En valborg

Ingen festlig Valborg för mig inte! Nejdå. Hade praktik idag och ska ha imorgon igen, fast kväll som tur är. Så får lite sovmorgon. Men nej, jag orkar inte med att göra något speciellt när man gått upp vid fyra på morgonen.
Jag och M hade väl ändå tänkt ta en så kallad myskväll, men det blev inte så mycket av det eftersom han var tvungen att åka iväg till Mölndal på någon fotbollstränargrej och inte var hemma förrän vid halv åtta. Och klockan nio började ju årets typ viktigaste match, premier ligues sista. Eller något sånt. Som tur är har vi inte fotbollskanalerna, så M for iväg till en kompis.
Så jag har tillbringat Valborgskvällen i stillhet, om man säger så. Kom hem och fixade mat, åt ute i solen och tog kaffe efter maten. Hittade till och med en bit äpplekaka som vi fått av våra hyresvärdar. Trevligt! så himla skönt väder, så tillbringade det mesta av kvällen ute. Pratade med Ms föräldrar, gick en promenad och kikade på vad Malika fixat i sitt växthus.
Och när M åkt iväg gick jag över en sväng till svärföräldrarna. Hade som anledning och ursäkt att kika på en byrå som står i Ms gamla rum, som jag tänkt måla om och ställa i vårat sovrum. Men jag fick även sätta mig i soffan i vardagsrummet (där teven visade samma match som M skulle kolla på) och blev serverad förfriskningar som en Magnumglass och ett glas rosa bubblande vin. Mina svärföräldrar är så trevliga så! Och sällskap är aldrig fel, särskilt inte en Valborgskväll.

Men nu ska jag väl krypa ner i sängen. Kanske ropar på Nisse och ber honom gosa med mig. Åh, annars är Nisse inte helhjärtat min favorit just nu, bara de ursöta ögonen räddar honom. Igår sprang han iväg med min upptinade kycklingfilé i munnen. Japp... Men man tager vad man haver att gosa med såklart.

Godnatt!

så levde dom lyckliga i alla sina dagar

Livet är inte som i film eller i böcker. (God morgon!) När eftertexterna rullar eller boksidorna blir blanka har Elisabeth och Bridget Jones fått Mr Darcy, bröllopet blir av, missförstånd har retts ut, de tråkiga dagarna är över. Askungen får sin borttappade sko, Lord Voldemort är död och Harrys ärr gör inte ont längre, Ronja Rövardotter och Birk får flytta ihop.

Suck, det är nog inte bara jag i världen som önskar att livet vore lite mer filmaktigt. Lite mer och så levde dom lyckliga i alla sina dagar. Och lite mindre sådär som det är i Mysteriet på Greveholm, när Leif ramlar ner från taket och hänger uppochner i parabolsladden (ja, utan att dö) och Ivar hojtar "Nu är det bra! Nu är det dåligt... Nu är det bra! Nu är del dåligt..." i samma fart som tevebilden blir bättre och sämre när Leif dinglar fram och tillbaka därutanför. Asrolig scen för övrigt.

Liksom, när man har allt man vill ha, nästan allt iallafall (ingen altan eller fläkt över spisen tex) så borde ju allt vara bra. Jämnt bra, inte så där upp och ner som en blodsockerkurva med för mycket sockerintag under dagen. Det är då eftertexterna borde ha kommit.

Det är väl bara att banka in i sitt huvud att livet inte är det minsta likt film. Det kanske finns en anledning till att Stolthet och Fördom slutar där den slutar, för vem vill veta om deras senare äktenskapsgräl?
Jag borde kanske bara gå och lägga mig.

En vårdag

 Äntligen en riktig vårdag! Kändes extra väldigt mycket bra att vara ledig.



När jag väl vaknat upp från den skönaste sömnen på länge, så hade jag massa energi. Bakade scones, och tog mig även tid att göra en sats mysli (vart finns U med prickar på tagentbordet??) och en pajdeg till en tacopaj till kvällsmat/matlådor.



