somriga saker.

Det är som sommar idag och jag har gjort somriga saker. 
 
 
Jag har klätt mig somrigt och bakat årets första rabarber paj. Alltså lika med
att jag har ätit årets första rabarberpaj också!
 
 
 
 

ups and downs i livet.

Åh vad jag blev glad och förväntansfull när jag såg att månadens Glossybox hade kommit i brevlådan! Jag tog barnsligt lycklig med mig den ut på baksidan för att andaktstfullt öppna asken och få veta vad innehållet var den här gången. 
 
 
Och min förväntan och barnsliga lycka sjönk som en sten ner i magen. För halva asken upptogs av: en ask tandkräm och ett paket tuggummi!! Seriöst, hur taskigt är inte det? Nog för att hela och rena tänder är viktigt för utseendet, men ja. . .  Det är ju tråkigt! Borsta tänderna bör man, annars dör man liksom. Ett hårbalsam eller en ansiktskräm hade varit så mycket roligare. Håhåjaja, dessa ups and downs. Det är väl bara att önska bättre för nästa månads Glossybox.
 
 

jakten på den perfekta.

 Idag är jag ledig! Känns bra efter ha jobbat helgen, idag tänker jag njuta av vädret. Jag börjar min dag med en riktigt god frukost! En alldeles ny frukostvariant som jag har upptäckt i jakten på den perfekta frukosten. Äppleomelett! Jag fräste äpplebitar i smör, kanel och lite socker. Vispade ihop ett ägg med en skvätt mjölk, ett par teskedar mjöl och en nypa salt. Det hällde jag sen över äpplena och när omeletten var klar strödde jag på lite mer kanel och socker. Tusan vad gott det var!
 
 
 
Nu ska jag gå en promenad och sen ta en dusch innan jag beger mig ut i solskenet.
 
 
 
 
 

inte okomplicerat precis.

Igår såg jag på dokumentären De Obekväma och avsnittet handlade om UnderbaraClaras övertygelse om att alla borde jobba mindre. Sex timmars arbetsdag blir lika med fler arbetstillfällen för fler människor, lyckligare människor och mindre konsumtion. Folk får en chans att inte bara vara ekonomiska varelser utan kulturella och andliga också, allting  i livet handlar inte om att tjäna mycket pengar och spendera dom. Typ så var budskapet i programmet och jag köpte väldigt mycket. Det är ungefär mina egna åsikter, åtminstone när det gäller min egna lycka. 
 
Även om jag har ett jobb som jag verkligen trivs med, så är det inte allt jag vill göra i livet. Jag tror inte ens att jag kommer fortsätta tycka jobbet är bara roligt om jag fortsätter att jobba så intensivt som jag gör nu. Jag vill ha tid att göra andra saker också. I framiden vill jag ha ett hem och tid att ägna åt det. Ha en trädgård att greja i, odla grönsaker. Ha mer tid att läsa böcker, virka, träffa vänner och gå promenader. Ganska helt meningsläsa saker för samhället som jag inte tjänar ett öre pengar på. Förutom grönsakerna då kanske. 
 
En del yrken (kontorsarbeten?) kanske funkar att ha sex timmars arbetsdag, men jag vet att det aldrig kommer att fungera i vården. Det fungerar nog aldrig med yrken där man jobbar med andra människor där lönerna är låga och det alltid är brist på personal. Där vi som jobbar heltid får rycka in och jobba övertid titt som tätt och blir bönade om att skjtuta upp en veckas sommarsemester. Men jag skulle aldrig vilja ha ett kontorsjobb, så därför kan jag inte klaga. 
 
När jag har fått bebisar vill jag vara hemma mer. Jag ser fram emot det. Och jag hoppas att M också kommer värdesätta vara hemma mer då och skippa en del av alla fotbollsevangemang. För jag vill heller inte bli kvinnan som går ner i arbetstid och tar hand om både barn och hem medan mannen jobbar hela dagarna, som förr i tiden. Som jag lever nu, fast med katter istället för barn. 
 
Åh, livet är inte okomplicerat precis!

spontant fint. knappast.

På tal om kort förresten. Jag försökte få med  mig och M på ett spontant men tjusigt kort tillsammans. Det finns inte många såna, förutom några mamma har tagit i en anda av får jag ta ett fint kort på er? Men det brukar ju inte bli så spontant tjusigt när man står där uppställd i typ födelsedagskläder. Men det var inte lätt att få till ett spontant tjusigt kort nu heller får jag säga! Verkligen ganska så hopplöst. Det är definitivt inte något jag tänker bjuda på varje dag! 
 
 

alla hemma.

Jag har haft typ världens bästa helg. Solsken och alla syskon hemma. Det är inte ofta nu för tiden! Så fort vi är hemma alla syskon samtidigt ställer sig mamma med kameran i hösta hugg och säger nu måste vi ta ett kort på alla barnen när ni är hemma! Jag förstår inte riktigt varför, korten blir ju aldrig bra. I vilket fall får vi snällt rada upp oss. I år var det strålande solsken som gjorde det svårt att få till ett okej kort. Hur lätt är det att låta bli att blunda/kisa fult liksom? Och om jag lyckas låte bli så är det ju garanterat något annat barn som ser knäppt ut. . .
 
