vad jag gör på semestern.

Vad fördriver jag tiden med när jag har semester och vädret är såhär tråkigt?
Svaret är att jag har virkat en kanin. Kanin-Lisa! Den tog typ 2 dagar att göra, så jag hinner göra ganska så många om det skulle fortsätta regna. . . 
 
 
 
 
 

oskyldigt eller dirty?

Inatt har jag drömt att jag hånglat både med Elvis och med Adam i Eva och Adam. Hur sjukt är inte det på en skala? Jag vet inte riktigt vilken dröm som var bäst - det är ganska stor skillnad mellan Elvis och Adam liksom och vad som är bäst kan ju bero på om man är sugen på oskyldigt eller lite mer dirty hångel. Så jag vet inte. Nästa gång skulle jag hellre vilja drömma om Ryan Gosling tack. 
 
 

sommarläsning.

 
 
 
Nu sitter jag på altanen hos mamma och pappa i Ornunga och ska läsa en hel hög med tidningar. 
Solen skiner till och med och allt känns himla lyxigt. Det är semester det!
 

udda passion.

Ibland kan lite udda saker ge mig förväntansfullt magpirr! Nästan precis sånt man får när man är kär. Köpa nytt te ger mig magpirr och nya hårprodukter gör det också. Nu ser jag fram emot att dricka te ikväll och oj vad kul det blir att tvätta håret imorgon! 
 
 
 
 

nejmen hallå sötnos.

Titta! Den här lilla slemmiga saken fanns på min blomkål när jag öppnade förpackningen. Jag trodde först att den var död, för blomkålen har legat i min kyl i typ en vecka, i plast. Vem skulle inte dö då? Men när jag petade på snigeln så började den leva! Så istället för att tycka att det är typ äckligt och snusk med sniglar i maten, så blev jag glad för miraklet. Jag tog lilla snigeln och satte ut den nedanför syrénbusken (att sätta den i mitt land hade varit att gå för långt) och jag hoppas att den trivs där och hittar någon att hänga ihop med och så vidare. 
 
 
 
Ps. Snigelslem är väldigt svårt att få bort, men men mycket YES did it. 
 

gör mig glad.

 
 
 
Åh vad glad jag blir av att se min garnkorg!

två duktiga grejer.

Dom senaste månaderna i mitt 24-åriga liv har det hänt stora saker, saker som jag never ever hade trott att jag kunde göra. Det typ förändrar vem, nej hur, jag definierar mig som person. Framför allt är det två grejer jag är stolt över:
 
1. Jag har lärt mig virka och har redan virkat färdigt två plädar. I 23 år (typ) har jag inbillat mig att jag är alldeles för kass för att lära mig något sånt. Men det var jag inte! Jag är faktiskt duktig!
 
2. Jag har börjat springa lite grann och idag fortsatte jag springa fast det kom en annan människa på vägen! Alltså, i 23 år har jag tänkt att jag är en person som inte springer, jag gör bara inte sånt. Och om jag gör det så gör jag det absolut inte om det finns andra människor i närheten. Om jag har skymtat/hört ljuden av en människa har jag genast stannat och börja promenera som en normal människa. Men idag slutade jag bry mig! Jag tror det iallafall. . .. 

första pricken

 
 
Första dagen på semestern och jag har redan prickat av en av punkterna på min att-göra.lista. Plantera om blommorna! Duktiga jag. Och ärligt talat så tog jag en sväng till Blomsterhaga och köpte nya uteblommor också, på semestern ska man unna sig liksom. 
 
Så här glad är jag!
 
 
 

glad midsommar!

Glad midsommar!
Jag firar midsommarkvällen på jobbet, inget ovanligt precis att jag tillbringar högtider där. Men jag ska väl försöka hinna med lite midsommarlunch innan jag åker. Förra sommaren lärde jag mig ju att äta sill utan att spy, så nu står det en burk i kylskåpet! 
 
obs: en gammal midsommarbukett.

inte så längesen.

Det är väl inte så längesen jag var på Liseberg, tänkte jag häromdagen. Så hittade jag en bild från tillfället i fråga. Och okejdå, om man tittar på hur Kalle och Stina ser ut påbilden så har det gått ganska många år. . . Men jag kan omöjligt ha blivit äldre äldre!
 
