ensam mor.

Jag är såå trött och förbi.  M har varit borta i ett par dagar och sovit borta en natt, så jag har tagit hans om vårt barn helt själv i många, många timmar. Hon har vaknat tidigt och sen bara sovit i cirka 30 minuter per tupplur när vagnen rullar. Så tröttsamt, jag vet inte hur mycket tid och motion jag har slösat bort på att få henne att somna om - och misslyckats. Sent i eftermiddag somnade hon såklart gott i vagnen (även när jag stannade) och jag blev tvungen att väcka henne. Jaja, det blev en tidig kväll för henne trots det och snart kommer M hem. Just nu har jag lite kluvna känslor till det, jag är så trött att jag inte orkar prata med typ någon. Och defenitivt inte med någon som kommer att stöka ner. Äsch.
 
Somnat på min mage mitt i bökandet. Här somnar vi inte lugnt och stillsamt.
 
 
Nu ska jag snart äta thainudlar och sen glass och popcorn. Hurra! 

tillbaka till rosa.

Nu är mitt hem rosa och hemtrevligt igen sen alla julsaker är undanstoppad. Det var iförsig hemtrevligt med julpynt också, men mit slutet av januari är det mest dammigt. Och jag trivs ju väldigt bra med rosa! 
 
Nu när jag fått lite nya vårkänslor har jag massor av inspiration till att greja här hemma. Typ städa och sortera och byta plats på grejer. Det ska jag göra nån gång! 
 
 

vederkvickande eftermiddag.

Åh, att man kan bli så vederkvickt och nöjd över en enkel eftermiddag! Vad var det som hände? Jo, Gerda sov i ÖVER TVÅ TIMMAR och det var länge sen! Jag visste ju inte att hon skulle sova så länge (chansade på 30 minuter typ), så jag prioriterade ju såklart att vila genom att dricka kaffe och läsa! Att man kan bli så trött att ta hand om en bebis. När jag hade fikat klart och Gerda fortfarande sov så började jag ordna i skåpen i grovköket. Det hade jag längtat efter! När vi flyttade in blev det mest att stuva in grejer på första bästa lediga hylla, men nu när jag hunnit tänka efter så fick en del saker en ny plats. Bland annat fyllde jag kökssoffan med alla dukar och sånt, så dumt att den stod tom liksom. Nu har jag mycket mer ordning på grejerna (så länge det varar) och det känns så bra! 
 
Knäppt att man kan må så bra av att få dricka kaffe och städa. Jag har inte höga krav på mitt liv precis, bara jag för städa i lugn och ro ibland! 
 
Glad nyvaken bebis!

med händerna.

Nu för tiden tittar jag mest på teve på min "fritid" - alltså när Gerda leker snällt på golvet och jag har städat och tvättat klart. Då blir det att jag gör inget vettigt utan sitter i fåtöljen och slökollar teven samt scrollar mobilen. Inte så kreativt givande, men ungefär det jag orkar med. Just nu är jag inte sugen på att virka och pyssla, men jag är sugen på att bli sugen. Virka kan jag ju göra vid teven, så då skulle jag ju göra något skojigt och kolla på teve! Men jaja, tills desa.  . . 
 
I helgen tog jag iallafall tag i att sätta mig och sy ett nytt överdrag till gravidkudden (numera läskudde samt rulla-inte-ur-sängen-kudde). Det gamla var fint rosa med hjärtan på, men skar sig mot sängkläderna tyvärr. Det nya sydde jag av ett gammalt påslakan och det blev mycket fint tycker jag! Och det kändes så bra att göra något kreativt och inte sitta framför teven på en stund. Dock var det mer att städa efteråt. . . 
 
 

tio kilo gosiga lår.

 
 
 
Alltså mitt barn ser mycket tjockare ut på bild än i verkligheten! Eller? Jaja, hon har gulligaste låren iallafall. I början av månader vägde hon 10 340 gram och var 70 cm, inte konstigt att jag tycker hon är tung att bära!!
 
