en virkad lösning.

 
 
 
Jag har virkat en snuttefilt. Ja, med kaninhuvud. Nu är jag sugen på att göra en med grishuvud eller kanske giraffhuvud? Det är inte klokt vad mycket det går att virka. Den här har jag bestämt att M ska få i 25-årspresent, för jag har insett att vi har ett problem. M gillar att gosa när vi ska sova, medan jag helst har en meter fri åt alla håll när jag ska somna. . . Nu har jag virkat lösningen! I den här snuttekaninens öron får M gärna snarka!  
 
 

kattkärlek.

Det finns åtminstone en varelse här på jorden som verkar älska mig över allt annat. Min katt Bosse. Okej, han kanske älskar Magnus skäggstubb nästan lika mycket, men det är inte säkert. Hör på detta kärleksbeviset: När jag hade varit ute och gått och var på väg tillbaka, så fick jag se att Bosse gick i sakta mak en bit framför mig. Jag ropade såklart Bosse, kisskisskiss, pussegull! Bosse såg sig över axeln och fick syn på mig. Han jamade till svar och vände sig om och började gå mot mig medan jag fortsatte ropa gulliga ord. När han kom lite närmare fick jag se att han hade något i munnen. En död mus! Jag tvärstannade på vägen och slutade genast ropa gulliga ord, sa istället Oj, vad du är duktig Bosse som fångat en mus, men kom inte närmare tack! Nej stopp stanna! Men Bosse ville väldigt gärna komma fram till mig och visa både sin kärlek och sin döda mus. Samtidigt. Men jag var inte alls sugen på att han skulle smeka sig mot mina ben med en mus i munnen, jag fick ärligt talat lite panik för jag HATAR möss i alla former som kommer för nära mig. Så jag sprang faktiskt panikslaget baklänges några meter och tjöt av fasa när Bosse kom närmare. Äntligen verkade han förstå att han var tvungen att välja - gosa med mig eller musen. Och han valde mig! Han släppte ner musen på marken och kom sen skyndande mot mig. Och självklart, utan mus i munnen fick han massa kramar. Jag blev väldigt rörd över hans kärlek. Tänk att han släppte sin döda mus! Jag vet inte vad det kan jämföras med när det gäller pojkvänners uppoffringar. Kanske inte nämna ordet fotboll på en hel vecka?
 
 
 

jag en kväll.

 
 
Ungefär så här känner man sig ibland, ofta som sambo med en fotbollstränare. Fast jag stirrar inte in i en eld, utan kanske snarare teven. Här sitter jag i ensamheten. Men visst ser jag okej nöjd ut?

halv mask.

 
 
Vad är värre än att hitta en mask i ett äpple? Ikväll var det satans nära att jag fick veta hur det är att hitta en halv mask. Jag missade precis. Tack för det, tack!
 

rusk.

Jag tycker det är underbart med lite höstrusk. Soliga höstdagar är väldigt trevliga, men jag tycker nog om ruskiga dagar nästan lika mycket. Det luktar gott ute och när man gått en promenad kan man stanna inne resten av tiden. Man kan virka till exempel, det går jättebra när det ruskar ute. 
 

vem är bäst i världen.

Alltså, jag var stolt över mig själv i vintras när jag lärde mig sticka aviga maskor - för att inte tala om virka mormorsrutor! Men jag är sjukt lika nöjd idag när jag har lyckats byta lampa (halvljus) på bilen alldeles själv!! Att jag ringde till pappa för att försäkra mig om att jag inte fskulle förstöra bilen innan jag började meka räknas inte. Det visar bara att jag har sunt förnuft och är extra klok! Iallafall, jag sa en hel del fula ord och höger framdäck fick kanske en liten spark, men jag klarade det! Lampan lyste! Om jag hade haft en spegel just då hade jag nog aldrig sett något malligare än jag! Det var absolut nödvändigt att springa in till M och sjunga en liten sång: Haha, jag kan byta lampan på bilen själv, det kan inte du, hahahahahaha, vem är bäst i världen - det är jaaaaaaaaaaaaaaag! 
 
Självklart med en tonartshöjning på slutet. 

jag är med nytt garn igen!

Idag kom mer garn i brevlådan så jag kan fortsätta virka på mammas present. Och lite annat. Det är satans svårt att bestämma vad jag ska börja med! Varför, varför har jag inte två par armar?
 
Men. Jag är ledig imorgon, så ikväll ska jag sitta uppe läääänge och virka! Kanske sätta på Sjunde himlen på dvd, den har jag köpt enbart för att ha något lättsmält att virka till. Trevlig kväll!
 
 

solnedgångar, Mr Darcy.

 
 
 
Jag älskar solnedgångar, det är så Jane Austen-romantiskt. Jag har ingen aning varför, men det får mig att tänka på Mr Darcy. Iallafall, så här års och längre fram i vinter kan man nästan se den från mitt hus om man står på gräsmattans högsta punkt. Nästa vinter hoppas jag bo i ett nytt hus med första parkett på vintersolnedgångar! Åh, Mr Darcy. 
 

rosa.

