sju veckor samma tröja och lite frustration.

vecka 35 
 
vecka 42
 
 
Magen har växt på sju veckor! Konstigt vore det väl annars, men jag har inte märkt det själv. Jag märker dock att jag har svullnat en del . . . Och tröttnat lite dessutom! Hur länge vill bebisen stanna därinne egentligen??
 
Mina vader och anklar har samma konsistens som såna där ballongfigurer fyllda med mjöl. Det är iförsig ganska coolt. Men inte tillräckligt skojigt. .  .
 
 

trångt.

Bebisen har det trångt i magen nu för tiden, så självklart bestämde den sig för att lägga sig tillrätta i ena halvan av min mage. Logiskt och bekvämt, javisst. . . 
 
 
 

fint i skåpen.

Det är iallafall en fröjd att se hur städat det har blivit hemma hos mig senaste veckan. Det ligger fortfarande en del lösa grejer (tidningar, brev, strumpor osv. . . ) framme, men på djupet är det städat! Jag har både städat i skafferiet, gjort fint i mitt matlåde-skåp och torkat av dörrlister. Så nu går jag och öppnar dörrarna till både skafferiet och matlåde-skåpet och bara tittar. Så fint!
 
Snart har den här dagen gått den med. I eftermiddags bjöd svärmor på fika, jag är tacksam att hon förbarmar sig. Dagarna är långa och lika och går samtidigt så fort. Hur många dagar finns det egentligen?
 
Nu ska jag gå en promenad, och efter det vankas dusch och kvällsmat. Klockan åtta blir dagens höjdpunkt då Äntligen Hemma kommer och Elsa Billgren ska inreda barnrum. Skojigt!

uppdatering: husbygge

Medan vi väntar så fortsätter förberedelserna inför husbygget! Nu har vi en riktig väg och bergknallen har sprängts i bitar. Just nu är det svårt att föreställa sig hur det kommer se ut till sist, så det är roligt att varje kväll gå förbi och kika vad som hänt. Om en månad står vårt hus här! 
 
 
 
 
 

elefantkärlek.

Just nu är jag lite galen i elefanter ur gullighetssynpunkt. Jag kom på häromdagen att alla mjuka grejer vi köpt till bebisen är elefanter! Och det mesta jag virkat också.
 
Den här lilla elefantflocken har jag virkat (och sytt!) dom senaste dagarna. Vad är det då, förutom elefanter? Vet inte riktigt, men kanske någon slags minisnutte att hålla i handen eller tugga på. Annars är dom helt okej bra på att vara söta!
 
 
 

senaste dagar.

Jag är så glad att jag är pigg! Allvarligt talat känner jag mig piggare än på länge, iallafall i kroppen. Minus komma in i bilen och gå i uppförsbackar, det är ganska sjukt ansträngande. Men annars! Tänk vad segt om jag hade känt mig som en valross på land den här övertidsveckan. Nää, usch. 
 
Så nu handlar det mest om att fördriva tiden, dom senaste dagarna har jag tagit mig lite utanför hemmet. Ätit lunch i stan gånger två, varit hos barnmorskan, gått på second hand och i några affärer i stan. Och varit i mataffären och fyllt på skafferit och frysen, synd att det hinner ta slut hela tiden. 
 
Här hemma försöker jag hålla det fint och städat och blommorna välvattnade så att det inte dyker upp för många panik-och-ångest-känslor för att det är skabbigt hemma när vi måste åka in. Mina försök till det leder till en hel del bråk med M, såklart. Det är uppiggande och håller mig i form!
 
Och idag blir det ettårs-kalas i Sjövik. Jag hade ju hoppats att bli hemma med en nyfödd bebis, men nu får jag äta tårta med en ett-åring istället. Det blir bra det, inte för att tårta slår bebis men det väger upp!
 
Jag känner ingen stress, bebisen kommer när den vill (eller när den måste) och jag tänker inte ta till några husmorsknep för att få igång det. Jag gör som vanligt, går promenad två gånger om dagen och vilar på olika sätt däremellan. Ibland vilar jag kroppen, ibland hjärnan och försöker att njuta av friden så länge den varar!

virkar och väntar.

Den senaste veckan har jag försökt fördriva tiden med att virka roliga grejer! Hittills har det blivit en virkad snuttedjur och en pinglande hänggrej som jag tänkte ha på babyskyddet eller något.
 
Nu vet jag dock inte vad jag ska virka mer. . . 
 
 
 

att tänka på #2

 
 
 
Den andra positiva tanken jag tänker på är att i sommar sitta här nere vid sjön med bebisen som sover (ja, eller ligger snäll och nöjd iallafall) i vagnen medan jag solar och läser bok.
 
