pink isn't just a color... it's an attitude.

Åh vad skönt det var att hamna i soffan, speciellt i sällskap av en skål popcorn! Och så mordkomissionen på dvd, det är sån sommarkänsla med deckare.
Det märks att augusti närmar sig, så mörkt det har blivit ute! Man märker liksom inte när det händer. Nja, jag gillar nog känslan av att det blir ljusare och ljusare bättre än tvärtom. Men jag blir iallafall sugen på en kvällspromenad. Popcorn så här dags sätter sig ganska bra.

Förresten, måste visa den här underbara skylten! Mamma köpte den åt mig i en affär på Haga i Götebord. Hon sa att hon var tvungen, för den var så mig. Och det är den ju, sammanfattar hela mig! Att det finns saker som kan vara så någon.

morgontankar

Är uppe för tidigt. Borde ha sovit i en timme till iallafall, fem timmar är inte riktigt nog. Men jag ville ju inte ligga kvar i sängen när jag vaknar och solen skiner såhär jättemycket. åh, önskar att jag inte skulle jobba i eftermiddag! Men det är bara fem timmar och dessutom en del pengar...

Var ute på cykelfestivalen igår. Efter en dags jobb var jag ju egentligen inte jättetaggad att gå ut, mer på soffan... Men liksom, cykelfestivalen som är årets stora händelse i vårgårda får man väl inte missa. Och det var ju trevligt. Även om jag tyckte det var bättre och mysigare när allting var på torget i såkallade centrum. Fick ju ingen "cykelfestivalkänsla" på tånga, inne i en idrottshall. Tält känns mer rätt! Haha, men faktiskt. Det fick ju plats mer folk på tånga, och massa folk var det ju. Såg väl typ varenda människa i vårgårda i min egen generation. Det är kul även om man knappt hann se alla och det var svårt att prata pga ljudnivån. Det var sund ibland.

Men jag vet inte, hade inte så kul som jag borde ha haft, eller skulle haft för två tre år sen. Jag vet inte vad det beror på. Åldern, ändrade alkoholvanor, att jag inte är singel eller bara liviets erfarenheter och att jag helt enkelt inte trivs i vårgårda längre. Det är så många spöken överallt. Jag vill ju bara lämna dom där tonårsåren bakom mig.

Nej, sluta grubbla! Nu ska jag äta lite näringsrik frukost, det kanske ger energi. Och sen gå en promenad i solen. och efter det ska jag bara sitta på verandan, kanske slumra lite. Titta på cykeltävlingen som åker förbi här på vägen. Och hoppas att det blir en lugn kväll på jobbet...

fixing och grejing

Har fixat och grejat mycket idag! Jag började med byrån som jag köpte igår på Hjulet, som jag har gjort om till en tevebänk. Det var lätt fixat, tog bara bort den nedersta lådan och fick pappa att såga till en träskiva att lägga in i stället, som dvd:n kan stå på. Så klädde jag skivan och de två översta lådorna med rosa tapet. Tapeten blev kanske inte lika perfekt som jag ville, men nära nog. Blev snyggt! Måste ta en bild och visa hela världen hur bra jag är :)

I eftermiddag gick cyklade jag iväg och plockade blåbär, hade sett några stycken när jag var ute och gick. Tyvärr var det inte så många i år, och det var synd, för det är så mycket mycket tråkigare att plocka när man måste leta massa. Men tre deciliter blev det nog iallafall!




Och något negativt med att bo ensam är att mat ofta blir för gammal. Alltså inte föööör gammal, men ja, passerar bäst före datum. Den här gången var det mjölken, så jag fick snällt baka scones. Man kan ju alltid ha i frysen, blir nästan lika gott som nybakat om man tinar upp i micro, eller i ugnen till och med om man orkar.




