Tantglädje.

Jag kan tänka mig att mina systrar skulle gråta om de visste vad jag går och glädjer mig åt. Jo, det jag glädjer mig åt är att min lilla rosenbuske, som jag planterade ut från kruka förra året, har massor av knoppar! Ikväll räknade jag dom och hittade 25 knoppar. Tjugofem! På min lilla buske! Det går jag och myser åt riktigt tantigt. Vilken tur att jag inte är pensionär, då hade jag väl parkerat mig där ute. Och varken vatten kokar eller något slår ut om man står och tittar på det.
 
 

Regnig lördag.

Regnig lördag. What to do? Jo, jag bakade bröd! Det är väldigt trevligt faktiskt och förhoppningsvis blir jag en riktig bra brödbakare någon gång i livet. Rågkusar blev det den här regniga lördagen!
 
 

sommarmat.

Det här tycker jag är riktig sommarmat. Rökt lax, färskpotatis, gräddfil och egenodlad sallad. Detta skulle jag kunna äta ungefär varenda dag. 
 
 

tvåsamhetens avigsidor.

M är som sagt borta i en vecka på fotbollsgrejs. Så här på kvällarna är det ganska okej faktiskt. Jag har inget emot att sitta vid teven själv, få bestämma vad jag vill se på och inte känna mig självisk för att jag just ser på något jag vill se. Och så kan jag sitta med datorn hela kvällen samtidigt! För att inte tala om att jag ser får lägga mig i sängen och läsa i mina böcker hur länge jag vill. Utan att teven är på eller att någon vill släcka lampan. Kort sagt, ibland är det skönt att slippa tvåsamhetens avigsidor. Det vill säga att kunna vara självisk. 
 
Och ikväll gosar jag till det med jordgubbar! 
 
 

kärlek till klänningen.

 Har jag berättat att jag älskar klänningar? Det är det bästa klädesplagget som finns. Jeans och th-shirt är ju hur snyggt som helst på andra, men det varken klär mig eller känns bekvämt för min något rultiga kropp. (jag bara äälskar ordet rultig!) Klänningar ger helt klart bättre förutsättningar för att andas behagligt. Eftersom man inte bhöver vara så petnoga att dra in magen. Iallafall, jag vet inte hur många klänningar jag har i garderoben. Men varenda gång jag träffar mormor säger hon typ har du en ny klänning igen? Så jag antar att jag har några att byta med! Jag har inga restrektioner för mig själv när det gäller att köpa klänningar. Om jag hittar en jag känner att jag bara måste ha, så köper jag den med ganska gott samvete. Men det bästa är såklart när jag hittaren fin klänning på second hand (som den på den första bilden), för dom är oftast mer unika! Och så känns ju ett pris på 40 kronor lite skönare än 399 kronor. . .
 
 
Här är några av mina senaste klänningsköp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

make your own damn dinner.

Jag köpte den här kylskåpsmagneten igår. Den passar liksom bra på vårt kylskåp, tycker jag.
 
 

blommar.

Det blommar i mitt land, tänka sig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

själv.

Idag åkte M iväg till Falköping på en vecka. Fotbollgrej. Det känns sådär lite blandat. Antingen gråta eller dansa fågeldansen. För visst är det skönt att vara själv ibland och kunna göra precis vad jag vill. Men på något sätt blir det tråkigare att vara själv när man jobbar om dagarna. Tråkigt att komma hem till ett tomt hus, varken någon att prata med eller klaga på. Ingen att ringa när det regnar och jag inte vill gå från stationen. Nejvars, en aning tråkigt är det, faktiskt!

tröttnar aldrig.

Jag ser på Förnuft och känsla för kanske inte hundrade gången, men närapå. Jag tröttnar aldrig på den historien, som sagt. 
 
 
 

alldeles själv.

Käre värld, imorgon jobbar jag för första gången ensam, på riktigt, som sjuksköterska. Jag har hand om ett antal patienter alldeles själv. Så nu sitter jag och ber för att både patienterna och jag kommer att överleva dagen. Att jag går därifrån imorgoneftermiddag och känner att jag är hyfsat duktig iallafall. 
 
Det är konstigt att tänka att imorgon är första dagen på kanske många, många år. 

midsommarmorgon.

Är det midsommarafton idag? Det kanske det är. Jag kommer mest att njuta av att jag har en ledig dag, och inte så mycket av själva midsommar. Lite tråkigt, men det kommer fler år, förhoppningsvis såna när jag inte behöver tvätta eller städa på midsommar. Men det blir iallafall lite midsommarmat hos Ms föräldrar tvärsöver gräsmättan i eftermiddag. Jag har bakat en cheesecake. 
 
Men min vardagliga midsommar börjar åtminstone med en frukost utomhus med jordgubbar i yoghurten och varma scones. 
 
 
 
 
 
 

Oslagbart härligt.