Sen drog jag på mig mina skönaste promenadoutfit, solglasögon och en ovanligt hurtig min och gick ut en lång promenad. Så himla skönt och dessutom längesen jag hade tid med det.



Blev en aning lyrisk och ganska så lycklig när jag såg en björn som börjat slå ut. Känns så knäppt att sommaren är på väg. Tänker fortfarande vinter.
Så blev jag barnsligt glad över att alla djur verkade ha vaknat. Det måste ju betyda att det verkligen är vår. Jag menar, djur vet sånt. Först sprang jag på (bildligt talat) en söt ekorre och sen nästan snubblade jag på en igelkott! världens sötaste, den brydde sig inte ett dugg om att jag stod att kuttrade tre decimeter därifrån.








Resten av dagen har jag mest suttit ute och latat mig. Inte gjort det minsta tråkigt. Inte städat, inte pluggat. O, jag behöver några fler såna här dagar! Med sol och ekorrar och igelkottar och inga bekymmer.

Utsikt över busstorg

Jag har praktik i helgen. Det är sådär kul. Speciellt när man måste ta sig till Borås, kollektivtrafiken går ju sådär på helgerna. Igårmorse var M godhjärtad och skjutsade in mig till sju (jag kunde ju inte låna bilen hela dagen..). Men jag fick vänta i två och en halvtimme på bussen på eftermiddagen sen. För såklart var det en jätteugn lördag och vi kunde med gott samvete lämna över tidigt till kvällspersonalen. Jag gick en sväng på stan och lyxfikade, hann precis med det innan allting stängde vid fyra. Sen satt jag mest på en bänk vid busstorget och väntade och hoppades att det inte skulle börja regna för mycket.



Lyxfika - kladdkaka med massa grädde och gott kaffe!


Utsikt över busstorget..


Och tack och lov för gamla lätta flickböcker, som väger ingenting att ha i väskan. Som gjorda för bussväntan.


Idag börjar jag vid två, och som tur är går det en buss vid ett från Alingsås. Och inatt ska jag crasha i Borås hos Emma S, min föredetta SSK-mate och dessutom ägare till min kisse nisses bror! Så det blir ett trevligt och kärt återseende, både vad gäller kissen och Emma såklart!
Hepp. Dags att börja fundera på lunch innan jag ska fara iväg!

Hopp om liv.

Äntligen börjar jag få hopp om liv tillbaka! Det har det inte varit mycket med de senaste dagarna. Tidigt i lördagsmorse vaknade jag drabbad av magsjuka. Jag har nog inte haft magsjuka på tio år, men jag kände genast igen känslan. Där fick jag för att jag såg fram så mycket mot mina lediga dagar! Blev till att hänga i soffan och sängen istället. Jag orkade inte ens tycka mer än lite synd om mig själv.
Vid magsjuketillfällen är jag glad att jag är sambo. Skickade iväg M att köpa nödvändig proviant som coca-cola och salta kex. Så gulligt, han köpte till och med en chokladask till mig! Det var ju trevligt att ha en sån att se fram emot att öppna när man blivit frisk igen.Men när M gjort sitt (förse mig med proviant) så skickade jag iväg honom på hans diverse fotbollsaktiviteter. Det var skönt med lugn och ro. Och dessutom får ha toan ifred... 
Usch nej, har inte fått mycket i mig i helgen. Tre rivna äpplen, lite salta pinnar och potatisschips. Först idag har det gått bättre att äta, men det är så svårt när man har noll aptit.
Men det värsta idag och igår är att jag har fått så himla ont i axlarna! Så ont att jag mest vill dö ibland. Vet inte om det är typ träningsvärk från att ha dödsklamrat sig fast vid toastolen eller om det beror på att jag bara har suttit och legat i tre dygn. Iallafall så är min vetevärmare min bästa vän just nu. Upptäckte nyss att jag nog brännskadat mig själv lite i nacken. Smärta vs smärta.
Ja tusan, det här var eländigt. Lite så jag vill gråta när jag tänker på min förstörda helg och allt jag tänkt göra.
Stannar hemma imorgon med och matrehabiliterar mig. Så förhoppningsvis orkar jag gå till praktiken på onsdag!