Sådär. Jag har haft tre lediga, sköna och pyssliga dagar hemma, och nu blir det tre dagars jobb. Det blir nog också ganska trevligt :) Förresten, fick min första lön idag, flr dagarna jag gick brevid i juni. Det var kul i typ en minut, för dom pengarna försvinner snabbt igen! Täcker precis kurslitteraturen jag måste ha... Så jag fortsätter vara sparsam till augusti.

Målar fint!

Min pigtittare blev faktiskt riktigt fin när jag målat om den från rödbetsat till vit! Extra fin är den om man inte tittar på nära håll och ser alla skavanker i mitt måleri...

smärtsam möbeldröm

Jag vet inte varför jag plågar mig själv genom att vara inne på ikeas hemsida och kika på möbler, fast jag inte har råd! Well, jag har säkert råd med en tavellist eller någon liten hylla. Jag bara fylls av smärtsamt habegär efter vita möbler; sängbord, garderober, byråer, hyllor... Och ett sminkbord, guuud vad jag vill ha det! Toalettbord, Hemnes
Tänk bara att sitta och göra sig fin (iallafall presentabel) vid Hemnes toalettbord! Mycket mer glamouröst och värdigt än att springa omkring med mascaran i högsta hugg. Iallafall, den är står nästan överst på min önskelista. Men det blir nog till att skaffa en budgetvariat... För det är ett väldigt onödigt lyxköp när man verkligen verkligen behöver en ny soffa! Men man kan väl få önska och drömma att man var rik. Åtminstone en tiotusen-lapp rikare!

1.9

Första september ska jag ha lämnat lägenheten. städad, ren och obebodd. Tillbaks med dom gröna gardinerna och fram med dom hemska skruvhålen i väggarna. Allt mig ska bort.
Blev lite gråtfärdig när jag fick beskedet, nästan så jag hoppades att ungdomsledarkandidaten skulle säga nej. Så dumt egentligen, jag visste och vet ju att jag inte kommer bo här i all framtid. För i framtiden, ganska snart till och med, är det meningen att jag ska bli sambo. Eller, vi ska bli sambo och jag ska flytta fyra mil bort. Hemifrån. 
Så jag ska bara vara ledsen en liten stund. Och lite ledsen måste jag vara, för jag har trivts så bra här. Men när jag är ledsen klar så ska jag börja packa och städa och organisera. Det var lite komiskt, jag stod på ICA och frågade mamma var man kan köpa flyttlådor. Precis . efteråt upptäckte vi några bananlådor som stod i ett hörn med en lapp över: Varsågod, gratis bananlådor. Så lägligt att jag nästan blev glad.

Men det får nog dröja ett litet tag till innan jag börjar packa och greja. Först ska jag bara enjoy att bo ensam!

man ska göra det på morgonen

Vaknade halv tio av att dom första kyrkobesökarna kom. Jag har nog inte sovit till halv tio på tusen år! Känns väldigt konstigt till och med, halva dagen har ju nästan gått tycker jag.

Det sämsta med att bo i en kyrka är att nästan alltid när jag får behov, tid och lust att städa så råkar det vara söndag förmiddag, och det är ingen bra tid att städa. Det kanske till och med ingår i mitt kontrakt att inte städa mellan tio och tolv på söndagar, jag vet inte... Så nu får det allt vara dammigt och smuligt någon dag till, för om man ska ska städa, så ska man göra det på morgonen. Min åsikt.

människogråt

Människor. Jag blir så himla förbannad när jag ser på nyheterna, jag fattar ingenting. Undrar hur sånna människor föds, vad som går fel, hur dom är annorlunda. Om alla kan göra något sånt. Om det kan hända här, kanske bara på Hemköp eller något. Hur man vågar gå utanför dörren egentligen. Jag är nog inte den enda som blir arg, förbannad, ledsen och gråtfärdig. Ja, det går inte undvika att det känns mer när det händer i Norge, så nära, nästan hemma, i en miljö man känner igen, av människor man känner igen.

