hurra, godis och popcorn!

Gud vad jag ser fram emot imorgon, att sova tills jag vaknar av mig själv. Jag har varit så dödligt trött idag och att på det sitta på en nästan fyra timmar lång föreläsning är not funny. Konstigt att man kan bli så trött av att bara sitta.Så sen på bussen på väg hem somnade jag till och vaknade med ett ryck och trodde att jag hade missat att gå av. Panik! Tog ett tag att lugna ner mig. Sen upptäckte jag att jag hade dreglat. Charmigt.

Efter middag och min obigatoriska promenad föll jag ihop i soffan och sitter fortfarande kvar. Ser på Persuasion igen och njuter av hur mycket bättre den nya versionen är än den gamla. Jag har ätit popcorn och godis tills kvällsmat, det var great :) Så får man göra ibland.

Usch, känns som jag har en förkylning nånstans i min kropp. Tänker på alla makrofager och neutrofila granulocyter och vad det nu var som bekämpar virusana just nu. Jag är skadad.

Och idag har jag pratat med Malin i telefon! :):):) Det var askul, men pinsamt hur dålig man är på keep in touch. Fast jag saknar Malin och Zara så it hurts ibland typ. Det var nog lättare förr i tiden när det bara fanns ost och det var den största glädjen att få. Öhm ja.

Nej. Snart sova.

hurra, popcorn och godis!

Är det fredag? JAAAAAAAAAAAAAAA!
Och därför är det tillåtet att äta popcorn och godis till kvällsmat. Helt okej.
Men först måste jag hitta en film att se på, och det är not easy när
jag har sett tyå varenda film och serie jag har här uppe. Önskar jag hade
fått andra säsongen av Medium som jag har beställt, då hade alltign varit perfekt.

Jag är så sjukt trött, så det kommer bli en tidig kväll. Somnade på bussen idag, vaknade med ett ryck och trodde jag hade missat att gå av. Sen upptäckte jag att jag hade dreglat. Charmigt.

kom med sina skruvmejslar

jag vet inte. jag vet inte om det känns bäst att inte tänka på det, glömma bort det.
eller tänka på det så mycket att tankarna tar slut och det inte finns något att glömma.

jag vill bara kunna ringa morfar och fråga om han vill komma hit och hjälpa mig
med att få fast min anslagstavla och fixa min lampa som hänger snett.
inte för att jag inte skulle kunna det själv eller inte vill. jag vill bara att
morfar ska finnas kvar och komma med sina skruvmejslar och fixa.

jag tror fortfarande inte på det. nej jag vill glömma.


fast nej tusan, nu ska jag cheera up mig,
mysa ner mig i sängen och läsa twilight! :)

tur att jag hade min matkasse

Idag för att komma hem ifrån Borås fick jag åka över Vårgårda och vänta på bussen som går hem till mig på landet. Det var lite segt, för mamma skulle egentligen hämtat mig vid korsningen vid ett, men fick inte upp bilen för våran halkiga backe så därför fick jag åka vidare till vga. Så jag hade alltså inte planerat det genom att ta med mig ngt extra att äta, och jag var superhungrig och dessutom typ uttorkad eftersom jag glömt min vattenflaska hemma på diskbänken. Och jag blir sån när jag är överhungrig, jag köper inte ngt, utan väntar tills jag kommer hem och får riktig mat. Det känns mer heroiskt. Men iallafall, när jag gått av bussen och blivit av med åksjukan så var det ganska trevligt att vara i Vårgårda. Är inte där ofta nuförtiden. Jag passade på att fylla på mitt busskort på pressbyrån (som iförsig inte heter pressbyrån längre) och sen stod valet mellan Biblioteket eller Hemköp. Som tur var slapp jag välja, för jag kom på att lånekortet låg hemma. Så jag gick till Hemköpt och handlade lyxmat - frukt, frysta hallon, avokado, keso, solrosfrön... Det är lyxmat nuförtiden ja. Och vid frukten hade dom till och med smakprov på apelsin! hallelujah, jag tog flera bitar och mitt blodsocker steg väl lite grann iallafall.
Sen gick jag tillbaka till stationen och satte mig och väntade på bussen och kände mig nostalgisk. En stund innan två började folk komma. Tiden kunde ha vridits tillbaka tre år - om jag inte hade haft en egen matkasse med mig ofc. Smutsig snö, småkillar i fristadjackor och alldels för mkt häng, en kurrande mage... Och shit vad jag började skratta när jag tittade upp och såg att mittemot min busskur stod samma tjej som brukade stå där för två år sen och se sur ut. Hon såg sur ut nu också. Jag undrar hur många år den människan har fått gå om! Haha, de var kul iallafall.
Sen kom bussen, sist såklart, och jag njöt nästan av resan hem på alldeles för små grusvägar för bussar. Det var tur att jag hade min matkasse, annars hade det känts för sorgligt oförändrat.