 

jag virkar mera.

Mitt andra virkprojekt är klart! Det blev en färgglad pläd till men med både med färre färger och antal rutor. Det är så skojigt att virka plädar med mormorsrutor, för det är enkelt och blir så fint tycker jag själv. Tänk vad många plädar jag skulle kunna ha när jag är åttio år! Jag har redan planerat för nästa filt, vad för slags rutor och färger jag ska ha. Men det projektet tänkte jag spara till hösten när det blir mer sitta-inne-väder. Om jag kan hålla mig så länge, såklart!
 
 
 
 
 
 
 
 

frukostblomma.

 
 
Den här pionen luktar jag på medan jag äter frukost. I år är det så många blommor på min pion ute i landet så att jag kan med att klippa av en kvist! Annars får jag lätt lite nu-är-jag-dum-mot-blomman-känslor. Luktar gott, gör den iallafall!
 

hägrande semester.

Alltså. Om en vecka börjar min semester och jag är inte det minsta förberedd. Jag fick faktiskt smått en chock när jag insåg att det snart är semester, vart tog april och maj vägen liksom? Allt tid man har på sig att se fram emot semestern, det är ju nästan det som är bäst. Saken är den att jag inte har den minsta grej inplanerad. Jag har inte ens hunnit samla energi för att planera. Ärligt talat, just nu känner jag mig så utsliten att jag inte kan se någon lockelse i att lämna hemmets lugna vrå - men visst är semestern bortkastad om man inte reser omkring lite grann? Eller?
 
Men nu har jag iallafall knåpat ihop en lista över saker att göra på semestern om inget mer spännande händer. Hear it is:
- Städa hela lägenheten till skinande rent
- Rensa/städa i min garderob
- Plantera om mina krukväxter
- Gå igenom alla mina veckotidningar och klippa ut recept att spara. Och sen slänga tidningarna. . . 
- Börja virka något nytt
- Tvätta huvudkuddarna
- Rensa i landet
- Och i grusgången
- Läsa böcker
- Se på Pearl Harbor (förutom Dr Quinn och Dawsons creek)
 
Jag har inte en enda ursäkt att ha tråkigt.

nya kläder i en smutsig spegel.

Härmed inser jag att jag måste putsa spegeln. Och städa i sovrummet . . .Hur som helst, i helgen shoppade jag som crazy på Emmaus och Myrorna i Borås och så på kära Hjulet i vårgårda. Jag brukar verkligen inte köpa tre klänningar och massa annat på två dagar, men det känns ju sjukt tillåtet när det är på second hand, där pengarna till och med går till bra saker! Liksom! Så det kändes sjukt bra att shoppa så mycket. Och jag känner mig oemotståndligt vacker i mina nya kläder. 
 
 
 
 Ps. Jag borde kanske lämna in min kamera för det där fula stecket som blir längst ner på bilderna? Men orka.
 
 
 
 
 
 

jag, en hycklare.

Okej, jag har en sambo som ganska så ofta totalt glömmer bort att jag existerar. Sätter mig långt ner på prioriteringslistan. Jag kan iförsig tycka att jag är viktigare än fotboll, men vad vet jag, en osportslig vanlig ung kvinna? (Well, i en Jane Austen-roman skulle jag nog klassas som en, vad-heter-det-nu-då, gammal ogift kvinna vars utsikter och blomstrande ungdom är förbi?). Ja, ni förstår att jag är lite bitter just nu. Men. . . inte så bitter att jag inte kan njuta av att vara ensam en kväll och se på Sagan om Ringen och sen läsa i sängen en halvtimme i fullkomlig tystnad innan jag somnar. Nej, det kan jag inte låta bli att njuta av. Jag är en hycklare!
 
 
 

sällskap på promenad.

