trött.

Vecka 36 och helt plötsligt blev jag så trött. Jag undrar om jag nånsin kommer känna mig pigg igen. Att bebisen kommer ut är ju ingen garanti för pigghet iallafall. Jag längtar efter en normal kropp som funkar som den ska. Jag trivs med magen och den kommer jag sakna. Men jag vill kunna andas och ligga ner bekvämt. Eller sitta. Jag längtar efter att gå en lång promenad!
 
Men det är inte långt kvar, max sex veckor. I helgen har jag tvättat alla bebiskläder och börjat packa väskan. Snart ska jag ta fram bebissängen och kanske sätta ihop nya vagnen. 
 
Om jag orkar. . . 
 
 
 
 

möblera om.

Idag hade jag tänkt vila mest men istället fick jag ett infall att möblera om i vardagsrummet! Inte hann jag vänta på M heller, utan jag kånkade själv såklart. Det gick bra och det blev mycket bättre än jag trodde! Hade nästan tänkt att jag skulle få möblera tillbaka, men det blev mycket mysigare! Nu ska jag definitivt sitta i fåtöljen hela kvällen. 
 
 
Före.
 
Under.
 
Efter! 
 
 

juldagarna.

I år blev det en lång, ledig jul! Den började nog egentligen i fredags eftermiddag när Gerda och jag åkte till Ornunga för pyjamasparty med Lotta! Vi hade egentligen inte tänkt stanna så länge, men på lördag morgon fick jag ett sms från M att han hade spytt på natten. Hemfärden avblåstes och jag åkte inte hem förrän söndag förmiddag och Gerda fick stanna kvar och leka ändå till söndag eftermiddag! 
Och det blev ju trevligt, i lördags gjorde syskon och jag massor av julgodis och bakade grisar. Och Lotta och jag hann både se på Ensam Hemma 1 och 2, så julkänslan blev ju total! 
 
I söndags var jag dock tvungen att åka hem och greja inför julen så det gjorde jag. På eftermiddagen åt jag gröt och skinka hos svärföräldrarna och för lämnade pappa av Gerda efter en stund. 
 
På julafton åt vi som vanligt frukost och delade ut julklappar hemma hos svärföräldrarna. Sen bar det av till Ornunga för jullunch med alla kusiner! Det var trevligt, god mat och inte mindre än två nya bebissysslingar till Gerda. Efter det såg vi på Kalle ( fast jag smet och gick promenad efter Musses vykort) och åt gröt och skinka igen, innan vi styrde hemåt.
 
Det RIKTIGA julfirandet skulle vi ju ha på juldagen när mamma slutade jobba och Maja och Sebbe kom från Halmstad. Så det blev en till dag i Ornunga med julmat och så massor av julklappar! Gerda fick playdo i första paketet och föredrog att sätta sig och kavla kökets stillhet framför att delta i hela julklappsutdelningen. Fast en stund var hon duktig och hjälpte Kalle att dela ut paket! 
 
På kvällen bestämdes det att jag och Gerda skulle stanna kvar för att umgås mer med alla långväga mostrar. M åkte hemåt för lite julefrid. Gerda fick massor av uppmärksamhet av alla och idag efter lunchen  så åkte vi trötta och nöjda hemåt. Nu blir det skönt att ha några vanliga dagar hemma faktiskt. Men trevligt har vi haft!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mer om magen.

Nu minsann tycker jag tiden flyger fram. Varför går inte vecka 7-15 lika snabbt undrar jag? Nu är jag halvvägs genom vecka 34 och jag blir typ chockad minst en gång om dagen när jag tänker på att bebisen snart är här, typ max sju veckor kvar! 
 
Jag har inte alls börjat förbereda mig, mer än genom att vila så mycket som möjligt nu när jag är ledig. Efter jul och nyår tänkte jag börja tvätta bebiskläder, packa BB-väska och ta fram min fina moses-korg. Jag har knappt tänkt en tanke om själa förlossningen, jag tänker mest på att jag hoppas det blir på en praktisk tidpunkt! Jag skulle inte gilla att åka hemifrån på natten när Gerda sover till exempel, nästan så att jag isåfall vill ringa en taxi och lämna M hemma med Gerda tills hon vaknar. Det är många knäppa tankar som tänks, jag antar att bara det är en del av förberedelsen. . . 
 
Annars mår jag ganska så bra! Trött såklart och snoozar gärna framför teven både morgon och eftermiddag. Däremot sitter jag gärna uppe länge och virkar! Jag sover ganska gott men får ont i kroppen och vaknar npgra gånger av att jag måste vända mig. Jag älskar min gravidkudde!! Jag har börjat bli svullen om fötterna och får underkasta mig stödstrumpor om jag ska vara uppe mycket och såklart ha fötterna på fotpallen. 
 
Imorgon ska jag på ett extra besök till MVC och mäta magen eftersom min "kurva" såg lite konstig ut pga att magen växte väldigt mycket förrförra gången jag var där. Så det blir spännande att se!
 
 
Såhär såg magen ut i vecka 32
 
 
 
Innan MVC.besöket imorgon ska jag på julfrukost på jobbet! Det ska bli mycket trevligt! Det är kul att göra lite skojiga sociala aktiviteter också innan bebisen kommer. Inte bara sitta i soffan, det blir det väl en del av sen!

shoppingtur!

Åh vilken trevlig dag! Jag har varit i Götebord med mamma och Lotta samt Kalle som mötte upp oss i stan (han bor ju i Göteborg nu för tiden). Jag har varken varit i Göteborg eller på en riktig shoppingtur på över ett år, så det var skojigt! Både att fika på konditori, äta på restaurang och gå i roliga affärer. Jag handlade massor av fina grejer till mig själv för en gångs skull, och det dröjer ju säkert till nästa gång. 
 
Nu är jag trött i fötterna och magen, och den här shoppingdagen ska jag leva på i ett år eller så, hehe.

laga mat.

 
 
Laga mat är ju liite roligare när man inte behöver skynda sig för att vara klar till klockan tolv. Då kan man orka göra köttbullar. Och att få sitta i lugn och ro att äta!! Höjden av lyx. Så ja, jag njuter av mina ensamma timmar . . . 

Sista jobbdagen är kommen.

 
 
Så kom dagen, nu har jag jobbat klart för en stund! Jag bjöd kollegorna på julfika för att fira och det kändes himla knäppt och overkligt hela dagen. 
 
Förra gången kändes det dock som att jag skulle vara ledig för evigt, men nu är jag inställd på att tiden kommer springa iväg och om cirka en vecka är jag tillbaka på jobbet. Ungefär så. 
 
Men det är minsann himla skönt att få vara hemma hela december och mysa! 
RSS 2.0