Det var min eftermiddag. När jag kom hem åt jag alldeles för snabbt och för mycket kyckling och pommes frites med ketchup. Så gott! Sen kom Magnus och vi såg på Tuppen, så himla rolig film. Och imorgon är jag ledig :):)


Och idag har det gått en månad. Eller ett år, en minut. Ibland tror jag fortfarande att det är ett skämt.

lever genom andra

Jag blir alltid så sur när jag inser att jag har slösat bort en kväll på en tråkig film. Och jag är inte sån som kan stänga av en film mitt i, jag måste se hur den slutar. Det är ju för det mesta slutet som avgör om det är en bra film eller inte, tycker jag iallafall. Så jag kanske borde hålla ig till filmer jag redan sett, dvdboxar och alla Jane Austen-filmerna. Åhhh, när mamma var på "Hjulet" i lördags köpte hon en vhs-samlinmed alla Jane austen-filmerna plus Jane Eyre och en till. Så jag vet ju vad jag ska se på i någon månad framöver :):) just nu ser jag på "Persuasion". Jag måste säga att filmkonsten har förbättras sen 60-talet, den nya versionen med en blond mr Wentworth är bättre.

Idag tog jag tag i saken och städade undan julgranen. Det var till och med ännu tråkigare än att klä den. Och nu känns det väldigt tomt utan den, har ju haft framme den nästan en månad!
Jag tvättade faktiskt golven idag med! Det är bra med att bo ensam, ingen vet hur lån tid det går mellan jag städar, haha.

Och nu ska jag krypa ner i sängen och läsa twilight. Jag blir så ledsen varje gång Bella inte väljer Jacob. Det är tur att det finns böcker och filmer. Mitt eget liv är väldigt tråkigt dessa tider. Så jag lever genom andra, påhittade människor. Det är great.

för att jag inte gillar dieter

Jag tycker verkligen det är så ledsamt med dieter och lyssna på människor som håller på med det. Det är inte bara väldigt tråkigt, jag känner mig också så ohälsosam och fet när jag hör/läser om det. Jag kommer ihåg när jag hade praktik på ett äldreboende och på varenda rast var det bara massa tjat om damernas pulver och soppor, och när jag hade med mig kakor på min sista dag där var det nästan ingen som tog, för det var ju typ 11 points! Och nu min syster som har börjat med LCHF, det är verkligen deprimerande att höra på vad allting innehåller och att det och det är så och så onyttigt.
Jag försöker äta ganska bra. Jag vill inte ha "skräpmat" och helst inte vitt bröd och pasta, jag dricker inte cocacola, försöker att inte småäta och drar ner på kolhydraterna. Men jag skulle verkligen inte orka att hålla en diet, att ha förbjudna saker att äta. Jag vill ha en kaka ibland (ganska ofta) och göra popcorn med smör på helgerna, äta mormors potatismos och pålägg MED BRÖD under. Kan man lieksom inte bara försöka äta okej eller bra utan att säga FÖRBJUDET?
Nej, roligare kan man ju ha i livet. Så yes way, ikväll ska jag göra popcorn :)

för att slippa plugga

okej, för att slippa plugga gör jag ett sånt här nyårsgrejs. en vecka för sent, men whattafuck.

