hej dig vill jag kyssa.

 
 
 
 
 
 
 

vad jag har som börjar på S

Semester! I tio dagar! Hurra! 
 
Jag firar första morgonen med att se på Timon och Pumba medan det regnar ute. Skojigt. Men snart ska jag iväg en sväng till stan och träffa Hannah. Och senare idag ska jag äta kräftor! Så det kan regna på min första semesterdag, jag tänker ändå ha trevligt. 

morgon i stugan.

Jag har sovit som en törnrosa till klockan åtta. Jag är ledig idag och det är dimma ute, så jag vet inte vad det blir för väder. Jag skulle chansa på regn, men jag önskar sol såklart! Tur att jag inte vet vad dagen bär med sig i sitt sköte. Det enda jag vet är att jag ska äta stekt fläsk med löksås till middag.
 
 
 

den rutiga.

 
 
 
Tada! Detta är vad alla rutorna blev. En rutig pläd! Klart den blir rutig när man gör rutor. Jag tycker faktiskt den blev sjukt fin! Nu såhär när den är klar (ska bara fästa alla trådar. . . ), så är jag väldigt glad att jag orkade göra volangen runt. Jag kände lite för att sucka medan jag höll på, det var lite träligt. Och drygt också. Men fint blev det! Jag antar att jag kommer lägga in även denna i garderoben, i skydd mot katterna och cocacola-skvättande pojkvänner. Och ta fram den igen någon gång när det finns en bra anledning. Ack, den som väntar.
 
 
 
 
 
 

en trevlig fika.

Idag på min lediga dag bjöd jag syster Lotta och hennes manlige vän Adrian på fika! Regnet har öst ner hela dagen så det är en perfekt fika-dag. Jag bakade chokladkolakakor, äpplepaj och gjorde hemmagjord vaniljsås. Äter-så-man-spyr-varning! Det var himla trevligt att dom kom. På lördag flyttar dom till Uppsala på 5-6 år, det är så sorgligt att det gör ont i magen och hjärtat lite. Så det förtränger jag! Vi fikade förstås, pratade om drömlägenheter och drömhus. När vi gick vi ut för att gosa med kattungarna i lagårn, råkade vi komma på två rådjur som gjorde barn på åkern. I regnet. Vi stod och kollade på en stund, rådjur in action har man ju bara sett på teve! Det kändes lite hoppfullt en höstig dag som denna, idag såddes kanske första fröet till en rådjursbebis som kommer födas till våren. Ack, poetiskt! Det var en trevlig eftermiddag.
 
 
 
 
 

jag firar!

Nu har jag jobbat sista helgen och sista dagen på semesterperioderna. Tack! Imorgon fungerar avdelningen som vanligt igen med 23 patienter, och vi går från sju personal på dagen till tolv stycken! Man kommer få en chock av alla människor. Skönt tycker jag, att allt blir som vanligt. Sommaren har väl varit ganska okej om man liksom sammanfattar den (absolut bättre än förra, och då var jag dessutom helt nyfärdig!), men jag känner i själen och höger axel att man har fått slita en hel del. Det bästa är att jag jobbar i två veckor till, sen har jag tio dagars semester! Jovars, jag längtar. 
 
 

växande.

Skåda! Högen med färdiga rutor till min filt växer! Nu ska jag bara virka 13 vita rutor till . . . Min kväll är räddad! Det får gärna regna ute lite till. Just nu är det lite för soligt ute för min virk-smak. 
 
 
 

början.

Här är början till min nya filt. Den ska vara i farmorsrutor och det kommer gå åt 48 rutor. Idag har jag redan virkat fyra stycken, så hur många dagar kommer det ta att bli färdig tro . . .? Fast jag är iförsig inte ledig alla dagar! Det är lite tråkigt att det inte går att virka ihop rutorna allt eftersom med det här mönstret, jag tänker på hur mycket det blir att virka ihop sen. Fast roligt såklart! Roligare kan jag inte ha det!
 
 

så talar en klok gumma.

Åh vad härligt det var att vakna tidigt imorse av att det regnade! Ösregnade! Jag blev inte alls ledsen utan låg kvar i sängen ända till efter halvåtta och det var väldigt skönt. Ingen stress att skynda sig upp till vacker väder och svala morgontimmar.
 
