en dålig grej.

 
 
 
Idag insåg jag att det antagligen var sista gången i år som jag kunde låta sängkläderna hänga ute och torka. Solen kommer knappt upp över träden för att skina på min torkställning. Det var en vemodig insikt, för jag älskar när sängkläderna doftar sol och vind istället för torktumlare! Jag tycker många saker med hösten är bra, men att man inte kan torka tvätt ute är en dålig grej! 
 
Men en bra grej med hösten då? Jo, jag kanske kan få sova med öppet fönster och ändå vakna på morgonen utan att behöva stirra in i en långbenspindel på väggen. Usch. Fast på vintern kanske det iförsig är för kallt att sova med fönstret öppet? Jag minns ej. 
 

nya och nygamla skor.

Igår i Göteborg blev temat på shoppingen skor för min del.Först och främst ville jag ha ett par sköna sneakers, och det hittade jag minsann redan i första affären jag var inne i! Dom ställde jag raskt undan och gick och hämtade innan vi åkte hem. Åh vad jag längtar efter att gå en sväng i dom! Dom är alldeles precis lagom mycket för stora, så att jag kan vifta lite på tårna. 
 
 
 
Skor nummer två var inte ett lika nödvändigt och planerat inköp, men vad ska man göra när man springer på ett par snygga, använda och också precis lagom stora Timberland? Till halva priset på Beyond Retro! Nej, dom blev jag därmed tvungen att ha! 
 
 
 
Så nu är jag välskodd till vintern tack vare mig själv! 
 

en dag i stor stad.

Idag har jag varit i stora staden Göteborg med mamma, Maja och Lotta! Lotta är hemma från Uppsala och Maja tog tåget från Halmstad, så träffades vi allihopa! Det var riktigt trevligt, men man kommer allt hem betydligt fattigare och med ömma fötter. 
 
Jag blir lika sur på mig själv varje gång jag har varit i Götebord, särskilt när mamma varit med. För jag har verkligen uselt lokalsinne när det gäller Göteborg. Jag kanske hittar till Kungsgatan från Nordstan, kanske. När mamma är med brukar vi gå en sväng till Haga, men tror ni att jag lägger på minnet hur vi tar oss dit? nej, jag har fortfarande ingen aning! Jag suger verkligen på geografi!
 
Förresten så skrattade vi systrar när vi såg varandra. Vi gillar visst jeansjackor! 
 
 
 

höstkvällar.

Jag älskar höstkvällar, extra mycket när jag är ledig och inte ska jobba natten (usch, sju nätter kvar, håll mig levande). Det är mysigt med mörker och dimma tycker jag, det är till och med okej med regn. Jag är så nöjd med att sitta framför en teveserie och virka. Det är jag det.
 
 
obs, inget ufo som kommer från himlen, bara ett flygplan!
 
 
 
 
 

perfekt lagom lycklig.

Nu ligger jag i soffan i mitt gamla hem i Ornunga. Vi pratade precis om idag att det är sex år sen jag flyttade hemifrån. Det är längesen, men den här soffan känns ändå allra mest hemma. Såklart hoppas jag att mitt och Ms hus, som förhoppningsvis är klart om ett år, kommer bli lika mycket hemma. Inte mer, men lika mycket iallafall. 
 
Här i soffan har jag tittat på AFV och Idol samt ätit upp en hel påse micropopcorn. Man blir hungrig efter två långpromenader i höstväder! Nu är jag perfekt lagom lycklig. 
 
 
 
 
 

Nystart.

När det gäller virkning har jag varit ganska oinspirerad ett tag. Jag har virkat på flera småprojekt som jag jag inte direkt brinner för, utan mest för att ha något att pyssla med. Och i och med nattjobb har jag varit så himla trött också, så jag har typ inte orkar virka. Tråkigt! 
 
Men nu tänker jag att det ska bli en nystart! Höst och allt, det är ju lika med nystart. Så nu har jag bestämt ett nytt projekt och beställt nytt garn. Åh, det känns som julafton varje gång jag går och väntar på ett garnpaket från posten! 
 
 

släpa sig upp.

Jag har inga problem med att sova på dagen efter att ja jobbat natt. Jag sover alldeles för gott och problemet är att ta sig upp och vakna! Det är verkligen inte lätt att vakna till när man går upp vid två-tre på eftermiddagen, jag fortsätter vara i en dvala resten av eftermiddagen och kvällen, tills jag antingen åker till jobbet igen eller gå och lägger mig. Jag har verkligen inga problem att gå och lägga mig klockan tio igen fast jag sovit på dagen. 
 
Däremot krävs det tusen ton viljestyrka från mig att först fixa mat (värma matlåda) och lite senare gå ut en promenad för att få frisk luft och hälsa. Åh, helst vill jag ju bara sitta i soffan och halvsova eller slå fjärrkontrollen i huvudet på mig själv. Fy usch vad det är hemskt!
 
