kvällen.

 
 
Nu för tiden är kvällen min favorittid på dygnet. Speciellt en höstkväll när det regnar. Kvällarna är dock väldigt lika varandra. Teven är på, virkningen ligger väntandes, kanske bortglömd, på soffans armstöd. Jag dricker te, mest ljummet, och äter alldeles säkert för många chokladbitar. Vem bryr sig. I soffan ligger Gerda och sover. Då och då börjar hon fäkta och gnugga sig i ögonen, det betyder att hon vill bli tröstad med mat. Så då får jag hoppa över till soffan en stund. Det är då jag dricker ljummet te och det händer att Gerda dessutom för äpplekärnor och popcornsmulor i öronen. . . 
 
På dagarna har jag inte precis ro att ta det lugnt. Det är så mycket jag borde och vill göra när Gerda sover en stund. Idag målade jag på förmiddagen eftersom snickarna inte var där, men jag kompenserade faktiskt med att dricka kaffe och läsa mama när Gerda sov igen på eftermiddagen. Sen borde jag tvätta, städa och göra mammamage-träning. Så fort jag är inomhus tänker jag på allt som snart ska packas och sen packas upp igen. . . Usch! 
 
När det blir kväll och mörkt orkar jag inte tänka på allt jag borde och vill. Så det gör jag inte, så skönt. Jag äter lite mer choklad!
 
 
 

var solen går upp.

 
 
 
Nu är det bara 3-4 veckor kvar tills vi flyttar. Det är helt knäppt. Jag har nog tänkt på att vi ska flytta till det nya huset, men inte att vi ska flytta från detta. Att vi ska packa ihop och att våra saker ska stå någon annanstans. Att jag ska laga mat i ett nytt kök och äta vid ett nytt bord och duscha i en ny dusch! Och att Gerda och jag ska tillbringa dagarna på ett annat ställe (några 100 meter bort. . . ) och leva ett liv där. 
 
Som jag har längtat efter att få bo i ett alldeles eget hem (det är snart tre år sen vi började planera) och börja livet liksom på riktigt. Jag har såklart trivts väldigt bra i våran hushalva här, men det har känts lite som att låna någon annans hem. Eller som att bo fem år i stugan i Dalarna, tillfälligt och lite provosoriskt ungefär. Men jo, nu när vi snart flyttar känns det såklart lite sorgligt ändå. Såklart!
 
Jag kommer bland annat sakna utsikten från sovrumsfönstret som ligger mot morgon-sidan. På sommaren går solen upp rakt i mina ögon. Om tre-fyra veckor får vi se var solen går upp!

hejdå bebisen, typ.

Igår bytte vi från spädbanrsinsatsten på tripp-trappen till sittdelen. Det var med blandade känslor! Liksom farväl till spädbarnet Gerda. Fast det är iförsig ganska skönt och hon tycker det är så skojigt att sitta riktigt upp i stolen! Iallafall en liten stund. Än så länge vet jag inte om sittandet kommer ge mig mer matro, jag vet inte hur många gånger jag fick plocka upp alla leksaker från golvet medan jag åt frukost imorse. . .
 
 Tänk, första gången Gerda satt i spädbarnsinsatsen nådde fötterna knappt över kanten! Knäppt.
 
 
I måndags var vi i Ornunga och där hade Gerdas mormor också plockat fram barnstolen. Inte lika ny som den här hemma, men så fin! 
 
 

höstpepp.

Även om jag älskar hösten, så kändes det lite trist att sommaren är slut nu i veckan. Då var det sommarvärme och jag badade i både Ornungasjön och här i Mjörn - och det var skönt! Då var det lätt att glömma att det är september och att badsäsongen egentligen är över. Och jag har ju inte alls badat tillräckligt! Jag hade gärna haft en till sommarvärmevecka - gärna då Gerda sover cirka hela dagen. . . 
 
Så nu har jag lite höstpepp för mig själv. Och det är inte så svårt när hösten är så himla fin, till och med november ibland. Och det bästa med hösten är kanske alla mörka kvällar när man kan virka! Om Gerda sover eller leker själv förstås. . . 
 
Iallafall, här kommer höstpeppen:
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sitta upp.

Gerda är väldigt förtjust i att sitta upp knät, det har hon varit sen typ alltid. Ligga rart och spädbanrsaktigt i famnen? Nej tack, tycker Gerda, hon vill absolut sitta upp och se sig omkring. 
Häromdagen när hon blev missnöjd under barnvagnspromenaden provade jag att sätta henne upp (hon är för tung att bära, stora barn) och så glad hon blev! Så det fortsätter vi med! Ikväll fick jag äta kvällsmat utan att ha henne i knät eller göra skojiga grimaser och sjunga bäbä vita lamm, det var skönt! 
Jag tror hon kommer bli ännu lyckligare när hon lär sig sitta själv, men detta duger så länge!
 

 
 
 
 
Ps. Jag är förresten jättenöjd med det nya babygymmet med ugglor. Hur bra som helst och så smidigt att flytta runt!

växa.

Gerda har uppenbarligen vuxit så det knakar dom här fyra månaderna hon har funnits. Konstigt! Eller inte, men ändå. Det är mycket tydligt på särskilt låren att hon vuxit. . .
På bilderna är Gerda 1, 2, 3 och 4 månader.
 