Händelsen påverkade dagen på jobbet på äldreboendet också. En av farbröderna ropade in mig på rummet , han hade radion på. "Hör nu, nu har dom där tyskarna tagit Norge också", sa han upprört, tillbaka i tiden 70 år.
Jag kunde inte förklara att alla nyheterna skapats av en enda människa, inte av några tyskar.

om godispust och bortstädande

Pust. Har satt i mig det som var kvar i godispåsen sen i fredags och en skål popcorn. Var så sugen! Hade tänkt spara det tills lördag, men äsch, är man sugen så är man. Ska ta en lång promenad imorgon tror jag...
Mår bra av en kväll i soffan. Ingenting är lika avslappnande som det efter några busy dagar.

Och i eftermiddag började jag städa ur mitt rum hemma. Det har den senaste tiden varit fullt av mina gamla kvarlämnade saker, en undangömd träningscykel, majas gamsla spegelvägg och tre kattunga roch deras kissdoftande låda. Känns inte alltför jobbigt och sorlgit att börja städa ur... Började med bokhyllan, packade ner böcker och grejer jag ville behålla. Slängde, dammade. Tog grejerna på sminkbordet, slängde lite till. Får fortsätta senare med garderoben och byrån. Vilket jobb och slit, så mycket grejer man har! Vart ska jag göra av dom?


det med choklad innan läggdags...

Äta choklad är kanske inte det bästa att göra innan man ska gå och lägga sig. För gå och lägga mig måste jag göra, klockan fem måste jag gå upp imorgonbitti. Hurra! Nej, det jag inte gillar med vårdyrket är kväll-dag-passen. Är ju bara hem och sova som gäller, nästan ingen tid för nedvarvning. Så tråkigt.
Men annars är mitt sommarjobb helt okej, har gått över förväntat bra dom här första två dagarna. har varit trevlig personal också, det betyder så himla mycket vilka man arbetar med! Mycket mer än själva uppgiften faktiskt.

Imorgon slutar jag iallafall två. Då bär det av till Alingsås. Först körlektion, sen en sväng på stan och till sist födelsedagsmat hos M's syster. Fulltecknad dag. Sånna gillar jag egentligen inte, men jag antar att jag njuter desto mer av min lediga torsdag sen.

Innan jag går och lägger mig vill jag tacka uppfinnarna för nässprayen! Den har förbättrar min livskvalité betydligt de här dagarna.

fast i naturprogrammen

Om det är något som fängslar mig, så är det naturprogram på teve. Det spelar ingen roll om det handlar om monsterlika fiskar i Atlanten eller apor i Afrika eller älgar i Finland, jag är fast med en gång om jag råkar zappa förbi det. Jag tror det beror på den mysiga manliga berättarrösten. Den är så behaglig att jag bara blir lugn med en gång. Riktig terapi! Och att se hur alla dessa olika djur överlever får ens problem att kännas ganska små.

Förresten börjar jag tröttna på att kurera förkyldning! Har fått ryggont av allt liggande, längtar edter att gå en lugn promenad i det här våta vädret!
Börjar lukta gott i  min lägenhet. Bakar pizza, med skinka, banan, jordnötter och curry. Hoppas verkligen jag kan känna smaken!

fast i naturprogrammen

Om det är något som fängslar mig, så är det naturprogram på teve. Det spelar ingen roll om det handlar om monsterlika fiskar i Atlanten eller apor i Afrika eller älgar i Finland, jag är fast med en gång om jag råkar zappa förbi det. Jag tror det beror på den mysiga manliga berättarrösten. Den är så behaglig att jag bara blir lugn med en gång. Riktig terapi! Och att se hur alla dessa olika djur överlever får ens problem att kännas ganska små.

