utflykt för lilla familjen!

Idag har hela lilla familjen varit på utflykthemifrån! Första gången sen Gerda föddes, om man inte räknar en dag i Ornunga. Idag var vi i stan nästan hela dagen! Klockan elva hade vi tid för bestämma-färg-och-tapeter-möte på Nordsjö Idé och Design. Det gick bra, så nu har vi bestämt färg och tapeter till hela huset, både utanpå och inuti! Det blir nog bra alltihop. Det finns ju hur mycket fina tapeter som helst, men dom vi (läs:jag) valde tror jag vi kommer kunna leva med och gilla i många år. 
 
Efter det mötet gick vi en sväng på Mio möbler. Fick höra att leveranstid på typ soffa kav vara upp till åtta veckor, vilket betyder att vi måste beställa dessa om ca en månad om dom säkert ska vara levererade till mitten av oktober. Jomen lite ångest fick jag. . .! 
 
Sen gav jag Gerda mat i bilen innan vi åt lunch i stan. Vi gick lite i affärer och M var tacksam att jag tvingade honom att köpa nya skjortor; det var nämligen rea, så han fick två skjortor för 100 kr styck. Han har vett att vara sparsam han, när det kommer till kläder. Sen avslutade vi stadsbesöket med fika. Mycket fika. Innan vi åkte hem hämtade vi ut Gerdas nya Tripp-trapp-stol och handlade mat! 
 
Hela dagen gick hur bra som helst, Gerda sov i vagnen hela dagen så vi märkte knappt att vi hade ett barn. Jag borde verkligen sluta sitta hemma så här mycket och ta mig ut medan hon är så här smidig. . . 
 
 

inget spy!

Häromdagen när vi åkte till Ornunga och jag satt i baksätet kände jag mig lite åksjuk. Mitt i detta slog det mig: Jag mår ju inte illa längre! Jag har haft så mycket annat att tänka på och göra sen Gerda kom, att jag inte hunnit tänka på detta fantastiska! 
 
När jag vet hur jag känner nu så vet jag att jag aldrig riktigt blev av med illamåendet, utan det stannade allt kvar ända tills Gerda föddes.Såklart var det verkligen inte var lika hemskt som i början av graviditeten och jag inte spydde varje dag. Men nu, ogravid! Jag kan äta vad som helst till frukost och utan att må illa! Jag kan slarva/inte hinna med med måltiderna och ändå bara bli hungrig, inget spy!
 
TACKSAMHET!
 
Jag undrar dock hur mycket men jag fick av den där perioden? Kommer jag tex nånsin kunna andas tidig-morgon-höst-luft (som jag andades alla morgnar efter att ha jobbat natten) utan att vilja spy? Eller äta havregrynsgröt och micropopcorn och njuta av det?
 
Det får jag prova helt enkelt.
 
 

midsommaren och sånt.

I år har vi firat en lugn och bebisvänlig midsommar. . . Precis som dom senaste åren, med andra ord! :) Själva midsommar var vi här hemma och åt massor av mat hos Ms föräldrar och njöt av vädret på deras balkong. Häärligt!
 
 
Gerdas midsommar outfit nr. 1. Det blev ju några ombyten både pga vädret och spyor.
 
 
Igår på midsommardagen åkte vi till Ornunga och fortsatte matorgien. Tårtrester, middag hos mormor med mer tårtrester och pizza på kvällen! Jag tog även mitt första dopp i sjön, det var så skönt! Det var en bra dag det också med andra ord!
 
 

välja tapeter!!

Snart är det dags att göra massor av jobbiga val igen när det gäller huset - bland annat tapeter! Därför har jag varit klok och redan börjat kika på BoråsTapeter och vilka jag vill ha. Det är både svårt och lätt, för jag vet vad mitt hjärta slår för - men blir det snyggt in real life? Det är frågan!
 
Okej, här är några jag gillar från några olika kollektioner. 
 
 
Den här rosa är nog iallafall min drömtapet till sovrummet! Jag måste få ha rosa väggar nånstans, nångång och varför inte nu?! Om M blir svår att övertala? Det skulle jag inte tro (han skulle bara våga lägga sig i vad jag vill ha för tapeter. . . )
 
 
Jag gillar alla pastelliga tapeter med diskret mönster. 
 
