hon kan gå!

Gerda kan gå! Med betoning på kan, för än så länge har hon inte riktigt viljan och modet. Hon har tagit några steg om dagen nästan varje dag senaste veckan, men för det mesta är det tryggast att vara nära marken. Jag förstod henne, men jag försöker absolut uppmuntra henne att gå. Om inte annat så ser hon så gullig ut! 
 
 
 
 
 

lite gnäll och så.

Här är det lite gnälligt och tjurigt och så har det varit i snart en vecka. Den skyldiga heter Gerda  (eh fast henne far passar ju också in på beskrivningen), hon har varit lite förkyld/febrig och får nya tänder och jag tror hon är i någon fas dessutom. Hon är liksom allmänt lättkränkt och blir däremellan asförbannad när hon inte får som hon vill. Vääldigt mammig och vill vara nära. Hon är trött men vill ofta ändå inte sova på dagen. Ikväll somnade hon dock redan 17:15 efter en dag ute på äventyr med våra vänner. Så just nu ikväll har jag ju det gaska skönt! Jag har både sprungit, duschat och ätit glass.
 
Så ja, men annars är jag faktiskt glad för Babblarna! Vilken grej och uppfinning! 
 
 
 
 
 

midsommar!

I år blev det midsommar i Orunga! Det var flera år sen sist, så det var trevligt även om vi inte har några storslagna traditioner precis. 
 
Far i huset hade i år hand om pyntandet av midsommarstången, så vi barn fick ju såklart hjälpa till en sväng. Jag har aldrig pyntat en midsommarstånt förut fast jag är så gammal, så det var ju en stor händelse i mitt liv (jag räckte fram buntar med björkris till pappa). Vid ett åt vi en klassis midsommarlunch med jordgubbar OCH rabarberpaj till efterrätt, lycka! Gerda älskar visst sill med gräddfil, först fick hon smaka av mig och en stund senare åt hon en god del från sin mormors tallrik också. Knäpp. 
 
Vid tre gick vi upp till muséet för själva midsommarfirandet. Prick vid samma tid så började det regna. Men det var skojigt att dansa ändå! Jag hoppas att Gerda har lärt sig att gå till nästa gång, för hon var tung att kånka runt på! Vid klokan fyra och dansandet var slut slutade det att regna och började att ÖSREGNA istället. Vi struntade i fikat och gick hem istället. Vi tyckte regnet var lite misär och vi blev genombåta trots regnjackor och paraply, men en som tyckte det var skoj, det var Gerda! Jag har aldig sett ett sånt strålande barn som när hon stack ut huvudet från vagnen. Det var skojigt att bli våt tyckte hon! En sån attityd skulle man ha gentemot regn.
 
Så när vi kom in igen spelade vi spel en stund och fikade lite till innan hemfärd. Gerda sov bara en kort stund på förmiddagen, så hon somnade typ rekordsnabbt ikväll. Skönt. Jag är också galet trött, midsommar är tydligen ansträngande.
 
 
Bildbomb från dagen:
 
 
 
 
 
 
 

mysig kväll.

Åh jag har haft en perfekt eftermiddag och kväll. Efter maten åkte Gerda och jag hit till Orunga för att fira midsommar imorgon samt att jag och Lotta skulle få lite kvalitetstid ikväll! 
När vi kom hit hälsade vi på hos mormor/gammelmormor eftersom ingen var hemma än. Men efter fika och en promenad hade Lotta kommit hem! Vilken lyx, medan jag la Gerda fixade Lotta kvällsmat. Tänk om man kom ut till ett dukat bord varenda kväll! Vi har ätit popcorn och tittat på Janne Långben the movie och Dante's Peak. Det är skojigt att se filmer för 10:e gången liksom! Varför se en film ingen har sett förut och riskera att den är dålig liksom.
 
Gerda har sovit hela kvällen utan att vakna och nu ska jag också försöka sova. Vi sover i Stinas 120-säng som vanligt och madrassen är lite för mjuk i min smak. Hoppas jag kommer upp imorgonbitti!
 
 

söndagskväll.

Söndagkväll, ännu en föräldraledig vecka har gått (nästan så att jag kan börja räkna ner dom, men usch det vägrar jag göra) och den har varit väldigt trevlig. För ovanlighetens skull har vi sysselsatt oss ganska bra nästan varje dag. Vi (alltså Gerda och jag) har träffat flera olika vänner på promenad-fika-dejt och i torsdags var vi Nolhaga och träffade föräldragruppen! Förutom det har det varit varmt väder och några trevliga regnskurar och jag har köpt hem massor av jordgubbar. 
 
Det har varit skönt att ha saker att göra i veckan, för Gerdas sömn dagtid har det varit dåligt med. Sisådär 25 minuter nästan varje dag. Förutom i måndags, då somnade hon inte på förmiddagen (vi var i väg och handlade) och sov i flera timmar efter lunch. Det fick mig att planera att få henne att vara vaken till efter lunch. Det gick mycket dåligt. I veckan har jag lärt mig att bästa receptet för att barnet ska sova gott, är att starkt önska att barnet inte ska somna än. För ja, när Gerda fått dom där stärkande 25 minutrarna på förmiddagen, så har hon inte velat somna på eftermiddagen sen. Så ganska många gånger har Gerda fått titta på Babblarna medan jag druckit kaffe. Och kanske även när jag lagat mat och sen diskat efteråt. Babblarna alltså, vilken grej. 
 
I eftermiddag har jag äntligen fått en liten paus för mig själv. Jag har druckit kaffe ifred, solat en stund, sprungit och badat i sjön. Det var skönt! 
 
 
 
 
 
 

nationaldagen.

Nationaldagen innebär inte precis något traditionsbundet firande för mig. Det kanske jag borde uppfinna nu när jag har hus och hem? En tradition behöver ju inte vara mer komplicerad än att typ äta jordgubbar till frukost eller väcka barnen med nationalsången?
 
Imorse åt jag inte jordgubbar, men rabarberkompott och det är såå gott! The reason why är att jag bjöd Ms familj på fika i eftermiddags och i tårtan jag gjorde ingick rabarberkompott. Rabarberpavlova kan vara det godaste nånsin. Och även om jag inte har några speciella traditioner än, så är ju nationaldagen värd en god tårta! Fast vilken dag är inte?
 
 
 
 
RSS 2.0