 
 
Nuförtiden händer det faktiskt att jag får med mig några systrar ut på promenad. Förritiden tyckte dom mest att promenad var löjligt - och Stina var förstås så liten att hon inte orkade gå så långt! Stört att tänka på. Jag är gammal. Men hur som helst, det är himla trevligt med sällskap! Speciellt när man som jag gärna hamnar sist i ledet och får tillfälle att spana in alla rumpor och gångstilar. Det är skojigt det!
 
Nu när jag har laddat upp med en extra promenad ska jag äta mycket tårta till efterrätt, mamma har bakat min favorit. Hon hade gjort den till tårtbuffén på skolavslutningen i torsdags, men jag hann inte smaka! Det var så sorgligt, men snälla mamma har gjort en ny, alldeles egen till oss. Hurra!
 
 

första dagen

Första dagen på sommarlovet! Fast inte för mig, förstås. Undrar om jag nånsin kommer få uppleva ett riktigt sommarlov igen? Jag tror knappast det och det är ju sorgligt till tusen. Men igår åkte jag hit till Ornunga för att vara med på sista skolavslutningen i Asklanda skola. Stina slutade sexan och det var den artonde avslutningen i den skolan. Mamma var rätt nöjd. Men jag tyckte nog det var lite sorgligt, ingen mer tårtbuffé liksom! 
 
Så alltså, det är Stinas och Kalles första dag på sommarlovet. Det är den jag njuter av. När Kalle kommer hem från avslutningen ska alla syskon (alla!) och mamma åka till Borås och äta lunch på bäst tharestaurangen och dessutom gå i alla roliga second hand-affärer. Tänka sig, jag har inte varit i Borås sen min examen förra året. Vilket kärt återseende!
 
 
 
Ps. Första dagen på sommarlovet börjar såklart med kyliga vindar. 
 

ett år.

Tänka sig att jag igår inte ens firade kom ihåg att det var ett år sen jag tog examen. Det är ju ändå en ganska bra grej att ha överlevt ett helt år som jag inte skulle vilja göra om igen. Alltså, det har ju varit ett asbra år. Men jag hade inte velat vara för ett år sen tillbaka ändå, nu när jag vet saker. För ett år sen började jag gå brevid på jobbet och nu tolv månader senare går en annan sköterska bredvid mig. Det är ju sjukt om något. Jag kommer ihåg hur nervös jag var dagarna mellan examen och jobbet, jag visste inte riktigt om jag ville stanna tiden och snabbspola fram den. Men det löste sig! För det här året har gått galet snabbt. Tack gode gud typ. I vilket fall blir mitt jobb som sjuksköterska roligare för varje dag, men jag blir dessutom argare för varje dag hur illa sjukvården blir behandlad. Pengar som ska sparas och bla bla varje dag. Hej verklighet. 
 
 
 
 
 
 

pannkaksfrukost.

 
 
Ibland behövs pannkakor till frukost. Till exempel en pissmorgon. En pissmorgon blir genast lite bättre med pannkakor. 

förälskelse.

Efter att jag har jobbat kväll-dag så är det väldigt skönt att slappa hemma. Jag älskar ju vardagskvällar. Just nu har jag en crush för att se på Dr Quinn och virka samtidigt. Jag kan inte se på något mer avancerat samtidigt som jag virkar, jag måste kunna se med ett halvt öga. 
 
Vad tråkigt jag hade innan jag lärt mig virka, tänker jag nu i efterhand. Det är sån skön avkoppling, och samtidigt ett beroende. På dagarna på jobbet kan jag gå och längta efter att få komma hem och fortsätta virka. 
 
Det är verkligen en förälskelse!

stora lillebror.

 
 
Idag har min långa lillebror konfirmerats! Första gången med vit skjorta och fluga, det var en stilig bror!
Min långa kusin konfimerades samtidigt, så därför hade vi dubbelkalas förut med såklart massor av mat och tårta. Jag åt tills jag sprack såklart.
 
Efter disk och städ åkte Kalle och jag ner till Ornungasjön. Första doppet för mig! Det var så skönt så. Men jag blir fortfarande förvånad över att lilla Kalle har hår på benen och är längre än mig och har stora fötter, Jag minns hans bebisfötter! Ack, stora lillabrpr, jag känner mig gammal. . . 
 
 
 
 
 
RSS 2.0