Kastats in

Efter en trevlig (Ullared, påskgodis, födelsedagstårta, påskmiddag hos mormor, påskbrasa)  men alltför kort påskhelg har jag kastats in i psykiatripraktiken. Fast kastas kanske är ett orättvist ord, för vi har faktiskt fått två dagars introduktion. Suttit nere i ett föreläsningsrum, fått lära oss om de vanligasta psykiska sjukdomarna, hur avdelningarna funkar med mera och fått gå omkring kika. Dessutom blivit bjudna på fika med jämna mellanrum under dagarna, det är ju ett extra plus!
Så imorgon blir min första riktiga dag på praktiken. Är väl lite nervöst, as always på nya ställen. Plus att psykiska sjukdomar är lite mer främmande än kroppsliga sådana.
Hu ja, bävar redan. Kommer hem vid typ halv elva imorgonkväll, och så blir det att gå upp vid kvart över fyra igen. Det kommer åtminstone bli spännande!

Tankar inför påskhelgen

Ikväll bär det av hemåt Ornunga en sväng!
Just nu längtar jag mest efter att ta det lugnt och bara vara, men det är ju så mycket som ska hinnas med på storhelgerna. Så många ställen man vill vara på samtidigt, med så många människor.
Imorgon blir det iallafall en utflykt till Ullared med mamma och syster. Om det inte är snökaos vill säga. Hoppas inte! Vintern får verkligen vara slut nu, det tycker jag bestämt.
Och på lördag, påskafton, fyller lillebror tretton år! TRETTON! Jag känner mig så gammal, jag minns ju precis hur det var när Kalle kom. Hur konstigt det kändes att få en bror och inte en till syster. Ibland känns det fortfarande konstigt att han är av manligt kön bland alla kvinnliga hormoner i familjen. Knasigt.
Sen som sagt vet jag inte riktigt vart jag ska tillbringa påskaftonskväll. Ornunga vs Västra Bodarna. Suck, dessa svåra val i livet.

Lilla huset på prärien

Jag har en förkärlek för teveserier som utspelar sig förritiden. Spelar inte så mycket roll om det är 1800-tal eller -20-tal, bara det innehåller gammaldags kläder och gentlemän av olika slag!
Dr Quinn är ju en av mina favoriter, men jag tror ändå att Lilla huset på prärien hamnar överst på listan. Serien är mysig, trevlig och rolig och innehåller en hel del amerikanska moralkakor. Men så himla bra! Vet inte hur många gånger jag har sett om den serien, när jag var barn spelade vi in alla 200 avsnitt på vhs. Och nu har vi köpt dom på dvd! Idag kom nionde och sista säsongen hem till mig i brevlådan, lycka!

 

Hello psykiatri

Idag började psykiatrikursen! Så det blir föreläsningar den här veckan innan VFU:n börjar nästa vecka efter påsk.
Det är synd att jag inte har så mycket energi kvar just nu så att jag inte orkar intressera mig alltför mycket. För annars är psykiatri väldigt intressant. Det har jag fattat nånstans bak i huvudet. Men jag hoppas att VFU:n går bra iallafall, man är ju lite nervös för att möta alla dessa psykiska sjukdomar. Känns inte som att det är svårare att hantera än bröstsmärtor, liksom. Men det ska bli spännande! (Och jag hoppas att jag orkar vara vaken nånting).

Blått

Något av det finaste med våren hemma i Ornunga.




RSS 2.0