Tankedrömmar måste väl inte vara heeelt realistiska liksom?

att tänka på #1

 
 
Jag har hört att det är hälsosamt att ha målbilder och positiva tankar att tänka på medan man väntar och även under förlossningen. Så jag har gått och tänkt på vad det skulle kunna vara. Äsch, det är ju jättesvårt, (iallafall om det ska vara i samma nivå av lycklig tanke som Harry Potter måste tänka för att kunna trolla fram en patronus), men det kanske räcker att tänka på hur mycket trevligare min moseskorg kommer se ut när det ligger en riktig bebis i den?
 
Det kan jag väl tänka på litegrann? 

vänta inte uppe.

Än så länge verkar bebisen trivas fortsatt bra i magen och ger inte tecken ifrån sig att vilja komma ut i världen. Jag hoppas ändå att detta blir sista bilderna på magen. . .  
 
 
 
 
 

november - april

Det är skönt att tiden gick och att det inte är november längre (evighetsmånad) utan april. Men jag tycker nog att det kan bli lite mer skillnad och vårigt ute. . . 
 
 
april
 
 
november
 

städa.

Idag har jag städryck och har städat som aldrig förr. Det innebär alltså att jag förutom den vanliga städningen har dammsugit alla elementen, skurat ugnen, skrubbat undersidan av handfatet med tandborste och torkat av ganska många lister. Sängkläderna ligger i tvätten. M var en gentleman och hjälpte till kolossalt mycket, han tog ur sängkläderna och plockade upp några småmynt och papper från golvet. Här är jag alltså ironisk, jag tycker nog att han kunde hjälpa till lite mer i mitt nuvarande tillstånd. Men han är sugen på att bebisen ska komma idag, så det var säkert ett strategiskt beslut att låta mig göra det tunga själv. 
 
Nu vilar jag en stund innan jag tänker gå ut och få lite luft i regnet. Sen? Ja, jag kommer säkert på något mer att städa och så ska jag laga falukorv med potatismos. 
 
Det är min dag det och jag tror inte att det kommer något ur min kropp idag heller. 
 
 

blomsterlycka.

 
 
 
Lite fantastiskt och lyckligt är det ändå att det blev påskliljor av lökarna jag planterade i höstas. Jag tänkte att dom skulle se fina ut mot vår sommarstuga, och det gör dom ju! I höst ska jag önska mig massor av blomlökar i inflyttningspresent. Dock inga som rådjur gillar.  . . 
 
 

15 april.

Idag är det 15 april, dagen som verkade såååå långt bort i höstas och bara för en månad sen. Men nu är dagen här, och inte tror jag att det kommer någon bebis för det. Den verkar trivas bra på insidan och jag tror det dröjer några dagar till och hoppas på att det inte handlar om veckor. 
 
Så nu känner jag mig faktiskt lite rastlös, frågan är ju vad man ska hitta på om dagarna. Jag kan ju inte städa-tvätta-laga-mat varje dag precis. Eller jo, men det är ju skojigt att göra något roligare dom sista dagarna. Jag är inte jättesugen på att sätta mig och köra flera mil själv, men det beror nog mest på lathet. Det känns iallafall tryggast att vara häromkring i Alingsås. Så igår festade jag till dagen med att hälsa på på jobbet en stund innan Mvc-besöket. Det var trevligt! Jag insåg hur mycket jag saknar vuxensällskapet och det sociala man får på jobbet. Dom här två månaderna har jag knappt träffat andra människor än familjemedlemmar. Jag får snällt hålla mig hemma så jag inte påminns om att jag saknar det övriga samhället. . . 
 
Och idag? Nej, jag ska inte tvätta-städa-laga-mat. Jag vet inte hur jag gjorde för att lyckas, men M ska sluta tidigt på jobbet och så ska vi äta lunch i stan. Skojigt! Jag är inte svårroad nu för tiden. Och om allt känns bra imorgon åker jag nog till Ornunga över dagen. M kör mig, han ska hålla till i Hol och Vårgårda hela dagen så det passar ju asbra! Jag ska bara ringa hem först och se om någon är hemma och vill ha mig där! 

utsikt från mig.

Jag har blivit riktigt morgonseg av att vara ledig och hemma såhär. Idag sov jag snällt till nästan nio, det var skönt men egentligen inte min grej. Jag mår bäst av att gå upp runt klockan åtta, men det är så skönt att snooza kvar när M har försvunnit till jobbet. Dessutom tänker jag att det här med att njuta av att få sova i lugn och ro kommer bli en bristvara i mitt liv från och med snart. Så nej, jag ställer inte väckarklockan precis!
 
