nu har jag skruvat klart!

Jag ångrar att jag inte skruvade ihop alla möbler redan vecka 20! Men jag trodde faktiskt att spjälsängen skulle vara lätt som en plätt att skruva ihop efter skötbordet. Ack nej, jag hade fel. Egentligen var den ganska lätt att skruva ihop, men beskrivningen var desto sämre än IKEAs. Inte alls lika pedagogisk och inga tydliga bilder steg-för-steg, man fick verkligen studera ritningen noga. Det lyckades jag dåligt med. Så när jag skruvat nästan klart så upptäckte jag att jag monterat en del åt fel håll, så det var bara till att skruva upp skruvarna igen. När jag nästan skruvat klart en gång till, ja då upptäcker jag en gång till att jag bytt plats på två delar som uppenbarligen måste sitta på rätt plats för att jag ska kunna skruva helt klart. Så det var bara att skruva upp en. . . gång. . . till. Då ville jag nästan gråta. 
 
Så när M om hem i eftermiddags (tio minuter innan han åkte igen), medan jag kämpade med att få in det sista hjulet ordentligt, och han frågade om sängen ska stå sådär ostadigt och ska du inte be pappa. . . Då kan jag lova att M fick veta vad jag tyckte om hans sätt att behandla sin gravida, älskade kvinna som har kämpat en hel dag med att skruva ihop bebisens säng. 
 
Så när jag väl var klar var jag så trött och mörbultad att det inte var riktigt lika skojigt att bädda sängen som jag hade tänkt. Jag gör klart det imorgon, iallafall det sista. Jag gick ut och vaggade en kort promenad i solen istället och nu ska jag sitta i soffan hela kvällen. Ja tack. 
 
 
 
Förresten så verkar det somatt jag har bränt mig på näsan (syns inte på bilden, phu!) för när jag
tittade i spegeln så var den alldeles röd och och när jag tryckte på den så blev den sådär snabbt röd igen som
det blir när man bränt sig. Hur kan jag ha bränt mig när jag endast gått en halvtimmes promenad imorse samt suttit ute i cirka 15 minuter? Knäääppt!
 
 
 
 

Barnmorskan i East End.

Åh, jag har börjat se om Barnmorskan i East End och det är så bra. Synd bara att det är så få avsnitt i varje säsong, jag vill ju kunna sträckkolla lääänge.
 
M är dock lite skeptisk till att jag tittar på den serien. Är det verkligen smart att titta på det två veckor innan? frågade han mig. Jag bara höjde på ögonbrynen och sen ba ööh ja? liksom. Detta utspelar sig för över 50 år sen och det gör mig tacksam att jag (förhoppningsvis) slipper få ett lavemang genom en grej av glas (glas!) i samma sekund jag kommer in på BB. Eller slipper föda i ett skjul fullt med fiskar hängandes i taket. Det finns mycket jag kan vara tacksam för!
 
Kom ihåg det, Lisa. 

utflykt.

 I förmiddags åkte Lotta, pappa och jag på utflykt till tranorna i Hornborgarsjön. Jag hade inte varit där sen 1999 när min lillebror föddes, så det var mysigt. Vi hade fika med oss och det blåste jättemycket, perfekt utflykt! 
 
När vi tittat färdigt på tranorna och var på väg hem, åkte vi upp nånstans på Mösseberg till någon gammal borgruin (pappas intresse) och tittade på fin utsikt. Man kunde faktiskt se ända hem till Ornunga om man visste vart man skulle titta. 
 
Det är trevligt med utflykter, det kanske snart blir mer av det i livet framöver! :) 
 
 
 
 
 
 
 

mera fika!

 
 
 
 
Lotta och jag fikade på mysigaste stället idag. Loppis, antikt och café på samma ställe, det kan inte bli bättre när det till och med ligger i rödmålade hus i skogen. Så efter att jag hade handlat en jättefin tallrikshylla och lite småkrafs så fikade vi. Mycket fika. En och en halv timma innan middagen. Så får man göra när det är påskledigt!
 
obsobs, jag delade bullen med Lotta, jag åt inte hela själv!
 

lust att skruva.

 
 
 
Igårkväll kvart över sju, medan kvällsmaten stod i ugnen, blev jag akut sugen på att börja skruva på skötbordet. Jag fick faktiskt lära mig i någon kurs på högskolan att människan är som mest effektiv och koncentrerad när hon är lite småhungrig - alla jaktsinnen skärps! Så det passade visst bra att börja skruva lite. 
 
