nya mattan.

Kolla fina mattan jag köpte på Vinden i helgen. Jag har länge funderat på en ullmatta under soffan och det var ju himla bra att hitta en på secondhand! Perfekt med en med mycket färger också, det spills juennhel del mat här av ett visst barn.  . . 
 
 
 

nya mattan.

Kolla fina mattan jag köpte på Vinden i helgen. Jag har länge funderat på en ullmatta under soffan och det var ju himla bra att hitta en på secondhand! Perfekt med en med mycket färger också, det spills juennhel del mat här av ett visst barn.  . . 
 
 
 

lediga!

 Jag har jobbat långhelg (det var bäst sista på ett tag!!) och nu är vi lediga i tre dagar. Skönt! Fast det är ganska svettigt hemma också. I förmiddags fick jag locka med en tur till lekplatsen för att få ut Gerda ur huset påklädd och klar innan halva dagen gått. Det var ju fint väder ute och då bör man inte vistas inne hela dagen!
 
 
 
 
 
 
Vi hade en trevlig stund och när jag tröttnat sånt frös efter en timme så nämnde jag bara ordet "kavla" så följde barnet snällt med tillbaka till bilen. Hehe. 
 
Resten av dagen har jag varit duktig och fortsatt på min att-göra-lista. Jag har rensat i matlåde-lådan, tvättat några fönster, dammsugit under sängen och rensat ur duk-lådan. Det känns bra! 
 
Imorgon åker vi till Ornunga och tar en lugn dag (hoppas), det blir härligt! 

två saker.

Två saker Gerda gillar är:
 
1. Spagetti. Jag tycker att barn + spagetti är ganska opraktiskt, men lite kladd står jag väl ut med så länge barnet äter och ser glad ut! 
 
 
 
2. Kavla! "Baja kavla" svarar Gerda om vi föreslår någon annan aktivitet. I förra veckan gjorde jag playdo till Gerda för att uppmuntra annan sysselsättning än teve. Det lyckades! 

städa och fixa.

Jag är redan sugen på att städa och fixa hemma, så som jag var de sista veckorna innan Gerda föddes. Det är väl lika bra att börja i tid! 
 
Idag har jag städat kylskåpet (usch, mycket nödvändigt), möblerat om i köket, skurat golv, planterat om min elefantöra, piffat korgstolen och sorterat i min garnlåda (nu ligger akryl, ull och bomull för sig!) och allt blev ju himla bra.
 
Jag har massor med mer grejer jag vill göra, typ röja bland dukarna och i köksskåpen och i garderoben. Jag vill fortsätta pimpa nya skötbordet som jag köpt och målat, men där behöver jag lite assistans av en händig människa. 
 
Nu är det en tid i livet jag mest vill vara hemma (ännu mer än vanligt alltså hehe), och i Ornunga såklart. Däremellan får jag nog övertala mig själv att sätta mig i bilen. . . 
 
 
 
 
 
 

brittsommar!

Alltså värmen idag! 
I förmiddags tig vi bilen till stationen och gick en promenad på vägar vi inte får varje dag. På vägen tillbaka stannade vi på lekplatsen. Magnus lekte med barnet och jag satt på bänken och vilade magen. Skönt! 
 
När Gerda sov middag landade jag i solstolen och njöt av att tupplura i sommarvärme halvvägs inne i oktober. Så himla härligt! 
 
 
 
 

skavfötters.

 
 
Man får passa på att njuta snabbt av den lilla stunden Gerda ligger still och tittar på Bullerbyn skavfötters. . . ! En stund senare lekte hon studsmatta på mig istället.
 
Jag är himmelens trött efter dagen. Bara tre dagar kvar! 

hejdå igen.

I fredags eftermiddags åkte jag till Ornunga och hängde med Lotta i soffan, det var hennes sista kväll hemma innan resa till Indien. Jag är visst lite deppig för att hon har åkt igen. Men vi hade en trevlig fredag och lördag! I lördags sov jag till nio (!!!) och sen kom Magnus ut med Gerda innan han åkte på match. Mysig dag, och till efterrätt hade mamma köpt prinsesstårta! 
 
Kalle, Lotta och fredagstacos.
 
Idag är det måndag, Lotta är framme i Indien vad jag sett och jag har varit ledig. Det har regnat ungefär precis hela dagen, så det går blivit mycket film för mig och Gerda. Eller jag har mest lyssnat till filmerna medan jag grejat. Man behöver inte alltid vara en påhittig mor och resten av veckan får Gerda leka på förskolan. Vet ej hur jag ska orka upp innan fem FYRA dagar i rad, blä. 
RSS 2.0