Jag brukar gå upp och äta frukost ganska med en gång (blä, men för att slippa illamåendet) och sen vilar jag mig i fåtöljen efter den pärsen. Typ kollar ett avsnitt Eva oxh Adam eller kanske två och läser bloggar. När det efter någon timme känns som om jag aldrig ska orka resa mig igen brukar jag gå ut en promenad. Och efter den är det snart dags för ett energigivande mellanmål!
 
Japp, så ser lediga förmiddagar ut hos mig just nu. 
 
 
 
 
 
 

tidsfördriv.

Eftersom jag inte har så mycket annat att göra har jag tillbringat mycket tid med att läsa ute i solen. Oj vad varmt och skönt det var!
 
Jag har dessutom roat mig med mina svullna anklar, vilka konstverk man kan göra! 
 
 
 
Här har jag gjort en vacker grop!

chokladmousse.

 
 
 
I helgen har jag varit sugen på chokladmousse, så då gjorde jag såklart det. Köpte pulver i affären och tillsatte mjölk, så smidigt! Dessutom köpte jag färska jordgubbar och njutningen - samt kostcirkeln - var fullständig!
 
Jag måste nog köpa mer jordgubbar att frossa i, för jag har för mig att just jordgubbar lätt ger bebisarna ont i magen när man ammar. Så just frossa kanske jag inte kan göra då, så det måste jag göra innan. Vad jobbigt. . . 
 

rumphål?

När man inser att ens navel mest liknar en katts rumphål. . . 
 
 

uppfartsväg.

Det här är början till vår uppfartsväg till huset! Den blir säkert jättebra när den är färdig. . . 
 
 
 
 
Tänk att husbygget äntligen är igång, eller ja, åtminstone förberedelserna inför husbygget. Om allt går som det ska kommer vi flytta in i höst. Som jag längtar! Och hela våren och sommaren har jag en anledning att gå ut och gå varje dag med vagnen, jag måste ju se hur bygget går framåt. Inget är som väntans tider.

har du en slangbella?

Idag var en trevlig dag som jag fördrev i stan med Hannah. Vi åt lunch, pratade och fikade i ett par timmar. Tänk, som vi sa, att förhoppningsvis var det sista gången vi sågs innan vi har en bebis med oss. Undrar om vi kommer fortsätta prata om samma saker då? Eller kommer en bebis närvaro få oss att prata om mer mogna saker och sluta komma med citat från Bert och Dennis-filmenNej, det varken tror eller hoppas jag! Hannah och jag har känt varandra i så många år (för alltid) att vi nog aldrig kommer bli gamla och tråkiga med varandra. Tänk när vi sitter och är 90 år och fortfarande spänner ögonen i varandra och frågar strängt Har du en slangbella? (från Dennis). 
 
 
 
 
 
Jag har läst att man ska försöka planera in någon liten aktivitet varje dag och inte bara sitta och rulla tummarna medan man väntar. Det kan ju komma en bebis imorgon men det kan också vilja vänta i nästan tre veckor till. Så imorgon planerar jag att sitta ute och läsa, för det ska bli fint väder. Jag borde också planera in att städa, jag får se hur jag gör med det. . . 
 
 
 
 ps. jag åt världens godaste grej till fikat. Paj med passionsfruktscurd och maräng. jag typ dog. 

vecka 40

Idag är det vecka 40 och det känns ganska sjukt galet. Det var precis igår det var både vecka 20 och vecka 30. På ett sätt känns det som jag varit gravid i hundra år (när jag tänker på september och alla spyorna då) och samtidigt så känns det som jag precis börjat vara gravid. Egentligen har jag bara känt mig riktigt gravid sen typ vecka 30 och när jag gick hem på ledighet. När jag jobbade hann jag inte fundera så mycket på magen och inte stördes jag så mycket av den heller. Jag är väldigt glad att jag mått oförskämt bra nästan hela tiden (ja, minus illamåendet såklart) och jag får ju höra att jag verkar så pigg och inte alls ser "gravid" ut förutom magen. Nej, jag har ju oftast skor på mig bland folk och inte visar jag hur det ser ut när jag ska ta mig i och ur sängen. . . 
 
 
 
 
 
Jag har väldigt svårt att förstå att jag har en helt färdig bebis i min mage. Som alltså är en riktig bebismänniska och inte en tecknad figur som i min gravidapp. Det känns mycket mer troligt om det faktiskt kommer ut en tecknad bebis och jag kommer nog få en chock om det visar sig vara en av kött och blod och värme. Knäppt!
 
