julen den gick.

Så försvann tiden och julen är snart slut! Fast nja, jag hör ju till dom som har kvar julen läänge (förstår mig inte på folk som plockar bort pyntet redan idag, vilket slöseri). Men eftersom jag i år jobbar i kombination med en tidskrävande 1,5-åring blir det ju sådär mycket med tid att tänka på att det fortfarande är jul. Jag vaknar väl upp där någpon gång runt 18e januari och inser att jag borde ta bort granen och julgardinerna. . . Men äsch, inte idag!
 
Jag har haft en himla trevlig jul iallafall. Det gick bra att jobba på julaftonskväll (har insett att jag helt klart jobbar kvällspass än dagspass på julafton. . . ), det var få patienter och lite att göra. Vi hann  äta julgodis i personalrummet både en och tre gånger minsann. Timmarne mellan 19-21 kan ha varit dom långsammaste nånsin. Det var så skönt att få komma hem vid tio och kunna sätta sig i soffan och kolla på julfilm och äta mer godis. Det kändes riktigt bra att vara ledig resten av julen! 
 
Igår var vi i Ornunga och firade! Åt lunch och fika och öppnade julklappar. Jag fick öppna nästan hela tiden eftersom jag fick öppna dom flesta av Gerdas förutom mina egna, hehe. Efter julklappasöppning och fika så trotsade Gerda och jag möörker och regn och gick upp till skolgården! Det var helt Gerdas idé och ville hon stanna hur länge som helst och gunga och sparka på typ stenar. Jag säger ju att jag älskar frisk luft så det fick jag snällt acceptera.
 
Gerda och jag sov över, så det blev en till myskväll i soffan med Maja och Lotta (eventuellt var pappa och Kalle med lite också?). Imorse skingrades familjen för vinden. Mamma och Lotta skulle jobba och Maja skulle åka hem till Halmstad. Det kändes faktiskt lite deppigt att komma hem till vardagslivet igen (plus pissväder) och det har fått vara en lugn dag. Jag har stuvat in alla julklappar occh tagit en springtur, men annars bara kollat film, fikat och läst ut min bok. 
 
Nu blir det tre dagars jobb innan mer ledigt, det ska gå!
 
 Här comes bildregn: 
 
Jag tände ljusstaken i sommarstugan innan julafton. Ifall det bor en tomte där.
 
Min julaftonslunch innan jobbet, gött!
 
Hur jag såg ut mellan 19-21 på julafton.
Mormor/gammelmormor och Gerda.
Alla fikar!
 
Julgranen med paket!

god jul.

 
 
 
 
 
Här är granen hemma i Ornunga som systrarna klädde så fint igår kväll. Vi hade en mycket trevlig dag och kväll, innehållande tacos, långpromenad, baka grisar och julgodis, dricka rödvin och titta på Ensam Hemma. Mycket traditionsenligt! Gerda sov gott i Stinas säng hela kvällen och vi klarade natten utan både amning och gnäll! Förstå min känsla!
 
Imorse åkte jag och Gerda tillbaka till VB för mysfrukost med hela Ms familj. Andrea och kusin William skulle åka mot England och fira julen där, så därför blev det lite julklappsutdelning idag.
Resten av 23/12 har varit lugn. Har lyssnat på julmusik på radion och läst bok samt rensat i bokhyllan  (vet ej varför jag fick lust till det?) 
 
Imorgon blir det frukost hos Ms föräldrar igen och halv två börjar jag jobba. Det känns ok fast jag såklart hellre skulle befinna mig med Gerda, och helst i Ornunga. Men så är livet och jag uppskattar dom lediga dagarna desto mer tror jag.
 
 

lilla knyckta granen.

I lördags knyckte jag en liten gran när jag var i Ornunga. Jag kände mig lite som Rudolf i Sunes jul och sågade fort som tusan. Fast ingen kommer sakna den granen tänker jag. 
 
Det fick bli en liten gran eftersom jag inte har hunnit/tog mig tid att köra hem en stor. Dessutom tänkte jag att Gerda antagligen skulle plocka ner alla julgranskulor och förstöra dom. Så min lilla gran pyntade jag med mitt virkade, barnvänliga pynt. 
 
Hittills har Gerda petat på granen noll gånger.  . . 
 
 
 
Nu försöker jag andas lite julefrid och det går sådär! 

bästa vinter.

Igår åkte jag och Gerda till Ornunga och där var det riktig vinter. Snö att pulsa i och vitt på träden. Det fick förstås bli en långpromenad och sen pulsade jag ner i skogen och letade efter en liten gran. Åh vad man blev hungrig av snö! 
 
 
Och mer motion blev det, efter en för kort middagslur och matvägran tänkte jag att lite frisk luft skulle göra susen för mitt barn! Gerda knatade upp på skolgården  ( halkade raklång på rygg en gång, hehe) och lyckan var nästan fullkomlig när hon fick syn på två "stora" barn där uppe. Hon följde efter dom ända in till dagisgården och där stod vi och tittade på när dom åkte ruschkana. Som tur var tyckte barnen att stirrandet var okej och Gerda fick gunga bredvid dom till och med. Så det var en trevlig stund ute tills jag, modern, kände mig kall och våt och ville gå hem. Gerda vrålade typ hela vägen tillbaka. Och inte ville hon äta middag för det, bara clementin och Mariekex. . . 
 
Innan vi åkte hem gick jag en kort promenad själv bort till kyrkan. Åh det är så fint med alla ljus när det är massa snö. Såna kvällar tänker jag att vinter och snö är det bästa. Det tänkte jag dock inte en stund senare när jag körde hemåt på småvägarna.  . . Men fint är det! 
 
 

snor och trötthet.

Åh tröttheten ibland. Idag hade jag min bil inlämnad och hämtade den efter jobbet, så jag var inte hemma förrän senare. Hemma väntar ett snorigt/klängigt barn och ett totalt ostädat hem. Underbar kombination som verkligen tillåter vila. Eh inte. Jag hällde i lite alvedon i barnet vilket ledde till att hon fick någon slags energikick med mission att stöka ner hela huset ännu mer. Tänk om man fick sätta sig ner och tjuta en stund. Men sitta ner är inte lätt med Gerda, hon kan känna doften av en mor som sätter sig ner genom flera väggar. 
 
När Gerda väl somnat så hade jag en 20-minuters städrunda, det fick räcka. Sen blev det julgodis framför teven!! Ljuvlig stund.
 
Snart ska jag sova inför veckans sista jobbdag. Imorgon kväll ska jag på julfest med jobbet, det blir säkert trevligt! Jag är ju inte alldeles opeppad att komma hemifrån just nu.
RSS 2.0