Nejvars, jag skruvade inte klart allt på em gång. Klockan elva (jo jag tog skruvpaus) tvingade jag mig att sluta och fortsatte imorse. Ungefär halv tre skruvade jag fast knopparna till lådorna - och var klar! Det allra sista fick jag lite hjälp av svärfar, för lådorna ville såklart krångla lite när jag nästan var klar. Men jag har alltså skruvat ihop en hel ikeamöbel själv! Asduktig!  Lådorna är fyllda med bebisens kläder, men skötbordet får vars ihopfällt tills det behövs. 
 
Det var nog tur att jag inte väntade längre med skruvandet, för det var på gränsen till vad min kropp orkade. Sitta på knä på golvet och skruva liksom, inte bekvämt.  . . Jag tror faktiskt att jag fick tillämpa varenda kroppsställning som barnmorskorna rekommenderar för att få öppningsskedet att gå snabbare! Men det gick bra och ingen bebis verkar vara på väg än!
 
När jag städat upp (oj vad ihopskruvande av möbler stökar ner) så for jag hit till Ornunga för att umgås med Lotta som kommit hem. Vi har ätit god pizza, glass och godis  (jag) och tittar på otäck film. Och jag vilar! Skönt!
 
 

Pricka av.

Jag försöker härmed pricka av det mesta på-att-göra-listan inför bebisens ankomst. Det är skönt att ha det mesta gjort och slippa tänka på det sen eller få för mig att göra allting samma dag. Sån är jag. 
 
Vad jag har gjort:
- Tvättat alla bebiskläder och filtar. Typ alla, åtminstone. 
- Tagit in vagnen
- Virkat klart vagnmobilen
- Satt in babyskyddet i bilen (hoppas det blev rätt!)
- Klippt mig
- Köpt små-nödvändigheter som febertermometer för barn (jag struntar i om vuxna har feber eller inte), salva för såriga bröstvårtor (iih), babyolja, inotyol-salva (favorit från jobbet), alvedon till nyblivna föräldrar osv. . . 
- Städat i badrumssskåpet
 
Vad jag inte har gjort:
- Skruvat ihop bebisens säng
- Skruvat ihop bebisens skötbord
- Köpt blöjor
- Bytt till sommardäck
- Lagt i raggsockor och hårbottenmassagegrejen i min BB-väska. 
- Städat skafferiet.
 
Nu är det jag som tar ett djupt andetag och försöker få allting färdigt inom en sund tid. Tio dagar kanske?
 
 
Ps. När jag skriver att "jag har köpt/gjort" så menar jag att jag inte heller har sagt till M att göra det än. Han har säkert själv skrivit en lång lista på saker jag inte sagt åt honom att göra och kommer stå redo i givakt så fort jag yttrar mig om vad jag vill få gjort. 

hemmakvällar.

Det bästa med att vara hemma är nog ändå att jag alltid är hemma på kvällarna. Jag älskar att vara hemma på kvällarna. Någon trevlig teveserie eller dvd och ett virkprojekt, oj vad det gör mig lycklig. Jag brukar tänka extra på hur lycklig jag är runt halv nio på kvällen, för det är vid den tiden jag brukade åka mot nattjobb. Ja, den perioden i mitt liv har verkligen etsat sig fast i mig,. Hu, det var nästan det värsta med nattjobbet, att bryta upp kvällsmyset strax efter åtta och åka iväg. . . Särskilt eftersom jag helst ville stanna kvar på toaletten och fortsätta spy ifred. Åh, mardrömmar!
 
 
Men tänk att jag ska få vara hemma på kvällarna åtminstone i ett år till! 

mina knubbiga fötter.

 
 
 
Såhär vackra och knubbiga ser mina fötter ut. Det gjorde dom inte för ett par dagar sedan så det har kommit nu. Mina fotknölar existerar inte längre. Dom ser väldigt skojiga ut tycker jag och mina fötter förtjänar absolut lite uppmärksamhet och omtanke!

alldeles själv.

 
 
 
Jag har haft en sån skön dag, Jag har varit precis själv hela dagen och bara pratat med mig själv och katterna. Jag har plockat lite här hemma, men annars har jag bara njutit av solen. Jag kånkade till och med ut några av utemöblerna så jag kunde sitta bekvämt ute och fika! Sååå härligt.
 
Nu sitter jag i soffan och tittar på dvd. Jag ska snart resa på mig och fixa glass, godis och popcorn! M sover borta inatt, så sen ska jag ligga sängen och läsa länge alldeles ostört. Vilken lyx!

skönaste skorna.