 
 
Tänk rosaprickigt i köket eller i ett barnrum! Fast jag hade sååå 
gärna varit femton år och haft denna!
 
 
Men grått är ju mer diskret. . . Men snyggt!
 
 
 
Men är inre rosarutigt mer vuxet än prickigt? Kanske hellre denna i köket?
 
 
Eller kanske blågrått?
 
 
Den här tänker jag i ett vardagsrum!
 
 
 
Dock är besluten inte slut där, för jag vill även ha panelskivor/pärlspont i en del av huset (hall, kök, allrum??) och då är frågan vad det ska vara för färg. Hur många olika nyanser av vitt finns det som inte är vitt?
Ahh, ångest. 
 
 

bära.

 
 
Idag var jag på Maxi och hämtade ut mitt paket (ja, jag shoppade mat och sånt för ett antal hundralappar, jag goes crazy i mataffärer nu för tiden eftersom jag besöker dom så sällan) med Ergobaby Adapt som jag klickat hem! Så jag var såklart tvungen att prova så fort som möjligt! Bruksanvisningen var tydlig, men det var ändå lite läskigt att få till det mer Gerda och jag hade gärna haft en tredje hand. Men efter att ha kollat en video på youtube fick jag till det ganska bra! Gerda var lite skeptisk i början, hon är ju van att ligga fritt i vagnen eller babysittern och i selen var det trångt och mysigt! Men hon fick nappen och efter ett tag verkade hon nöjd och sömnig. . . Vi får forsätta öva lite då och då så hön vänjer sig vid den trånga mysigheten, bebisar ska väk egentligen gilla sånt.
 
Jag ville ha selen mest för att använda när det är opraktiskt med vagn - tex på tipspromenaderna hemma i Ornunga, hehe. Det finns nog absolut fler lägen det är bra, och dessutom är det ju en investering till framtida barn! Man kan säkert ha ännu bättre användning för en sele när man har syskon och behöver fler händer fria. Just nu trivs Gerda jättebra i vagnen eller babysittern och kommer till ro där av sig själv, men man vet ju aldrig vad framtiden bär med sig liksom . . . Så nu är jag redo! 
 

när det regnar.

 
 
 
Idag har det regnat nästan hela dagen. Det har regnat väldigt lite i Gerdas liv, men det kändes ändå ovant och lite trist med regn hela dagen. Som tur är kom vi ut på en promenad i förmiddags medan det gjorde ett uppehåll, så mor Lisa var glad. Jag tål verkligen inte att bara sitta stilla, men efter en promenad satt jag nöjt i soffan och såg en film med Gerda i knät. Det finns väl säkert nyttigare saker att göra inne när det regnar, men inga mysigare!
 
När M kom hem hade jag hunnit bli lite rastlös igen, så medan han gosade med Gerda tog jag på mig regnjackan och gick ut igen. Det är ganska härligt med regn bara man går ut i det! Det luktade gott och var allmänt mysigt. 
 
 
 
Nu blir det lördagskväll med Wallander-film, ny smak på te och choklad. Gerda sover i babysittern nybadad och nyäten, så det kanske blir en lugn kväll!
 

gosigheten.

 
 
Jag har lite svårt att låta bli att bara äta upp Gerdas kinder. När hon sover blir dom extra avslappnade och gosiga! Men jag sanras mig och äter inte upp, för man ska inte väcka den björn som sover . . . !
Låren är ganska gosiga dom med! 
 
 
 
Idag har varit en ganska händelselös dag. Gerda har sovit och ätit och varit lite sur däremellan. Jag har lagat riktig mat (kycklinggryta med kokosmjölk) och det var skojigt! Jag har många matlådor i frysen jag kan äta, men det är roligare att laga och man får passa på när Gerda sover. Som grädde på moset plockade jag jordgubbar igår när jag var i Ornunga, så det åt jag till efterrätt!
 
Idag blev jag plötsligt sååå trött, så jag tänker njuta av att sitta i fåtöljen ikväll. Inte för att jag skulle gjort något annat om jag inte hade njutit av det. . . 
 

måndag.

 
 
 Jag är på lite dåligt humör av all sport på teve. Fotbolls-EM är inte alls min grej och när dessutom går ANNAN sport på teve samtidigt, så anser jag det hjärtlöst av teve-bestämmarna. Det borde vara förbjudet att visa sport på mer än en kanal åt gången, det är rimligt tycker jag.
 