 
 
 
 

vårträdet.

 
 
 
Jag talar om varje vår att det här är mitt favoritträd, men det är det varje vår! Jag vill absolut ha en paraplyalm med massor av Scilla under på vår tomt. Om jag planterar nu kanske det kan se ut såhär om ungefär femtio år?
 
 
 
Jag har varit i Ornunga sen igår eftersom allt kändes lugnt i magen. Det har varit världens aprilväder med regnskurar, så det kändes kul att ha lite långtråkigt någon annanstans än hemma hos mig. Nu undrar jag förstås om jag hinner åka dit någon gång till innan bebisen kommer. Det är frågan!

100 procent lugnt.

Idag har jag tagit det nästan 100 % lugnt hela dagen. Jag skriver nästan för att jag inte hade någon som lagade mat eller renbäddade sängen åt mig. Men det var inte allt för ansträngande och långsamma promenader är rena rama nöjet nu när våren har kommit.
 
Så vad har jag gjort medan jag har tagit det lugnt? Jo, jag har tittat på en film mitt på dagen (!!), kollat ikapp några program på svtplay och bytt ut den trasiga lampan på toaletten. Jag tror jag kommer köra ungefär samma stil imorgon också, fast jag känner på mig att jag kommer behöva dammsuga. . . Men jag kanske kompenserar det genom att ta fram en matlåda från frysen? 
 
Det är så skönt att ha ingenting kvar på den där måste-göra-listan och bara kunna ta dagen som den kommer. Igår var jag iväg och gjorde dom sista grejerna, nämligen kopplade ur airbagen i framsätet och köpte blöjor. Så nu kan bebisen få komma när den vill, även om jag njuter av dom här sista dagarna. Jag har faktiskt känt mig väldigt bra dom senaste dagarna, jag har sovit jättegott till halv nio och inte alls haft så ont i höfterna. Jaja, jag vet iallafall att M blir glad om bebisen väntar tills efter helgen när han haft sin fotbolls-cup . . . 
 
 

bebispresent.

Åh vilken fin bebispresent jag fick av Lotta och Mamma! Ett jättefint lektäckte och snuttefiltar. Precis vad jag inte visste att jag ville ha, men blev jätteglad för! Och jag kan inte tänka mig annat än att bebisen kommer vara nöjd och glad varenda minut som hon eller han får ligga här på filten. . . !
 
 
 
 

med systrarna.

I helgen har jag umgåtts med systrarna hemma i Ornunga som båda var hemma. Det blev trångt i huset igen! Tänk när vi bodde alla fem syskon under samma tak, vilka tider. Iallafall, vi gjorde inget speciellt. Jag tvingade som vanligt med dom ut på promenad (jag vann i backarna, hehe), vi såg på Joe - Jättegorillan och åt mat och godis. Idag blev det dessutom tårta för att för-fira Kalles och Stinas födelsedagar i april, eftersom alla storasystrar nu var samlade - när händer det nästa gång kanske?
 
Det känns knäppt att det var sista gången systrarna fick se mig med mage och utan bebis. Och det var sista gången på länge som jag kunde omgås med dom helt själviskt utan att anpassa mig till någon annan. Knäpp tanke! Men jag tror vi får skojigt med en bebis också, vi har ju liksom barnasinnet kvar när vi ses . . .!
 
 
 

bebissängen.

Så här blev det när jag fått i alla skruvar och bäddat bebissängen. Mysigt, även om jag kommer sakna mitt sängbord. Tur att fönsterbrädan inte är så långt bort, jag kan ha telefonen och vattenflaska där kanske. 
 
Sängen är en bedside crib som jag beställde från Jollyroom. Tur att det finns såna små varianter så spjälsängar nu för tiden! Jag har även beställt madrass, täcke, spjälskydd och sängkläder på nätet. Smidigt!
 
Väggen över sängen ser lite tom ut tycker jag, så jag ska hitta något fint att sätta upp där. Jag kanske till och med gör nya hål i väggen fast vi snart flyttar! He he. På hyllan över sängen får dom viktigaste nattamnings-grejerna stå tänker jag. Vad det är vet jag inte riktigt än, men jag har iallafall köpt ett batteridrivet ljus att ha som nattlampa. Det ska bli spännande att se hur den här hörnan ser ut om en månad eller två! Hela huset förresten. . . 
 
 

vitsippa.

 
 
 
Kass bild, men jag lovar att detta är en livs levande vitsippa! Det blir jag väldigt glad och lycklig över eftersom jag är svensk och precis genomgått en lång vinter. Hurra, vår! 
RSS 2.0