Så ja, vi har ätit massa mat och fikat. Rört på fläsket däremellan. Gått ner på maerna (dialekt, maderna?) och kollat när Kalle flög radiostyrt flygplan. Och lite så. Det är så himla trevligt när alla är hemma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

påsk tvärsöver vägen.

Somliga tycker nog att det vore ganska så besvärande att bo tvärsöver vägen från familj och släktingar. Jag har gjort det i hela mitt liv i Ornunga och nu gör jag det också. Fast jag tycker det är praktiskt! Som igår firade jagbåde  en traditionell påsk med Ms familj och och pysslade hemma för mig själv! Mellan påskfrukost, påskfika, påskmiddag och påskbrasa har jag solat lyriskt, hängt ut tvätt, gått promenad, plockat fästingar från katten, lyssnat på fågelkvitter och massa sånt. Så jag tycker nog det skulle kännas mer besvärande att vara tvungen att åka flera mil till familjen eller släkten och fira högtider så där precis hela dagen utan avbrott. Jobbigt liksom?
 
Så idag åker jag as told till Ornunga för att fira lite mer påsk idag och imorgon. Mat och solsken, can it be bättre?
 
 
 
 
 
 

ny dammsugare.

 
Jag har köpt en ny dammsugare! Det var faktiskt dags. Dammsugaren jag kämpat med dom senaste åren har jag ärvt av mormors gamla släkting. Och hon hade säkert haft den jättelänge. Det är nästan så är den känns retro. Den fungerar fortfarande helt okej, men den suger lite dåligt (myrorna kan nästan spjärna emot) och är allmänt osmidig. Så nu blev det en ny! Och den känns superlyxig, herregud!
 
 
 
Men lite sorgligt är det ändå. . .

lediga kvällar.

Åh, lediga kvällar. Dom är så bra. Och ännu bättre är dom lediga kvällarna när man är ledig dagen efter också. Så man kan sitta uppe lite längre (läs: iallafall gå och lägga sig klockan tio prick) och se fram emot att sova på morgonen. Nästan allt är som bäst när man ser fram emot själva händelsen! Enligt mig. Lediga kvällar känna ännu bättre när man har jobbat hårt och har ont i fötterna. Jag avslutade min dag med att klappa en tant på ryggen medan hon spydde kanske vinterkräksjuka. Åh, då sprang jag glatt hem. Mina händer är alldeles nariga efter alla gånger jag tvättat händerna idag. Jag försöker också att inte känna efter för mycket hur det känns i magen. Mår jag inte lite illa tro? Så nej, jag har faktiskt ingen lust att göra något speciellt på lediga kvällar. Jag är så nöjd med att göra ingenting speciellt och faktiskt så behöver min kropp och hjärna det. Att jobba heltid med att hela tiden göra det bra för och koncentrera mig på andra människor tar energi. När jag kommer hem måste jag liksom vara en människa själv och göra saker för bara mig, så att jag ska må bra. Åh, lite förståelse, jag ber.

och lukta på blommorna.

Ofta känner jag mig som tjuren Ferdinand, det är så trevligt att bara strunta i resten av världen runt omkring och bara gå en promenad och lukta på blommor. Det har väl med vårkänslor att göra, antar jag. Man blir lite knäpp. Just nu känner jag för att flytta ut till ett torp i skogen, ett sånt som mamma och jag gick förbi imorse när vi var ute. Vad härligt det vore att bo i skogen. Men iallafall, idag lekte jag också Tjuren Ferdinand och luktade på blommor. På ett ställe i skogen växer konstiga pinnar med söta rosa blommor som luktar jättegott. Man undrar hur såna fina bara dykt upp, men det mest logiska och oromantiska förklaringen är väl att fåglar bajsat ut frön just där. . . Sen gick jag vidare till blåsipporna och sist till kyrkogården och världens finaste träd. Ett sånt vill jag ha i min framtida trädgård, med precis lika många blommor under. Undrar hur många år det tar för att bli så många? Tio, hundra?

126 senare.

Taada! 126 rutor och jag är klar med min fina pläd! Jag har virkat i en sån rasande fart så att jag har fått valkar på fingrarna nästan. Sista rutan var jag nära att spy på får jag nog säga, men ack så fint det blev tycker jag! Jag är så imponerad av mig själv, för några månader sen hade jag aldrig virkat en maska och trodde att jag var helt asdålig på allt som har med garn att göra. Men skåda! Vad jag kunde!
 
 
 
Jag vet inte precis var jag ska ha min pläd. Jag är förstås rädd om den, för den inrymmer mycket tid, pengar och slit. Kattuschlingarna ska inte få ligga på den inte. Och inte M heller faktiskt. Allra helst skulle jag vilja ha den liggande på en soffa - men soffan vi har nu duger icke till detta. Det behöver vara en speciellt fin soffa. Så i framtiden. Just nu får min virkade pläd bara ligga någon annanstans och vara fin.
RSS 2.0