Jag lyckades ta några bilder igår innan tröttheten tog över och hon blev sur. Annars är hon gladare än förra veckan. Jag trodde jag såg en tand i underkäken, men den verkar ha tillbakabildats eller något. Svårt att se dock. Jag hoppas att det faktiskt är tänder på väg så vi får en förklaring till oförklariga surhets-/gråtattacker. Jobbigt liv tycker Gerda!
 
 

mysigt fredagsmys.

Ikväll har jag haft riktigt mysigt fredagsmys! M är iväg över natten, så jag har haft typ FF. Tyst, lugnt och skönt. Gerda har bara vaknat en gång sen klockan halv åtta, då det har varit riktig semester! Såna här kvällar behöver en mor, ofta.
 
Vi har faktiskt haft en trevlig dag hela dagen. I förmiddags var vi på babycafé på vårt BVC och träffade några andra bebisar och mammor. Det var flera veckor sen sist, så det var riktigt trevligt och välbehövligt. Jag har varit hemma alldeles för mycket, även om det är skönt att slippa kånka in och ur bilen såklart. Efter det var vi och handlade, det var också skojigt!
 
Såg precis att en facebook-vän lagt upp en bild på en snöig gran, och jag tyckte det var konsitgt att det var snö borta hos dom. Men så tittade jag ut genom fönstret och såg att det är snö även på MIN gran! När började det snöa? Det var ju nästan vårkänslor ute i eftermiddags! Jaja, lite snö ska det väl vara på vintern. Men vad mycket man kan missa när man har en myskväll vid teven!

dyr fisk.

Igår köpte jag fin, dyr fisk av fiskbilen. Det är säkert billigare att handla av dom än typ en riktig fiskaffär, men dock dyrare än i frysdisken i affären. . . Jaja, jag har svårt att säga nej och det var bra fisk, så jag köpte ett litet paket med torskfileer. 
 
Så idag läste jag recept noga för att inte förstöra dyrbarheten.  Det blev stekt torsk med äggsås! Det var gott, och tur var väl det! 
 
 

vissa dagar.

 
 
Vissa dagar är det bra att man har en unge som gärna går ut en promenad eller två varje dag! Annars hade det nog varit jobbigt svårt att övertala mig själv att gå ut i snöslasket idag. Jag hade säkert gjort det till slut, men jo, det hade varit en längre övertalningsprocess.  . . Men med Gerda går jag ut i alla väder! Kanske inte åska eller 40 minus, men det har vi inte råkat ut för än. 
 
Annars har vi en lugn, seg dag. Jag har gjort morotsbiffar till Gerda som hon gillade och själv åt jag stekt fläsk - så gott!! Jag har som sagt varit ute på två kortare promenader och Gerda vaknade prick när vi kom hem båda gångerna. Ingen vila för mig än alltså. Får se om hon behöver en tupplur i sängen eller om hon pallar vara vaken till ikväll.  Jag orkar bara sitta iallafall! 

åtta månader.

Ännu en månad har kommit, och ett nytt år till och med! Jag behöver väl inte säga att ett år aldrig gått snabbare, känns som alldeles nyss jag tänkte att "2016, året jag blir mamma!" och nu är det redan ett nytt år, igen. Jaja, det var inte det jag skulle prata om.
 
Jag har inte hummit ta det vanliga månadsbilden pga mörkt väder och ett gnälligt barn efter kl nio på morgonen. Gerda har verkligen blivit 8 månader med besked, eller så har hon bara haft en dålig start. Något är inte som vanligt, jag nästan hoppas att det är tänder som kommer och att den här perioden kommer att gå över snart! Det jobbigaste är att hon den senaste veckan har krånglat med sömnen på dagarna, hon vill helst bara sova när vagnen rullar och brukar vakna precis när vi rullar uppför backen till vårt hus eller några minuter senare. Hon verkar behöva sova minst en timma för att vakna pigg, men jag orkar inte gå hela tiden. Jag har faktiskt lyckats få henne att somna inne två dagar nu, men hon har inte sovit länge då heller. Så just nu är hon en ganska gnällig bebis som är trött mest hela tiden. Men som tur är har hon sovit bra på nätterna iallafall!
 