Jag har precis gått en jätteskön promenad i solen i mina nya Skecher-skor som jag köpte i Halmstad. Världens skönaste och mjukaste! Det tog säkert en halvtimma ett bestämma mig för just dom här, det fanns ju så galet många färger och mönster. Men jag tror jag valde rätt!
 
 
 

på babymoon.

Onsdag till fredag har jag och M varit på babymoon i Halmstad! Fast kanske inte precis en klassisk amerikans babymoon, vårt huvudsyfte var inte romantik och gullegull eller spabehandlingar. Att det blev just Halmstad beror på att syster Maja bor där, det är lagom långt bort och ligger lite mysigt nära havet. Det finns även en bra Myrorna-affär och en väldigt trevlig thai-restaurang och på hemvägen ligger Ullared lägligt till. 
 
Vi bodde på Hotell och åt brakfrukost två dagar i rad, mycket trevligt. Såklart att vi åt mycket mat, och fika! Jag har ätit ute så jag står mig ett tag tror jag. Men i onsdagskväll gjorde vi egna hamburgare hemma hos Maja, så lite duktiga var vi. Förutom att äta blev det en del shopping, Maja och jag gick på stan medan M tittade på något Halmstadslags träning. Win-win. Jag hade även bestämt att vi skulle åka ner en sväng till havet i torsdags, för man kan ju inte vara så nära utan att göra det. Det var inte så trevligt väder tråkigt nog, men det var ganska mysigt ändå tyckte jag. 
 
Under den här resan har jag verkligen känt av hur gravid jag är. Magen är fortfarande ganska liten tycker jag, men det är jobbigt att andas, röra sig och sova. Jag har ofta gått några meter bakom Maja och M. Jag tror det känns ganska bra för M faktiskt, att han får gå först ibland!
 
Maja hängde med till Ullared igår, och det var bra för mig för M tyckte det var roligt i cirka en halvtimma innan han tröttnade. Jag blev också trött, men när man väl är på Ullared så måste man ju kolla ordentligt! Vi köpte en badbalja och skötbädd samt massa annat bra-att-ha och nu tror jag att vi klarar av att få en bebis. Det var skönt att sätta sig i bilen och åka hemåt, särskilt eftersom jag utanför Gekås köpt en donut och kaffe till färdkost!
 
Nu är det skönt att vara hemma och det är riktigt vårväder, såklart. Idag ska jag mest slappa och försöka att inte städa/röja för mycket bland grejerna vi köpt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kaklycka.

Helgen i Ornunga har innehållit ganska så många kakor! Mamma bakade och så var jag på smörgåsgtårta-och-kak-buffé i kyrkan med mormor. Kak-lycka när det fanns Jitterbuggar! Måste prova att baka själv.
 
Igår var det astråkigt väder och jag var sååå trött, men på vädret sa dom att det skulle bli fint idag. Så självklart stannade jag en dag extra så att jag kunde sitta ute på altanen! Åh, det var så härligt! Jag har längtat så himla mycket efter att sitta ute och läsa. Helst dricka kaffe med kaka också.
 
 
 
 
 
Men nu är jag hemma hos mig själv igen, det går av det också. Imorgon ska jag nig bara chilla, för på onsdag åker jag och M till Halmstad till på fredag. Det blir en slags babymoon kombinerat med Maja-besök. Vi ska sova på hotell, äta massa mat, åtminstone jag och Maja ska gå i alla secondhand-affärer, kanske åka till havet och så ett Ullaredsbesök på vägen hem. Det blir nog en bra resa!
 

vårkänsla.

 
 
Idag var det faktiskt lite vårkänsla ute! Lerigt på vägen och fågelkvitter och så där. Jag längtar så mycket efter vår och är så trött på vintern. Trött på torra händer och snö och tjocka kläder som inte går att andas i. Helst vill jag ha så mycket vår och varmt att jag inte behöver ha några ytterkläder, men det lär väl dröja antar jag. Mest längtar jag efter att sitta utomhus och läsa böcker!
 
Annars har dagen varit väldigt händelselös. Jag har tvättat flera maskiner och det har varit alldeles tillräckligt för att trötta ut mig. Jag tog en tupplur både på förmiddagen och nu i eftermiddags. Tänk, när jag jobbade var varje ledig dag så noga. Jag skulle hinna med så mycket som möjligt (städa, tvätta, laga mat) och samtidigt vila. Det var oftast ganska jobbigt. Nu bara dagarna försvinner och jag försöker att inte tänka att det är slöseri på tid. 
 
