Lördagskväll.

Lördagskväll efter två mycket lugna pass på jobbet. Det är ovanligt med sådär lugna helger, eftersom vi är färre personal så finns det att göra ändå. Men idag kunde vi flexa hem tidigt minsann! 
 
Sen har jag haft en ganska tråkig eftermiddag hemma. Gick en kort promenad innan M skulle åka iväg och kolla fotboll. Det är skruttväder ute så Gerda och jag stannade inne framför Madicken på dvd. Det får man göra ibland.
Just nu saknar jag att bo närmre Ornunga, det vore kul att kunna göra lite kortare spontanbesök ibland när man känner för att tanka lite familjekänsla typ. 
 
Sen väntade vi (jag) i hundra år minst på att M skulle komma hem med mat. Alltså den väntan!! Värdelöst.
Nu nattar M och sen ska vi kolla teve och äta skräp. Hurra! 
 
 
Ps, på måndag ska jag klippa mig! Lyckan! Det var i januari senast och det lär dröja till nästa gång, så jag ska njuta! 

halvvägs.

Nu minsann har den här graviditeten gått halva tiden! Typ ungefär. På ett sätt känns det som 100 år kvar av graviditeten och samtidigt som kort tid kvar jämfört med den som redan har gått. Vecka 6-15 är ju såå långtråkiga enligt mig.
 
I början av månaden gjorde vi ultraljud och det gick bra, vi fick inga bra bilder dock pga rörlig bebis. Men alla fingrar och tår med mera verkade sitta där det skulle och det är ju det viktigaste. 
 
Jag är trött, min energinivå är inte alltför hög. Borde nog börja med järntabletter. Det går ganska bra på jobbet, faktiskt är det hemmadagarna med Gerda som är mest ansträngande för både kropp och tålamod. Hon är i en osmidig fas, knappt inga aktiviteter flyter på utan att jag måste tjata och övertala och springa efter. En promenad fram och tillbaka till gården gör mig ganska ofta gråtfärdig. Så är livet med tvååringar antar jag. Det är inte helt lätt att få till en stunds vila precis. 
 
Men iallafall. Bebisen har börjat sparka och röra sig mycket nu! Det är mysigt. Det är inte så ofta annars jag hinner tänka på vad som finns i min mage liksom. Men nu är det bara några veckor kvar tills man börjar nedräkning, det kändes så runt vecka 25 sist vad jag kommer ihåg. . . 
 
 
 
Magen idag! Helt klart mer mage än med Gerda i samma vecka. Tror jag?!

idag imorse!

 
 
 
Såhär snällt och gulligt sätt Gerda imorse när jag gick upp. Jag hade såklart varit uppe en stund tidigare och satt på Pippi åt henne, men sen gick jag och la mig igen för att snooza lite. Det är inte alltid Gerda är nöjd med det, men idag gick det bra! Det är såå skönt att få ligga kvar i sängen i lugn och ro ibland. Jag hoppas ju lite att Gerda kan uppskatta att ibland vara själv lika mycket som jag.
 
Det går förstås bra att vara själv tillsammans med Pippi också! 

Sista doppet?

Nu verkar det bli regniga dagar ett tag, men förra veckan var det ju fint väder i några dagar! En dag efter jobbet kände jag mig lite svettig och varm när jag kom hem, och då skyndade jag mig ner till sjön med Gerda. Jag tänkte ta ett kanske-sista-dopp! Det gick ju väldigt fort från att bada varje dag till höstväder.  . . Och ett sista dopp är ju trevligt! 
 
Det var fortfarande okej i vattnet men definitivt svalkande. Det var jag som övertalade Gerda att gå upp till handduken.  . . Det går fort att glömma sommarens värme när man plötsligt fryser! 
 
 

vila.

Ibland är det skönt att vila hjärnan från jobb och barn, och det har jag gjort i helgen! 
 
I lördags kväll när M kom hem från match, tog jag bilen hem till Ornunga för myskväll med Lotta! Åh så lyxigt när jag kom dit, Lotta hade dukat fram massa fika och valt film! Vilken lycka! 
 
 
 
Jag var uppe länge (släckte lampan tolv hehe), för det kan man när man ska få sova ostört i egen säng en heeel natt! Och tänk att vakna och kunna ligga kvar och slumra i en hel timma.  . . 
 
Magnus och Gerda kom också ut på förmiddagen, men vid två försvann Lotta, pappa och jag ut på torpvandring i Asklanda. Det betyder att man kikat på gamla husgrunder och fikar i skogen. Mysigt! Jag och Lotta var helt klart yngst. 
 
 
 
Gerda och jag åkte hem vid läggdags så Gerda somnade i bilen och sov vidare i sängen hemma. Helt klart har jag haft en bra och vilsam helg! 
RSS 2.0