Så nu räknar jag ner dagarna tills jag går tillbaka till dagpass och den normala tillvaron. . . . Och nu ikväll ska jag äta chips och dipp, det längtade jag sjukt mycket efter inatt! 

åh, pinsamt.

Jag skulle aldrig låtsas att jag är världsbäst på att manövrera bilar. Jag har respekt för min begränsade begåvning och fickparkerar till exempel aldrig, och det händer ibland att jag kliver ur bilen och flyttar bilen med muskelkraft om det är någon knepig manövrering som måste göra. Typ så. 
 
Det här är egentligen något som skulle kunna få mig att överväga att flytta härifrån VB, eftersom vägarna som leder hit inte går att mötas på. Man får helt enkelt hålla tummarna för att man möts i närheten av en avfartsväg till ett hus, och det gör man oftast. Men tidigt imorse möttes jag och en annan bil precis mittimellan två avfartsvägar, lika med att någon av oss skulle blo tvungna att backa . . .Och eftersom jag är artig gjorde jag ett försök. Alltså, jag är inte bra på att backa, men så dåligt som det gick imorse brukar det inte gå. Men jag har bra ursäkter, för dels var jag aptrött efter nattjobbet och dessutom var rutorna fortfarande immiga så jag såg knappt bakåt och åt sidorna. I mittförsök att undvika det djupare diket på höger sida träffade jag istället diket på vänster sida. Jag kom inte alls i närheten av vägen jag tänkte svänga in på. Någonstans i mina fåfänga försök att rätta till misslyckandet upptäcker jag att den mötande bilen redan gett upp och själv backat in på sin väg. 
 
Ja, usch det var riktigt pinsamt. Men mest är jag arg på idiotiska människor som ska ut och köra innan jag själv kommit hem. Så respektlöst mot mig. 

och så lite gnäll kanske.

Ikväll tog jag mig faktiskt ut på en springtur, det kändes riktigt skönt! Kanske var det höstvädret, eller så njöt jag bara av att ha tid och ork. När jag kom in igen åt jag upp pizzaresterna sen igår, hehe. 
 
Nu har jag lite ångest igen, för jag jobbar imorgonnatt igen och jobbar tre nätter i rad! Usch och fy och blä, jag vill inte det alls. Men jag antar att jag kommer att överleva ändå. . .
 
Men det märks att min kropp inte riktigt trivs med livet just nu, för ett munsår har tittat fram! Och jag är inte ens det minsta förkyld (peppar, peppar). Nej, det här munsåret talar om att jag inte trivs med att jobba natt. . . 
 
 
 
 

spännande liv.

Inte blir livet speciellt händelsefullt av att jobba natt! Det är svårt att få energi till annat än att sova. . . Igår kom jag hem vid halv åtta, somnade som en stock en timme senare och sov så tills jag vaknade (ställde klockan) vid två. När jag fått i mig lite mat slappade jag i soffan resten av eftermiddagen, vilket resulterade i att jag somnade igen! Vid sex tvingade jag mig ut på en promenad för att vakna till. Och visst höll jag mig vaken, ända till klockan tio var jag uppe innan jag gick och la mig igen. . . Vilket spännande liv!
 
Idag hoppas jag kunna hålla mig lite mer vaken och göra spännande saker. Städa, kanske?

besvikelse.

Åh, vilken besvikelse det blev ikväll. M och jag hade båda kommit på att vi var sugna på smörgåstårta ikväll (jag jobbar natt i helgen, så torsdag är lika med fredagskväll). Smårgåstårta med skaldjur, obs viktigt. Så M kommer hem med en liten gullig smörgåstårta med räkor på. Men åhh, man som han är hade han inte brytt sig om att läsa innehållsförteckningen. . . .Fyllningen bestod av råkos och gurkmajonäs! Åhå, blä. Vilken besvikelse. Ja, det var bara att pilla bort gurkan (gott till korv, men vad tusan gör den i smörgåstårta??) och låta den gå ner. Räkorna var ju iallafall goda. 
 
M tyckte inte heller den var god, men åt med frisk aptit iallafall - för tårtan hade iallafall varit billig! Men jag fick honom att heligt lova att läsa på innehållsförteckningen nästa gång. . . 

en katt i solen.

 
 
 
Jag skulle absolut kunna tänka mig att vara en katt i solskenet!
 
Fast jag har det nästan lika bra. Jag har tillbringat två lediga dagar i Ornunga och haft det väldigt skönt. Fått middagar serverade och sovit ostörd i en 90-säng, vilket är precis vad jag behövde. Förutom äta och sova har jag gått promenader och tupplurat på altanen. Vilket härligt liv! 
 

förlåt busken.

 
 
 
 
 Förlåt busken, men jag var tvungen att klippa ner den för att kunna rädda den. Busken stod precis på den plätt där vårat hus kommer börja byggas nästa år, så därför gör jag ett försök att klippa ner busken och flytta den. Annars hade ju busken fått jämnas med marken och det hade känts som mord! Ungefär. 
 
 
 
 
RSS 2.0