Snart ska jag och M iväg och äta pizza hemma hos hans äldsta syster, det blir trevligt. Och imorgon bär det av till Ornunga, det ska bli så skönt!
 

på bio!

Ikväll har jag varit på bio med Hannah, det var hennes födelsedagspresent till mig. Det var en jättebra present! Jag har inte varit på bio på ungefär hundra år (det kan ha varit sista Twilight-filmen, också tillsammans med Hannah. . . ) så det var riktigt mysigt. Och biopopcorn är ju så gott! Tror jag måste be M att gå in och köpa det någon vanlig fredagskväll. Iallafall, filmen vi såg hette Brooklyn och den var riktigt fin. Ja, vissa filmer är liksom fina. Den utspelade sig i början på femtiotalet, så både jag och Hannah dog lite av alla fina klänningar och frisyrer, och alla stiliga herrar såklart! Killars kläder var verkligen snygga då. Plus att alla var gentlemän och välvårdade. Iallafall männen på film!

Så det var en mysig kväll, och jag kände mig riktigt gammal och mossig som njöt av att ha haft en trevlig kväll - och ändå var hemma halv nio.

niomånadersprojekt.

 
 
 
Den här färgglada kudden började jag virka på när vi åkte upp till Dalarna precis i början av augusti. Då hade jag redan ett frö i magen, men det visste jag inte om då. Jag började dock misstänka det redan i slutet av semesterveckan. Iallafall, sen jag virkat klart kudden någon gång i höstas har den blivit liggande i väntan på att jag skulle få ork att sy en innerkudde och stoppa den. Den fick alltså ligga ganska länge och vänta och blev till och med lite bortglömd. 
 
Men häromdagen fick jag syn på den i min garnkorg och bestämde mig bestämt för att ta tag i projektet. Det är skamligt att ett virkprojekt kan ta så lång tid som nästan 9 månader att slutföra (om det inte gäller typ en virkad bordsduk, då är det tillåtet). Jag kände dessutom på mig att om jag ine gjorde klart den nu, så kunde den få ligga kvar där en korgen tills bebisen blir både tio och arton år. Det vore ju lite sorgligt, för det blev en tjusig kudde! 

skötbordet.

Idag har jag varit på Ikea med mamma! Fast det var väl egentligen mamma som var med mig, men inte så att jag precis tvingade henne. Det är ju alltid trevligt på Ikea och idag åt vi deras brunch innan vi började kika. Jag åt allt från våffelhjärta med nutella till inlagd sill. Gott!
Mitt huvudsyfte med Ikea var att köpa ett skötbord som jag bestämt mig för sen länge. Det har lådor vilket jag verkligen ville ha, eftersom vi inte har så mycket annat plats för bebiskläder och sånt. Så Sundvik blev det!
 
 
 
Jag längtar efter att få skruva ihop det och fylla lådorna, men jag ska vänta lite till tror jag. 
Förutom skötbordet köpte jag en del annat småkrafs, mer eller mindre nödvändigt. Vi var klara ganska tidigt på Ikea, så därför åkte vi en sväng till Allum och gick i några affärer samt åt lunch.
 
Trevlig dag! Nästa vecka åker M och jag till Ullared och då ska jag kpa det allra sista som behövs. Typ badbalja. Sen vill jag vara klar ovh bara fixa iordning allt här hemma!
 
 

födelsedagsfika dag fem.

Nu har jag ätit tårta fem dagar i rad. I fredags på självaste dagen köpte jag med mig till Ornunga, i lördags hade mamma bakat marängtårta (så god!) och i söndags hade jag tårtkalas hemma hos mig för Ms familj + min. Och nu har jag ätit tårtrester i två dagar! Gott, men lite skönt att tårtan är slut.
 
Så det blir intressant att se hos barnmorskan på torsdag hur mycket jag gått upp i vikt sen sist :)
 
 
 

ny soffa!

Igår hämtade jag/vi en ny soffa! Ny får oss åtminstone, köpte den av min vän Lisa när dom själva skulle köpa en ny och sälja sin gamla. Och den var ju superfin, så jag hojtade högt att den ville jag minsann ha! Och igår fick vi hämta den, hurra! Jag har knappt tänkt på våran soffa innan, men så fort jag fick tanken på en annan, fin började jag tycka att våran gamla är asful. . . Såklart! Men vi köpte den väldigt billigt när vi var studenter och visst har den fyllt sin funktion. Men oj vad jag är glad för våran nya, fina!
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
Nu ska jag bara bestämma vilka plädar och filtar som blir finast i soffan. Det kanske tar ett tag. Sen ska jag försöka stå ut med fåtöljen som är kvar, den ser mest ut som ett sstort åbäke nu bredvid soffan. Jag hade väldigt gärna velat ha en ny fåtölj också, men jag antar att det får vänta tills vi flyttar i höst. Så vi vet vad som passar där!
 
