alla studenterna. Usch!
   Så ja, i eftermiddag blir det fullt i huset av kusiner, farbröder, fatstrar och några pojkvänner.  Plus massa mat, tårta och cupcakes. Roligt :)

Men det skulle förstår bli ännu roligare om det slutade regna!!!

sommarkänslor

jag börjar få sommarkänslor efter en kvällspromenad och engelsk deckare på teve.
Jag funderar på att snart gå och sova. Imorgon ska jag baka tre satser cupcakes ocg två tårtor till. Det kommer krävas energi :)

Hemflyttad och i klänningslycka

Det går inte beskriva hur sorgligt det var att lämna Söränen och Nässjö. Fast min hjärna byggde upp något slags betongförsvar så jag nästan bara blev tom. Trodde jag skulle gråta massa, men det kom inget. Men jaja, det bevisar att mitt psyke fungerar :) Men det var bara nästan det gjorde det när jag skulle säga hejdå till Malin, Zara och Tomas. Men nej! Det ska inte vara hejdå!!

Som vanligt, känns redan som jag typ aldrig varit hemifrån. Som om jag har varit hemma det här året. Men det är nog bara för att jag har hållt mig i Ornunga de här två dagarna. Eller bara för att jag tror att jag ska ta tåget tillbaka snart.

Har haft en del för mig också. Att städa och ställa iordning i lägenheten tar massa tid! Herregud, fattar inte hur mycket grejer jag har. Fattar inte att vi fick hem det ens. Ja. Och så har jag träffat M, det var great. (Är så glad att äntligen slippa distansförhållande och bara prata i telefon.) Och idag har jag hjälpt mamma att handla till Majas student på onsdag och snart ska jag börja baka... Fyra tårtor och tre satser muffins :P Så jag har att göra.

Åh idag när jag var i Alingsås gick mamma och jag in i en nyöppnad Second-hand-butik, och jag blev helt galen! Älskar såna butiker. Speciellt efterosm jag hittade min drömklänning! Jag kan inte beskriva den rättvist, så det får bli en bild.  Iallafall så älskade jag den med en gång! OCH DEN PASSADE PERFEKT! Det var bara ren lycka.

Säkert så mycket att det känns som jag kommer dö.

Det går inte beskriva hur det känns... mer än riktigt jävla jobbigt. Jag vill inte åka härifrån. Inte åka ifrån alla människor, skolan, mitt rum. Mitt liv, typ. Vet ju inte vad som finns hemma. Åh, jag kommer bara sakna detta så mycket! Säkert så mycket att det känns som jag kommer dö.

Har haft fullt upp de sista dagarna, mest av städning och plocka ihop allting. Har städat köket, vardagsrummet och såklart mitt eget rum. Ska ha avsyning i eftermiddag, så måste göra det sista innan dess. Haha, är nästan nervös för att det ska bli godkänt... tänk om jag glömt att damma någonstans?

Blir en trevlig dag idag, iallafall efter städningen. Först ska teatergruppen ha en uppvisning och så skabandet spela. Sen blir det grillning och efter det avslutningsfest! :)

Jag fattar inte att det redan har gått ett år. Sen balen, studenten, allting. Känns nästan sorgligt. Vill uppleva det igen. Den här avslutning är inget rolig. bara sorglig.

Åh, jag vill ju vara hemma idag och kolla på Majas bal! Men det går ju inte.

RSS 2.0