gosiga Tage.

Alltså hur gullig är inte min lilla bebis? Honom vill jag ju pussa hela dagen lång! 
 
 
 

påsken.

Första vardagen efter en låååång påsk. Det känns som vi haft helg i över en vecka eftersom M varit ledig från jobbet. Så även om han varit iväg på fotbollsgrejer så har vi haft lugna mornar och gjort roliga saker. Vi har varit på lekplats med Gerdas kompisar och ätit picknick, hälsat på min kusins familj i Ljurhalla (lika kul som Liseberg tror jag Gerda tycker), grillat korv vid lagårn på långfredagen, varit i Ornunga på påskafton och fyra-åskalas i Gråbo på påskdagen. Och igår åkte M och Gerda till Ms kompis och tittade på lamm! Och jag har också haft eget nöje, förra tisdagen var jag i stan hela dagen och träffade Hannah och efteråt hälsade jag på på jobbet! I fredags sov jag dessutom över SJÄLV med Tage och hade myskväll med Lotta, det var himla trevligt!  Så vi har haft en mycket skojig vecka och jag är ganska redo för vardag igen. 
N
 
 
 

tage 2 månader.

Vilken gosig bebis jag har. Jag hinner inte tröttna på att pussa honom pga han sover ganska mycket och så här jag ju Gerda som kräver uppmärksamhet rätt ofta. Och så ett hem att sanera efter nyss nämnt barn, tvätt och mat art laga. .   Det är skillnad på första och andra barnet, min uppmärksamhet är mer splittrad och jag har inte upplevt den där bebisbubblan. 
 
Gerda är på förskolan 9-14 och Tage brukar oftast sova i vagnen större delen av den tiden . På eftermiddagen är han mer vaken så läggdags blir mellan 18.30-20.00. Japp, läggdags existerar redan i Tages liv och han somnar i sin säng eller i famnen. Ibland fort, ibland mer krånglande. Han vill äta flera gånger på nätterna, jag försöker lägga tillbaka honom i hans säng efteråt men ibland sover han kvar bredvid mig.
 
Han har precis börjat göra gulliga ljud och bli intresserad av sitt babygym och viftar åt grejerna där. Men han är mest nöjd när han sitter i sin stol i köket medan jag äter eller grejar. Ligga på skötbordet utan kläder är också ganska trevligt!
 
Förkyld har han redan varit två gånger men han har tagit det bra. Jag har bekantat mig med både nässpray och nässug, bra grejer! 
 
Så Tage är en väldigt trevlig 2-månaders bebis! Får han äta och sova när han vill så är allt frisk och fröjd! 
 
 
 
 

finporslin.

Jag köpte det här fina porslinet på Ebbes hörna häromdagen. Det är tjusigt och påminner om några koppar mormor hade. Även om jag mest dricker snabbkaffe så är det väl värt blommigt porslin!
 
 
I två dagar har jag varit jätteduktig och tagit vagnen till förskolan på morgonen. Det är minsann ganska tungt det! Men det är skönt att komma hem sen färdigpromenerad och kunna lata sig med gott samvete 

trevlig fredag.

 
 
 
Gerda är lite smått prövande just nu. Mest oskyldiga saker, men som kostar mig tid och tålamod. Som att smörja in hallspegeln med handkräm. Hälla ut ett vattenglas i dockvagnen. Dagarna är en salig blandning av allt det hon kan göra själv och allt hon inte kan göra. För att sammanfatta det så kan hon allt jag helst gör åt henne och kan inte göra det jag vill att hon gör själv. 
 
Imorgon är det lördag. Borde tänka ut något vettigt att göra, dagarna är väldigt lika just nu. Men jag har cirka noll föralag. 

Åh vår!

Åh vilken vårdag! Typiskt svenskt väder, igår frös vi och idag har jag svettats! 
Tage och jag tog en promenad och hämtade Gerda med vagnen på förskolan. Var lite tidig så gick en extra sväng till och med! Hoppas det kan bli en vana att hämta eller lämna med vagnen, skönt med en lite svettig promenad. 
 
Efter ännu mer svett med att få med Gerda hem från förskolan, så gick hemfärden bra och vi stannade vid gården och placerade oss i sandlådan. Jag hade packat ner fika, vilken moder! Gerdas farmor kom dessutom ut med kaffe så det blev en riktigt trevlig stund i solen. Fick faktiskt fräknar! Gerda hade skojigt med vatten och sand, så därmed basta fick det bli ett bad när vi kom hem. 
 
Tage har för andra kvällen i rad somnat i sin säng innan kl 19 och Gerda gav upp en timma senare! Jag har varit en sann husmoder och bytt resår i några blöjor. Jag borde verkligen sova för resten av familjen sover och Tage kommer troligtvis vakna några gånger inatt för mat. . . Men alltså, det finns ju så mycket annat än sova! 
 
 
 
 
 
RSS 2.0