målaredag!

Idag har jag (med viss hjälp) påbörjat projekt Måla Snurren. Snurren kallas alltså sommarstugan på Ms och min nya tomt. Och den behöver ny Falu rödfärg! Så det var bara att börja måla. Med tanke på hur jag är i köket när jag bakar och lagar mat, så var det ju inte så förvånande att jag sölade en hel del. . . Både på mig själv och omgivningarna! Men vad gör det, det ska väl synas att man målar i allsin dar! 
 
 
Snurren innan jag satte igång. Glömde ta efterbild, men det kanske kommer,
 
 
 
Jag efter fem timmars målning. Hur mina kläder såg ut visar jag inte. Det var iallafall alldeles fantastiskt skönt med en dusch efteråt. . . !
 

barnens lantgård.

Idag hade jag en dejt med min vän Hannah. Vi åt thaimat (hurra!) och gick en sväng i affärer, men innan dess gick vi en promenad i Nolhaga. Man pratar så bra när man går. Dessutom är det mysigt i Nolhaga, vi lantisar går knappast aldrig där. Men när jag var liten brukade jag mata änderna dör med mormor, så jag fick såklart massor av nostalgiska känslor! När vi var vid barnens lantgård började det regna, så vi hade inget annat val än att springa in till djuren. Åh vad mysigt det var hos djuren! Hannah ville gärna ha grisarna, men jag var kluven mellan kaninerna och grisen. . . Hur kunna välja??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

med rynk på näsan.

 
 
 
Jag är ledig och det är pissväder ute. Efter frukosten brukar jag gå ut en promenad, men det regnade så mycket att jag tänkte nej tack, jag väntar allt lite! Men det slutade inte regna alls, så till sist gick jag ut iallafall med lätt rynkad näsa. Måste man gå ut då när det regnar? kanske en del undrar. Ja, enligt mig måste man det. Sitta inomhus blir ingen lyckligare av, åtminstone inte jag. Sitta still för länge tycker jag är ren tortyr och idag behövde jag en promenad extra mycket. Jag är dödligt trött efter att ha jobbat natt men jag blir inte det minsta piggare av att bara sitta i soffan och se på teve! Jag måste göra något! Så nu ska jag göra mat och sen ta en tur in till stan och roa mig. Åh, egentligen är jag så himla sugen på thaimat men nej, idag får det bli husmanskost hemma, Imorgon ska jag träffa en vän i stan, jag kanske kan övertala (hota) henne att äta thai? Ja hurra!
 
 

en sommarvecka.

 
 
 
Imorgon blir det kanske regn och det känns ganska okej faktiskt. Förutom när jag sov bort tre förmiddagar efter nattjobb, så har jag faktiskt tagit vara riktigt mycket på den senaste sommarveckan. Jag har badat varje dag och både druckit kaffe och ätit kvällsmat i trädgården. Jag har solat bort min solglasögonbränna och läst ut flera böcker. Jag har tagit kvällsdopp och tittat på solnedgången. Så när solen väl gått ner har jag med gått samvete gått in och satt mig vid en dvd och virkat. 
 
Det är så himla lätt att glömma bort soliga dagar så fort det blir regn och trist igen. Men nej, nu ska jag njuta av eventuellt höstväder, ta fram höstskor och börja ett nytt virkprojekt. Åh vad roligt! 
 

farväl-matkalas.

Idag var Lotta här på ett riktigt matkalas! För äta är ju trevligt. Först åt vi pastasallad med ärtpesto, fetaost och mozzarella med stekt bröd. Det åt vi tills vi hade ont i magen ungefär. Efter en stunds hälsosam paus åt vi bär med glass, grädde och maränger. Efter det var vi verkligen mätta. . . ! Då friskade vi upp oss med en liten stärkande promenad ner till sjön. Åh vad vattnet är varmt och härligt! 
 
Sen blev det dags för Lotta och mig att ta farväl av varandra, för på tisdag åker hon tillbaka till Uppsala. Vilket är sjukligt trist och sorgligt! Men vi försökte att inte gråta, för det dröjer ju inte länge förrän vi ses igen liksom! Men det var iallafall sorgligt. 
 
Imorgon ska jag äta rester, det är iallafall något uppmuntrande. . . 
 
 
 
 
 

vaken.

Åh vad det var skönt att gå och lägga mig igår kväll och sova hela natten - istället för att jobba! Nu har jag jobbat tre nätter i rad, och det gick okej. Jag har lyckats hålla mig vaken och jag har somnat så himla gott strax efter åtta på morgonen. Det har inte alls känts fel att gå och lägga sig så, för jag har varit så himla trött att det bara var fantastiskt skönt att sova. 
 