Jag kom hem alldeles genomvarm och svettig idag. Tidigt imorse när jag gick upp såg det ut att bli en regning dag, så jag klädde på mig efter väder. Men när jag kom utomhus igen efter halv fyra, klädd i tights. . . Det var inte roligt! Dessutom behövde jag handla några grejer och fick alltså släpa på matkassar från stationen och hem. Jag grät nästan, men några tårar hade inte märkts så mycket som jag svettades. 
När jag äntligen kom hem hävde jag bara in maten i kylen, drack några tusen liter vatten och sen drog jag på mig badkläde och gick ner till sjön. Det var oslagbart härligt. 
 
 
 
 

regniga sommarkvällar.

Varma sommarkvällar ja, såna är trevliga, Men jag tycker nog att regniga såna är helt okej också. Åtminstone när man har jobbat och bara känner för att hänga vid teven hela kvällen. Ingen press att vara utomhus. Ikväll njuter jag verkligen av regnet. Men såklart, en blandning av varma och egninga sommarkvällar är väl bäst!

regniga sommarkvällar.

Varma sommarkvällar ja, såna är trevliga, Men jag tycker nog att regniga såna är helt okej också. Åtminstone när man har jobbat och bara känner för att hänga vid teven hela kvällen. Ingen press att vara utomhus. Ikväll njuter jag verkligen av regnet. Men såklart, en blandning av varma och egninga sommarkvällar är väl bäst!

Baby Powder

Den här fina hittade jag på Hjulet i lördags. Himla fin, förstår inte att ingen hade tagit den. Men det är jag glad för förstås, och nu hänger den i vårat badrum!
 
 
 

Livskvalitet.

Åh, en trave med snusande kattungar i knät. Det är typ livskvalitet. 
 
 

i familjens frys.

Här har jag fikamys på altanen. Jag har aldrig glass hemma, men det finns det däremot alltid i familjens frys. Så jag lyxade till det med glass med chokladsås och digestivekex såhär på lördagseftermiddagen. Trevligt med andra ord!
 
 

fåglar sjunga glatt godmorgon

Ingen sovmorgon för mig den här lördagsmorgonen! Nej, upp strax efter halv sex och skjutsade M in till stan där han skulle hoppa på en bil till Skövde. Mer ärligt sagt körde jag bara tillbaka bilen. Ms egen bil fick körförbud häromdagen, så han kunde inte köra själv ända till skövde och vi lånade hans föräldrars bil in till stan. På den vägen är det. Jag kan inte påstå att jag var väldigt förtjust över att vara tvungen att gå upp i ottan efter hela veckan. Jag har accepterat att har råkat vara ihop med en kille som ägnar mycket tid till fotboll, men jag vill helst   själv slippa bli involverad, som i morse. Det kanske låter hårt! Det är jag det, den hårda. Men jaja, jag överlevde ju detta. Och solen skiner, jag är nog det enda som är vaken i hela sverige och det är ganska skönt att ha gott om tid på mig innan jag ska till tåget mot vårgårda. 
 
 
 
Just nu sitter jag och tittar på värdelösa barnprogram. Bara massa sjungande gubbar. Vart är alla bra barnprogram som gick när jag var barn?
 

Väldoftande as.

Varenda gång min någon-typ-av-porslinsblomma (som jag ärvt av Ms farmor) blommar blir jag så glad. Det är en såndär småsak som gör livet bra. Blommorna är så söta så man vill äta upp dom. På dagen luktar dom ingenting, men på natten doftar hela huset. Så då är det nästan bara trevligt när man måste upp om nätterna. 
En sak tycker jag är väldigt knäpp. Jag har hört folk säga att dom tycker den är blomman luktar så äckligt, att den luktar som ett as för att locka till sig flugor som ska polinera dom. Men det fattar inte jag. Inte för att jag vet hur ett ruttnande as luktar, men jag kan inte föreställa mig att det är så här. För den luktar ju som sagt gott!
 
 
 
 
 
 

Lisa - Sjuksköterska!

Idag delade jag ut läkemedel till patienter HELT SJÄLV, signerade och allt! Det kändes sjukt! Himla konstigt och nästan kriminellt. Att jag får göra det. Och att presentera mig som sjuksköterska för patienterna låter också helt knäppt i mina öron. Nästan så jag skrattar varje gång. Så himla coolt måste jag faktiskt säga. 
 
Nu är första veckan slut, och det ska inte bli alls fel att ha en skön helg. M åker till Skövde över helgen, så då far jag till ornunga. Himla himla skönt ska det bli. 

Vart jag än går.

Solen skiner på mig vart jag än går ikväll!
Det går inte säga hur skönt det var att komma ut i solen efter en lång
dag inomhus med massor av nya intryck, information och en mosad hjärna
i största allmämhet. 
 