Hon krånglar även med maten, vill plötsligt inte ha så mycket utan viftar bort skeden med handen. Ibland går det lite bättre om hon får gegga med lite mat samtidigt.
 
Och mer?  Hon sitter inte särskilt still längre på golvet utan försöker komma framåt. Det går sådär, mest hamnar hon på mage och blir lite frustrerad. Hon gillar inte när jag vänder ryggen till eller går iväg, då blir det oftast högludda protester. 
 
Skojigare är ju att hon har lärt sig att dricka själv ur flaskan. Det ser så himla gulligt ut! Och hon verkar gilla vatten, för hon vill dricka ofta. Eller så är hon mest nöjd med sig själv och tycker det är skoj.   
 
 
 
Jag hoppas att just den här perioden går över snart och att hon åtminstone börjar sova bättre på dagarna igen. Då skulle det kännas lite lättare att vara mor!
 

en bra gnällig dag.

 Idag har jag haft en väldigt bra, gnällig dag! Klockan elva hade jag klipptid och Lotta kom in till stan och var barnvakt under tiden. Hon hade det nästan oförskämt lätt som barnvakt, Gerda sov nämligen ungefär hela tiden. Nästan så det känns lite bittert för mig! Men jag hade väldigt trevligt i frisörstolen. Jag har inte klippt mig sen i somras, så det var absolut på tiden. Dessutom är min frisör i samma ålder som mig och har också ett barn, så vi har massor att prata om! Timmen gick alldeles för snabbt med andra ord.
 
När jag var färdig så var barn och barnvakt försvunna en stund, så då passade jag på att kika igenom klädutbudet i stan. Jag köpte inga kläder, men det gör inget. Jag köpte fler örngott och en fin korg istället. När barn och barnvakt kom tillbaka (barnet vaknade så fort jag nuddat vagnen) så åt vi lunch och innan vi åkte hem till mig köpte vi med oss fika! Såklart. Det var väldigt trevligt, och det är så himla smidigt att gå i stan när man har en extra person med sig!
 
Imorgon åker Lotta tillbaka till Uppsala och det sörjer jag djupt. 
 
 
 
Så varför även en gnällig dag? Jo, Gerda är inte på sitt soligaste humör utan har varit lite svårflörtad. Tänkte att det kan ha med någon 8-månadersfas att göra, men ikväll kändes hon även lite varm, så kanske är det någon tand som kommer kika upp. Let's se. Hon fick iallafall en alvedon för att få sova gott, och hon somnade faktiskt på cirka två minuter. Det är ju skönt som omväxling. Fast det är väl för tidigt att säga, hon kanske snart vaknar igen och är sur resten av kvällen, vem vet?
 
Men tills dess slappar jag! 
 

1 januari.

1 januari har aldrig varit en favoritdag hos mig. Som en lång, seg, lite deppig måndag liksom. Inte direkt fredagskvälls-känsla som många andra verkar ha det här datumet. Jag tycker januari är den tråkigaste månaden på hela året och som vanligt ska jag försöka ha kvar decemberkänslan så länge som möjligt!
I år, idag, har jag dock inte hunnit tänka så mycket på att det är 1 januari. Det har varit en ganska vanlig dag i mammabubblan.
 
Men jag hade en trevlig nyårsafton i år faktiskt! Jag varken jobbade eller satt i en soffa och åt godis hela kvällen.  Jag och min lilla familj var hos min vän Lisa (en av alla Lisor på mitt jobb), hon bor ca 7 minuter bort med sin sambo och en snart 2-årig kille. Så det blev en nyår i bästa småbarns-andan! Inga vita dukar och kristallglas precis, men vi åt oxfilé minsann! Så gott! Barnen var snälla, jag var lite tveksam över hur det skulle gå med Gerda, men hon sov i vagnen en stund och med lite fjäsk höll hon ut över tolvslaget! Från Lisas och Tobbe hus hade vi nästan första parkett över fyrverkerierna neråt stan. Så himla trevlig nyår alltså! 
RSS 2.0