 

moseskorg.

Den här moseskorgen letade jag fram från mormors garage där den har stått sen hon flyttade dit. Och tidigare stod den i ganska många år i källaren i mormor och morfars hus. Min mamma har sovit i den, jag har sovit i den och jag tänker mig att min bebis också kommer sova i den lite grann (hoppas!). Korgen går att lyfta av från ställningen vilket verkar himla praktiskt, tänker att detta var en tidig föregångare till nutidens babynest.
 
Korgen var både hel och ren efter flera år i källare och garage, men en ny madrass fick jag fixa och sy en ny klädsel. Madrassen klippte jag till av två stolsdynor och klädseln sydde jag av ett gammalt lakan, allt köpt på loppis. Eftersom det är sådär med mina syfärdigheter ville jag inte lägga ner så mycket pengar på fint tyg, men jag tycker det blev fint iallafall! Jag är så duktig så!
 
Så om inte bebisen gillar att sova i den (eller alls. . . .) så tycker jag den är tillräckligt tjusig för att ha som prydnad. Då kan alla virkade filtar och figurer få bå där! 
 
 
 

fredag 4 mars.

 
 
 
 
Jag har haft en lagom trevlig födelsedag! När jag vaknat och ätit frukost duschade jag länge och använde mina nya hårprodukter som jag fick av M i födelsedagspresent. Ja, jag kan ha tipsat honom om vad jag ville ja, det är bäst så! Det var iallafall väldigt skönt med en lång dusch (det där folk sa till mig att man inte bryr sig om att duscha särskilt ofta när man är hemma - det stämmer!) och jag doftat fortfarande gott tror jag! 
 
Sen tog jag bilen och körde till Ornunga efter att ha köpt med mig fika! Maja skulle komma hem, så det var ju mycket mer födelsedagstrevligt att umgås med henne än att stanna hemma och typ städa. Det var det! Vi åt mat, bakelser och gick promenad medan vi skrattade åt interna skämt. Sen åkte jag hem igen innan det blev kvällen.
 
Imorgon blir det faktiskt mer födelsedag, för då har mamma gjort min favorittårta och hela familjen (minus Lotta i Uppsala) är hemma och jag får nog kanske några presenter, hurra! Inte räcker det att fira födelsedag i bafra en dag inte!

vad jag gjort en ingen särskild dag.

 
 
 
Vad har jag gjort idag? Absolut inget speciellt. Förutom att plantera om nästan alla mina blommor i ny jord. Det blev dom glada för, men vilket jobb det var minsann. Och det gick inte låta bli att smutsa ner hela köket. . . Det tog ett litet tag att göra fint igen faktiskt.
 
Annars har det mest varit inget särskilt. Imorgon fyller jag 26 år och det kanske bidrar till att jag känt mig lite deppig. Åldersångest, eller något. Dessutom har jag bara pratat med katten på precis hela dagen (och typ hela veckan), förutom att ha skällt på M i telefonen med det räknas ju inte. 
 
Lite gladare blev jag efter att jjag gick en promenad och hörde en koltrast. Nu har dessutom satt på Mamma Mia och tänker äta popcorn och glass. Ja, för det är min födelsedag imorgon! 
 
 

en havandes klädsel.

Ibland glömmer jag bort att jag har en tjock mage och att den innehåller en bebis. Kanske för att magen inte är såå stor att den liksom stör mig. Det är inte så mycket som stör mig med graviditeten just nu, förutom svimningskänsla när jag böjer mig ner för att ta på skorna och ont i höfterna när jag sitter och ligger. 
 
Men en mage har jag och ibland måste jag stanna framför spegeln och kråma mig! Igår köpte jag en randig tröja, för visst kan man inte ha varit havande utan att ha burit en randig tröja - the gravidplagg liksom! Mjuk och skön är den också. 
 
 
 
 
Men annars trivs jag bäst klädd så här, i en blommig klänning. Den sitter inte åt alls och så är det väldigt praktiskt med småmönstat när man har en mage som sticker ut i världen, för den har en viss benägenhet att få matspill på sig. . . 
 
 
 
RSS 2.0