 
 
Ärligt talat, det går himla mycket lättare att se glad ut innan en springtur när man har rosa outfit på sig. Tänk att nästan allting blir så mycket finare och bättre när det är rosa!
 
 
 
Men jag bytte faktiskt ut mina rosa tofflor mot riktiga skor. Det gjorde jag. 
 
 

run, Lisa, run!

Det är satans galet hur mycket en människa kan förändras på ett år - jag alltså! Inte för att hela jag, min själva kärna har förändrats så mycket, men några specifika grejer. Som att jag efter fyra dagars förkylningsuppehåll tyckte det kändes asbra att springa ikväll, nästan lyriskt bra! Det är ju så hurtigt att jag nästan vill spy över mig själv, usch vad snuskigt. Ungefär så hade jag tyckt för ett år sen. Nu känner jag mig som Forrest Gump! I en halvtimme ungefär alltså, sen räcker det så bra. 

i ett lönnfack.

Jag hittade en lönnfack (för mig!) i bilen och där låg CD-skivor kvar sen mina systrar hade bilen. Vilken lycka! tänkte jag som tycker det är lite dåligt med sjunga-med-låtar på radion. Men alltså, vilka CD-skivor. . .Jimmy Jansson, Hanson, Spice Girls. . . Man skulle kunna tro att det här bilen är riktigt gammal (och det är den väl iförsig), men det är nog mest mina systrar som han konstig smak. Jag hittade iallafall en Absolute Hits Nr någonting som jag satte på, för den innehöll Lucky med Britney Spears, och den trodde jag mig kunna sjunga med till.
 
 

det ska rivas först.

 
 
Jag har tänkt börja virka trasmattor. Från att tänka till att faktiskt börja kommer det ta ett tag. . . Att få ihop gamla lakan och sånt har inte varit något problem precis, men nu ska det rivas! Jag började lite grann här hemma i Ornunga och jag insåg att det kommer dröja tills jag har en färdig matta. Men det ska bli en! Det ska det!
 
samla 
 
 
 

semester från semestern.

Nu har jag semester i Ornunga! Det är mycket mer vilsamt att vara här, för jag tänker inte på allt jag borde göra hemma. Typ städa och sånt tråk. Här i Ornunga gör jag bara roliga saker! 
 
Förutom att sitta med raggsockor och läsa på altanen har jag bakat två sorters kakor, gått långpromenad och lagat middag åt Kalle och Stina när dom kom hem från skolan. Falukorv och potatismos. Det kändes hinka vuxet att utfodra skolbarn!
 
Ikväll ska vi se på Idol och sen på Eva&Adam-filmen. Skojigt!
 
 
 
 

panik.

Förstå vilken panik när min virknål nr 3 försvann häromdagen. Jag antar att den ligger här någonstans, men jag kan inte hitta den. Och vara utan den virknålen är ju nästan som att vara utan arm. Så det fick bli en tur till stan i förmiddags för att köpa en ny! Jag investerade till och med i en ergonomisk sådan, det kan jag vara värd. Såklart kom jag hem med lite nytt garn också . . .
 
 
 
 

exakt så snygga.

Exakt precis så här snygga är mina nya skor som jag köpte i tisdags. Lilarosa som sagt och väldigt sköna, trots att converse inte brukar vara det. Så fina så!
 
 
 

vilken utsikt.

 
 
 
Åh vilket sommarväder! Och tänk att jag är ledig och kan ligga och sola! 
Det var mycket skugga i trädgården, så för att få sol på näsan fick jag lägga mig med utsikt mot
tvätten som hängde på tork. Men det gjorde inte så mycket, det påminde mig om att jag är duktig och
minsann inte bara latar mig hela dagen! Och bättre utsikt fick jag när jag vände mig om på mage och solade ryggen.
 
 
 
 

i stora staden.

Idag har jag varit i Göteborg! Det var såå längesen jag var där och shoppade, jag minns knappt när. Mamma och jag åkte dit och så kom Maja med tåg från Halmstad. Maja var förkyld och hostig, det var praktiskt för det var lätt att hålla reda på henne i stan när man hörde henne hosta. Det var skojigt att träffa henne! Vi fikade på café i Haga och gick i alla roliga affärer. Jag handlade massor;  garn, skor, klänningar, kjol, halsduk, trosor. Men det är lugnt, det mesta var billigt! Typ dom rosalila conversen för halva priset. Jag är inte van vid att vistas i storstadsbuller eller gå långt i snygga skor, så framemot eftermiddagen var jag nästan död. Mina fötter gjorde makalöst ont! Jag ville be mamma bära mig tillbaka till bilen! Det var allt tur att jag åt den där goda kladdkakan tidigare, annars hade jag väl varit en hög med benrangel efter alla mil till fots. Det var väldigt skönt att åkte hem till landet igen, men det var en trevlig dag förstås!
 
 
 

semester!

Tänka sig, solen skiner och jag ligger och solar på verandan! Fruktansvärt underbart!
 
 
 
 

ett kjolstycke.

 
 
 
Jag har köpt en kjol! Det har saknats i min garderob, men igår sprang jag på en jag blev förälskad i. Så jag var tvungen att ha den såklart. Fint!
RSS 2.0