 
Men inget ont som inte för något gott med sig - bara därför har jag klickat hem några säsonger av Greys Anatomy och Wallander. Så länge det är fint väder är jag helst ute, men om det skulle bli regninga dagar vorde det bedrövligt tråkigt med fotbolls-EM på teve. Det är ändå några stunder om dagen jag tillbringar i soffan och då har jag helst trevligt!
 
 
Idag har varit en bra dag annars, vi har inte gjort någonting förtom varit på BVC. Gerda växer som hon ska och allt är bra. Hon är så snäll för det mesta att jag nästan skäms. Det känns som att dagarna med Gerda har fått lite mönster - äta, skratta lite, byta blöja, sova - och så börjar vi om igen! Tidsintervallerna på detta kan dock variera. . . Men idag sov hon och jag hann sola så jag tröttnade ;) 
 
Så just nu klagar jag absolut inte över livet! 
 

vad jag lärt mig av Gerda.

Här kommer en lista med saker jag har lärt mig sen Gerda kom och min första tid som mor till en bebis! 
 
- Hur mycket tid amningen skulle ta i början och hur låst man blev i soffan. Jag tänkte att bebisen åt väl i ca 20 min sådär var 3-4 timme. Men nej, i början kan minsann bebisen vilja äta i 60 min varje timma! Hur det nu går ihop? Äggröra samt glass och godis funkar bra att äta med bara en hand och innehåller mycket energi, tips!
 
- Gerdor (oklart om det gäller alla bebisar) fryser lätt ihjäl enligt en del i den äldre generationen. 
 
- Gerdor dör även lätt av värmeslag om temperaturen går upp ca 3 grader över den temperatur som bebisar lätt fryser ihjäl i. 
 
Gerda 1 månad 
 
- Vad gör lite bebisspy? Bebisar kan spy sjukt mycket och alla kläder blir våta. Gerda spyr gärna ner extra rena kläder som man precis klätt på henne. Jag har ofta bebiskräk i håret, i urringningen och ibland innanför shortsen. Tur att bebiskräk inte syns så mycket på mina egna kläder (oftast småblommiga, så tacksamt att spy på!) och luktar ganska okej faktiskt. Om det inte är spya som varit i magen ca 3 timmar förstås. . . 
 
- Jag tål bebisskrik ganska bra, åtminstone bättre än hennes far. Gerdor kan skrika väldigt högt och låta som någon torterar henne (oftast när man byter en nerbajsad blöja när hon hellre vill äta) men jag har än så länge inte brutit ihop av det. Hon överdriver ju, inte dör hon! Dock har Gerda faktiskt varit ganska sparsam med skrikandet, det är skönt. 
 
- Det bästa på Gerda (alla bebisar) är kinderna och hudvecket på bakhuvudet. 
 
 
- Trots att min Gerda är underbar och älsklig så får jag tycka att hon är sjukt jobbig och bli lite sur på henne. Typ när man inte får äta ens 5 minuter fast hon fått äta innan mig i en timma. Men jag kan bara vara sur i ca två minuter, sen är det bra.
 
- Bebisar kan prutta minst lika högt som deras pappa.
 
- Jag har lärt mig att vara effektiv och inte skjuta upp saker. Även om jag känner för att bara släppa allt när Gerda skriker och tex diska sen, så är det inte roligt att göra det sen - och det kan dröja länge till sen. Så även om Gerda skriker så diskar jag färdigt, bäddar färdigt, dammsuger färdigt osv. 
 
 
 - Man får överleva att inte duscha så ofta. Men när det gått mer än tre dagar sen sist, då duschar jag även om Gerda skriker under tiden. Det behöver en mor för sitt välbefinnandes skull.
 
- Det blir mycket fika när man är hemma. Det är trevligt och ger snabb energi liksom. . . 
 
- Napp är en väldigt bra uppfinning. . . 
 
 
Jag har säkert lärt mig massor av mer och viktigare saker, men det här kom jag på just nu :)
 

Gerdas napp.