Men ändå, sova på natten och vara vaken på dagen är bättre. Igår vaknade jag halv tre på eftermiddagen, men det var ändå inga problem att somna igen strax efter elva. Och idag gick jag upp klockan sju och njöt av morgonen istället för att sova bort den. 
 
Jag tror säker att jag kommer att överleva dom här två månaderna med nattjobb. Men oj vad jag kommer njuta av nätterna när jag får sova!

välkommen hem.

Nisse och Bosse satt iallafall och väntade på mig när jag kom hemnyss. Dom ville välkomna mig hem! Äsch, jag skojar, dom ville bara ha mat. Men ändå, lite välkomnande var synen!
 
 
 

klockan fem.

Det var fyra veckor sen väckarklockan ringde klockan fem och jag har hade nästan glömt bort hur det kändes. Först när klockan ringer känns det ganska piss och ångest och jag tänker tankar som hur ska jag npnsin orka gå upp och om jag bara fick sova resten av livet vore jag lycklig. Men efter en liten stund tvingar jag mig upp och efter en liten stund till är jag glad över att vara uppe tidigt. På sommaren ska man väl inte slösa bort tiden med att sova? Det finns ju inget bättre än världen på morgonen! Så varför går jag inte upp klockan fem varje ledig morgon och går ut och njuter av världen?
 
Därför att jag kan sova vidare såklart. . . 
 
 
 
 
Men nu behöver jag inte ställa klockan på fem på två månader, för nu ska jag jobba natt ett tag. Det känns okej, till och med ganska bra med tanke på hur många extra lediga dagar det innebär. Jag hoppas bara att jag klarar av att vara vaken på natten och sova på dagen utan att bli ett totalt vrak. Och jag hoppas verkligen inte att jag kommer trivas med att jobba natt så mycket att jag vill göra det resten av livet. . . !
 
 

en gäst i huset.

Jag skulle ha en trevlig kaffestund ute i trädgården och hade lagt upp mina fötter på pallen, när jag såg att mina ben varr alldeles torra. Så kunde jag inte ha det, så jag skulle bara springa in och ta lite bodylotion. På tröskeln till vardagsrummet tvärstannade jag - för på golvet låg en orm! EN ORM!!! Först trodde jag såklart inte mina ögon och sen tänkte jag att M hade kommit hem med en gummiorm för att skrämma mig. Men gummiormar  brukar inte röra på sig. . . Så ve och fasa, det var en riktig orm! PANIK OCH ÅNGEST OCH SKRÄCK! Vad göra? M var inte hemma och pappa befinner sig i långt bort Falkenberg, så därför ringer jag och frågar efter Ms pappa som bor tvärsöver. Han var inte hemma än, men Ms mamma kom och höll mig sällskap i skräcken. När ormen gjorde den minsta ansats att kräla iväg så stampade jag i marken och sa nej du vågar inte röra på dig! Till sist stängde jag in ormen under ett lock, för hemska tanke om den skulle kräla iväg någonstans och gömma sig! Det vore ännu värre än att faktiskt se den på golvet. 
 
Efter en liten stund kom Lennart hem och tog ut ormen med hjälp av min sopborste och skyffel. Han tyckte vi var löjliga. När jag tänkte efter hade jag nog klarat av att ta ut ormen själv - om jag inte hade haft något val, men nu hade jag en karl att ringa och det ska man utnyttja!
 
Jag hoppas ormen lever lycklig utomhus i alla sina dagar!
 
 
 
 
Ps. Hur gick det med mitt kaffe? Jo, det fick dröja ett tag för det hade förstås kallnat och precis när jag gjort nytt så tappade jag en matlåda på mattan i köket. Nej, locket var inte ordentligt på så det blev att skura hela köket! 

under bar himmel.

 Inatt gjorde jag något jag inte gjort sen jag gick i scouterna, jag sov under bar himmel! Det var inte min idé (jag är så gammal att jag gillar sängen) utan Lottas. Hon tyckte att vi skulle ligga och se på stjärnfallen. Så efter lite övertalning släpade vi ut madrasser och täcken på altanen! Och visst var det faktiskt riktigt mysigt. Man sover liksom väldigt gott utomhus! Det var ganska kallt och fuktigt på natten, men under täcket var det gosigt. Så nu är jag frälst och funderar på att flytta utomhus om nätterna! Fast det får nog bli när jag är i Ornunga, för det kändes tryggt att sova uppe på altanen. Inga älgar och sådär. . . 
 