Nu när har jag sett ett avsnitt av Dr Quinn, virkat två farmorsrutor och ätit pannkakor till frukost så har det slutat regna. Det är vackert väder igen och det är ju också bra. Jag ska tvätta sängkläderna och gå en promenad. Det är bra med olika slags väder! Så talar en klok gumma.

vad jag gör.

Vad gör jag? Jag sitter inte ensam i soffan hemma i vb. Jag sitter ensam i soffan hemma i Ornunga! Fem minuter kvar, jag räknar ner tills American Funniest Homevideos ska börja. Jag har popcorn och min tygpåse med garn inom räckhåll. Lyx!
 
Resten av familjen är fortfarande i Dalarna, dom kommer hem imorgon. Och jag tänkte att jag kan ju lika gärna sitta här själv som hemma i vb. Här kan jag ju se på AFV och det behövs inte städas så värst mycket, som det gör hos mig. Så jag har det trevligt på alla sätt tycker jag!

såna man ställer grytor på.

Fina grytunderlägg finns knappt att köpa! Alltså inte såna som jag tycker är fina. Och om nu grytunderlägg måste vara fina. Det finns säkert folk som inte ens vet vad grytunderlägg är. . . Men jag tycker det är trevligt när saker är fina! Så det kan grytunderlägg också få vara. Så därför virkar jag dom fina. Eftersom, det inte finns några att köpa alltså. 
 
 
 

morgon!

Vilken underbar morgon! En riktig snövit/askunge-morgon. Fast det är mest katter som springer omkring mig, men dom jamer snällt godmorgon och vill ha mat. Jag har sovit i mitt gamla hem i Ornunga, det har jag inte gjort på länge. Stina och hennes kompis har åkt iväg med tåget till Dalarna där mamma, pappa och lillebror är. Så nu är jag helt ensam här hemma. Förutom alla katterna. Skönt!
 
 
 
 

en ofarlig kvällsmåltid.

Här ser vi en ganska ofarlig kvällsmåltid. Stekt korv med bröd, en majskolv och några salladsblad. Gott var det, och jag kände mig helt lugn medan jag åt.
 
 
 
 
 
 
Här ser vi en farlig kvällsmåltid! Lottas svampsmörgås! I själva verket var den också ganska så ofarlig till sist, men den hade kunnat bli Lottas sista måltid. Typ, giftsvampar har väl inte alltid så snabbt förlopp. . . Iallafall, jag och Lotta gick en promenad i skogen och jag med min falkblick hittade massor av kantarellfärgade svampar. Jag säger kantarellfärgade, för jag kan typ nada om svampar och törs inte plocka utan pappa. Men Lotta såg att det var kantareller och plockade glatt, djupt imponerad av hur bra min syn är. Sen hittade hon en annan svamp, men det här måååste ju vara en carl-johan. Jag är helt säker! Men Lotta lovade ändå är ringa till pappa när vi kom hem för säkerhets skull. Fast det glömde hon, och hon skulle precis börja choppa svampen i småbitar på skärbräden när jag frågade om hon inte skulle ringa och fråga pappa om svampen. Och trots att Lotta var heelt säker på att det var en carl-johan, så ringde hon ändå. Det lät typ såhär: Jaha. . .Men runda stavar på undersidan säger du? Inte skivor alltså? Jaha. . .Ojdå, då kanske jag inte ska äta den här svampen då. Yes way, Lotta var på väg att stke en giftsvamp!! Herregud, att jag inte blev gråhårig och bröt ihop. Därför plockar jag inte ens kantarellfärgade svampar.
 
 

väldigt färgglad minipläd.

Min plädsamling växer! Och jag har ungefär 100 idéer till på hur en pläd kan se ut. Jag behöver mer garn!
 
 
 

helgen tog slut.

Jag trodde aldrig den här helgen skulle ta slut. Jag vill aldrig jobba dubbelpass en svettig augustidag igen, jag och alla andra höll på att dö av värmeslag ungefär. 
 
Men nu är jag hemma! Jag har duschat av mig helgen och nu ska jag göra precis ingenting. Jag är ledig i två dagar och ack vad det är skönt!
RSS 2.0