kalas!

I eftermiddags hade vi kalas för Gerda! Nu fattar hon grejen med öppna paket så hon var väldigt lycklig! 
 
Vi bjöd på fruktsallad, glass och hemgjorda maränger, väldigt gott! Jag var i Ornunga igår och stannade tills imorse, så det blev bråda tider i förmiddags att städa, fixa och vispa marängsmet, men på något sätt blev det mesta klart till klockan tre!
 
Så nu njuter jag av lugnet i ett städat hem, det varar inte länge. Gerda sover gott i sitt rum, drömmer säkert om nya dockvagnen, skottkärran och legot.  . .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pussigull.

 
 
Några minuter efter att barnet somnat vill man ju inget annat än att lyfta upp henne igen och gosa! Vilken gulleplutt jag har!
 
Kanske mest för att hon somnade ganska snällt ikväll, det gör en hel del för humöret faktiskt! Imorgon lämnar M på förskolan och jag hämtar. Det ska bli skönt med en ledig helg, och på söndag väntar tvåårskalas för Gerda! 

sovrummet.

Jag är ganska nöjd med att Gerda flyttat in till eget sovrum. Nu kan jag möblera som jag vill för första gången sen vi flyttade hit! Det blev jättebra med byrån i hörnet, det hade jag tänkt mig från början. 
Och ja, förutom möblemanget så är det ju himla skönt att få sova bättre om nätterna (peppar peppar!). . . 
 
 

våren <3

Äntligen vårdagar! Skulle egentligen jobbat kvällspass idag, men fick byta pass till tisdag och det var ju ibte synd precis! Idag har det varit riktigt varmt, nästan ligga-och-sola-väder. Gerda har lekt i sandlådan och jag har planterat några penséer (och släng alla gamla vissna ljung). Måste köpa fler dock, jag vill ha massor vårblommor! 
 
M har också varit hemma en del idag, så i eftermiddags fick jag en stund i solen på altanen med nya tidningar jag inte hunnit läsa. Ganska härligt. Dessutom gjorde jag tacopaj till kvällsmat och tog en springtur medan den var i ugnen. Och som pricken över i:et så sover Gerda just nu i sin EGEN säng i sitt EGET rum och hon somnade SJÄLV! Japp, idag har jag möblerat om i sovrummen och jag drömmer om nya ljuva tider när det gäller läggningar och sömn. . . Drömma går ju! 
 
Sandlådan! Tänk om hon kan leka här medan jag sitter och solar? Måste skaffa solstol till framsidan! 
 
Gerda valde vårmössan idag såklart. 
Isen smälter, hurra! 

en stor dag!

Det här var en stor dag - eller kväll, rättare sagt! Gerda somnade SJÄLV i sängen! Inte i sin egen tyvärr, men ändå, hon somnade själv i en säng!! Jag hade försökt natta i en timma utan resultat och mitt tålamod tog slut när Gerda vägrade somna och släppa taget om både mina bröst och mitt hår. Lovar att jag nästan är skalperad och ja, jag är trött på att bli typ misshandlad av mitt barn. 
 
Iallafall, när tålamodet tog slut lämnade jag barnet i sängen och klampade ut till min godispåse för att få en paus. Satte upp håret i en tofs och det kändes bra. Gerda gnällde och surade i sovrummet men när jag ätit upp min godisranson var det plötsligt tyst! Och nu sover hon, såklart tvärs över sängen, så jag vet inte var resten av oss ska få plats. Men strunt samma! 

farväl till Lotta.

Igår så vi farväl till Lotta som åker till Sydamerika i tre månader, det var sååå sorgligt! Jag har vant mig vid att hon bor hemma och även om hon har jobbat mycket, så har mina översovningar/filmkvällar i Ornunga varit några av ljusglimtarna den här vintern. Med systar så kan man ju umgås och ändå vara (sig) själv samtidigt och det är så himla trevligt. Det kommer jag sakna!
 
Men jag ska försöka att inte löbfra tills hon kommer hem, för då är dels dom bästa månaderna förbi plus att jag lånat massa fina kläder av Lotta! Hehe och dom vill jag behålla ett tag till. 
 
 

påska!

Idag är det påskdagen och ikväll ska jag jobba och imorgon också. Men det gör inget, för jag har hunnit ha två dagars trevlig påsk!
 
I fredags var jag på utflykt till Halmstad heela dagen med mor, far och Lotta! Vi hälsade på Maja som flyttat ihop med en karl en bit utanför Halmstad, på landet! Det var en väldigt mysig dag. Först gick vi husesyn och drack te i nya hemmet. Sen åt vi massa mat på restaurang och medan Maja åkte och övade med sin kör, kikade vi i affärerna en stund. Jag köpte rosa sneakers och två klänningar! Kl 16 satte vi oss i kyrkan och lyssnade på Majas kör som sjöng vackert på latin om Jesus lidande denna långfredag. Det är inte ofta jag går i kyrkan en sån dag! När det var slutsjunget åkte vi tillbaka till Majas hem och hennes nya svärmor tog med oss på en tur i det lilla samhället, medan värdparet lagade mat. Vi fick se skolan, affären och pizzerian så nu vet jag att Maja bor tryggt och bra! Sen år vi en goood middag och kladdkaka till efterrätt. Vi stannade till nästan nio, så jag var hemma glest halv elva! M och Gerda hade överlevt dagen hemma och allt var lugnt.
 
Huset!
 
Utsikten!
 
Rosa skorna!
 
Igår var en lugnare dag, på eftermiddagen åt vi påskmat hos Gerdas farmor och farfar tills magarna hade fyra hörn. Ändå gick det ner lite påskgodis hemma i soffan på kvällen! 
RSS 2.0