väggkonst.

Det här konstverket möttes jag av imorse efter att jag diskat efter frukosten i godan ro. Visst var det kanske lite för tyst utanför. Gerda passade på att prova alla kritor i alla färger på väggen, hon var mycket nöjd med sig själv. 
 
Jag var mindre nöjd. Som tur var gick det bort med suddigum och vi slapp tapetsera om denna dag. Tacksam för att lärdomen inte kom värre än så! 
 
 

sommardag och syrén

I lördags var Gerda och jag i Ornunga och sov över till söndag. Det var en alldeles fantastisk trevlig sommardag! Vi fikade x2, lekte på skolgården, tittade på fåren, lekte med vatten på altanen och allt var allmänt mysigt.
 
 
 
 
 
Men det bästa var promenaden jag gick när Gerda hade somnat. Jag gick en väg som Maja och jag gick sist hon var hemma, vi hade aldrig gått där men det var jättefint! Den här gången var det ännu finare och jag gick längre längst hagarna än vad vi gjorde sist. Då fick jag syn på en jättestor, gammal Syrénhäck och ett lika gammalt blommande äppelträd. Det var så himla fint och mystiskt. Det låg en gammal jordkällare intill så det har antagligen legat en stuga här för massor av år sen. Det var så fint vilket som! 
 
 
 
 

skrindan!

Igår tipsade mamma mig om att köpa en skrinda hon sett på Jordnära. Jag har aldrig tänkt på en skrinda innan men när jag tänkt på det en stund så insåg jag att vi MÅSTE ha en skrinda till Gerda! Så Gerda och jag tog en tur till Jordnära i förmiddags, det var ändå massa annat jag tänkt köpa där. Det blev ett rejält lass i bilen med skrindan, jordpåsar och blommor! Jag fick gå två gånger med kundvagnen, men det gjorde inget för Gerda var snäll hela tiden!
 
Jag ville såklart skruva ihop skrindan bums, så jag gjorde ett försök som säkert hade gått böter om inte Gerda varit så närgången i sin vilja att hjälpa till. Det slutade med att svärfar fick rycka in och åtgärda ett misstag, men efter det gick det snabbt att få ihop den (kanske pga att Gerda var inne med M då. . . ) och vi tog en provtur till Andrea och William för fika! 
 
Skrindan kostade en slant men bara efter idag tycker jag den var värd det! Gerda och William tyckte det var så skojigt! M fick gå många varv runt runt. Jag hoppas såklart att Gerda sitter i den lika nöjd hela sommaren, det skulle ju underlätta livet en del faktiskt! 
 
 
 
 
 

två år!

Idag fyller Gerda två år! Jag tog en semesterdag så vi har varit lediga hela familjen! 1a maj var ändå en himla bra dag Gerda valde att titta ut, 16 dagar för sent. 
 
Vi började dagen med sovmorgon till nästan åtta! Det kanske ändå är typ första gången sen hon föddes? Ja kanske faktiskt. När vi ätit pannkakor klädde vi på oss och for på utflykt till Nolhaga! Vi tittade på får och grisar och lekte på lekplatsen, himla skoj tyckte Gerda! På vägen hem handlade vi och Gerda köpte bullar till eftermiddagsfika att bjuda farmor och farfar och faster på! Men innan dess köpte vi med oss hamburgare hem och Gerda sov middag. 
 
Så jag tror Gerda har haft en bra dag (fast föräldrarna inte hunnit köpa någon present, skamligt??) och nu sover hon som en ängel med sina dockor. Världens gosigaste!! 
 
 
 
RSS 2.0