om jag fick sova föralltid ett tag.

Trött. Jag är en trött människa för tillfället. Jag orkar faktiskt inte ens virka. Jag skulle vilka sova för evigt imorgon, men samtidigt vill jag gå upp senast klockan åtta för att hinna med massa saker en ledig dag. Jovars, jag känner mig lite gnällig och klagande, men what the hell. Ibland så.

Besvikelser.

Jag kommer hem och går in i sovrummet för att tända adventsstaken och får en chock. Jag ser att sängen är bäddad - alltså hela sängen, inte bara min sida. Det är bäddat fint. Jag står förstummad. Har M bäddat sängen imorse? Har nästan sex års tjat till sist gett resultat? Har han insett hur mycket trevligare jag blir när han städar efter sig och att det därför är värt ansträngningen? Jag ska precis skicka iväg ett sms till M och fråga om det varit inbrottstjuvar hemma eller om han faktiskt bäddade sängen, när en insikt slår mig som en smäll i ansiktet. M åkte innan mig imorse och det var jag som bäddade sängen. . .  

säreget!

Jag är mer förtjust i kyrkor utifrån än inifrån. Speciellt när det är snö och julgran utanför, himla tjusigt!
Ikväll var jag ute och gick en timme i mörkret och minusgraderna, jag är inte ett dugg mörkrädd hemma i ornunga och det är inte alls läskigt att gå förbi kyrkogården. Ikväll var det iförsig både måne och stjärnor, då kan väl nästan ingen klok person vara mörkrädd. Fast det kan också vara så att jag är en helt puckad person och inte alls klok. . . Jag är rätt säregen har jag märkt!
 
 

solsken!

 
 
Juldagen kom med flera minusgrader och solsken! Jag fick med mig M ut på en promenad. Genom att ljuga lite grann och säga nej, jag lovar, nu är det inte långt kvar. Kom så tar vi en genväg! så blev det en lång, trevlig promenad. Han överlevde dock. 
 
M är fotograf. 

snö!

 
 
När vi åt jullunch med alla kusinerna (och farmor som fyller 90 år idag!) så började det snöa. Hurra! På självaste julafton! 
Jag blev ungefär såhär glad och promenerade hemåt. Jag till och med missade en stund av Kalle Anka för det var så skönt att vara ute! Snö på julafton är ju faktiskt mer stämningsfullt än Kalle Anka kan jag tycka.
 
 
 

julafton hemma!

 
 
Jag firar julafton i Ornunga med hela familjen! Jag är så glad och njuter av att vara ledig! 
Såklart, eftersom jag redan vet att jag kommer att jobba nästa år. . . Men det tänks icke på! Förutom att jag njuter tusen gånger mer såklart.
 
God jul till alla! :)
 

story of my life, del 2.

Åh, det suger att få stå och vänta på tåg i massor av minuter när jag har fått sluta tidigare!
 
 
 

story of my life. . .

Att få stå och vänta vid bommarna klockan tio på kvällen!
 
 
 

grön, solig, våt, vit jul?

 
 
 
 
 
 
Jag har nog blivit väldigt gammal, för det kvittar totalt för mig om det blir en vit jul. Den får gärna vara grön, jag är så nöjd ändå. Men jag blir säkert lycklig som ett barn om det trots allt snöar på julafton!
 

julgranen.

 
Årets gran är en bitter historia som slutar bra. Jag tog in granen alldeles själv (från källaren, inte från skogen), sågade till den och fick i den rakt i foten till slut. När M kom hem trodde han inte på att jag fått in den själv. Jag förstår inte varför, det är ju redan bevisat sen länge att jag är ett 100 gånger rejälare fruntimmer än han liksom. Rätt så fint blev det till slut iallafall!

i'm going to take a bath.

 
 

en onsdag med blod.

 
 
I eftermiddags gick jag ut för att ta vara på dom sista minutrarna med solljus. Trodde jag, för det var moln precis där solen skulle gå ner. Förargligt. Men himlen var fin ändå, jovars.
 
Själv var jag inte så vacker. Tredje näsblodet den här veckan har gett mig huvudvärk. Idag trodde jag faktiskt att jag skulle dö i näsblodet. Det var blod överallt, till på köpet på min finaste klänning. Igår blodade jag ner datorn på jobbet, men det var en världslig sak i jämförelse. Nu har jag gjort julgodis, jag måste ju kompensera med kalorier för min blodförlust! Griljerat skinka också har jag också gjort, det är proteinerna det. Det enda jag inte gjort inför julen är att städa golvlisterna och ta in granen, och det tänker jag strunta i. Faktiskt!
 
 
 
 

fula virkade tofflor.

 
 
Jag tycker själv att jag har virkat fina tofflor, tänk att syster Maja sa att det var det fulaste hon sett! Jag vet minsann vad hon ska få i julklapp. . . Jag kanske till och med gör dom rosa! Jag tycker iallafall tofflorna är himla fina och så varma och sköna! Jag har absolut flyttat in i dom.  
 

lite julefrid om jag får be.

Jag är i mitten av fyra dagars ledighet (lyx!), och efter två dagar hemma far jag till Ornunga imorgon. Jag måste dit ibland för att få vara helt ledig, här hemma har jag svårt att sitta still och vila. Städa, tvätta, laga matlådor, springa, pynta, baka vörtbröd, koka knäck. . . och börja om igen! Iallafall när det gäller städa och tvätta, det tar aldrig slut. Sist jag var ledig och hemma så fick jag faktiskt en släng rygskott och hade ont i en vekca efteråt. Det duger ju inye. Så nej, mot Ornunga och julefrid!

öliv.

 
Fast ibland tänker jag att jag bara borde flytta ut och bo på den här ön. Om någon vill
hälsa på mig så finns det ju båt eller kanot. Jag kan börja simma varje dag. 

vardagsavgudan.

Jag har en bra känsla. Jag har jobbat kväll-dag, gått ärenden på stan efter jobbet, varit ute och sprungit när jag kom hem, duschat, ätit mat. . . Och nu äntligen sitter jag i fåtöljen! Det känns asskönt! Här ska jag sitta. Klockan åtta ska jag se på Barnmorskan i East End (bäst!), göra en balja te och ta en chokladbit eller fem. Åh, vilket torsdags-godissug jag har! Det måste botas. 
 
Stackars dom som gör massa saker på vardagskvällarna. Jag kan inte tänka mig att göra nånting sånt! Det kanske hade varit annorlunda om jag jobbar vardagar 8-5 (vilken pest dock), men jag avgudar vardagskvällar. Heliga!
RSS 2.0