 
 
 
Nappen blev ju ungefär en succé när vi presenterade den för några veckor sen. Vi fick ett nytt barn nästan, så kändes det! Men det är bara i vissa lägen nappen är mysig enligt Gerda, det beror helt på vilket humör hon är på. Ibland är nappen inte alls trevlig eller viktig. Det händer att hon äcklat spottar ut den och rynkar på näsan. Och alltid när hon somnar djupt så spottar hon ut den! Det resulterar i att hon nästan alltid sover med öppen mun, så gulligt. Det händer även att hon spottar ut nappen fast hon inte alls vill (eller bara vill retas?), och då blir det krig mellan Gerda, mor och nappen. . . 

kinderna.

 
 
 
 
Jag har världens gosigaste kinder att pussa på! 
Gerdas såklart. 
 
 
 

bra liv.

 
Livet kan inte bli så mycket behagligare än när jag sitter på mammas och pappas altan och äter kakor medan jag ammar. Bra liv!
 
 
Längst vägen blommade hundkex (vad är det dom heter egentligen??) och lupiner. Detta är en bra tid på året som skulle kunna vara lite längre. . . 
 
Jag, M och Gerda var i Ornunga hela dagen. Fikade, promenerade och åt middag hos mormor. M kollade fotbollsmatch medan vi andra gick tipspromenad och jag fick 12 rätt! På kvällen blev det spontangrill på pappas trasiga gasolgrill, det blev hur bra som helst. 
 
Nu avslutar jag dagen framför Beck-filmen och en sovande Gerda i knät. Bra liv, som sagt!
 

en varm dag när Gerda sov.

 
Dagens lunch, sallad-på-snart-vissnande-grönsaker med kycklign och fetaoströra. Gott!
 
Idag var det fortfarande varmt även om det kanske inte var lika kvavt som andra dagar - tack för det! Jag antar att Gerda blir trött av värmen, för idag har hon sovit större delen av dagen. Sådär 3-4 timmar i streck med en timmes matpaus däremellan, annars har hon sovit gott i skuggan i sin vagn. Förresten har hon nu dom senaste dagarna somnat i vagnen bara sådär när jag lagt ner henne, utan att gå eller vagga! Fantastiskt. 
 
Så idag medfan Gerda sov har jag hunnit med promenad, fika hos svärföräldrarna, ätit lunch, druckit kaffe med kaka, läst många sidor i mina böcker, solat både rygg och mage, handlat på Hemköp, planterat pelargonior i kruka, ätit kvällsmat och gått kvällspromenad. En dag ganska lik en i mitt tidigare bebislösa liv. Men ännu bättre eftersom jag DESSUTOM fått gosa med bebis. En typ perfekt dag!
 
Hurra, jag kan ligga på mage igen! 
 
Gerda som verkar tycka det är varmt. . . 

en mor med spy i håret.

 
 
När jag bad Gerda att inte spy ner sina rena kläder och hon spydde ner mitt hår istället. . . 
Tack Gerda, tack!
 

sommarkväll

 
 
 
Ikväll är M hemma, första kvällen på länge känns det som, så medan han hade Gerda så jag jag ut en promenad nu ikväll. Det var skönt, på dagen är det så varmt att gå. Jag gick strandpromenaden som tyvärr inte går att gå med barnvagnen. 
 
På sommaren får morgonen gärna vara längre tycker jag och helst kvällen också. Speceillt såna här varma dagar när man har en bebis.
.

uppdatering: husbygge

 
 
Nu när huset har kommit upp så är det inte lika tydligt längre vad som händer dag för dag. Ibland står det till och med still! Och om vi inte går dit medan dom är där och jobbar så får vi nöja oss med att kika in genom fönstren :)
 
Men nu är iallafall början till innerväggarna uppe och jag har varit inne och känt hur rummen kommer bli. Känns stort utan några möbler och grejer! Tänk att vi snart kommer att bo där och att det är där Gerda kommer växa upp. . .  Det känns bra tror jag :) 
 
Nästa vecka kommer elektriken och fixar färdigt sitt innan snickarna kommer tillbaka och fortsätter. Under tiden, hela sommaren, medan dom snickrar kan vi iallafall njuta av utsikten på vårt hus :)
 
 
 

1 månad

 
 
 
 
Idag fyller Gerda en månad! En så konstig månad, den har både varit såå kort och såå lång. Och tänk vilken skillnad en månad, 31 dagar gör för en ny människa. Dom senaste dagarna har gjort mycket mer människa av Gerdisen tycker jag. Kanske för att hon har börjat le, det blev liksom ett bevis på att det finns en person därinne! Världens bästa person tror jag! 
 
 
RSS 2.0