 
 
 
 
 
 
 

hemma!

Åh vad det är skönt att komma hem efter en hel dag i bilen. Det är alltid jättedrygt att åka hem från Dalarna, man vill bara vara hemma med en gång och samtidigt är det så tråkigt att åka att man vill rasta hela tiden. Jag trodde aldrig att vi skulle komma fram, och dessutom var M och jag tvugna att åka över Ornunga och lämna av mormor. Och handla mat!
Men nu är vi hemma och det kändes skönt att komma hem till ett städat hem (nej, M förstod inte varför jag skulle städa innan vi åkte på semester...) även om det snart var stökigt igen av all packning. Jag har redan packat upp det mesta och satt på en tvätt, så nu blir det soffan resten av kvällen
 
Sen börjar min sista semestervecka som jag ska njuta av varje minut!

på hemväg.

Ikväll gick jag från Rättvik hem till stugan. Det var perfekt varmt, somrigt och solnedgång. En sån kväll jag vill ska räcka i evigheter! Men upp till stugan kom jag och nu har jag och M spelat cirka 100 parti luffarschack och jag har absolut vunnit flest gånger. Imorgon blir det tidigt upp för att packa och städa och sen börja den dryga vägen hem. 
 
 

på hästryggen igen.

 
 
 
Sista kvällen besteg jag hästryggen, med viss hjälp av pappa och Kalle (så synd att vi inte filmade det tilltaget!). Det var ett par eller femton år sen jag satt på hästen sist, men i år är det ju nästan 25-årsjubileum för mig här! Såklart att jag måste sitta på den sista kvällen!
 

fredag idag.

Fredagar och slutet av veckan brukar kännas bra, men nu när jag inte vill att veckan ska ta slut känns fredag lite depp. Men det har varit en bra fredag! Vi delade upp oss i killar-tjejer och det är ju mysigt ibland. Så Stina, mamma och jag hade en lugn dag - det vill säga att vi fikade på Fricks (fjärde gången, hurra!), gick på stan, åkte till skogen och åt god grillbuffé till lunch! 
 
 
Favvofika med säterknut och jitterbugg. Lycka!
 
I björnskogen. Ja seriöst, här finns faktiskt björnar på riktigt!
 
 
 
Alltså detta kortet ovan. . . Mamma knäppte en bild på Stina och mig i skogen och jag frågade om det blev okej eftersom det var massa flugor som störde mig. Mamma lovade att kortert blev bra, men detta var resultatet. Man ska aldrig lite på föräldrar med kameror! Haha. 
 
 
Senare på eftermiddagen mötte vi upp mormor med sällskap vid en servering uppe i backarna. Kaffet var dyrt men utsikten var asbra. Där kunde man sitta för evigt!
 
 
 
 

rosa rosor.

 
 
 
 
 
Något av det finaste med att vara här i slutet av semestern och sommaren är nog att rallarrosorna blommar! 

uppför, nerför.

Mellan all mat och fika pågår rumpträning! Det är himla massa uppförsbackar här kan jag säga. Ungefär helt omöjliga att springa uppför om man inte vill dö, men att gå uppför dom känns hälsosamt! Nu på morgonen gick mamma och jag bilvägen upp till kaffestugan högst upp i slalombacken och ner igen gick vi för grusvägen där fyrhjulingar på något sätt kommer upp och ner. Det var sjukt jobbigt att gå upp till toppen, men mycket läskigare att gå nerför! Förra året cyklade pappa och Kalle (idioter) nerför backen och när dom kom ner var Kalle nyfiken och kände med fingret om bromsarna var varma.Det var dom, han fick en brännblåsa!
 
 
 
 
 
 
 

Uppe i tornet

En av våra (många) traditioner här i Rättvik är att bestiga tornet Vida Blick och se på utsikten. Det ligger högt uppe på ett berg/kulle och är nästan 30 meter högt, så man har ganska bra utsikt. Men det märks att jag börjar bli gammal, för i år fick jag faktiskt svindel! För att inte tala om det där hemska tvångstanken att klättra över staketet och hoppa ner. . . Usch! Jag höll mig hårt i både stolpar och tornets stomme medan jag njöt av utsikten.
 
 
 
 
 
När vi kom ner igen lugnade jag mina stackars nerver med några hundratal av de miljontals blåbär som växte i skogen intill. Gott oc nyttigt!
 
 
 
 
 
 
 

På semester.

 
 
Solen skiner i Dalarna och jag är på riktig semester! Hurra!
 
 
RSS 2.0