2010
gjorde du något som du aldrig gjort förut?
höm, något måste jag väl gjort. jag fyllde 20, flyttade tvärsöver vägen till en egen lägenhet, började på högskola, förlorade min morfar. Och just det! jag flög flygplan och åkte utomlands för the first time :) Och vill aldrig göra om det.
vilka länder besökte du? spanien!
är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011? well, den sista halvan har jag sakat malin och zara!! men jag vet inte om jag saknar ngt jag kan få i år.
har du kysst någon du inte skulle vilja träffa igen? haha, ja massa gånger! minst en gång i veckan skriker jag till pojkvän magnus att jag aldrig vill se röken av honom igen. typ.
vem har fått lyssna på dina bekymmer? hmm, förutom väggarna i min lägenhet? jesusbarnet kanske.
vem har sett dig gråta? haha. magnus, hela min familj, ulrika i min klass mitt på kungsgatan i Borås. plus typ 70 personer i en kyrka.
har någon saknat dig? det tror jag absolut, minst hela sörängen! :P
vad har varit roligast? nästan hela första halvåret på sörängen var roligt, nu när jag tänker tillbaka.
bästa känslan? godkänt på tentan i vårdvetenskap?
sämsta känslan? ont i hjärtat
vem har skickat finast sms? magnus säkert
vem har sagt finast saker? säkert magnus
vilken känd person kommer du förknippa året med? öhh... kanske daniel. alltså victoria b:s nya man. och det är bara för att han har varit på bild hela tiden.
årets förebilder? snälla människor. typ mormor, jesus, mostern i David Copperfield.
blev du kär i år? haha.
hur många förhållanden? ett. In real life, alltså.
bästa boken du läste i år? jag läser typ 52 böcker per år, så jag vet ej. men antagligen twilight-serien :)
vem saknade du? malin och zara. morfar
vad var din största framgång 2010? jag har ju börjat läsa till sjuksköterska. det är bra.
bästa köpet? min fina retro-radio!
vad spenderade du mest pengar på? mat, kurslitteratur
vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? o holy night, love until you bleed
var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? nej
favoritprogram på tv? true blood, desperate housewifes
vad gjorde du på din födelsedag 2010? jag var i nässjö och vaknade av väckarklockan och inte av familjen som som och sjöng. Lite sorgligt. Sen stod jag i bara trosor och gjorde mig iordning när det knackar på min dörr. "Vänta, una minuta!" skriker jag och drar på mig det som ligger närmast - min urtvättade gamla snobbenpyjamas. Och utanför i korridoren står Malin och Tomas och börjar sjunga för mig! Det var verkligen inte vackert precis, men Oooo så glad jag blev! Och presenter fick jag! :):) Så dagen blev genast mindre sorgligt. Sen fyllda Karin i klassen 35 år samma dag som jag fyllde 20, så på tiorasten satt vi med klassen och fikade, lärar-maria hade bakat chokladmuffins för den stora dagens skull! Och senare på dagen fick jag veta att mamma hade fixat så att jag skulle få bo i min lägenhet när jag kom hem till sommaren. Det var en bra dag, nästan böästa födelsedagen ever :):)
hur skulle du beskriva din stil år 2010? klädstil? tights. Livsstil? Exil.
den bästa nya personen du träffade? det är alla folk (som jag pratat med) i SSK07! :)

blä

jag vill bli pensionär nu. jag vill vara 65, ha glasögon och bo i ett litet hus tillsammans med en katt. ta hand om gosiga barnbarn. det är 45 år tills jag blir pensionär.

jag vill iallafall inte till skolan imorgon, eller någon annan dag. jag vill bara ligga kvar i sängen tills jag inte vill längre. usch, jag har blivit knäpp. det är ju inte meningen att det ska vara så här jobbigt att bara åka till borås.
blä.

första januari

januari.
januari har aldrig varit min favoritmånad. den känns som måndag, en enda 31 dagar lång måndag. allt blir dammigt, julgranen, julgodiset, julklapparna, jullovet, luften, allting. januari 2011 började med plusgrader och slask som tog bort hela den fina vintern. nej, jag gillar inte januari.

Jag tillbringade nyårsafton hemma med familjen och Magnus och hade en väldigt trevlig kväll :) Åt massa mat - tacopaj, marängsviss, godis, chips - och spelade "Rita&gissa" i flera timmar och såg på Stig-Helmer på skidsemester. Raketer uppe vid Ornunga kyrka vid tolv. Så det var bra allting :)

Det finns inte så mycket att säga om begravningen i torsdags. Det var det sorgligaste och jobbigaste jag varit med om. Och ändå var det så fint. Det hade varit fint om det inte var min morfar. Jag önskar hjärnan kunde ha lättare för att fatta. För varje morgon har jag glömt bort det, och kommer ihåg det. Så jag hatar att vakna.

Ja, jag måste bara få ur mig allt det deppiga :)
RSS 2.0