 
 
 

sommardag!

 
Idag är jag i Ornunga och solar på altanen medan Gerda sover. Hoppas hon sover en stund till så jag hinner ta ryggen lite också, der är en moders önskan! Det är iallafall riktigt varmt idag, absolut en sommardag som hälsar på. 
 
 
 
 

mor och barn är trötta.

Det är tur (och lite förargligt) att Gerda varit sömnig idag och sovit som en gris, nästan tre timmar på raken i eftermiddags. Det var längesen hon gjorde det, som jag skrev igår. Iallafall, det var tur att hon sov bra eftersom jag själv har varit trött och vissen, till och med lite feber på det. Vet inte varför, har lite ont i ena bröstet så kanske ngn mjölkstockning? Hoppas inte! Fast samtidigt är det ju skönt om det inte är något som kan smitta.
 
Och det förargliga med att hon sov så bra, jo det var ju att jag inte utnyttjade dom timmarna till hundra procent precis. Jag tog faktiskt en tupplur medan hon sov, det har hänt typ aldrig sen hon föddes. 
 
Jaja. Nu har jag tagit alvedon igen och svettas skönt. Jag hoppas jag är pigg imorgon så vi kan åka till stan och kolla på möbler med mera.  
 
H¨är hänger vi i soffan. Jag är inte söt med Gerda är desto sötare!
 
Blä. 

4 månader.

Förra veckan blev Gerda 4 månader. Dom 4 både längsta och kortaste månaderna i mitt liv ungefär. Sommaren har bara försvunnit utan att jag knappt lagt märke till den (fast var det ens sommar?), men jag tror att hösten kan bli skojig!
 
För ja, Gerda är absolut skojigare nu än när hon var en nyfödd plutt. Jag tror inte ens att skojig och nyfödd kan få finnas i samma mening. . . ! Fast det var iförsig skönt när barnet kunde sova tre-fyra timmar i sträck, det var ett tag sen det hände. Nu för tiden får man (jag) anstränga sig lite emr för att få henne sova. Hon sover gott medan vagnen rullar men vaknar ofta till när den stannar, och då får jag vagga och stoppa i nappen en stund för att hon ska sova vidare. På natten sover hon just nu helst bredvid mig med tutten i munnen. Ack ja, jag blir minsann lite stel! Men det är ganska mysigt också. 
 
När Gerda är vaken är hon förstås allra gladast när hon får sitta i mitt, eller någon annans, knä och ha det trevligt. Kortare stunder är det skojigt med babygymmet eller att ligga på en filt och pussas med något gosedjur. Så det är helt klart lite kråmgligt att laga mat nu för tiden, för så lång tid är hon inte glad åt att få roa sig själv. . .Nej, då får mor Lisa allt sticka emellan med ett mål mat till Gerda och sjunga några sånger högt!
 
Jag tycker faktiskt att Gerda vill äta oftare än vad hon gjorde som nyfödd. Dock tar det ju knappt tio minuter att äta nu, så det gör inte så mycket. Det förstår väl jag hur det är att vara matglad! Jag hafr imte bråttom med smakportioner och sådär, det är ju så nyss det började kännas helt bra och bekvämt med amningen. Men hin har fått smaka lite från mitt finger när jag ätit något lämpligt, och då har hon inte gjort några sura miner! 
 
Sammanfattningsvis: Bebisar är inte helt lätta att ha att göra med för en enda person, men dom är söta pch gosiga att pussa på! Typ så.
 
 

september.

 
 
September kan vara min favoritmånad - fast om solen skiner i april och oktober vet jag inte riktigt vilken månad som vinner! Iallafall, september inte bara låter fint i öronen! 
 
Nu är hösten kanske här och det betyder att vi snart ska flytta. Så nära och så långt bort. Jag vill mest att helgen ska ta slut så att det blir måndags och arbetsvecka igen borta vid huset. Jag drömmer om köket, pärlsponten och flyttlådor. Typ så. 

att göra på fredagar.

 
 
 
M börjar nytt jobb om en månad, och fram till dess ska han vara ledig på fredagar (ja, någon har jobbat lite för många timmar och dagar. . . ) och det är ju trevligt! Vi har absolut användning för den ledigheten, inte ska han få spela dart varenda ledig timme! Nej, vi har många utlfykter att göra innan vi flyttar. Vi borde åka till IKEA och så vill jag åka till EM möbler i Borås och kika på en fåtölj jag sett och även åka tillbaka till Bernå Möbler i Vårgårda. Dessutom borde vi måla klart det sista på huset. 
 
Men den här fredagen tog vi det ganska lugnt, vi åkte till stan och åt lunch och medan M gick med Gerda så kunde jag gå in på Balders Hage själv (icke-barnvagsnvänligt) och kika på lampor jag ville ha. Jag till och med köpte en, dom andra ska jag fundera lite till på. Så ett återbesök till Balders Hage står antagligen också på att-göra-på-fredagar-listan. . .
 
Självklart fikade vi också när det gått en stund efter lunchen, hehe. Jag tog blåbärsbakelse och finsk pinne. Som vanligt hade M ätit upp sin chokladboll innan jag ens börjat. . . 
 
 
 
RSS 2.0