Förresten börjar jag tröttna på att kurera förkyldning! Har fått ryggont av allt liggande, längtar edter att gå en lugn promenad i det här våta vädret!
Börjar lukta gott i  min lägenhet. Bakar pizza, med skinka, banan, jordnötter och curry. Hoppas verkligen jag kan känna smaken!

jag måste kurera mig

Jag ligger i soffan framför teven och nästan njuter av att med gott samvete få ligga här och se på film hela dagen. Jag måste ju, det är min plikt att kurera min förkyldning idag, eftersom jag börjar jobba imorgon. Då är det ganska bra att kunna prata, kommunikaton är viktigt i mitt jobb! Dessutom sa mamma att jag måste ta det lugnt idag, och det regnar, så allting säger att det är helt okej att göra ingenting idag!

Igår va jag på värdshuset med Hannah och Emilia, firade Hannahs 21-årsdag. Det kändes som dom flesta i hela vårgårda var där, så det var trevligt att träffa och prata folk som jag inte sett på jättelänge. Men mina dunkande bihålor, rinnande näsa och att jag nästan tappade rösten drog väl ner mitt partyhumör en del, men jag försökte iallafall dölja det. Alla har väl blandade känslor för stället man vuxit upp och gått i skolan i. Det har jag iallafall. En del är kul att återse, annat vill man bar glömma. Typ.

Men jag orkar inte bry mig om nånting idag. Jag sa bara krypa längre ner under min rosa filt.

sån där tung klump

jag fick en sån tung klump i magen när jag tänkte på att jag snart måste flytta från min lägenhet. jag har ju vetat det hela tiden, att när en ny ungdomsledare kommer måste jag flytta på mig. men det har känts så avlägset och långt borta. åhå, det är ju riktigt sorligt. har haft det så bra här, har trivts så med att bo ensam och det kanske jag aldrig nånsin kommer göra igen. jag får acceptera att jag kommer gråta ganska så mycket.
men också, även om slutet på något är tråkigt, så är det kul att något annat börjar. allting kan väl inte vara detsamma jämt. nu har jag bestämt mig för att deppa lite och gråta en del, men se fram emot alla nya saker. DT SKA JAG !!!!!

njuter, målar

Njuter av dom sista dagarna innan jobbet på äldreboende. Ser inte fram emot dom första dagarna, allt ansvar när man knappt känner en enda männsika. Är så lätt att göra fel.
Blev iallafall ganska lycklig idag när jag kollade höstens schema och insåg att jag har två veckor ledigt innan terminen börjar, och inte bara en som jag trodde! Hurra, lite mindre tentaångest. Men borde faktiskt börja plugga snart, usch.

Idag har jag börjat måla min "pigtittare". Den var röd, men jag vill ha den vit. Hann sandpappra och måla ett lager, blev ju sådär snyggt. Har ju inte fått så mycket övning i målning, hade ju morfar som så snällt gjorde det åt mig. Men nu är det till att måla själv!
Imorgon har jag planerat att hänga på låset till Hjulet. Vill verkligen hitta en soffa! Och den är gången ska ingen få sno den innan mig. Om det finns någon snygg alltså.

hem till mina gardiner

Kom hem igår seneftermiddag efter en både lång och kort vecka i dalarna. är en förkyldning rikare, så blir det när man delar ett litet rum med en snuvig lillebror. ja herregud, jag njöt verkligen av tystanden igårkväll när jag skulle sova. inga snarkningar eller sömnprat eller något. inte för att det hade gjort något, efter den här veckan har jag iallafall lärt mig att sova i vilka ljud som helst tror jag.
har haft en trevlig vecka ändå. har varit på alla vanliga ställen, fikat på det vanliga caféet, hälsat på alla gamla vänner, allting :) var till och med fint väder i flera dagar och kunnat bada i siljan. det är ganska ovanligt.
men nu är det skönt att vara hemma.

idag var jag på Hjulet, letade gardiner och möbler små nog att få med hem. Såna möbler fanns inte, men jag hittade massa fina gardiner och en assnygg kort skinnjacka. blir så glad av sånt :)


RSS 2.0