 
 
 

Pyntade köksskåp.

Och så fick jag en pysselidé sådär helt plötsligt. Tio minuter innan Barnmorskan i East End började. Så jag fick pyssla med snabba ryck! Men nu är mina köksskåp pyntade iallafall och jag kommer öppna skåpen med mycket mer glädje. Jag har sagt det förut, jag äälskar Washi-tejp!
 
 

Vemodig.

Jag blev lite vemodig. Det är dumt det. Jag kan äntligen kalla mig sjuksköterska och på måndag ska jag börja mitt första riktiga jobb. Ännu ett nytt vägskäl liksom, och det kommer antagligen bli asbra och roligt. Men just nu känns det mest läskigt att lämna allt välkänt och tryggt och börja om. Plugga är otryggt. Börja arbeta som sjuksköterska är läskigt. 
 
Dessutom kan jag inte låta bli att vara lite barnsligt vemodig också. Som när jag läste ett inlägg på bloggen för två år sen, när jag skrev om hur skönt det var att äntligen ha sommarlov! Sommarlov. Jag kommer aldrig ha sommarlov igen och ha den känslan som man hade när hela sommaren ligger orörd framför en. Och ärligt talat, efter den här vårterminen hade det aldrig känts bättre med just sommarlov. Istället blir det 10 veckors heltid. Och jag vet tusen gånger om att det inte är något att gnälla över! Men jag kan inte låta bli att känna mig bara lite vemodig. Tills på måndag eftermiddag, när jag haft min första dag och jag inser vilken rolig, men annorlunda sommar jag kommer ha.
(hoppas jag, hoppas jag.)

Examenspresenter.

Det visade sig att man får presenter när man tar examen!
 
Rosa fjällräven. 
 
Blommor.
 
Stödstrumpor, sjuksköterskeklocka, namnskylt.

Låter sommar.

Idag badade jag i Ornungasjön! Jag är glad, för nu vet jag att jag åtminstona kommer ha badat där en gång i sommar! Så att det är sommar på riktigt. För det är inte riktigt lika somrigt att bara någon annanstans än i Ornungasjön. Det är perfekt. Vattnet luktar sommar och alla ljud låter sommar. 
 
 

Examensmat.

Min examensdag började med Brunch-buffé på Scandic Hotell i Borås. . . 
 
 
 
. . . Och avslutades med tårtbuffé i trädgården på Kyrkebol hemma i Ornunga!

Sista skoldagen.

Idag har jag varit på högskolan för sista gången! För den här gången iallafall. Det känns så konstigt. Tre år har verkligen bara flugit iväg. Men det vet man ju inte förrän efteråt. Tänk hur många år sen det var jag började tänka på att bli sjuksköterska. Och nu är jag det! Till 99 procent iallafall, så fort uppsatsen kommer in som godkänd. 
 
Imorgon har vi examen. Så det blir fin ny klänning såklart. Vi ska äta brunch tillsammans hela klassen och sen har vi en avslutningsceremoni. När vi är klara vid tre kommer M och hämtar upp mig, så åker vi till Ornunga. Jag råkar ta examen samma dag som syster Lotta och min kusin tar studenten. Det är lite tråkigt att missa det, men å andra sidan så kommer jag dela kalas med Lotta och kusinen. Det är inte helt fel att bara glida in på ett firande sådär! 
 
Så det blir nog en trevlig morgondag! Fin, ny klänning och massa tårta, that makes a day. 

Lillasyster går på bal.

Igår var jag hemma i Ornunga en sväng. Lillasyster Lotta skulle gå på studentbal och lillasyster Maja hade kommit hem från Halmstad för att hjälpa henne med håret. Så det blev typ värsta systerhänget medan Lotta gjorde sig iordning. Knäppt att se henne klädd i balklänning. Storasyster som jag är tänker jag mig henne fortfarande som en liten unge som alltid kröp på alla fyra och lekte hund dagarna i ända. Och därför alltid hade trasiga byxknän. 
 
 
 
 
(Är inte detta den fulländade bilden?)

Lycklig människa.

Jag är ganska lättroad. Om jag får sitta nästan en hel dag får sitta och läsa ute i solen eller skuggan, så är jag en lycklig människa.
 

Upp på hästen igen!

Alltså känslan när man råkar bränna bakverk i ugnen. Det känns minst sagt sorgligt! Och dessutom blir jag så förbannad på mig själv. Här tänkte jag bara vrida upp värmen en liiten stund så att skorporna skulle bli lite mer vackert gyllenbruna. Och ja, så här blev det. . . 
 
 
 
Men såklart gav jag bara inte upp och struntade i att baka skorpor. Det är inte jag. Jag började baka nya skorpor nästan det första jag gjorde imorsen. Och jag brände dom inte, hurra! Upp på hästen igen, det ska vara min melodi!
 
RSS 2.0